İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta bir köpek tarafından ısırılan altı yaşındaki bir kız çocuğunun kuduz olduğu yönündeki sosyal medya iddialarını yalanladı. Valilik, çocuğun hastaneye kaldırıldığını ve rutin prosedür gereği kuduz aşısı yapıldığını belirtti. Çocuğun sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk belirtisi görülmediği ve tedavisinin devam ettiği bildirildi. Ayrıca, çocuğu ısıran köpeğin Esenyurt Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne bağlı barınakta gözlem altına alındığı ifade edildi.
22 Eylül 2023

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Absut Yaylası'nda hayvan otlatırken kaybolan 13 yaşındaki Emirhan D'nin cesedi bir gölette bulundu. Olay yerine gelen ekipler, sudan çıkardıkları cesedin Emirhan D'ye ait olduğunu belirledi. Çocuğun cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Ordu Valiliği, Emirhan D'nin gölete düşmüş olabileceği ihtimali üzerine çalışmaların bu bölgede yoğunlaştırıldığını belirtti.
9 Eylül 2023

Trabzon'un Arsin ilçesinde görev yapan 57 yaşındaki aile hekimi Cengiz Çolak, Akçaabat ilçesindeki evinin bahçesinde ölü bulundu. Evine dönmeyen Çolak'ı arayan yakınları, onu hareketsiz yatarken buldu ve durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çolak'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı ve cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
15 Kasım 2023

Adana'nın Karataş ilçesinde, ailesiyle sahil kenarında vakit geçiren 11 yaşındaki Aydın Kılınç, rastgele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunla boynundan vurularak ağır yaralandı. Karataş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılınç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından emniyet ekipleri, ateş eden H.Ş. isimli 44 yaşındaki şüpheliyi gözaltına aldı.
4 Temmuz 2023

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen bir kına gecesinde havaya açılan ateş sonucu başına kurşun isabet eden gelinin babası Mehmet Şahin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinde çok sayıda boş kovan bulundu. Şüpheli E.Ö, jandarma tarafından gözaltına alındı.
7 Eylül 2023

İstanbul Arnavutköy'de 11 yaşındaki Efe Özçelik, ailesi tarafından evlerinin giriş katında başından tabancayla vurulmuş ve ölü olarak bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi, ancak sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini tespit etti. Çocuğun babasına ait tabancayla vurulduğu ve babanın emniyete götürüldüğü bilgisi paylaşıldı. Polis olayla ilgili inceleme yaparken, çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
28 Aralık 2023

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, bir apartmanın beşinci katından düşen 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde bebeğin yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis, olayın aydınlatılması için soruşturma başlattı.
29 Ekim 2023

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 47 gündür haber alınamayan iki çocuk annesi Nevrigül Alan'ın cesedi bulundu. Ceset, bir çiftçi tarafından bir zeytinliğin ağacına asılı halde bulundu ve durum polise bildirildi. Nevrigül Alan'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Alan'ın yakınlarının kayıp ihbarında bulunmasının ardından polis, jandarma ve AFAD ekiplerince bölgede arama çalışması başlatılmıştı.
18 Ekim 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk günü, yolda yürüyen 15 yaşındaki Umut Kaya, otomobilden açılan rastgele ateş sonucu göğsünden vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Emniyet güçleri, olayla ilgili bir otomobilden rastgele ateş edildiğini belirleyerek, aracı ve içindeki iki şüpheliyi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada olayda kullanılan tabanca bulundu. Şüphelilerden birinin ifadesinde, kavgaya karıştığını ve gözdağı vermek için ateş ettiğini belirttiği öğrenildi. Şüpheliler tutuklanarak adliyeye sevk edildi.
1 Temmuz 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Antalya'da birçok başarılı organ nakli ameliyatları gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Demirbaş, Türkiye'de birçok ilke imza atmış ve organ nakli alanında önemli katkılarda bulunmuştu. Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördükten sonra enfeksiyon komplikasyonları sebebiyle yoğun bakımda kaldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti.
1 Şubat 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, B.Y. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebeple ailesinden dört kişiyi silahla yaraladı ve ağabeyini öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve saldırganın ağabeyi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan ve diğer dört kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
29 Ağustos 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, iki grup arasında çıkan ve henüz nedeni bilinmeyen bir tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 17 yaşındaki İbrahim Akgül, aldığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili şüpheliler M.A. ve A.E polis tarafından gözaltına alındı.
17 Mayıs 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir demir-çelik fabrikasında staj yapan 14 yaşındaki Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Arda Tonbul, sac bükme makinesine kafasının sıkışması sonucu yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yedi gün sonra yaşamını yitirdi. Tonbul'un cenazesi Giresun'a gönderildi. Olayla ilgili soruşturma kapsamında fabrika müdürü ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı gözaltına alındı ve tutuklandı.
16 Ocak 2024

Samsun'dan kızını ziyarete gelen Mustafa Bolat ve kızı Esma Çiçek, Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Kaplıkaya Deresi kenarında fotoğraf çekmek isterken Çiçek dengesini kaybederek suya düştü. Babası Bolat, kızını kurtarmak için suya atladı ancak ikisi de boğularak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri, baba ve kızın cansız bedenlerini sudan çıkardı ve cesetler otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
16 Nisan 2023

Bursa'da çöp evde ihmal edilmiş ve sağlıksız koşullarda bulunan bir çocuğun teyzesi, çeşitli suçlamalarla yargılanmak üzere 30 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Çocuk, teyzesini annesi olarak bildiğini ve evde mutlu olduğunu ifade etmiş, ancak son zamanlarda maddi sıkıntılar ve hijyen eksikliği yaşadıklarını belirtmişti. Çocuğun biyolojik annesi ve eski eşi de ifade vermiş, çocuğun teyzesi ve kuzeninin ayrı bir soruşturma altında olduğu belirtilmiştir.
8 Ocak 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 21 yaşındaki S.A. isimli genç, evinde oynadığı tabancanın ateş alması sonucu annesi 43 yaşındaki Aysel A'yı başından vurdu. Ağır yaralanan kadın, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, olay yerinden kaçan S.A.'yı bulmak için çalışma başlattı.
22 Mart 2023

Antalya'nın Finike ilçesinde bir istinat duvarının çökmesi sonucu altında kalan Mihriban Kaftanlı (6) isimli çocuk hayatını kaybetti. Jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine giderek, göçük altında kalan ve ağır yaralı olan Mihriban'ı kurtardı. Aynı olayda yaralanan Serkan Can Burul (6) da hastaneye kaldırıldı. Mihriban Kaftanlı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
1 Aralık 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

İstanbul'un Kartal ilçesinde Melek Dönmez ve iki çocuğu evlerinde ölü bulundu. Yakınlarının bir süredir haber alamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Olayın gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.
31 Ocak 2023
İşaretlediklerim