Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı’yı 'FETÖ' ve Adnan Oktar ile ilişkilendirdi. Yıldırım, Ilıcalı'nın Dominik'te 'FETÖ'cülere pasaport verdiğini ve Adnan Oktar ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Acun Ilıcalı ise bu suçlamaları 'çirkin ve art niyetli' olarak nitelendirerek, Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığı için kendisini karalamaya çalıştığını belirtti. Ayrıca, Yıldırım ve Ilıcalı arasında Jose Mourinho ile ilgili anlaşma tartışması da yaşandı.
4 Haziran 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü başkan adayı Aziz Yıldırım, medyada yer alan 'Şampiyon olursak adaylıktan çekileceğim' şeklindeki haberlerin yanlış olduğunu belirtti. Yıldırım, takımın şampiyon olması durumunda adaylıktan çekilebileceğini ifade etmişti ancak bu ifadenin yanlış anlaşıldığını söyledi. Açıklamasını sosyal medya üzerinden paylaşan Yıldırım, medyanın yanlış başlık attığını vurguladı.
23 Mayıs 2024

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonlu siyasetçilerin 'şike' ve 'kupa' vurgusu yaparak Fenerbahçe'yi hedef almasına yanıt verdi. Yıldırım, siyasetçilerin söylemlerini yalan ve ahlaksızlık olarak nitelendirerek, 2010-2011 şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'de kalacağını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin UEFA ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından alınan kararlarla ilgili yaptığı hukuki başvuruların reddedildiğini ve FETÖ kumpası iddialarına değinerek, Fenerbahçe'nin bu süreçte maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çekti.
21 Mart 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanlık seçiminin yapılacağı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın tarihini duyurdu. Toplantı 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanamazsa 8-9 Haziran'da yapılacak. Genel kurula katılma hakkı olan üye sayısının 46 bin 410 olduğu belirtildi. Başkanlık için Ali Koç ve Aziz Yıldırım adaylıklarını açıkladı.
14 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mersin'de sarı lacivertli kongre üyeleriyle bir araya gelerek, verdiği mücadelenin yarım kalmaması için yeniden aday olduğunu açıkladı. Koç, temiz futbol misyonuna vurgu yaparak, Fenerbahçe'nin ilkeleri ve duruşundan taviz vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, TFF yönetiminin değişmesi için Süper Lig kulüplerinin imza topladığını ve futbolun siyasete karışmasının zarar verdiğini ifade etti. Koç, konuşmasında 'böcekleri ezeceğiz' ifadesini de kullandı.
27 Mayıs 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda Ali Koç ve Aziz Yıldırım başkanlık için yarışıyor. Oy verme işlemi saat 10.00'da başlayıp 17.00'de sona erdi ve oy sayım işlemi başladı. 46 bin 410 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde katılım oranı yüzde 58 civarında gerçekleşti. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listeleri de açıklandı.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimi öncesinde yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının Fenerbahçe için geçersiz olduğunu belirtti. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yarıştığı seçimde, Servet Yardımcı adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. Koç, seçim sürecinde şantaj ve tehdit gibi unsurların olduğunu iddia etti. Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma da seçim sürecini eleştirerek, Büyükekşi'nin futbolla ilgisi olmadığını söyledi.
18 Temmuz 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda başkanlık seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yarıştığı seçimde, saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Kulübün 46 bin 410 üyesi oy kullanma hakkına sahipti. Şimdi oyların sayımına geçilecek ve yeni başkan belirlenecek.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, kulüp başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri tarafından tepki gösterildi. 'Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe' ve 'Taraftar istifa' şeklinde tezahüratlar yapıldı. Koç'un 'Biz başarısızlığı isteyerek mi yapıyoruz' sorusuna 'Evet' yanıtı gelince gerginlik arttı ve toplantıya ara verildi.
17 Haziran 2023

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı. Bu karar, Türk futbol camiasında önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor. Koç'un istifası, Kulüpler Birliği içindeki dinamikleri ve gelecek dönemdeki yönetim yapılanmasını etkileyebilir. Ali Koç'un bu kararı almasına dair detaylı bilgiler veya gerekçeler henüz paylaşılmadı.
18 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu toplantısında yapılan oylama sonucunda Fenerbahçe'nin ligden çekilmeyeceğini ve lige devam edeceğini duyurdu. Bu açıklama, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçında hakem Ali Palabıyık'ın tartışmalı kararları sonrası gündeme gelmişti. Fenerbahçe camiası içerisinde bazı kesimler takımın ligden çekilmesini talep etmiş, ancak yapılan oylamada 11'e karşı 3 oyla ligde kalma kararı alınmıştır.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına yeniden aday olan Mehmet Büyükekşi'yi sert bir dille eleştirerek tebrik etti. Koç, Büyükekşi'nin yönetim tarzını ve TFF'nin süreç yönetme beceriksizliğini eleştirirken, seçim sürecinin antidemokratik olduğunu vurguladı. Büyükekşi, Koç'un eleştirilerine tepki gösterdi ve Koç özür diledi. TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Büyükekşi ve eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aday olarak yarışıyor.
18 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Erdoğan, Fenerbahçe'nin Türk sporunun önemli bir parçası olduğunu ve kulübün başarılarının Türkiye'nin başarısı olarak görüldüğünü belirtti. Ali Koç, Fenerbahçe'nin çeşitli spor dallarında elde ettiği başarıları vurguladı ve Erdoğan'a imzalı forma hediye etti. Görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
17 Eylül 2024

Fenerbahçe başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım, yarın yapılacak seçim öncesinde Now TV'de canlı yayında karşı karşıya gelecek. İlk gün stadı terk eden Yıldırım, Koç'un televizyon kanalında tartışma çağrısını kabul etti ve moderatörsüz bir tartışma teklif etti. Koç, moderatör istemesi üzerine Now TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'ün moderatörlük yapması kararlaştırıldı.
8 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğine rağmen Mehmet Büyükekşi, görevinden alındı. Bu durum, siyasi iktidarın her alana müdahale etme çabasının ters teptiğini gösteriyor. Fenerbahçe’de Ali Koç’un başkanlık seçimini kazanması da benzer bir tepki olarak değerlendiriliyor. Futbol Federasyonu seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu’na verilen imzalar ve oylar arasındaki fark, delegelerin gizli oy kullanarak hoşnutsuzluklarını ifade ettiklerini ortaya koyuyor.
20 Temmuz 2024

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, beklenmedik bir yenilgi aldıklarını ve taraftarlardan özür dilediğini belirtti. Koç, takımın sezon başında iyi bir performans sergilediğini ancak son dört haftada düşüş yaşadığını ifade etti ve taraftarlara umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını ve takımın inişli çıkışlı dönemlerden geçebileceğini söyledi.
9 Ocak 2023

Fenerbahçe başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım, yarın yapılacak seçim öncesinde Habertürk'te canlı yayında tartışıyor. Programın moderatörlüğünü Ahmet Selim Kul yapıyor. Seçimin ilk günündeki gerginlik üzerine Yıldırım stadı terk etmişti. Koç, Yıldırım'ı defalarca televizyon kanalında tartışmaya çağırmış, Yıldırım ise bu çağrıyı akşam saatlerinde kabul etmişti.
8 Haziran 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin gerçek şampiyon olduğunu belirtti. Koç, 'Şerefsiz, ahlaksız, hırsızlara gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik' ifadelerini kullandı. Ayrıca, 'Herkesi yendik ama sistemi yenemedik. Ama sistemi yerle bir etmemize de az kaldı' dedi. Ayrıntılar henüz açıklanmadı.
20 Mayıs 2024
İşaretlediklerim