Günde 2,6 kilometre bisiklet sürmenin karbon emisyonlarını 686 milyon ton azaltabileceği belirtiliyor. Türkiye'de 'Patronsuz Kurye Sosyal Girişimi', motorlu kuryelere alternatif olarak bisikletli kuryelerle çalışarak çevreye katkı sağlamayı hedefliyor. Girişim, kuryelerin esnek koşullarda çalışmasına imkan tanırken, aynı zamanda gürültü ve hava kirliliğini de azaltıyor. Ancak, kuryeler yasal güvence eksiklikleri ve iş güvenliği sorunlarıyla karşı karşıya.
3 Haziran 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, lüks araçların satın alınmadığını, kiralandığını belirtti. Yıllık kiralama maliyetinin, üç yılda aracın satın alma fiyatına eş değer olduğu ifade edildi. Ayrıca, Ali Erbaş'ın bu hareketi, Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf politikalarını ve yerli otomobil markası TOGG'un kullanım alanlarını eleştiren bir tartışmayı gündeme getirdi. TOGG'un sadece Ankara'da resmi kullanım için uygun olduğu, şehirler arası seyahatlerde kullanılamadığı belirtildi.
3 Mayıs 2024

İstanbul'da dolandırıcılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) logolarının yer aldığı etiketleri araçların üzerine yapıştırarak, QR kodla kredi kartlarından para çekiyorlar. Park halindeki araçların üzerine İBB ve İSPARK logoları bulunan karekodlu etiketler yapıştırılıyor ve etiketlerin üzerinde park borcunun ödenmesi için QR kodun taratılması gerektiği yazıyor. Kodu okutanlar, ödeme sayfasına yönlendirilerek kredi kartlarından para çekiliyor.
22 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Miras aracılığıyla, Eminönü'nde bulunan ve atıl durumda olan 1600 yıllık Gülhane Sarnıcı'nı restore etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İBB yönetimine atıfta bulunarak sarnıcın daha önce fark edilmediğini belirtti ve restorasyonu sosyal medya üzerinden duyurdu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise sarnıcın artık bir sanat merkezi olarak ziyarete açıldığını Twitter hesabından paylaştı.
30 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2020 yılında Kandilli Rasathanesi ile hazırladığı ve ilçe bazında tahmini can kaybı, yaralı sayısı, hasarlı bina sayısı ve altyapı hasarı gibi verileri içeren İstanbul deprem raporu yeniden gündeme geldi. Raporda, Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinde en çok can kaybının öngörüldüğü, Arnavutköy ve Şile'de ise can kaybı beklenmediği belirtiliyor. İstanbul genelinde 1 milyon 166 bin 453 bina incelenmiş ve bu binaların bir kısmının depremde çeşitli derecelerde hasar alması bekleniyor. Deprem bilimci Naci Görür, raporu iyimser bulduğunu ve İstanbul'un büyük risk altında olduğunu ifade etmişti.
16 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem tedbirleri kapsamında riskli binaların yenilenmesi amacıyla 1 milyon liralık faizsiz kredi sağlayacak. Kredinin anapara üst limiti 1 milyon lira ve vadesi 10 yıl olacak. Kredi, dar gelirli vatandaşlar için geçerli olup, hane içi toplam gelirin asgari ücretin iki katını geçmemesi gerekiyor. İBB, bu proje için 2,9 milyar TL bütçe ayırdı ve bir yıl içinde 14 bin 77 konutun dönüştürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, çökme riski taşıyan binalarda oturanlara kira yardımı da yapılacak.
1 Mart 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut bulunduğunu açıkladı. Bu konutların bir kısmının kamu arazilerinin imara açılması sonucu orta ve üst gelir grupları için üretildiğini ve yüksek rant amacıyla boş tutulduğunu belirtti. Gökce, boş konutların kentsel dönüşüm ve sosyal konut politikalarında kullanılabileceğini, riskli yapılarda yaşayanlara kiralanması teşvik edilerek deprem direncinin artırılabileceğini ifade etti. Ayrıca, merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin bu konuda eşgüdüm içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
2 Mayıs 2023

Danıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) temyiz başvurusu üzerine, Atatürk Havalimanı arazisinde planlanan millet bahçesi ihalesinin iptaline karar verdi. İBB, çevre düzeni ve plan değişikliğine itiraz ederek Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aleyhine dava açmıştı. Ankara 16'ncı İdare Mahkemesi'nin ihalede hukuka aykırılık bulunmadığına dair kararı, İBB'nin temyizi sonucu Danıştay tarafından bozuldu ve ihale oybirliğiyle iptal edildi.
12 Şubat 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kitapçısı'nın kitap satışlarında rekor kırdığını ve Bağcılar şubesinin en çok satış yapan mağazalar arasında ilk üçe girdiğini açıkladı. Ayrıca, İBB tarafından inşa edilen çok fonksiyonlu Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi'nin tamamlandığını ve '300 Günde 300 Proje' maratonu kapsamında hizmete açıldığını belirtti. İmamoğlu, İstanbul'daki her meydana bir İstanbul Kitapçısı açtıklarını ve Bağcılar meydanındaki mağazanın popülerliğine dikkat çekti.
2 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısında, minibüslerin elektronik bilet sistemine dahil edilmesi kararı alındı. Bu kararla birlikte, otobüs, metro, metrobüs, vapur, tramvay gibi birçok ulaşım aracında kartla para ödenirken minibüslerde nakit kullanımı sona erecek.
27 Temmuz 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ataköy sahilindeki yeşil alana konut inşa etmeyi planlıyor. Bu plana karşı açılan davada, beklenen Marmara depremi göz önünde bulundurularak, nüfus yoğunlaştırmanın kamuya yarar sağlamayacağı belirtilen bir bilirkişi raporu hazırlandı. Daha önce afet toplanma alanı olarak belirlenen bu bölge, Bakırköy Belediyesi'nin kararıyla bu statüden çıkarıldı. Bilirkişi raporunda, yeni planın mevcut yapı yoğunluğunu artıracağı ve çevre blokların güneşlenme ve manzara imkanlarını etkileyeceği ifade edildi. Ayrıca, artan nüfus için gerekli donatı alanlarının sağlanmadığına dikkat çekildi.
21 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Rumeli Hisarı'nda devam eden restorasyon çalışmaları sırasında gizli bir geçit keşfetti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, bu geçidin 125 metre uzunluğunda olduğunu ve farklı kollarla başka kanallara uzandığını belirtti. Geçidin harç ve malzeme analizi yöntemiyle inceleneceğini söyleyen Polat, restorasyon çalışmaları sırasında daha önce bilinmeyen birçok noktanın ortaya çıkarıldığını ifade etti. Rumeli Hisarı'nın restorasyonu 2021'de başlamış ve bu süreçte önemli buluntular elde edilmiştir.
31 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro ve metrobüslere yönelik artan sabotajları ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanmasını eleştirdi. İmamoğlu, bu olayların yaklaşan seçimlerin bir ön habercisi olduğunu belirtti. Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle yargılandığı davada 'kastının yokluğu' gerekçesiyle beraat etti.
22 Eylül 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan dokuz özel halk otobüsünü trafikten men etti. Bu karar, özel halk otobüsü sahiplerinin 'zarar ettikleri' gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları taşımayacaklarını açıklamasının ardından geldi. ABB, bu durumun kanuna aykırı olduğunu ve vatandaşların ücretsiz taşıma hakkının engellenemeyeceğini belirtti. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara ise, cezaların devam etmesi durumunda özel halk otobüslerinin çalışmayacağını ifade etti.
22 Eylül 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İstanbul'un deprem riskine dikkat çekti. İstanbul Deprem Bilim Kurulu'nun toplantısında konuşan İmamoğlu, Türkiye'nin ve İstanbul'un deprem gerçeğini kabul etmenin önemini vurguladı. İstanbul'da yaşayan vatandaşların deprem konusunda kaygılı olduğunu belirten İmamoğlu, deprem bölgesindeki gözlemlerinin kendisinde bir iç hesaplaşma başlattığını ve İstanbul'da böyle bir felakete izin vermeyeceğine dair söz verdiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'un depreme hazırlıklı hale getirilmesi için ciddi kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu ve hükümete bu konuda iş birliği çağrısında bulundu.
25 Şubat 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun duyurduğu '100 bin briket ev' projesinde 40 bin evin boş olduğunu belirtti ve bu evlerin Suriyeli sığınmacılara tahsis edilmesini önerdi. İmamoğlu, İdlib'deki evlerin Hatay'a yakın olması nedeniyle bu öneriyi mantıklı bulduğunu ifade etti. Karar verme yetkisinin hangi bakanlıkta olduğunu ise net olarak bilemediğini söyledi. Soylu ise geçmişte yaptığı açıklamada, projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve ek olarak okul, cami, sağlık tesisi gibi yapıların da inşa edildiğini belirtmişti.
9 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür bünyesinde, İstanbul'un farklı yerlerinde birçok kültür ve sanat etkinliği düzenlenecektir. Müze Gazhane'de konserler, atölyeler, stand-up gösterileri ve söyleşiler; Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda tiyatro oyunları; Festival Park Kadıköy'de canlı müzik etkinlikleri; Yerebatan Sarnıcı ve Şerefiye Sarnıcı'nda müzik dinletileri ve Taksim Sanat'ta bir sergi yer alacak. Ayrıca Miniatürk'te bir model sergisi açıldı ve İBB Kültür işletmesine ait müzeler yaz saati uygulamasına geçerek saat 22:00'ye kadar ziyaret edilebilecek.
6 Haziran 2023

AKP'li eski milletvekili Metin Külünk, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığına aday adayı olduğunu duyurdu. Twitter üzerinden bir mesaj paylaşarak adaylığını ilan eden Külünk, İstanbul'un kötü yönetildiğini ve İstanbulluların aldatıldığını iddia etti. AKP'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru sürecinin son gününde bu açıklamayı yaptı.
22 Kasım 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşümü hızlandırmak için özel bir birim kuracaklarını duyurdu. Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarını yeterince hızlandırmayan belediye başkanlarını eleştirdi. İstanbul'da 188 yerde dönüşüm olduğunu ve 600 bin civarında konutun dönüşümünün sağlandığını belirtti. Ayrıca, İstanbul'daki kentsel dönüşümü yönetmek üzere özel bir genel müdürlük kurmayı planladıklarını ifade etti.
2 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Beylikdüzü-Büyükçekmece ilçe sınırında bulunan Gürpınar sahilindeki kaçak yapıyı yıkmak için harekete geçti. Yıkım sırasında yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan ekipler, gaz bombası, bıçak ve silahlarla tehdit edildi. Saldırıda bir polis pitbull cinsi köpek tarafından ısırıldı ve iki İBB çalışanı yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, İBB ekipleri yıkımı tamamladı.
6 Temmuz 2023
İşaretlediklerim