Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan AKP'li Savcı Sayan, İzmir 1'inci bölge 6'ncı sıradan aday gösterildi. AKP'nin bu bölgede son seçimlerde dört milletvekili çıkardığı biliniyor. Sayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla istifa ettiğini ve Meclis'te olması gerektiğini söylediğini ifade etti. Kendisine düşük bir sıradan adaylık verilmesi üzerine, 'Aslolan milletin gönlündeki listedir' diyerek moral bulduğunu belirtti.
11 Nisan 2023

DEM Parti, Van büyükşehir belediyesi başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptali ve mazbatanın AKP'li Abdulahat Arvas'a verilmesine itiraz etmek için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Zeydan, yerel seçimlerde 220 bin 919 oy alarak Arvas'ı geride bırakmıştı. DEM Parti'nin başvurusunda, Zeydan'ın memnu haklarının iadesine dair kararın Adalet Bakanlığı tarafından onaylandığı ve bu durumun Zeydan'ın kusuru olmadığı belirtildi.
3 Nisan 2024

İstanbul Ümraniye Belediyesi meclis üyesi olan üç AKP'li isim, Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) katıldı. AKP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Meclisi 2'nci Başkan Vekili Orçun Şekercioğlu, AKP Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri Osman Affan Özkan ve Mehmet Mantar'ın YRP'ye katılımını partinin genel başkanı Fatih Erbakan Twitter hesabından duyurdu.
22 Eylül 2023

AKP, 23’üncü kuruluş yıldönümünde 13 belediye başkanı ve iki milletvekilini partisine transfer etti. Rozetlerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan takdim etti. Partiye katılan isimler arasında İYİ Parti’den istifa etmiş vekiller ve Yeniden Refah Partisi belediye başkanları bulunuyor. Bu transferler, AKP'nin siyasi gücünü artırma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
14 Ağustos 2024

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı'na katılmayacağını ve tüm şehirlerde seçime gireceklerini duyurdu. Bu açıklamanın ardından, YRP'nin kurucu üyesi ve Osmanlı hanedan soyundan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini ilan etti. Osmanoğlu'nun bu açıklaması, YRP içinde ve AKP çevrelerinde farklı tepkilere yol açtı.
20 Mart 2023

Eski Ak Parti milletvekili Resul Tosun, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) İstanbul, Ankara ve İzmir'deki adaylarını yerel seçimlerden önce çekeceğini iddia etti. Bu iddia, Ak Parti camiası tarafından yoğun bir ilgi ve baskı ile karşılanıyor. YRP'nin anketlerdeki oy oranı ve üye sayısındaki artış, partiye olan ilgiyi artırıyor. YRP'nin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde stratejik bir rol oynadığı ve Erdoğan'ın partiyle anlaşma yaparak Fatih Erbakan'ın adaylıktan çekilmesini sağladığı belirtiliyor. YRP, yerel seçimlerde de benzer bir stratejik pozisyon almayı hedefliyor ve iktidarla yapılan görüşmelerde 30 maddelik şartların yerine getirilmediğini vurguluyor.
5 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek ittifak masasını terk etmişti. Ancak İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde karar alınmasıyla yaşanan kriz çözüldü. CHP'li vekiller, bu gelişme üzerine Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'Bütün taşlar yerine oturacak' ifadesini sosyal medyada tekrar gündeme getirdi.
6 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi, Erbakan'ın Erdoğan'a zorluk çıkaran siyaseti sayesinde, AKP seçmeni üzerinde etkili olmuş ve Urfa, Bursa, Balıkesir ve İstanbul'da seçimlerin kaderini belirleyecek bir güce ulaşmıştır. Erdoğan'a karşı cephe oluşturmayı amaçlayan isimlerin AKP'ye katılması veya Erdoğan'ın yörüngesinde kalması sonucu, Yeniden Refah dışında bir alternatif kalmamıştır. Parti, kısa sürede AKP'nin korkulu rüyası haline gelmiştir.
12 Mart 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay belediye başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı itirazı reddetti. Bu kararla birlikte, Hatay belediyesinin yönetimi resmen Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) geçmiş oldu. Detaylar henüz açıklanmadı ancak bu gelişme, Hatay'daki siyasi dengeleri ve yerel yönetim politikalarını etkileyebilir.
8 Nisan 2024

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, AK Parti adayı Ali Murat Bucak ile Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Hasan İzol arasındaki oy farkının sadece 64 olması üzerine YRP'nin itirazı sonucu İl Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Kesin olmayan sonuçlara göre Bucak yüzde 40,23, İzol ise yüzde 40,17 oy almıştı. Bu kararın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşınma ihtimali bulunuyor.
6 Nisan 2024

Ahmet Ersagun Yücel, 2017'de İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldı ve 2019'da CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde genel müdür oldu. 2023 seçimlerinde CHP listelerinden İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi. 2024'te İYİ Parti'den istifa ederek AKP milletvekili oldu. Mustafa Balbay, AKP'nin vekil transferlerine 500 milyon lira bütçe ayırdığı iddiasını dile getirdi ve Yücel'in mali durumu hakkında sorular sordu.
30 Ağustos 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay'daki belediye başkanlığı seçimi sonuçlarına yönelik itirazını reddetti. Bu kararla birlikte, AK Parti adayının 3 bin 361 oy farkıyla kazandığı seçim sonucu kesinleşmiş oldu. CHP, seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla YSK'ya başvurmuş, ancak Hatay İl Seçim Kurulu, YSK'nın uyarısına rağmen mazbatayı AK Parti adayına teslim etmişti. CHP'nin, depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilen Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi de tartışma yaratmıştı.
8 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildikten sonra bir basın toplantısı düzenledi ve kararı yargıya taşıyacağını söyledi. Özcan, partide değişim isteyen birçok kişi olduğunu, ancak değişim isteyenler adına ihraç edilenin kendisi olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin değişime gitmezse ve demokratik bir tüzük ve güncellenmiş bir parti programıyla yola devam etmezse büyük bir hezimetle karşılaşacağını ifade etti.
2 Ağustos 2023

CHP, yerel seçimlerde AKP'yi geride bırakarak büyük bir başarı elde etti. MHP ise baraj altında kaldı. Genel seçimlerde yaşanan hayal kırıklığının ardından CHP'de liderlik değişikliği yaşandı ve bu değişim, partinin seçim performansını olumlu yönde etkiledi. AKP, beklediği başarıyı elde edemedi ve İstanbul ile Ankara başta olmak üzere önemli şehirlerde kayıplar yaşadı. Yeniden Refah Partisi ise sürpriz bir şekilde üçüncü en yüksek oyu alarak dikkat çekti.
1 Nisan 2024
İşaretlediklerim