Türkiye'de meydana gelen büyük depremler sonrası arama kurtarma çalışmalarına destek için Meksika'dan gelen ekipler arasında bulunan Proteo isimli arama kurtarma köpeği öldü. Meksika Savunma Bakanlığı, Proteo'nun Türkiye'deki arama kurtarma görevinde kahramanca çalıştığını ve derin üzüntü içinde olduklarını belirtti. Proteo'nun enkaz altında kalarak öldüğü düşünülüyor.
12 Şubat 2023

Meksika'da son haftalarda etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle 112 kişi hayatını kaybetti. En çok can kaybı Nuevo Leon, Tamaulipas, Veracruz ve Tabasco eyaletlerinde yaşandı. Sağlık Bakanlığı, ölenlerin çoğunun sıcak çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ulusal Meteoroloji Servisi, sıcak hava dalgasının 10 ila 15 gün daha sürmesini beklediğini duyurdu.
30 Haziran 2023

AKP'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışmaları sırasında silahlı bir saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda bir kişi yaralandı. Olayın detayları ve saldırının nedeni hakkında henüz fazla bilgi verilmedi. Yaralanan kişinin durumu ve saldırıyı düzenleyenler hakkında soruşturma başlatıldı.
10 Şubat 2024

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde tamamlanan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne, Kahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi verildi. Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Proteo'nun isminin merkezde yıllarca yaşatılacağını belirtti.
22 Şubat 2023

Meksika, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) ülkede kuş gribi nedeniyle ilk ölümcül vakanın kaydedildiği açıklamasını yalanladı. DSÖ, Meksika'da bir kişinin kuş gribinin alt türü A (H5N2) virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ancak Meksika Sağlık Sekreteri Jorge Alcocer, bu kişinin kuş gribinden değil, diyabet ve böbrek yetmezliğinden kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldüğünü belirtti.
7 Haziran 2024

CHP'li meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde aracına akaryakıt alırken silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Saldırı sonrası kaçan üç saldırgan yakalandı. İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Ekiciler'in vefatını sosyal medya üzerinden duyurdu ve başsağlığı diledi. Olay, yerel siyasette ve güvenlik konularında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
24 Ağustos 2024

CHP'nin İzmir'in Çiğli ilçesinde düzenlenen kongresinde, tarafların üzerinde uzlaştığı yönetim listesinin son anda değiştirilmesi gerilime yol açtı. Bu duruma tepki gösteren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, il delegeliğinden istifa etti ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etti. Kongrede yaşananlar sonrası Gümrükçü'nün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i arayarak tepki gösterdiği ve büyükşehir ve belediye başkanları WhatsApp grubundan çıktığı öğrenildi.
29 Ağustos 2023

Ekvador'da devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'nun suikastıyla bağlantılı olduğu iddia edilen altı Kolombiyalı, ülkenin en büyük ve en kalabalık hapishanesi Litoral Cezaevi'nde ölü bulundu. Gardiyanların raporuna göre, ölü bulunan kişilerde boğuşma kaynaklı herhangi bir işkence ya da yara izine rastlanılmadı. Devlet Başkanı Guillermo Lasso'nun güvenlik kabinesini toplayacağı ve konuya ilişkin ayrıntılı bilgi isteyeceği belirtildi.
7 Ekim 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Sultangazi İlçe Başkanlığı’na 28 Eylül'de düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili olarak iki kişi gözaltına alındı. Polis, saldırının şüphelisi olarak M.K.'yı tespit etti ve M.K.'nın T.Ç. ve İ.G. ile iletişimde olduğunu belirledi. T.Ç. gözaltına alınırken, İ.G.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şüpheli M.K.'nın çeşitli suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi.
29 Eylül 2024

ORC Araştırma'nın düzenlediği ankete göre, İzmir'de CHP'li Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, kendi partisinin seçmenlerinin tercihinde ilk sırada yer alıyor. Engin'i İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü izliyor. AKP'li seçmenlerin ilk tercihi ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ. Ancak anketin kimin adına yapıldığı ve örneklem belirleme yöntemi gibi bilgiler paylaşılmadı.
4 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde parti üyesi ve sandık görevlisi Erhan Kurt'un bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından birçok ilde kutlamalar sırasında silahlarla havaya ateş açılması ve arbede haberleri gelirken, Poyraz bu olayın ayrıştırıcı dilin bir sonucu olduğunu belirtti ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından partide değişim talepleri güçlenmiş ve kurultay süreci başlatılmıştır. CHP'nin yeni MYK üyeleri belirlenirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu yeni MYK'nın, partinin önde gelen isimleri tarafından belirlendiğini ve bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere değişim isteyenlere bir mesaj olduğunu savundu. Özcan, bu durumu 'siyasi bir rest' olarak nitelendirdi.
5 Haziran 2023

CHP'nin eski Sakarya milletvekili ve grup başkanvekili Engin Özkoç, partide yeni bir göreve atandı. Özkoç, parti örgütü ve örgütlenmeden sorumlu genel başkan başdanışmanı oldu. Bu atama CHP tarafından resmi olarak duyuruldu. Özkoç, geçmişte milletvekilliği ve grup başkanvekilliği yapmış ve son seçimlerde milletvekili adayı olmamayı tercih etmişti.
3 Temmuz 2023

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

‘Behzat Ç.’ dizisindeki başarılı performansıyla tanınan oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP'nin sürpriz adaylarından biri olarak Ankara'nın Etimesgut ilçesinde belediye başkanı seçildi. MHP'nin elindeki Etimesgut'ta AKP aday göstermemiş, bu durum seçim yarışını farklı bir boyuta taşımıştı. Açılan sandıkların yüzde 79,35'ine göre Beşikçioğlu, yüzde 56,49 oy oranıyla seçimi kazandı.
1 Nisan 2024

Meksika halkı, Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında yardım seferberliği başlatarak 140 ton yardım malzemesi gönderdi. Türkiye'nin Meksika Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, büyükelçilik binasının yardımlarla dolup taştığını ve Meksika Savunma Bakanlığı ile Meksika Dışişlerine Bağlı Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı'nın işbirliğiyle bu yardımların yapıldığını belirtti. Büyükelçilik bahçesinde bekleyen 65 ton yardım malzemesinin de kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı ifade edildi.
18 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Etimesgut ilçe başkan adayı Faruk Özdemir, ilçe kongresi sırasında kalp krizi geçirdi. İlk müdahale kongre alanında yapıldıktan sonra özel bir hastaneye kaldırılan Özdemir, burada hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özdemir için başsağlığı dileklerini iletti.
6 Ağustos 2023

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, partisinin 712 sandıkta görevli bulunduramamasına yol açan bir hata sebebiyle istifa etti. CHP'nin sandık kurullarında görev alacak üye listelerini son teslim tarihinden beş dakika geç teslim etmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) listeyi kabul etmedi. Bu durum parti içinde eleştirilere neden oldu ve parti yönetimi Arpacı'nın istifasını talep etti. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, yasal sürecin devam ettiğini ve seçim günü sandıkları korumak için sahada olacaklarını açıkladı.
27 Nisan 2023

Black Lives Matter hareketinin kurucularından Patrisse Cullors'ın kuzeni Keenan Anderson, Los Angeles'ta bir trafik kazası sonrası polis tarafından elektroşok tabancasıyla etkisiz hale getirildikten sonra hastanede hayatını kaybetti. Polis, Anderson'ın kalp krizi geçirdiğini ve ölüm nedeninin resmi olarak açıklanmadığını belirtti. Olay, polis reformu çağrılarını yeniden gündeme getirdi ve Cullors, Los Angeles Polis Şefi'ne istifa çağrısında bulundu.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim