İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbullulara, 1999 öncesi yapılmış binaların taramasına izin vermeleri çağrısında bulundu. İmamoğlu, şu ana kadar 107 bin binadan sadece 29 bininin taramaya onay verdiğini belirtti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ise, İBB'nin İTÜ akademisyenleriyle yürüttüğü bilimsel analiz çalışması sonucunda 318 binanın durduğu yerde çökebilecek durumda olduğunu ve 1525 binanın yüksek risk taşıdığını açıkladı.
18 Şubat 2023

İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçedeki scooter sayısının yasal sınırların üzerinde olduğunu ve bu durumun yaya haklarını ihlal ettiğini belirterek, sayının yasal sınıra indirilmesini talep etmişti. Aksi takdirde scooterların toplanacağını açıklamıştı. Belediye, uygunsuz park eden ve yaya geçişini engelleyen scooterları toplamaya başladı ve bu denetimler Twitter üzerinden videolu olarak paylaşıldı.
17 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun yeni taksiye dönüştürülmesi için başvuruları tamamladı ve kura çekimi yapıldı. İBB Başkanı İmamoğlu, araçların uygun maliyetle temin edileceğini belirtirken, taksiciler araç fiyatlarının 800 bin TL'den 1.5 milyon TL'ye çıkarıldığını iddia ediyor. İBB'nin bu süreci desteklediği belirtilen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya taksicilerden tepki var. İmamoğlu, yeni taksilerin İstanbul'a ve esnafa değer katacağını ve uygun fiyatlarla sağlanacağını ifade etti.
17 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İstanbulkart kullanıcıları için yeni bir uygulamayı onayladı. Bu uygulama ile İstanbulkart sahipleri, kartlarında yeterli bakiye olmasa dahi 15 liraya kadar toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecekler. Bu karar, vatandaşların bakiye yetersizliği durumunda da ulaşım imkanına sahip olmalarını sağlayacak.
15 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 16 Mayıs'tan itibaren ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlatacağını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uygulamanın HPV kaynaklı kanser vakalarının artışına karşı bir önlem olduğunu belirtti. 9-26 yaş aralığındaki vatandaşlar, İBB'nin internet sitesinde yer alan başvuru formu üzerinden aşı için başvuruda bulunabilecekler.
14 Mayıs 2024

Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Ekrem İmamoğlu liderliğindeki deprem hazırlıklarını ve planlamasını beğendiğini ifade etti. İBB'nin 'İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladığı toplantıya katılan Şengör, İBB'nin 1999 depreminden sonra eksik kalan çalışmaları tamamladığını belirtti. Ancak, bu planların tam anlamıyla hayata geçirilmesi için merkezi hükümetin desteğinin şart olduğunu ve mevcut siyasi durumda bu desteğin sağlanıp sağlanamayacağını sorguladı.
3 Mart 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da depreme karşı binaların maliyetine güçlendirileceği bir planı açıkladı. 'İstanbul Güçleniyor' sistemi adı altında yürütülecek olan bu çalışma, mart ayının ortasından itibaren başvuruların alınmasıyla başlayacak. İmamoğlu, bu uygulamanın İstanbul'da deprem dirençli kent oluşturma amacı taşıdığını ve Türkiye'ye örnek olmayı hedeflediklerini belirtti.
1 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, İSPARK otoparklarına elektrikli araç şarj istasyonları kurulması kararı alındı. Bu karar, Türkiye'de yerli elektrikli araç üretimini desteklemek ve bu araçların şarj ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla alındı. 2023 yılında elektrik altyapısı hazır olan katlı otoparklara şarj üniteleri kurulacak, açık ve yol üstü otoparklar için ise fizibilite çalışmaları başlayacak. 2030 yılına kadar İSPARK otoparklarının %10 kapasitesinin elektrikli araçlara hizmet verecek şekilde dönüştürülmesi hedefleniyor.
30 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) kurulan Deprem Bilim Kurulu'nun raporu yayınlandı. Rapor, depremle ilgili çeşitli konularda haritalar içeriyor ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sadece sorunlu binaların güçlendirilmesinin maliyetinin 360 milyar lira olduğunu belirtti. İmamoğlu, bu maliyetin İBB'nin üç yıllık bütçesinden fazla olduğunu ve hükümetle birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca İstanbul'un Türkiye ekonomisi için önemine değinerek, yatırımların insanlara yapılması gerektiğini vurguladı.
28 Mart 2023

Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm tebligatlarının artık e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. Bu kararın amacı, süreci hızlandırmak. Bakanlık, deprem beklenen İstanbul için dört adımlı bir plan üzerinde çalışıyor. Bu plan, rezerv alanlarda 300 bin konut yapılması, Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında 200 bin konutun dönüştürülmesi, yapımı devam eden 171 bin konutun hızlandırılması ve önümüzdeki iki-üç yıl içinde 600-700 bin konutun dönüştürülmesini içeriyor.
5 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), deprem tedbirleri çerçevesinde riskli binaların yenilenmesi amacıyla 'İstanbul Yenileniyor Sıfır Faizli Finansman Projesi' ve 'Deprem Dayanıklılığı Sıfır Olan Binalar İçin Kira Desteği Projesi'ni başlatıyor. İBB, bankalar aracılığıyla verilecek konut kredilerinin faizlerini ödeyecek ve bu yıl için 2,9 milyar lira bütçe ayırdı. Yaklaşık 14 bin konutun dönüştürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, deprem güvenliği düşük binalarda oturanlara kira yardımı yapılacak.
1 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çocuk istismarı olayıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'deki kaçak binasını yıktı. Vakfın yürütmeyi durdurma başvurusu reddedildikten sonra, İBB ekipleri binanın doğalgazını kesti ve tahliye ettikten sonra yıkım işlemini gerçekleştirdi. Hiranur Vakfı'nın kaçak binası daha önce 12 Aralık 2022'de İBB tarafından mühürlenmiş ve vakıf tarafından yıkılması istenmişti, ancak vakıf tarafından tam olarak yıkılmadığı için İBB ekipleri tarafından yıkım yapıldı.
30 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Salacak sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen ve mahkeme kararıyla yıkımına karar verilen bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye ekiplerini gönderdi. Yıkım sırasında İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'in de aralarında bulunduğu üç personel, mekan sahipleri tarafından önce sözlü sonra fiziki saldırıya maruz kaldı. Yaralanan Gülten hastaneye kaldırıldı ve İBB hukuki girişim başlattı. Yıkımın devamı için ilçe kaymakamlığıyla görüşmeler sürüyor.
30 Mayıs 2023

Eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller'in Sarıyer Kilyos'taki denize sıfır arazisi için yapılaşmayı üç kat artıran imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) itirazı üzerine yargıya taşındı. İstanbul 14'üncü İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen imar planı değişikliğini hukuka uygun bulmadı. Bu, söz konusu arazi için yapılan plan değişikliğinin ikinci kez iptal edilmesi anlamına geliyor. Mahkeme, yasama, yürütme organları ve idarenin mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğunu vurguladı.
22 Mart 2024

İstanbul'da 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksi plakasına dönüşümü için gerekli araçlar, piyasa değerinin iki katı fiyatla satışa sunuldu. Şoförler, bu durumu 'soygun' olarak nitelendirerek, yüksek maliyetlerin sonunda müşterilere yansıyacağını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun taksi sorununu çözmek için attığı adımın UKOME tarafından onaylandığı, ancak taksicilerin bu durumdan rahatsız olduğu ve İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun fiyat politikalarına tepki gösterildiği ifade edildi. Taksiciler, belediyenin kiralama modeli ile piyasaya müdahale etmesini ve fiyatların düşürülmesini talep ediyor.
12 Ocak 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile scooter'lara sensör takılması ve uydu üzerinden hız sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Kadıköy Belediye Başkanı'nın scooter sayısının fazlalığına yönelik uyarısının ardından, scooter şirketleri talebin arttığını savunuyor. Yeni düzenlemeyle, hız sınırı saatte 50 km'nin üzerinde olan yollarda scooter'ların hızı uydu aracılığıyla düşürülecek ve durmaları sağlanacak. Ayrıca, iki kişinin aynı scooter'a binmesini engellemek için de sensörler kullanılacak.
24 Ocak 2023

AK Parti İstanbul Başkanı Kabaktepe'nin, Kanal İstanbul Projesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminden çıkarıldığını ancak projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından devam ettirildiğini belirtmesi üzerine, Akif Beki bu durumu eleştirdi. Beki, projenin İstanbulluların öncelikleri arasında olmadığını ve halkın tercihlerine rağmen ilerletilmesini sorguladı. Ayrıca, bu durumun İstanbul halkının seçimlerdeki tercihlerinin önemsizleştirilmesi anlamına gelip gelmediğini dile getirdi.
21 Mart 2024

Oyuncu ve senarist Levent Kazak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Adalardaki minibüs kriziyle ilgili bir açık mektup yazdı. Kazak, İBB'nin Adalardaki ulaşım sorununu çözmek için getirdiği elektrikli minibüslerin adalılar tarafından istenmediğini ve bu konuda halkın da söz sahibi olması gerektiğini belirtti. Adalılar, minibüslerin yolların darlığı ve estetik uyumsuzluk nedeniyle uygun olmadığını savunarak protesto gösterileri düzenledi. İBB'nin polis müdahalesiyle karşılık vermesi, halkın tepkisini daha da artırdı.
18 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş depremleri sonrası İstanbul'da olası bir depreme karşı alınan önlemleri ve yapılan hazırlıkları anlattı. İBB, riskli binaların yenilenmesi için 1 milyon liralık faizsiz kredi ve kira desteği sağlayacağını duyurdu. İmamoğlu, İstanbul'da deprem seferberliği başlattıklarını, Afet Eylem Planı'nın uygulanması için hazırlık yaptıklarını ve İstanbul'un deprem riski taşıyan binalarının tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, afet gönüllüsü eğitimi ve toplanma alanlarının tespiti gibi konulara da değindi.
2 Mart 2023
İşaretlediklerim