Denizli'nin Pamukkale ilçesinde iki yaşındaki Murat Aslan Kılıç isimli çocuk, evde ölü olarak bulundu. Çocuğun vücudunda sigara yanıkları ve dayak izleri tespit edildi. Olayın ardından çocuğun annesi gözaltına alındı. Evde bulunan diğer iki çocuk ise sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Çocuğun kesin ölüm nedeni için örnekler Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
27 Ocak 2023

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde arazide hareketsiz yatan bir çocuk fark edildi ve durum polis ile sağlık ekiplerine bildirildi. Yapılan inceleme sonucunda, cesedin altı yaşındaki Suriyeli Aya Necmi'ye ait olduğu tespit edildi. Çocuğun cesedi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı ve olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
31 Ocak 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir evde çıkan yangında bir yaşındaki Zeynep A.'nın cansız bedeni bulundu. Yangından kurtulan baba Mehmet A., yangını uyurken fark ettiğini ve dışarı kaçtığını ifade etti. Anne Hilal A., polis merkezine giderek teslim oldu ve ifadesinde kızını boğarak öldürdüğünü, ardından evi ateşe verip kaçtığını söyledi. Hilal A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
29 Mart 2023

Siirt'te, Botan Çayı'nda piknik yapan bir ailede trajedi yaşandı. Münür Ulıtaş (21), suya girdiği sırada akıntıya kapıldı. Durumu fark eden babası İsmail Ulıtaş (40), oğlunu kurtarmak için suya girdi ancak her ikisi de gözden kayboldu. Münür Ulıtaş, vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Ulıtaş'ın cansız bedeni sudan çıkarıldı.
8 Ağustos 2023

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, annesi ve üvey babasıyla yaşayan 24 yaşındaki U.A'nın cansız bedeni evinde bulundu. Sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve genç adamın hayatını kaybettiği belirlendi. Polisin yaptığı kontrolde, uyuşturucu tedavisi gördüğü öğrenilen U.A'nın cesedinin yanında enjektör bulunduğu belirtildi.
7 Ağustos 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki Erhan Pekuygun'un organları, ailesinin onayıyla bağışlandı. Üç saat süren operasyonla alınan iki böbrek, karaciğer, kalp, kalp kapağı ve pankreas, beş farklı hastaya nakledilmek üzere hastanelere gönderildi. Organ nakilleri, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Konya Başkent Hastanesi'nde gerçekleştirilecek.
25 Aralık 2023

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden ailesiyle birlikte Ordu'nun Fatsa ilçesine fındık toplamaya giden 11 yaşındaki Sinan Enes Zinciralmaz, çok miktarda fındık yedikten sonra rahatsızlandı. Kusmaya başlayan çocuk, fındık kırıntılarının soluk borusuna gitmesi sonucu hayatını kaybetti. Otopsi sonrasında genç çocuğun cenazesi, Viranşehir’e gönderildi.
14 Ağustos 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Mersin'in Akdeniz ilçesinde balıkçı barınağı sahilinde denize giren iki çocuk boğuldu. Çocuklar, çevredeki insanlar tarafından sudan çıkarıldıktan sonra olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde hayatlarını kaybettikleri tespit edildi. Çocukların isimleri öğrenilemedi.
12 Ocak 2024

2014 yılında Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden oğlu Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Gökçe, 82 yaşında hayatını kaybetti. Ayşe Gökçe, oğlunun maden kazasında ölümü sırasında söylediği 'Yüzme bilmezdi, suyun içinde ne yaptı' sözleriyle hafızalarda yer etmişti. Gökçe'nin cenazesi, oğlu ve 2020'de Covid-19 nedeniyle vefat eden eşi Recep Gökçe'nin yanına defnedildi.
25 Aralık 2023

Bursa'nın Keles ilçesinde Mehmet Arslan, kalp krizi geçiren annesini hastaneye yetiştirmeye çalışırken direğe çarptı. Kazada sürücü Mehmet Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Annesi Emine Arslan ise kaldırıldığı Keles Devlet Hastanesi'nde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.
17 Ekim 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, yoldan geçmekte olan bir kadının kucağındaki bebek mermi isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kavgada yedi kişi de yaralandı ve hastanelere kaldırıldı. Yaralanan bebek, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Polis, olaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir bebek, poşet içinde sokağa terk edilmiş halde bulundu ve yapılan ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis soruşturması sonucunda, bebeği sokağa bıraktığı tespit edilen anne S.M.Ö. ve anneanne N.G. gözaltına alındı. 'Kasten öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinde suçlarını kısmen kabul etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Kasım 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), aynı gün içinde üç genç doktorun yaşamına son verdiğini duyurdu. TTB, ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı ve sağlıkta şiddet gibi nedenlere dikkat çekti. Kaybedilen doktorlar arasında Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara bulunuyor.
28 Eylül 2023

2018 yılında AKP Milletvekili Halil Yıldız'ın akrabaları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgada aranan İbrahim Yıldız, tedavi gördüğü hastanede öldü. Olay iki ayrı dava olarak işyeri ve hastane kategorilerinde incelenmekteydi. İbrahim Yıldız, olay sırasında kaçak durumdayken AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yeğeniyle evlenmiş ve bir çocuk sahibi olmuştu. Yıldız'ın cenazesi otopsi için Urfa Adli Tıp Morgu'na götürüldü.
18 Mart 2023

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Ümit Mutlu A., tartıştığı eşi Büşra A. ve dört yaşındaki üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ailenin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası şubat ayında Denizli'ye taşındığı öğrenildi.
6 Ağustos 2023

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 13 yaşındaki Ömer Bektaş, arkadaşıyla birlikte girdiği sulama göletinde boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve çevredekiler tarafından arama çalışması yapıldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığından gelen dalgıçlar, Bektaş'ın cesedini bulup sudan çıkardı. Cenaze, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
16 Eylül 2023
İşaretlediklerim