Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimini İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı. Ankara'daki JW Marriott Hotel'de yapılan genel kurul toplantısında 261 delegenin imzasıyla açılan seçimde, toplam 321 delege oy kullanma hakkına sahipti. Seçim öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçim sonuçlarının kendileri için geçersiz olduğunu belirtmişti. Hacıosmanoğlu'nun zaferi, TFF'nin yönetiminde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.
18 Temmuz 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, 'Hükümet istifa' sloganı attıkları için evlerine tebligat gönderilen taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını duyurdu. Kulüp, bu amaçla 40 avukat görevlendirdiğini açıkladı. Taraftarlar, Kahramanmaraş depremlerinin ardından iktidara yönelik öfkeyi tribünlere taşımış ve bu sloganı atmışlardı. İktidar milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kulüpleri hedef göstermiş ve bazı kulüpler de sloganı kınayarak stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunmuştu.
3 Mart 2023

Akif Beki, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik eleştirilerini ve bu eleştirilerin sivil siyasetin spor kulüplerine müdahalesi olarak yorumlanmasını ele alıyor. Beki, Uçum'un sosyal medyada Ali Koç'u sert bir şekilde eleştirerek, Koç'un döneminin sona ereceğini ima ettiğini belirtiyor. Yazıda, sivil siyasetin alanının genişletilmesi için yeni bir Anayasa talep edenlerin, mevcut durumda bile spor kulüplerine müdahale edebildiği vurgulanıyor.
29 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İstanbul Kongre Merkezi'nde kongre üyeleriyle yaptığı görüşmede, kulübün tarihinin en iyi kadrosunu kurmayı planladıklarını belirtti. Koç, geçen sezon 56 milyon avroluk transfer satışları yaptıklarını ve kadro değerlerini 200 milyon avroya çıkardıklarını vurguladı. Ayrıca, UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına takılmadıklarını ve Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Koç, yapılacak takviyelerle Fenerbahçe'nin en gurur duyulacak takımını kuracaklarını söyledi.
6 Haziran 2024

Mehmet Büyükekşi, TFF'deki eleştirileri dinlerken bazı başkanlar tarafından sabırla dinlendi. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, kürsüye çıktığında Büyükekşi salonu terk etti. Sarıalioğlu, konuşmasında diğer başkanları cesur olmaya ve verdikleri sözlerin arkasında durmaya çağırdı. TFF'deki değişim sürecinin kazananı İstanbulspor oldu ve bu başarıyı 'Türk Futbolu artık daha temiz' diyerek kutladı.
19 Temmuz 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ve futbolcular İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu sevk işlemi, kulüp yönetimi ve oyuncuların belirli disiplin ihlalleri nedeniyle gerçekleşti. Ayrıntılar henüz açıklanmadı ve ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını duyurdu. Özdağ, Türkiye'nin sığınmacı sorununa dikkat çekerek, Kılıçdaroğlu'nun sığınmacılar konusundaki politikalarını desteklediklerini belirtti. Özdağ, seçmenlere Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısında bulundu. Bu açıklama, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararının ardından geldi ve Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeler sonucunda bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtildi.
24 Mayıs 2023

Aziz Yıldırım, 3 Temmuz 2011'de başlayan ve 'FETÖ' ile ilişkilendirilen bir soruşturma kapsamında tutuklanmış ve 364 gün sonra tahliye edilmişti. Yargıtay'ın beraat kararını onamasının ardından Yıldırım, cezaevinde geçirdiği günler için 777 milyon liralık tazminat davası açtı. Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'a 108 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Yıldırım, alacağı tazminatı Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları'na bağışlayacağını açıkladı.
24 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partinin eski üyesi Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının kişisel bir tercih olduğunu ve partiyi bağlamadığını belirtti. Özdağ, Zafer Partisi'nin resmi tutumunu kendisinin açıklayacağını duyurdu. Ata İttifakı'nın diğer bileşeni Adalet Partisi ise Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Özdağ'ın kimi destekleyeceği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları Ali Koç ve Ertuğrul Doğan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu gelişme, Türk futbolunda yöneticilerin disiplin süreçlerine dahil olması açısından dikkat çekici. Sevk nedenleri ve olası sonuçları hakkında detaylı bilgi verilmemiş olsa da, bu durumun iki büyük kulübün yönetim kadroları üzerinde önemli etkileri olabileceği düşünülüyor.
27 Mart 2024

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

HDP ve Yeşil Sol Parti, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini sürdüreceklerini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı mutabakat sonrası HDP'nin tutumunda bir değişiklik olup olmayacağı tartışılmıştı. HDP ve Yeşil Sol Parti, mutabakattaki kayyım maddesini eleştirdikten sonra destek kararını açıkladı. Açıklamada sığınmacılar ve kayyım politikasına yönelik eleştiriler yer aldı ve Erdoğan'ın bir seçenek olmadığı, tek seçeneğin onu ve iktidarını değiştirmek olduğu vurgulandı.
25 Mayıs 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

AKP, milletvekili adaylığı için boşalan İzmir, Karabük ve Karaman il başkanlıklarına yeni atamalar gerçekleştirdi. İzmir il başkanlığına Muhammet Bilal Saygılı, Karabük il başkanlığına Ferhat Salt, Karaman il başkanlığına ise Murat Öztürk atandı. Parti, eski il başkanlarına hizmetleri için teşekkür ederken, yeni il başkanlarına başarılar diledi.
31 Mart 2023

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçiminde, Arslan sekiz oy alarak yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üyeliğe atadığı ve başkanlık için istediği bilinen İrfan Fidan ise beş oyda kaldı. Arslan, 2015 yılından bu yana başkanlık görevini sürdürmekte olup, görev süresi 12 yıl olan AYM üyeleri arasında yaklaşık bir buçuk yıl daha başkanlık yapacak.
2 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in itirazı sonrası krize yol açmıştı. Kriz, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterileceği formülle aşıldı. İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen mesajlar yayınladılar.
6 Mart 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının hakemi Ali Palabıyık'ın performansını eleştirerek, Fenerbahçe'ye yönelik sistematik saldırılar olduğunu iddia etti. Yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Koç, hükümetin ve siyasetin bu duruma müdahale etmemesini eleştirerek, onların da bu durumun bir parçası olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline karşı yönetim kurulu oylamasında devam kararı alındığını belirtti.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024
İşaretlediklerim