Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karşı başlatılan imza kampanyasında birlik oluşturamadı. Ali Koç döneminde kulüpler arasında sadece birkaç konuda ortak nokta bulunabildi. TFF'nin seçimlerinin erkene alınması için bir kampanya başlatıldı ve 130 imza toplanarak seçimli kongrenin bir ay içinde yapılması hedeflendi. Ancak, bu süreçte kulüplerin neden daha erken harekete geçmediği ve olası gizli gündemler sorgulandı.
10 Nisan 2024

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde hazırlanan raporları tamamladı. Üç milletvekili, Meclis genel kurulunda sözlü savunma yapabilecek veya başka bir milletvekili tayin edebilecek. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan hakaret ve Aydeniz bir polise tokat atma suçlarından fezlekeler hazırlanmıştı. Komisyonun kararı Meclis onayına sunulacak.
22 Mart 2023

RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşcı, TRT'nin seçim döneminde iktidar partisi ve muhalefet partileri hakkında tek taraflı yayın yaptığını iddia ederek Üst Kurul'a şikayet etti. 40 günlük yayın kayıtlarına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 1945 dakika, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP ise sadece 25 dakika ekranda yer aldı. Keser ve Taşcı, TRT'nin tarafsızlık ilkesine aykırı hareket ettiğini ve gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını talep etti.
28 Şubat 2024

Türkiye'de 64 milyonu aşkın seçmenin katılımıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarına göre, saat 18:00'e kadar seçim sonuçlarına ilişkin basında tahmin ve yorum yapılması yasaklandı. 18:00 ile 21:00 arasında sadece YSK'nın verdiği haber ve tebliğler yayınlanabilecek, 21:00'den sonra ise tüm yayınlar serbest bırakılacak. İlk turda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan %49,52, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,88, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise %5,17 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve bu bilgiyi kendi kaynaklarından doğruladığını belirtti. Demirtaş, Diyarbakır'da HDP'li avukatlar ve aktivistlere yönelik yapılan operasyonları bir seçim çalışması ve kumpas olarak nitelendirdi. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın seçimlerdeki rolünün abartıldığını ve HDP'nin sandık güvenliği konusunda endişe duymadığını ifade etti. HÜDA-PAR'ın AKP listelerinden seçime gireceği bilgisini de paylaştı.
28 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni feshederek 14 Mayıs'ta yapılacak erken seçim tarihini açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim hazırlıkları kapsamında 40'tan fazla genelgeyi hazırda bekletiyor ve deprem bölgesindeki teknik altyapıyı incelemek için bir heyet gönderdi. Seçimlerde sandık kurulacak okulların durumu ilgili bakanlıklar tarafından belirlenecek. Ayrıca, seçime girebilecek partilerin listesi kısa sürede açıklanacak ve bu listeye Yeşil Sol Parti ile Yeniden Refah Partisi'nin dahil olabileceği belirtiliyor.
10 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, deprem bölgesindeki seçim malzemelerinin durumunu incelemek üzere bir heyet gönderdi ve ilk incelemeler sonucunda aldığı bilgilere dayanarak talimatlar yayınladı. Kurul, sağlam depolarda bulunan seçim malzemelerinin yerinde bırakılmasını, hasar gören malzemelerin ise güvenli yerlere taşınmasını istedi. Bu talimatlar, depremler sonrasında seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği konusunda devam eden tartışmaların ortasında geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin planlandığı gibi 14 Mayıs'ta yapılacağını belirtmeye devam ediyor.
2 Mart 2023

Türkiye'de yarın gerçekleşecek seçimler öncesinde, iktidar kanadının yaptığı açıklamalar Batılı ülkelerde endişe yarattı. NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye'de siyasi istikrarsızlık yaratacak hamlelerden kaçınılması gerektiğini belirten mesajlar gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar yetkililerinin kullandığı sert ifadeler, muhalefetin olası zaferini hedef alıyor. AGİT ve AKPM heyetleri de Yüksek Seçim Kurulu'na demokratik seçimlere gölge düşürecek gelişmelere izin verilmemesi gerektiğini iletti.
13 Mayıs 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay'da görevlendirilen doktorların plansızlık nedeniyle birçok sorunla karşılaştığını açıkladı. TTB, doktorların kısa süreli bilgilendirme, ulaşım, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlar konusunda yetersiz destek aldığını ve ağır çalışma koşulları altında görev yapmaya zorlandıklarını belirtti. Ayrıca, TTB'nin gönüllü hekim listeleri sunduğunu ve zorlama yerine gönüllülük esasına dayalı bir yaklaşım önerdiğini, ancak önerilerinin dikkate alınmadığını ifade etti.
1 Nisan 2023

CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hamdi Yakupoğlu, yabancı uyruklu seçmen sayısını öğrenmek için İçişleri Bakanlığı ve TBMM'den yanıt alamadıklarını belirtti. YSK'nın seçim sonuçlarını etkileme hakkı olmadığını ve sandık güvenliğinin önemini vurgulayarak, sandık başında olmanın önemine dikkat çekti. Yakupoğlu, seçmen listelerinin oluşturulmasında devlet memurlarının görev alacağını ve bu durumun seçmen hareketliliğine nasıl bir etki yapacağının belirsiz olduğunu ifade etti.
7 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyeceği adayın kim olacağını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. Buldan, Türkiye'de demokrasi, özgürlükler, adalet ve hukukun kazanmasını istediklerini ve bu değerlere en uygun adayı destekleyeceklerini ifade etti. Daha önce HDP, seçime kendi adayıyla gireceğini duyurmuş ve altılı masanın adayıyla müzakereyi reddetmeyeceklerini açıklamıştı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP eş başkanları arasında bir görüşme gerçekleşmiş ve sorunların çözümünün TBMM'de olduğu vurgulanmıştı.
23 Mart 2023

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin genel seçimlerden çekildiğini ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. BTP, seçimlerden çekilme kararını, Meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırmamak ve muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı bırakmak için aldığını belirtti. Daha önce Millet İttifakı'na katılmak isteyen ancak reddedilen BTP'nin lideri, iktidarın seçimi kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

Kamu yayıncısı TRT, seçim günü canlı bağlantılar yapacağı siyasi parti merkezleri arasında Yeşil Sol Parti'yi dahil etmedi. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol listelerinden seçime gireceği bilinirken, TRT'nin bu kararı kamu yayıncılığı ilkesine aykırı bulundu. Daha önce TRT'nin cumhurbaşkanı adaylarına ayırdığı yayın sürelerindeki dengesizlik ve TİP milletvekili adayı Can Atalay'ın konuşmasına izin verilmemesi gibi olaylarla da eleştirilere maruz kaldığı belirtildi. Radyo Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Taşçı, seçim akşamı için TRT'de olası manipülasyonlara karşı uyarılarda bulundu.
13 Mayıs 2023

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın YSK'ya paralel olarak kurduğu seçim takip sisteminin görüntüsünü kamuoyu ile paylaştı. Erkek, İzmir'in Kiraz ilçesinde kaymakamlığın bu sisteme ilişkin talimatı ilçe seçim kuruluna ilettiğini ve ilçe seçim kurulunun bu talebi reddettiğini belirtti. Sosyal medyada paylaşılan videoda sistemin işleyişi anlatılıyor.
3 Mayıs 2023

14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesinde, Türkiye'de birçok ünlü isim çeşitli partilerden milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu. Şarkıcı Candan Erçetin ve Onur Akın CHP'den, oyuncu Filiz Taçbaş CHP'den, oyuncu Kerem Fırtına Yeşil Sol Parti'den, oyuncu Mehmet Aslantuğ ve Serhat Özcan TİP'ten, oyuncu İlyas Salman TKP'den, eski futbolcular Gökhan Zan ve Ünal Karaman İYİ Parti'den, şarkıcı İbrahim Tatlıses AKP'den ve şarkıcı Davut Güloğlu Yeniden Refah Partisi'nden adaylık için başvurdu.
2 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden yaptığı paylaşımlarla muhalefeti seçimlere hazırlıklı olmaya çağırdı. Demirtaş, iktidarın seçim kampanyasına başladığını ve muhalefetin de boş durmaması gerektiğini belirtti. Kendi ifadesiyle 'atı hırsızlara kaptırmamak için' her an seçimi düşünmeye davet etti.
6 Ocak 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim yayınları sırasında Fox TV, TELE1, Halk TV, KRT, TV 5, Flash Haber ve Szc TV'de yapılan açıklamalar ve yayınlar nedeniyle inceleme başlattığını duyurdu. RTÜK, Fox TV'de Çiğdem Toker'in 'Demokrasi sandıktan ibaret değildir' ifadesi ve diğer kanallarda seçim sonuçları sonrası halkı aşağılayıcı konuşmalar yapıldığı iddiasıyla harekete geçti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, milli iradeye ve demokrasiye saygı duymayan tutumların kabul edilemez olduğunu belirtti.
30 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki seçimlerin yıllardır hileyle kazanıldığını iddia etti ve bu durumu nasıl tespit edebileceğimizi ve önleyebileceğimizi anlattı. Demirtaş, sandık kurullarının AKP-MHP taraftarlarından oluştuğunu, sayım tutanaklarının manipüle edildiğini ve Anadolu Ajansı'nın Erdoğan lehine algı yaratmak için veri akışını yönettiğini öne sürdü. Ayrıca, seçim hilelerini önlemek için üç önlem önerdi: sandık görevlilerinin dikkatli seçilmesi, her sandıkta en az iki gözlemcinin bulunması ve sayım sürecinin şeffaf bir şekilde kaydedilmesi.
16 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart'ta seçim kararını alacaklarını ve bu kararın ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanarak seçim sürecinin başlayacağını açıkladı. Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasının planlandığını belirtti. Ayrıca, depremzedelerin seçmen kaydı ve ikametgah değişikliklerinden dolayı hak kaybı yaşamamaları için bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlanacağını ifade etti. Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığı konusunda hukuki tartışmalar devam ederken, Erdoğan ve danışmanları yeni sistemle 'sıfırlanma' teorisini savunuyor; ancak bu teori kanunda açık bir hüküm bulunmadığı için tartışmalı.
6 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Seçimin güvenliği bize emanettir' ifadesine tepki gösterdi. Demirtaş, seçim güvenliğinin en önemli konu olduğunu ve siyasi aktörlerin bu konuyu partiler üstü bir yaklaşımla ele alması gerektiğini belirtti. Ayrıca, seçim güvenliğinin Soylu gibi isimlere bırakılamayacağını ifade etti.
14 Ocak 2023
İşaretlediklerim