İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

Piyanist ve klavsenci İklim Tamkan, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla, evinin sokağında polis tarafından 'şüpheli' göründüğü için durdurulduğunu ve zorla gözaltı aracına bindirildiğini iddia etti. Tamkan, olayın kedisini aramak için sokağa çıktığı sırada gerçekleştiğini belirtti. Polisin kendisini 'şüpheli' göründüğü gerekçesiyle durdurduğunu ve zorla gözaltı aracına bindirmeye çalıştığını ifade etti.
26 Haziran 2023

İstanbul'da, imzasının taklit edildiğini iddia ederek ev sahibini şikayet eden kiracı Basri A., yapılan inceleme sonucunda imzanın kendisine ait olduğunun anlaşılması üzerine 'iftira' suçundan yargılandı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, kiracıyı 10 ay hapis cezasına çarptırdı ve cezayı erteleyerek bir yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi. Ayrıca kiracının, ev sahibinin avukatına 17 bin 900 lira vekalet ücreti ödemesine hükmetti.
28 Ocak 2024

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in vefatının ardından tahta geçen Kral Charles ve eşi Camilla'nın taç giyme töreni, monarşi karşıtları tarafından protesto ediliyor. Protestocular, 'Monarşiyi lağvedilsin' ve 'Benim kralım değil' gibi sloganlar içeren pankartlar taşıyorlar. Tören için harcanacak paralar eleştiriliyor ve monarşi karşıtı 'Cumhuriyet' hareketinin lideri Graham Smith gözaltına alındı. Smith ve diğer monarşi karşıtları, Trafalgar Meydanı'nda polis tarafından durduruldu.
6 Mayıs 2023

Londra metrosunda anons sistemi üzerinden 'Özgür Filistin' sloganı atan makinist hakkında soruşturma başlatıldı ve görevden uzaklaştırıldı. Olay, 21 Ekim'de Londra'da düzenlenen Filistin'e destek gösterisine giden yolcuların bulunduğu bir trende gerçekleşti. Makinistin kimliği tespit edildi ve Londra Toplu Taşıma İdaresi (TfL) tarafından 'anons sistemini kötüye kullanmak' suçlamasıyla görevden alındı.
24 Ekim 2023

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, elektronik haberleşme hizmetlerinde usulsüz pazarlama ve satış aramaları yapan 15 işletmeciye toplamda 51,5 milyon lira idari para cezası uyguladı. Bu karar, vatandaşların 'istenmeyen arama' olarak bildirdiği ve rahatsızlık duyduğu aramaların yapıldığı bir süreç sonrasında geldi. BTK, işletmecilerin alt bayilik ve acentelik düzenlemelerine uyumunu kapsamlı bir şekilde inceledi ve mevzuata aykırı uygulamaları tespit etti.
4 Şubat 2023

Geçtiğimiz yıl vefat eden Avusturyalı milyarder ve sanat koleksiyoneri Heidi Horten'ın 700 parçalık mücevher koleksiyonu, Cenevre'deki Four Seasons Hotel des Bergues'de düzenlenecek çevrimiçi müzayedelerde satışa sunulacak. Müzayedenin toplamda 150 milyon doların üzerinde gelir getirmesi ve Elizabeth Taylor'ın mücevher koleksiyonunun 116 milyon dolarlık rekorunu geçmesi öngörülüyor. Elde edilen gelir, Heidi Horten Vakfı'na aktarılacak. Ayrıca, Christie's, müzayedenin gelirlerinin bir kısmını Yahudi soykırımıyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacağını açıkladı.
29 Nisan 2023

Antalya'da, bir kişinin yaklaşık 50 milyon lira değerindeki gayrimenkullerini dublör kullanarak devretmeye çalışan 11 şüpheli tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklanırken, dokuz şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Nisan 2023

İsveç ve Danimarka'da Kuran yakılmasına verilen izinler Türkiye'de tepkilere neden oldu. Bu olayların ardından Almanya, Hollanda ve Britanya'nın İstanbul başkonsoloslukları güvenlik endişeleri sebebiyle geçici olarak hizmetlerini durdurdu. Almanya ve Hollanda konsolosluklarından yapılan açıklamalarda, Batı karşıtı duyguların ve protestoların olabileceği, saldırı tehdidinin arttığı belirtildi. Britanya Dışişleri Bakanlığı da benzer bir terör saldırısı tehdidi olduğunu ve başkonsolosluğun tedbir amaçlı kapalı olduğunu duyurdu.
1 Şubat 2023

Şarkıcı Atilla Taş, İstanbul Beşiktaş'ta bir barda eşiyle eğlenirken çıkardığı iddia edilen 'taşkınlık' ve işletmecilerle yaşadığı tartışma sonucu polis ekiplerine de direnme suçlamasıyla gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Taş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23 Aralık 2023

Şarkıcı Mabel Matiz, Hürriyet gazetesinin düzenlediği Altın Kelebek yarışmasından kazandığı ödülleri sembolik bir fiyat olan 5 liradan satışa çıkardı. Matiz, 49'uncu Altın Kelebek Ödülleri'nde 'Antidepresan' şarkısı ve 'Fatih' albümüyle iki dalda aday gösterilmiş ancak ödül kazanamamıştı. Bu durum eleştirilere neden olmuş ve Matiz sosyal medya üzerinden kinayeli bir paylaşımla tepkisini göstermişti. Satış ilanını sahibinden.com üzerinden veren Matiz, ödüllerin hiç kullanılmadığını ve kusursuz durumda olduğunu belirtti.
17 Aralık 2023

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ve 20 kişi hakkında, 572 mağdurun şikayetinin ardından başlatılan ikinci soruşturma sonucunda yeni bir iddianame hazırlandı. İddianamede, Özer'in 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'örgüt kurma ve yönetme' suçlarından 11 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Özer, daha önce Arnavutluk'tan iadesi sonrası 11 bin 196 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 26 milyar 615 milyon 25 bin lira adli para cezasına mahkum edilmişti. Yeni mağdurların ortaya çıkması üzerine ikinci bir soruşturma dosyası açılmıştır.
22 Ocak 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddenin 600 bin lira karşılığında baharatla değiştirildiği iddiasıyla bir polis memuru ve iki avukat tutuklandı. Gizli tanık 'Rüzgar'ın ifadesi ve kamera kayıtları sonucunda, avukat H.Ö.'nün polis merkezine girip çıktığı ve uyuşturucu maddeyi değiştirdiği tespit edildi. Polis memuru S.Y. ve avukatlar H.Ö. ve H.İ.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
17 Ocak 2024

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, İspanya'da 2012-2014 yılları arasında 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanmıştı. İspanyol savcılığı, Shakira'nın gelirlerini ve varlıklarını vergi dairesinden gizleyerek off-shore şirketler aracılığıyla kaçırdığını iddia etmiş ve sanatçı hakkında sekiz yıl iki ay hapis ile 23 milyon avro para cezası talep etmişti. Shakira, bugün Barselona il mahkemesinde 2,9 milyon avro cezayı ödemeyi kabul ederek anlaşma yoluna gitti ve böylece davanın 12 duruşma sürmesi beklenen süreci kısaltmış oldu.
20 Kasım 2023

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Fadıl Akgündüz'ü 601 müştekiye karşı işlediği 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan 2 bin 504 yıl iki ay hapis ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasına mahkum etti. Aynı suçlamalarla Mehmet Salih Obut, Avniye Obut ve İbrahim Obut da binlerce yıl hapis ve milyonlarca lira para cezasına çarptırıldı. Bazı sanıkların beraatine karar verilirken, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.
28 Nisan 2023

Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan British Museum, bazı eserlerin kaybolduğunu, çalındığını ya da zarar gördüğünü bildiren bir çalışanını işten çıkardı. Kaybolan eserler arasında altın, mücevherat ve yarı değerli taşlar bulunuyor. Müze, eserlerin çoğunluğunun depolarda saklandığını belirtti ve eserlerin geri alınması için elinden geleni yapacağını ifade etti. Müze ayrıca, işten atılan çalışana karşı hukuki olarak harekete geçileceğini açıkladı.
16 Ağustos 2023

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, 2023 yılında kurulun verdiği cezaları içeren bir tablo paylaştı. Tabloya göre, iktidarı eleştiren kanallara toplam 59 kez 67 milyon 850 bin liralık ceza kesilirken, iktidar yanlısı kanallara sadece dört ceza verildi. Bu cezaların toplamı 2 milyon 147 bin lira oldu. RTÜK'ün son cezalarından biri de Netflix'e 'Pieles' filmindeki bazı sahneler nedeniyle kesildi.
30 Aralık 2023

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023

İngiltere'nin kuzeydoğu bölgesinde marihuana ve yasadışı silah ticareti yapmak, silahlı yaralama, tehdit ve soygun suçlarından aranan silahlı organize suç örgütü lideri Shaun Monaghan, İstanbul'da düzenlenen KAFES-16 operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Monaghan 25 Ekim 2023 tarihinde Türkiye'ye giriş yapmış ve 4 Aralık'ta hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştır. Ertesi gün, 5 Aralık'ta İstanbul Fatih'te bir otelde polis tarafından gözaltına alınmıştır.
6 Aralık 2023

ABD'de bir yargıç, fast-food zinciri Burger King hakkında Whopper hamburgerini menülerinde gerçekte olduğundan daha büyük gösterdiği iddiasıyla dava açılması gerektiğine hükmetti. Burger King'e karşı açılan toplu davada, Whopper'ın müşterilere sunulanın iki katından fazla et miktarıyla yüzde 35 daha büyük göründüğü iddia edildi. Burger King, hamburgerlerin tam olarak görseldeki gibi görünmesinin gerekli olmadığını savunmuştu. Hakim Roy Altman, konunun jüri üyelerine bırakılması gerektiğini belirtti.
30 Ağustos 2023
İşaretlediklerim