Türk Tabipleri Birliği (TTB), iki genç doktorun yaşamlarına son verdiğini duyurdu. TTB, intihar açıklamasında ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı ve sağlıkta şiddet gibi nedenlere dikkat çekti. Kaybedilen doktorlar Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara idi.
27 Eylül 2023

Suriye'nin Afrin ilçesine bağlı Cinderes beldesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu enkaz altında doğan Aya bebek, anne ve babası ile üç kardeşini kaybetti. Beş saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda Beyaz Baretliler tarafından kurtarılan bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralı olarak Afrin'deki Ceyhan hastanesinde tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ve kimsesiz kalan bebeğe 'Aya' adının verildiğini bildirdi.
9 Şubat 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, Zeliha Yağmur isimli kadın, oğlu Sefa Yağmur tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Anne ve oğul arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu yaşanan olayda, zanlı olay yerinden ayrılamadan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı.
27 Haziran 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hüseyin Özçınar, karaciğer yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurdu. Aileden uygun donör bulunamayınca, eski damat Uğur Doğrusöz gönüllü oldu ve karaciğerinin bir kısmını bağışladı. Nakil sonrası her iki kişinin de sağlık durumu iyi. Doğrusöz, bu kararını insanların ne dediğini önemsemeden, bir insana hayat verebilmek için aldığını belirtti.
20 Ekim 2023

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, dört çocuk annesi B.A. isimli kadın, kocası M.A.A. tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, yaralı kadını hastaneye kaldırdı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen B.A. hayatını kaybetti. Şüpheli koca M.A.A.'nın yakalanması için polis çalışma başlattı. Ölen kadının daha önce kocasına karşı uzaklaştırma kararı aldırdığı ve bu kararın süresinin bu ay sona erdiği belirtildi.
17 Aralık 2023

Şırnak Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında 14 yaşındaki H.T isimli bir çocuk yaşamını yitirdi, üç çocuk ise yaralandı. Yangın, 513. Sokak'ta bulunan binanın kazan dairesinde meydana geldi. Yaralı çocuklar ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'daki bir hastaneye sevk edildi. Şırnak Valiliği, olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve süreci yakından takip ettiklerini açıkladı.
12 Kasım 2023

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Hatay'da meydana gelen depremin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında, General Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde bir enkazdan sesler duydu. Ekipler, yaklaşık üç saatlik bir çalışmanın ardından 41 yaşındaki anne Neslihan Karadeniz ve çocukları Fatma, Münire ve Ramazan Karadeniz'i depremden 108 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkardı. Kurtarılan aile hastaneye sevk edildi.
10 Şubat 2023

İstanbul Maltepe'deki bir atık toplama merkezinde kötü kokular gelmesi üzerine yapılan ihbar sonucu polis ekipleri harekete geçti. Ekipler, merkezin buzdolabında 15 yaşında yabancı uyruklu bir erkek çocuğuna ait ceset buldu. Cesedin üzerinde darp izine rastlanmadı ve olay yeri incelemesinin ardından ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
14 Ocak 2024

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, tarlada uyuyan bir bebek, geri manevra yapan bir kamyonetin altında kaldı. Bebek, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kamyonet sürücüsü jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
4 Eylül 2023

Kilis'te 4 Nisan'da kaybolan Suriyeli dokuz yaşındaki Gina Mercimek, evinin bulunduğu sokaktaki bir evin su kuyusunda öldürülmüş halde bulundu. İtfaiye ekibinin kuyudaki suyu tahliye etmesiyle çocuğun cesedi ve boynuna bağlanmış bir briket ortaya çıktı. Olayla ilgili şüpheli H.B. ve bir kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma devam etmektedir.
6 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, yedi yaşındaki Asya Dönmez 95 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına Kütahya Tavşanlı Belediyesi itfaiye ekipleri de dahil oldu. Kurtarılan çocuk, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye sevk edildi. Arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında çalışmalarına devam ettiği bildirildi.
10 Şubat 2023

Trabzon'da dokuz yaşındaki Alperen Y., yürürken vücuduna isabet eden yorgun mermiyle yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, mermi atışının 1204 metre uzaklıktaki bir bölgeden geldiği belirlendi. Bölgede bulunan 16 kişiden alınan swap örnekleri sonucunda, atışın H.Ş. isimli bekçi tarafından yapıldığı tespit edildi. H.Ş., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
2 Ağustos 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, şizofreni tedavisi gördüğü öğrenilen bir kadın, annesi ve anneannesini uyudukları sırada baltayla öldürdü. Olay, komşuların gürültü üzerine yaptığı ihbar sonucu ortaya çıktı. Şüpheli kadın gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı. Öldürülen kadınların cesetleri, otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.
13 Ağustos 2023

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir mobilya işletmesinde çalışan E.K. (43), iş yerinde su sandığı kimyasal bir sıvıyı içti. Kimyasal sıvıyı içtikten kısa bir süre sonra fenalaşan E.K., iş yerindekilerin ihbarı üzerine sağlık ekiplerince İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.
4 Temmuz 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir apartman dairesinden yayılan kötü koku üzerine apartman sakinlerinin polise haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, dördüncü kattaki dairede Yalçın Suat Gürzeren (52) ve annesi Suzan Gürzeren'in (88) cansız bedenlerini buldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından anne ve oğlunun cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
6 Temmuz 2023

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki bir krom maden ocağında gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük oluştu. Olay sonucunda iki kişi yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı. Jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir işçi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Denizli Valisi olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
15 Aralık 2023

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, B.S. yönetimindeki bir otomobil, D-400 kara yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan Abdulhaluk Ölmez (20) ve Şükran Tonk (20) isimli iki gence çarptı. Kazada her iki genç de olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gençlerin cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
14 Ocak 2024

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde köpeği tarafından ısırılan mimar Lütfü Seray, kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir ay süren tedaviye rağmen Seray kurtarılamadı. Dünya literatüründe çok az sayıda kuduz hastalığından kurtulan vaka bulunmakta. Geçen yıl Bitlis'te kuduz bir köpeğin ısırması sonucu 10 yaşındaki bir çocuk da hayatını kaybetmişti.
12 Temmuz 2023
İşaretlediklerim