Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzon'da gerçekleşen olaylı derbi sonrası Kulüpler Birliği Başkanlığından istifa etmişti. Ancak, 18 kulübün talebi üzerine istifası kabul edilmedi ve Koç görevine devam etme kararı aldı. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maç sonrası yaşanan olaylar, Koç'un istifa kararını tetiklemişti. Kulüpler Birliği ve kamuoyu, Koç'un liderliğinde birliğin devam etmesini istedi.
29 Mart 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve başkan adayı Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Özbek, Koç ve Yıldırım'ın canlı yayında yaptığı açıklamaları 'kayıkçı kavgası' olarak nitelendirdi ve Galatasaray'ın başarılarının onları rahatsız ettiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın transfer çalışmalarının devam ettiğini ve kamp dönemine yetiştirmek için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti.
9 Haziran 2024

Eski Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı'nın kendisi hakkında yaptığı bir şikayet üzerine İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Yıldırım, Fenerbahçe başkanlık seçimi öncesinde Ilıcalı'yı FETÖ'cülere pasaport vermekle suçlamıştı. Ilıcalı, bu suçlamaları çirkin ve art niyetli bulmuş ve Yıldırım'a 10 milyon liralık tazminat davası açmıştı. Yıldırım, ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.
30 Temmuz 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve 3-2 kazanılan maç sonrası yaşanan olayların planlı olduğunu ve amacın Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmek olduğunu ifade etti. Koç, güvenlik zafiyetlerine ve emniyetin tutumuna dikkat çekerek, yaşananların organize bir kötülük örneği olduğunu vurguladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin olası tepkileri ve alınacak kararlar hakkında divan kurulu üyeleriyle istişarelerde bulunduğunu, sponsorlar ve takım ile görüşmeler yapılacağını belirtti.
29 Mart 2024

Gazeteci Uğur Dündar, Fenerbahçe Kulübü'nün mali genel kurul toplantısında Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı görevini bıraktığını duyurdu. Dündar, Atatürk'ün izinden giderek ve Fenerbahçe'nin Cumhuriyet değerlerine bağlılığı nedeniyle bu görevi kabul ettiğini belirtti. Ancak, toplantıda bazı üyelerin sahneye gelerek kendisine destek vermesi ve görevi bırakmamasını talep etmesi üzerine Dündar, görevine devam etme kararı aldı.
17 Haziran 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını belirtti. Koç, bu kararın ardından Fenerbahçe'nin bundan sonraki maçlarında yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı. Koç, daha önce beş yıldızlı formalarla maçlara çıkacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu kararın TFF'ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmaması nedeniyle alındığını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, teknik direktör Jose Mourinho'yu gelecek hafta İstanbul'a getireceğini duyurdu. Yıldırım, Mourinho ile şartlarda anlaştıklarını ve İngiltere'de yapılacak son görüşmenin ardından anlaşmanın tamamlanacağını belirtti. Ayrıca, mevcut başkan Ali Koç'a tepki göstererek, Fenerbahçe'nin siyaset üstü bir kulüp olduğunu vurguladı.
29 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, kulübün Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkma kararına sert bir şekilde tepki gösterdi. Yıldırım, bu kararın korkakça alınmış bir çözüm olduğunu ve Fenerbahçe'nin değerlerine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin A Takımı ile finalde yer alması gerektiğini ve bu maçın kulübün sportif başarısının bir sonucu olduğunu vurguladı. Fenerbahçe yönetimi, yabancı hakem atanmazsa Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkacaklarını duyurmuştu.
5 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını engellemeyi amaçladığını ifade etti. Koç, bu olayların bir güvenlik zafiyeti sonucu gerçekleştiğini ve polisin maç sırasında yeterli önlem almadığını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yaparak, ligden çekilme dahil olmak üzere çeşitli kararlar almayı değerlendireceğini açıkladı. Koç, bu süreçte sponsorlar ve futbolcularla da görüşmeler yapacaklarını söyledi.
29 Mart 2024

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe ve kendisi hakkında yaptığı 'proje' ve 'FETÖ' ile ilgili açıklamalara sert bir dille yanıt verdi. Yıldırım, Özbek'e Google aramaları yapmasını tavsiye ederek, Fenerbahçe'nin FETÖ'ye karşı mücadelesini ve bu mücadelede Galatasaray'ın eski başkanları ve mensuplarının duruşunu eleştirdi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin devletin yanında olduğunu ve sportif rekabete malzeme yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yıldırım, mücadelesinin devam ettiğini ve Dursun Özbek'in bu mücadeledeki yerini sorguladı.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan maç sonrası futbolcularını övdü ve onlara yönelik ceza verilmesi için yapılan baskılara dikkat çekti. Koç, maçın ve sonrasında yaşananların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluktan edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyetlerine ve maç sırasında alınmayan önlemlere işaret etti. Fenerbahçe yönetimi, yaşananlar nedeniyle Süper Lig'den çekilme gündemiyle toplandı.
2 Nisan 2024

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir başlangıç yapmasına rağmen, sezonu kupasız kapattı. Başkan Ali Koç'un kararları ve yönetim tarzı eleştirilirken, Jorge Jesus'un gönderilmesi ve yıldız transferleri de tartışma konusu oldu. Kulüpte yaşanan iç anlaşmazlıklar ve yabancı oyuncuların şikayetleri de gündeme geldi. Ayrıca, kulübün başkanlık seçimi yaklaşırken, Ali Koç'un yeniden aday olması ve diğer potansiyel adaylarla ilgili spekülasyonlar devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırma kararı aldı ve yerine ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu getirdi. Başkan adayı Aziz Yıldırım, seçilmesi halinde Mourinho'yu takımın başına getireceğini açıklamıştı. Mevcut başkan Ali Koç ise Mourinho ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Başkanlık seçimi 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.
31 Mayıs 2024

Galatasaray'ın mevcut başkanı Dursun Özbek, mayıs ayında yapılacak olan kongrede başkanlık için yeniden aday olacağını duyurdu. Bu açıklama, kulübün yıllık olağan bütçe toplantısında yapıldı. Toplantı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti ve Eşref Alaçayır, toplantının divan başkanı olarak oy birliğiyle seçildi.
27 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk futbolunda mevcut bir güven bunalımı olduğunu ve bu durumun çözümü için Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) erken seçime gitmesi gerektiğini vurguladı. Koç, çeşitli kulüplerin bu yönde attığı adımlar ve topladığı imzalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, TFF'nin seçim sürecini geciktirme eğiliminde olduğunu ve bu durumun Fenerbahçe'nin bazı organizasyonlardan çekilmesine neden olduğunu belirtti. Koç, federasyon başkanının futbol ortamını olumlu gösteren açıklamalarını eleştirdi ve mevcut yönetimin azınlık bir grup tarafından desteklendiğini ifade etti.
3 Mayıs 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, hafta sonu teknik direktör Jose Mourinho ile görüşeceğini ve onu İstanbul'a getireceğini açıkladı. Yıldırım, Mourinho'nun istediği transferleri gerçekleştireceklerini belirtti. Ayrıca, Volkan Demirel ve Oğuz Çetin ile ilgili yönetim planlarını ve stadyum yenileme projelerini de paylaştı. Yıldırım, kulübün mali durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.
28 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçimini Arslan kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üyeliğe atanan İrfan Fidan'ın adaylığına iktidar yanlısı üyelerin bile karşı çıktığı belirtilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin 'Erdoğan'ın adayı kaybetti' şeklindeki yorumlarına karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi'nin bağımsız bir kurum olduğunu ve üyelerin hür iradeleriyle seçim yaptıklarını ifade etti.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Özbek'in kendisine yönelik 'Cesaretin varsa gel' çağrısını 'ucuz kabadayılık' olarak değerlendirdi. Koç, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda önemli bir derbiyi kazandığını ve gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, Süper Kupa'da yabancı hakem istemelerinin nedeninin tescillendiğini ve ligdeki dengesizliklerin altını çizdi. Özbek'in düello çağrısına ise televizyonlarda tartışma teklif ederek yanıt verdi.
20 Mayıs 2024
İşaretlediklerim