Üst düzey polis memuru David Carrick, 24'ü tecavüz olmak üzere toplam 49 suçlamayı kabul ederek müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 2003 ve 2020 yılları arasında işlediği suçlar, çoğunlukla Hertfordshire bölgesinde gerçekleşti. Carrick, kurbanlarını korkutmak için polis görevini kötüye kullandığını itiraf etti ve bazı kurbanlarla çevrimiçi çöpçatanlık uygulamaları üzerinden tanıştı.
7 Şubat 2023

Karabük'te bir mobilya mağazasının önüne reklam amacıyla konulan Hülya Avşar'ın karton maketine geçen bir kişi tarafından tekme ve yumrukla saldırı gerçekleştirildi. Maket parçalandıktan sonra saldırgan olay yerinden ayrıldı. Mağaza sahibi güvenlik kamerası görüntülerini izleyerek polise ihbarda bulundu ve polis saldırganın kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Mağaza sahibi, saldırgan şahıstan şikayetçi olmadıklarını ve yeni bir maket siparişi verdiklerini belirtti.
31 Ocak 2023

The Guardian gazetesinin araştırmasına göre, Britanya İçişleri Bakanlığı, sığınmacıların Britanya'ya ulaşmasını engellemek amacıyla Türkiye'nin sınır polisine 3 milyon sterlin fon sağlamış. Fonlama, 2019 yılında 14 bin sterlin ile başlamış ve zamanla artarak 2023'te 3 milyon sterline ulaşmış. Fon, eğitim, personel sağlama ve sığınmacıların geri dönüşü ile yeniden entegrasyonunu hedefleyen bir projede kullanılmış. Türkiye'nin Britanya için stratejik önemi artmış ve Türkiye'deki Britanya İçişleri Bakanlığı çalışanlarının sayısı Britanyalı diplomatları geçmiş.
8 Haziran 2023

Ankara'da bir eğlence mekanında 'istek parça' tartışması sonucu müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi olayında beş sanık yargılanıyor. İki kamu personeli ve bir mühendis olan üç saldırgan tutuklanmış, iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcı, iki sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını, diğer üç sanığın ise beraatini talep etti. Mahkeme, sanıkların savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.
31 Mayıs 2023

Vietnam'da, Nusret Gökçe'nin ünlü tuz dökme hareketini taklit eden bir erişte satıcısı olan Peter Lam Bui, 'Sosyalist Vietnam Cumhuriyeti'ne karşı çıkma amacıyla materyal üretme ve yayma' suçlamasıyla beş buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bui'nin videosu, Vietnam Kamu Güvenliği Bakanı To Lam'ın Londra'daki Nusr-Et restoranında altın kaplamalı pahalı bir biftek yerken çekilmiş görüntülerinin eleştirilmesi üzerine yapılmış bir parodiydi. Vietnam'da ifade özgürlüğüne yönelik baskılar ve muhalefetin susturulması eleştiriliyor ve benzer suçlamalarla diğer aktivist ve gazetecilere de hapis cezaları verildiği belirtiliyor.
25 Mayıs 2023

Müzik sektöründe 70 yaşını aşmış ancak enerjilerini kaybetmeyen ve kariyerlerine devam eden yedi sanatçı bulunmaktadır. Bu sanatçılar arasında Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters, The Beatles'ın kurucusu Paul McCartney, The Rolling Stones'un frontman'i Mick Jagger, ABD'li müzisyen Bob Dylan, Bruce Springsteen, Fleetwood Mac grubunun üyesi Stevie Nicks ve Eagles'la bilinen Joe Walsh bulunmaktadır. Bu sanatçılar, yaşlarına rağmen hala konserler veriyor, albüm çıkarıyor ve müzik sektörüne katkıda bulunuyorlar.
25 Eylül 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen ve toplam değeri 187 milyon lira olan 15 yabancı plakalı lüks otomobili ele geçirdi. Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, geçici ithalat kapsamında ülkeye sokulmaya çalışılan bu araçlar için inceleme başlatıldı. İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa ve Isparta'da bulunan otomobillere el konuldu ve 38 şüpheli hakkında soruşturma açıldı.
24 Aralık 2023

Afganistan'da Taliban yönetimi, üç Britanya vatandaşını gözaltında tutuyor. Gözaltındakilerden biri olan Kevin Cornwell, bir yardım vakfı adına çalışan bir paramedik ve 11 Ocak'ta gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak Cornwell'in odasında bulunan ve ruhsatı kayıp olduğu düşünülen bir silah gösteriliyor. Diğer gözaltındaki Britanya vatandaşı ise 'tehlikeli' ülkelere seyahat eden ve sosyal medyada bu seyahatlerini paylaşan 23 yaşındaki Miles Routledge. Britanya Dışişleri Bakanlığı, gözaltındaki vatandaşlarına ulaşmak için çaba sarf ettiğini açıkladı.
2 Nisan 2023

İstanbul Sarıyer'deki bir kafede silahlı çatışma çıktı. Plakası belirlenemeyen bir motosikletten kafeye ateş açılması sonucu, kafedeki bir grup da silahla karşılık verdi. Olayın ardından düzenlenen operasyonda altısı İsveç uyruklu yedi kişi yakalandı. Araç ve adreslerinde üç ruhsatsız tabanca, havalı tüfek, 169 mermi ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. İsveç uyruklu beş kişi tutuklandı, bir kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. Çatışma sırasında yaralanan bir Azerbaycan uyruklu kişi hastaneye kaldırıldı.
15 Eylül 2023

Erzurum merkezli ve 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 'sazan sarmalı' yöntemiyle internet üzerinden araç satışı yaparak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, dolandırıcılık yoluyla elde ettikleri parayı kripto hesaplara aktararak izini kaybettirmeye çalıştıkları belirlendi. Toplamda 6 milyon liradan fazla para dolandırdıkları tespit edilen bu kişilerden sekizi tutuklanırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Ocak 2024

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, genel seçimler öncesinde yasadışı göçü öncelikli konu olarak ele alıyor. Ülkedeki otellerde yaklaşık 51 bin yoksul göçmenin bulunduğunu ve bu durumun vergi mükelleflerine günde 6 milyon sterlinden fazla maliyet getirdiğini belirten hükümet, 1976 yapımı Bibby Stockholm adlı gemiyi sığınmacılara kamp olarak kullanmaya başladı. Gemide sadece sığınma talebinde bulunan 500 bekar erkek kalacak. İnsan hakları örgütleri, gemiyi 'yüzen kafes' ve 'insanlık dışı' olarak nitelendirdi.
20 Temmuz 2023

Kanada'da emlakçı Michele Rose, bir müşterinin evinde beklerken buzdolabından süt içti ve bir koltuğun kolunu kırdı. Ev sahibi Lyska Fullerton, mutfağa koyduğu kamera ile Rose'u suçüstü yakaladı ve görüntüleri British Columbia Finansal Hizmetler Kurumu'na sundu. Kurum, Rose'a 20 bin Kanada doları para cezası kesti ve eylemlerini 'yakışıksız' olarak tanımladı.
3 Ağustos 2023

Gazeteci Murat Ağırel, Tuzlaspor'un yüksek fiyatlarla satılan maç biletleri ve bahis iddiaları hakkında savcılığın soruşturma başlattığını açıkladı. Ağırel, bilet fiyatlarının 17 bin ile 50 bin TL arasında değiştiğini ve satışa rağmen tribünlerin boş kaldığını belirtmişti. Savcılık, Ağırel'i bilgi almak için çağırdı ve Ağırel, belgeleri kaynağını açıklamadan savcılığa sunduğunu ifade etti.
9 Kasım 2023

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte dolar basıp Afrika ülkelerine çıkarmaya hazırlanan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Kağıthane'deki bir depoda yapılan baskında, İsveç, Britanya, Gana ve Türk vatandaşlarından oluşan altı kişi suçüstü yakalandı. Depoda, Afrika'ya gönderilmek üzere hazırlanmış 100'lük banknotlar halinde 1 milyar dolarlık sahte para bulundu. Ayrıca, şüphelilerin kiraladığı lüks villalarda yapılan aramalarda miktarı belirtilmeyen para ve ziynet eşyasına el konuldu.
9 Haziran 2023

İranlı Azeri rapçi Asya Alizade, kliplerinde uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği suçlamasıyla iki ay önce başlatılan soruşturma kapsamında bugün tekrar gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Alizade'nin bir klibinde 'esrar gibi' ifadesi kullanması tespit edilmişti. Daha önce serbest bırakılan Alizade, yabancı olduğu ve suça karıştığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzereyken, polis merkezine her gün imza atmadığı için yeniden gözaltına alındı ve emniyet işlemlerinin ardından il göç idaresine teslim edileceği bildirildi.
5 Temmuz 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

İran asıllı rapçi Asya Alizade, kliplerinde uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği gerekçesiyle gözaltına alındı ve serbest bırakıldıktan sonra sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi. Alizade'nin gözaltına alınması, kliplerinin incelenmesi sonucu uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında gerçekleşti. İranlı şarkıcı, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılsa da, ülkesine gönderilmek üzere işlemleri başlatıldı.
27 Mayıs 2023

John Lennon'ın 1980 yılında öldürülmesi olayına tanıklık eden resepsiyon görevlisi Jay Hastings, Apple TV+ için hazırlanan 'John Lennon: Murder Without a Trial' belgeselinde Lennon'ın son sözlerini açıkladı. Hastings, Lennon'ın vurulduktan sonra 'Vuruldum' dediğini ve yere yığıldığını anlattı. Olay, Lennon'ın New York'taki Dakota binasında gerçekleşmişti. Ayrıca, Lennon'ın katilinin 12'nci tahliye talebinin reddedildiği bilgisi de verildi.
5 Aralık 2023

Boyner ailesinden Nihat Boyner'in evinde 11 yıl çalışan Gülper Şeren, işten haksız yere çıkarıldığını iddia ederek açtığı tazminat davasını kazandı. Şeren, bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmak istediğinde, Boyner tarafından işten çıkarıldı. Mahkeme, Şeren'in 11 yıl boyunca kesintisiz çalıştığını tespit etti ve karar kesinleşince Boyner'in Şeren'in sigorta primlerini ödemesine hükmetti. Boyner'in avukatı, Şeren'in yıpratma amaçlı dava açtığını iddia etse de, mahkeme Şeren'in lehine karar verdi.
8 Temmuz 2023

İzmir Konak'ta turşuculuk yapan Oğuzhan Harmancı, dükkanını kapatırken teşhir ürünlerinden bir turşu kavanozunun eksik olduğunu fark etti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, bir müşterinin alışveriş yaptıktan sonra teşhirdeki turşu kavanozunu çaldığını tespit etti. Harmancı, gıda zehirlenmesi riskine karşı hırsızı sosyal medya üzerinden uyararak, adli süreç başlatmayacağını belirtti.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim