İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, üstü çıplak halde zeytin tankına girdiği görüntüleri paylaşılan kişi tutuklandı. Şüpheli M.A., dün gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Görüntülerin çekildiği zeytin işletmesi mühürlenerek faaliyetten men edildi ve işletme sahibine idari ceza uygulandı.
30 Temmuz 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023

HDP İzmir Gençlik Meclisi üyeleri Uğur Yıldız, Mustafa Yalçın, Emre Yalçın, Harun Yakaç, Abdurrahim Kaymaz ve Özkan Çakal, 31 Mayıs'ta İzmir'de gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından 'örgüt üyesi oldukları' iddiasıyla mahkemeye sevk edilen altı kişi tutuklandı ve Buca Kırıklar F tipi Cezaevi'ne gönderildi.
2 Haziran 2023

Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada dört kişi silahla yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kavganın ardından kaçan şüphelilerden biri polis tarafından gözaltına alındı, diğerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Anadolu başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 'Suç Gelirlerinin Aklanması', 'Vergi Usul Kanunu' ve 'Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi' kanunlarına muhalefet suçlarından Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüpheliler hakkında işlem yapılmıştır. Toplam 14 şüpheli tutuklanmış ve savcılık, soruşturmaya konu olan 27 şirkete kayyım atanmasını talep etmiştir. Hakimlik bu talebi kabul ederek 27 şirkete kayyım atanmasına hükmetmiştir. Soruşturma, İstanbul merkezli altı ilde yapılan operasyonlar ve MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu sonucunda ilerlemiştir.
6 Kasım 2023

İstanbul'da, Trendyol tarafından işten çıkarılan 54 işçi ve sendikacılar, şirketin genel merkezi önünde oturma eylemi yaptı. İşçiler, sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia ediyor. Eylem sırasında polis, aralarında DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ve PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen'in de olduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.
26 Eylül 2023

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'nde 14 Ekim 2022'de meydana gelen ve 43 işçinin hayatını kaybettiği patlama sonrası açılan davada, sekiz tutuklu sanıktan birinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğer yedi sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kader' olarak nitelendirdiği facianın, araştırma komisyonunun raporuna göre yetersizlik ve denetimsizlikten kaynaklandığı belirtildi. Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için 3 Mayıs'a ertelendi.
28 Nisan 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayının firari şüphelisi Emre D., Sultangazi'de gözaltına alındı. Olay sırasında araçtan canlı yayın yaparak ateş ettiği belirlenen Emre D.'nin yakalandığı yerde bir tabanca ve mermi bulundu. Daha önce gözaltına alınan dört şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğerlerinin güldüğü görüntüler savcılık tarafından incelenmişti.
17 Nisan 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Esendere-1' adlı operasyon kapsamında, aralarında polis ve gümrük muhafaza memurlarının da olduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından yakalandıkları bildirildi. Operasyonda ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 Haziran 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan gazeteciler Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Operasyon, Diyarbakır başsavcılığının 216 kişi hakkında çıkardığı gözaltı kararı çerçevesinde gerçekleşti ve operasyonlarda 3 bine yakın polis görev aldı. Daha önce Ankara ve Diyarbakır merkezli operasyonlarda toplam 23 gazeteci tutuklanmıştı.
27 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki Alsancak semtinde bir eğlence merkezinde garson olarak çalışan 22 yaşındaki Emirkan Yılmaz, iş yerinin kapalı olduğu saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kalbinden bıçaklandı. Arkadaşları tarafından bulunan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
10 Nisan 2023

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kimlik kontrolü sırasında çocuklarını öldürdüğünü ima eden M.R isimli şahıs, polis tarafından şüpheli davranışları üzerine gözaltına alındı. Polis ekipleri, şahsın evine giderek 13 yaşındaki Yağmur R. ve 10 yaşındaki Emre R. isimli kardeşleri hareketsiz buldu ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde her iki çocuğun da hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
23 Mart 2023

Samsun Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru C.G, Atakum ilçesinde bir bağ evinde bir kadının silahla vurulduğu ihbarında bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Azerbaycan uyruklu Zhala Baghırova'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince gözaltına alınan C.G, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
27 Eylül 2023

Amasra Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Bartın Başsavcılığına gönderilen fezlekede, 14 Ekim 2022'de 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili olarak 'olası kastla öldürme' suçlamaları ve 'torpil ve adam kayırmacılık' iddiaları yer aldı. Fezlekede, madenin güvenlikten sorumlu mühendisi ve müessese müdür yardımcısının ifadeleri dikkat çekti. Tutuklu bulunan dört yetkili hakkında toplamda 1080'er yıl hapis cezası talep edildi. İfadelerde, iş güvenliği ve idari yönden önemli mevkilere tecrübesiz kişilerin getirildiği ve bazı personelin siyasi veya sosyal bağlantılar nedeniyle daha hafif işlerde çalıştırıldığı belirtildi.
16 Ocak 2023

Gaziantep'teki Şireci Tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 'sefalet zammı'na karşı greve çıktı. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, greve destek veren EMEP ve BİRTEK-SEN'i hedef alarak, 'işçileri provoke etmeye çalışan bazı siyasi kesimlerin orada olduğunu' ifade etti. Gürban, tepkiler üzerine Twitter'da birçok yurttaşla tartışmaya girdi. Gazeteci Bahadır Özgür, Gürban'ın 2021'de 'piyasa dolandırıcılığı'ndan ceza aldığını hatırlattı.
12 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, rüşvet aldığı iddiasıyla soruşturma başlatılan Gebze Adliyesi'nde görevli savcı F.A., suçüstü yakalandıktan sonra gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturma, Gebze Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.
1 Şubat 2023
İşaretlediklerim