HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisine cumhurbaşkanı adayı olmak için talepte bulunduğunu ancak bu talebin gerekçe gösterilmeden reddedildiğini belirtti. Demirtaş, Artı Gerçek'e verdiği röportajda, cezaevinden sınırlı katkı sunabildiğini ve sosyal medya üzerinden etkili olmaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra aktif siyasi çalışma yürütmeyeceğini ve HDP'li olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı. Demirtaş, HDP'nin yeniden yapılanma ihtiyacına ve kadro erozyonuna dikkat çekti ve partinin özeleştiri yapması gerektiğini söyledi.
1 Haziran 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

2019 yerel seçimlerinde Aydın'ın İncirliova ilçesinde İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen Aytekin Kaya, AKP'ye geçti. İki gün önce İYİ Parti'den istifa eden Kaya'nın AKP'ye katılımını, AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz duyurdu. Kaya'nın rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan taktı.
27 Temmuz 2023

2015 yılında Eskişehir'den CHP milletvekili olarak seçilen ve daha sonra Memleket Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Gaye Usluer, CHP'ye geri dönüş yaptı. Usluer, Memleket Partisi'nden Haziran 2022'de ayrılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere 'Yuvaya dönüş' ifadesiyle geri dönüşünü duyurdu.
12 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

Barış Terkoğlu, Türkiye'de yargı mensuplarının ve devlet kurumlarının siyasi tarafsızlığını yitirdiğini ve adaletin militanlaştığını iddia ediyor. Gökçeada Belediye Başkanı örneği üzerinden, seçim kurulu başkanının İYİ Parti'ye karşı tarafsızlığını ihlal ettiğini ve sonrasında ödül gibi yeni bir göreve tayin edildiğini belirtiyor. Ayrıca, Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin uzun süre sonuçlanmaması ve Yargıtay üyelerinin ideolojik bağlarla oy kullanmasının tehlike sinyalleri verdiğini vurguluyor.
28 Mart 2024

AKP'nin Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP'ye 879 oy farkıyla kaybetmesinin ardından yapılan itiraz üzerine oylar yeniden sayıldı. Yeniden sayım sonucunda fark 848'e düştü ancak seçim sonucu değişmedi ve CHP'nin kazandığı netleşti. CHP İl Başkanı Özgür Çelik, yeniden sayılan 1.030 sandık sonucunda Hakan Bahçetepe'nin 848 oy farkla Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı olduğunu duyurdu. Ayrıca, AKP'nin İstanbul genelinde de başarısız olduğu ve 11 ilçeyi CHP'ye kaptırdığı belirtildi.
4 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023

Yedi yıl tutuklu kalan eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak, HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesini ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisini destekleyerek, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) seçimlerde oyların heba edilmemesi gerektiğini belirtti. TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmeyi planladığını ve bu durumun bir seçim ittifakı niteliğinde olmadığını ifade etti. Kışanak, HDP ve Yeşil Sol Parti'nin de sosyalist hareketin bir parçası olduğunu vurgulayarak, TİP'e seçimlerde birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, 'son siyasi gelişmeler ışığında' partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ancak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşme sonrasında istifasını geri aldığını açıkladı. Bu gelişme, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından yaşanan parti içi hareketliliğin bir parçası olarak görülüyor. Daha önce İYİ Parti GİK eski üyesi Bülent Gürsoy istifa etmiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtmişti.
5 Mart 2023

HDP ve Yeşil Sol Parti, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini sürdüreceklerini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı mutabakat sonrası HDP'nin tutumunda bir değişiklik olup olmayacağı tartışılmıştı. HDP ve Yeşil Sol Parti, mutabakattaki kayyım maddesini eleştirdikten sonra destek kararını açıkladı. Açıklamada sığınmacılar ve kayyım politikasına yönelik eleştiriler yer aldı ve Erdoğan'ın bir seçenek olmadığı, tek seçeneğin onu ve iktidarını değiştirmek olduğu vurgulandı.
25 Mayıs 2023

Denizli Çal ve Uşak'ta yapılan yerel seçimler sonucunda iktidar partisi dışında bir partiden adaylar belediye başkanı seçildi. Seçimlerin hemen ardından, her iki şehirde de daha önce onaylanmış olan atıksu arıtma tesisi ihaleleri, Devlet Su İşleri tarafından çeşitli gerekçelerle iptal edildi. Denizli Çal'da MHP'den CHP'ye geçiş yaşanırken, Uşak'ta AK Parti'den CHP'ye geçiş oldu. İptal gerekçeleri, ilanla ilgili eksiklikler ve ilana yansıyan hususlarda değişiklik yapılma süresinin geçmesi olarak açıklandı.
5 Nisan 2024

İYİ Parti İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özdemir, istifasının gerekçesi olarak partisinden 'gönül bağının koptuğunu' belirtti. İstifasıyla birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düştü. Özdemir, Meclis'teki çalışmalarına bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıkladı.
24 Temmuz 2024

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin genel seçimlerden çekildiğini ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. BTP, seçimlerden çekilme kararını, Meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırmamak ve muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı bırakmak için aldığını belirtti. Daha önce Millet İttifakı'na katılmak isteyen ancak reddedilen BTP'nin lideri, iktidarın seçimi kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, partisinin kendisini yeniden aday göstermemesi üzerine bağımsız aday olarak seçime girmeye karar verdi. Genç, 2009'dan bu yana Sarıyer'in belediye başkanı olarak görev yapıyor. CHP, bu dönem Sarıyer için Genç yerine Oktay Aksu'yu aday gösterdi. Genç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin ardından bağımsızlık kararını 'Bağımsızlık benim karakterimdir' diyerek duyurdu.
20 Şubat 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'ı, seçime iki hafta kala adaylıktan çekti. Bu kararın arkasında, Zan'a ait olduğu iddia edilen ve 'kirli pazarlık' içeren bir ses kaydının sosyal medyada paylaşılması yatıyor. Zan, kaydın montaj olduğunu ve kendisine kumpas kurulduğunu savunuyor. TİP, Zan'ın açıklamalarını inandırıcı bulmayarak adaylığını geri çekti. Zan ise bu durumu bir kumpas olarak değerlendiriyor ve işin içinde diğer siyasi figürlerin de olduğunu öne sürüyor.
18 Mart 2024

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapılmasını savunan il başkanlarına 'Ya istifa edin ya genel merkez alacak' dediğini belirtti. İYİ Parti ve DEVA Partisi, Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak yapmayıp kendi adaylarına seçime gireceğini açıkladı. İttifakı savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, istifa etmişti. İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil tüm şehirlerde kendi adaylarına seçime girmekte kararlı.
10 Ekim 2023

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi fikrini gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu öneriyle altılı masaya geri döndü. İmamoğlu ve Yavaş'ın şu anki belediye başkanlığı görevlerine devam etmeleri ve cumhurbaşkanı yardımcılığı atamalarının yerel seçimlerden sonra yapılması olasılığı da tartışılıyor. Resmi olarak bu görev için istifa etmeleri gerekmeyip, sadece atamaları yapıldıktan sonra istifa etmeleri gerekiyor.
6 Mart 2023

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini belirterek istifa ettiğini duyurdu. Özlale, istifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile kamuoyuna bildirdi. Açıklamasında, partinin ilk günlerdeki heyecanının kaybolduğunu ve makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca, birlikte çalıştığı herkese teşekkür ederek, bu süreçte edindiği güzel anıları unutmayacağını belirtti.
8 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül'ü AKP Kahramanmaraş il başkanı olarak atadı. Bu atama, yargının siyasallaşması ve tarafsızlığının zedelenmesi endişelerini artırdı. Eski İstanbul Barosu başkanı Turgut Kazan ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, atamaya tepki göstererek, bu durumun kamu vicdanını yaralayacağını ve yargının bağımsızlığını tehlikeye atacağını belirtti.
26 Ağustos 2024
İşaretlediklerim