Yeniden Refah Partisi'nin Düzce adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu'nun paramotorla gerçekleştirdiği tanıtım denemesi sırasında, pilot B.E'nin kullandığı paramotor havada arızalandı. Arapçiftliği Mahallesi mevkisinde elektrik tellerine takılarak asılı kalan paramotor, pilotun yaklaşık 4 metre yükseklikten kendi imkanlarıyla inmesiyle sonuçlandı. Pilot kazayı yara almadan atlattı. İl Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği olayla ilgili araştırma başlatırken, elektrik kesintisi yaşanan mahallede arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.
30 Mart 2024

Almanya'da Hamburg Havalimanı'nda silahlı bir kişi çocuğunu rehin alarak aprona girdi ve uçak seferleri durduruldu. Şüpheli gözaltına alındıktan sonra hava trafiği normale döndü. Olay nedeniyle toplamda 27 uçak seferi ve 3 bin 200 yolcu etkilendi. Alman basınına göre, 35 yaşındaki baba, velayet anlaşmazlığı nedeniyle çocuğunu rehin alarak Türkiye'ye gitmek istiyordu.
5 Kasım 2023

Singapur Hava Yolları, Londra-Singapur uçuşunda şiddetli türbülans nedeniyle yaralanan yolculara tazminat ödeyeceğini açıkladı. Uçak, 37 bin feet yükseklikten bir anda 31 bin feete düşmüş ve bir yolcu hayatını kaybetmişti. Şirket, yaralanan yolculara 10 bin dolar tazminat ve ağır yaralananlara 25 bin dolar avans ödemeyi önerdi. Ayrıca, tüm yolculara uçuş ücretinin iade edildiği belirtildi.
11 Haziran 2024

Çinli özel şirket Space Pioneer'e ait Tianlong-3 roketi, bir test sırasında yanlışlıkla fırlatıldı ve Gongyi şehri yakınlarındaki tepelere düştü. Roketin yapısal bir arıza nedeniyle fırlatma rampasından ayrıldığı ve yere çakılarak alevler içinde kaldığı belirtildi. Olayda can kaybı yaşanmadığı ve yangının söndürüldüğü bildirildi. Bu tür kazalar Çin'de nadir görülmekte olup, roketin planlanmamış bir uçuş gerçekleştirmesi dikkat çekti.
1 Temmuz 2024

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarına müdahale amacıyla 2 Be-200 amfibi yangın söndürme uçağını gönderdiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı ve Türkiye'nin talebi üzerine harekete geçen uçaklar, Muğla ve İzmir'deki yangınlara müdahale edecek. Uçaklar, yangınları izlemek ve tespit etmek için kızılötesi termal kameralarla donatılmış.
19 Temmuz 2023

Antalya'dan havalanan ve Rusya'nın Perm Havalimanı'na iniş yapan Türk Hava Yolları'na ait AnadoluJet uçağı, iniş sırasında pistten çıktı. Kazada yolcuların herhangi biri yara almadı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, olayla ilgili teknik ekiplerin araştırma sürecini başlattığını bildirdi.
22 Eylül 2023

Japonya Savunma Bakanlığı, Çin'e ait iki H-6 ve Rusya'ya ait iki Tu-95 tip bombardıman uçağının Japonya'ya yakın sularda ortak uçuş yaptığını bildirdi. Japon Denizi'nden Doğu Çin Denizi'ne doğru gerçekleşen bu uçuşa karşılık Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri savaş uçakları havalandı. Japonya hava sahasının ihlal edilmediği belirtilirken, uçuşun bir güç gösterisi olarak nitelendirildiği ve endişelerin diplomatik yollarla Rusya ve Çin'e iletilmekte olduğu ifade edildi. Ayrıca Güney Kore de benzer bir durumu kendi hava savunma sahasında yaşadığını duyurdu.
7 Haziran 2023

Boeing’in iki NASA astronotunu taşıyan Starliner mekiğinin Dünya’ya dönüşü dördüncü kez ertelendi. Haziran başında Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşan astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, 2 Temmuz’a kadar istasyonda kalmaya devam edecek. NASA yetkilileri, planlanan uzay yürüyüşlerinin ardından mekiğin dönüş tarihini değerlendireceklerini belirtti. Boeing, Starliner mekiğinde helyum sızıntıları ve itici sorunları olduğu iddialarına rağmen, NASA’nın mekiğe hala güvendiğini açıkladı.
23 Haziran 2024

Brezilya'nın batı kesimindeki Amazon ormanlarına düşen küçük bir uçakta bulunan 12 kişi hayatını kaybetti. Kazada, 1 bebeğin de olduğu bilgisi paylaşıldı. Uçağın bağlı olduğu şirketten yapılan açıklamada, uçağın yere çakıldıktan hemen sonra alev aldığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
30 Ekim 2023

Kayseri’de 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi bir askeri eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı, mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Uçağın düşme nedeni henüz bilinmiyor.
4 Haziran 2024

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Elazığ seferini yapacak uçağı, kabin görevlilerinin uyarısına rağmen emniyet kemeri takmayıp taşkınlık çıkaran bir yolcu nedeniyle kalkıştan vazgeçerek geri döndü. Yolcu, uçuş emniyetini ihlal ettiği için uçaktan indirilmesi gerektiği belirtildi. Yolcunun taşkınlığına devam etmesi üzerine polis ekipleri uçağa çağrıldı ve yolcu polis nezaretinde uçaktan indirildi. Bu durum uçağın yaklaşık 2,5 saat gecikmeli olarak kalkmasına neden oldu.
11 Eylül 2023

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı, Rusya'ya ait iki Su-27 savaş uçağının Karadeniz üzerinde ABD Hava Kuvvetleri'ne ait MQ-9 tipi insansız hava aracına profesyonel olmayan bir şekilde müdahale ettiğini ve bir Rus uçağının MQ-9'un pervanesine çarpması sonucu İHA'nın uluslararası sulara düşürüldüğünü bildirdi. ABD Avrupa ve Afrika Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral James B. Hecker, İHA'nın rutin operasyonlar yürüttüğü sırada vurulduğunu ve Rus pilotun davranışının kendi uçağının da düşmesine neredeyse neden olabileceğini ifade etti.
14 Mart 2023

ABD'de deniz piyadelerine ait bir F-35 uçağı düştü ve pilot sağ kurtuldu. Kazanın ardından uçağın enkazı, Güney Carolina eyaletinde bir kırsal alanda bulundu. Kazanın nedeni hala araştırılıyor ve bu süreçte ek bilgi sağlanamıyor. Kazanın ardından ABD içinde ve dışındaki tüm havacılık birimlerinde iki gün süreyle tüm uçuşlara ara verildi.
19 Eylül 2023

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde yük ve yolcu trenlerinin çarpışması sonucu sekiz kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde New Jalpaiguri bölgesinde meydana geldi ve yolcu treninden üç vagon raydan çıktı, bir vagon ise havada asılı kaldı. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
17 Haziran 2024

Hollanda'nın Kuzey Denizi açıklarında, Almanya'dan Mısır'a gitmekte olan ve 3 bin otomobil taşıyan Panama bandıralı Fremantle Highway gemisinde yangın çıktı. Yangın hızla yayıldı ve kontrol altına alınamadı. Yangın sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Yangının çıkış sebebi henüz resmi olarak açıklanmasa da, sahil güvenlik sözcüsü yangının bir elektrikli aracın yakınında çıktığını bildirdi. Çevre kuruluşları, yangın ve geminin batma ihtimali karşısında endişeli.
26 Temmuz 2023

Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 4 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangına 72 personel, 15 arazöz, dört su ikmal aracı, altı dozer, dört ilk müdahale aracı, üç uçak ve altı helikopterle müdahale edildi. Komşu illerden gelen dört helikopter ve bir uçağın da yardımıyla yangın kontrol altına alındı. Ekipler, hasar gören alanın boyutunun ve yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
27 Temmuz 2023

Filipinler'in Rizal bölgesindeki Laguna de Bay Gölü'nde seyreden bir yolcu teknesi alabora oldu ve 30 kişi hayatını kaybetti. Sahil güvenlik, 40 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Teknede toplamda 70 yolcunun bulunduğu tahmin ediliyor. Kazanın, şiddetli rüzgar ve yolcuların paniğe kapılarak teknenin bir tarafına yığılması sonucu meydana geldiği belirtiliyor.
27 Temmuz 2023

ABD Savunma Bakanlığı, Michigan eyaletindeki Huron Gölü üzerinde tanımlanamayan bir cisim düşürdüğünü açıkladı. Bu olay, ABD'nin son 10 gün içinde düşürdüğü dördüncü hava unsurunu temsil ediyor. İlk olay, 4 Şubat'ta Güney Carolina kıyılarında vurulan Çin'e ait bir yüksek irtifa balonu ile başladı. Daha sonra Alaska ve Kanada'nın Yukon bölgesi üzerinde iki tanımlanamayan cisim daha düşürüldü. Bu olaylar, sosyal medyada spekülasyonlara ve dünya dışı varlıklarla ilgili söylentilere yol açtı. Pentagon Sözcüsü, cismin ABD F-16'sı tarafından düşürüldüğünü ve cismin sivil havacılık için tehlike oluşturabilecek bir rotada ve irtifada olduğunu belirtti.
13 Şubat 2023

Volkswagen ve Audi, üretimdeki bir sorun nedeniyle yangın riski taşıyan Golf, Jetta ve A3 modellerini içeren toplam 261 bin 257 aracı geri çağırdı. Sorun, bazı modellerde yakıt sızıntısına yol açabilecek bir pompa hatasından kaynaklanıyor. Şirket, sorunu gidermek için araçlara yeni bir pompa takılacağını ve bu sayede araçların yıllarca sorunsuz kullanılabileceğini belirtti.
23 Şubat 2024

Japonya'nın Hokkaido adasındaki New Chitose Havalimanı'nda bir mağazada kaybolan makas nedeniyle 36 uçuş iptal edildi ve 201 uçuş rötar yaptı. Olayın ardından yüzlerce yolcu mahsur kaldı. Makas ertesi gün aynı mağazada bulundu. Havaalanı yönetimi, olayın yetersiz depolama ve yönetim sistemlerinden kaynaklandığını kabul etti ve güvenlik farkındalığını artırmak için çalışacaklarını belirtti.
20 Ağustos 2024
İşaretlediklerim