6 Şubat'taki depremlerden zarar gören Hatay Havalimanı'nın 17 Mayıs'a kadar sivil uçuşlara kapalı olduğu ve taşınma planlarının yapıldığı bildirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), havalimanının mevcut konumunda uzun süre hizmet veremeyeceğini ve 918 metrelik bir kısmının büyük risk taşıdığını belirtti. Havalimanının yapımında gerekli tedbirlerin alınmadığı, özellikle kazık çakılmadığı için çökme tehlikesinin arttığı ifade edildi. DHMİ'nin üst makamlara taşınmanın en doğru adım olacağını ilettiği ve yeni yer arayışlarının başladığı, ancak resmi bir ihale sürecinin henüz başlamadığı ve taşınma sürecinin seçim sonrasına bırakılmasının düşünüldüğü aktarıldı.
18 Nisan 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatları AŞ tarafından bazı vapur seferleri iptal edildi ve bazı hatlarda gecikmeler meydana geldi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Beşiktaş-Adalar, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüp ve Üsküdar-Haliç hatlarında bazı iskelelere uğramama kararı alındı. Ayrıca, Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden gerçekleştirilecek.
3 Aralık 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Havalimanı'nın 17 Mayıs'a kadar kapalı olduğunu belirtti. Türk Hava Yolları ve Pegasus, Hatay'a uçuşları durdurdu. DHMİ ve THY yetkilileri, tam doluluktaki uçakların Hatay Havalimanı'na inmesinin risk teşkil ettiğini, pistteki eksen kayması nedeniyle pist uzunluğunun kısalığını ve bu durumun çökme riski taşıdığını ifade etti. Kalkışlar için ise herhangi bir sorun olmadığı belirtildi. Lütfü Savaş, havalimanının kapatılma nedenini bilmediğini ve durumun Millet İttifakı aleyhine olduğunu söyledi.
18 Nisan 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan 40 tarifeli seferi, beklenen fırtına sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, yolcuların uçuş durumlarını THY'nin internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.
17 Kasım 2023

İstanbul'da Beşiktaş-Adalar ve Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş güzergahlarında, İzmir'de ise tüm vapur seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İstanbul Şehir Hatları AŞ ve İzmir İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda, seferlerin ikinci bir duyuruya kadar gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.
7 Ocak 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, THY'nin Ankara-İstanbul uçuşunda uçağın kendisi yüzünden geciktiğini düşünen yolcuların tepkisine maruz kaldı. Nebati, yolculara AK Parti'nin seçim zaferini hatırlatarak karşılık verdi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Nebati, gecikmenin hava muhalefeti nedeniyle olduğunu ve bir CHP'li milletvekilinin provokatif yönlendirmesiyle karşılaştığını iddia etti. Ayrıca, siyaset anlayışlarının millete hizmet etmek olduğunu ve kötü niyetli algı operasyonlarının milletle olan bağlarını bozamayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hasar gören Hatay Havalimanı, yapılan onarım çalışmaları sonrasında uçuşlara hazır hale getirildi. İstanbul Havalimanı'ndan kalkan ve yardım malzemelerini taşıyan Türk Hava Yolları'na ait bir uçak havalimanına iniş yaptı. Aynı uçak, bölgeden tahliye edilen afetzedeleri İstanbul'a taşıyacak. Airporthaber.com'un haberine göre, havalimanının pisti 918 metre kısaltıldı.
13 Şubat 2023

İzmir'in Selçuk ilçesinde özel bir şirkete ait eğitim uçağı, Efes Havaalanı yakınlarındaki boş araziye zorunlu iniş yaptı. Kalkıştan hemen sonra kısmi motor arızası nedeniyle havaalanına 950 metre mesafedeki bir alana iniş yaptı. Uçaktaki iki kişi hafif yaralandı ve hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
28 Haziran 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Moda İskelesi'ne yapılan seferler hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Ayrıca Bursa-İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferlerinden de bazıları iptal edildiği bildirildi.
28 Mart 2023

Almanya'da Hamburg Havalimanı'nda silahlı bir kişi çocuğunu rehin alarak aprona girdi ve uçak seferleri durduruldu. Şüpheli gözaltına alındıktan sonra hava trafiği normale döndü. Olay nedeniyle toplamda 27 uçak seferi ve 3 bin 200 yolcu etkilendi. Alman basınına göre, 35 yaşındaki baba, velayet anlaşmazlığı nedeniyle çocuğunu rehin alarak Türkiye'ye gitmek istiyordu.
5 Kasım 2023

Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşları, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel seferleriyle İstanbul'a getirildi. İstisnai uçuş izniyle Niamey'deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı'ndan havalanan uçak, İstanbul Havalimanı'na ulaştı.
9 Ağustos 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattındaki vapur seferleri geçici olarak durduruldu. Yapılan açıklamada seferlerin ne zaman yeniden başlayacağına dair bilgi verilmedi ve yolcuların ikinci bir duyuruya kadar beklemeleri gerektiği ifade edildi.
22 Aralık 2023

ABD'de Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9 tipi bir yolcu uçağı, kalkıştan 35 dakika sonra gövdesinin bir kısmının kopması sonucu Portland'a acil iniş yaptı. Uçakta 171 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu ve herkes güvenli bir şekilde yere indi. Havayolu şirketi, filosundaki tüm 737 Max 9 uçaklarını güvenlik denetimleri için geçici olarak hizmet dışı bıraktığını duyurdu. Boeing, olayla ilgili bilgi toplama ve soruşturmaya destek verme sürecinde olduğunu açıkladı.
6 Ocak 2024

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

AKP Mersin Milletvekili ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bineceği uçağa geç kalması sonucu yolcularla tartışma yaşandı. THY'nin Ankara-İstanbul uçağının rötar yapmasına yolcular Nebati'yi suçlarken, THY hava şartlarını gerekçe gösterdi. Nebati'nin yolcuların tepkilerine, 'Seçimi AK Parti kazandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı, hazmedin kardeşim' şeklinde yanıt vermesi ve bazı yolcuların 'Hak hukuk adalet' sloganları atması olayın dikkat çeken noktaları arasında yer aldı.
29 Mayıs 2023

Türk Hava Yolları, Antalya'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle bugün gerçekleşmesi planlanan toplam 11 uçuşun iptal edildiğini açıkladı. İptaller, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin kararı doğrultusunda gerçekleşti. Güncel uçuş bilgilerine THY'nin resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor. Hava koşullarındaki değişikliklere bağlı olarak ilerleyen saatlerde sefer iptallerinde güncellemeler yapılabilir.
21 Aralık 2023

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul ile Bursa arasında yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında sabah ve akşam saatlerinde gerçekleşmesi beklenen çok sayıda sefer bulunmaktadır. Daha önceki saatlerde planlanan seferler de aynı nedenle gerçekleştirilememiştir.
9 Aralık 2023

Bursa ile İstanbul arasında hizmet veren Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler BUDO'nun internet sitesinde duyuruldu. İptaller, 03/12/2023 Pazar günü gerçekleşecek olan sabah ve öğlen saatlerindeki Bursa-İstanbul ve İstanbul-Bursa arasındaki seferleri kapsıyor.
3 Aralık 2023

Yurt dışı merkezli bir özel hava yolu şirketi, Trabzon-Cidde seferini gerçekleştiren uçağı, bir motorunun arızalanması nedeniyle Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçak, gerekli tedbirler alındıktan sonra sorunsuz bir şekilde indi ve yolcular ile mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi.
7 Eylül 2023

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023
İşaretlediklerim