Bir Anayasa Mahkemesi üyesinin iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin Hazine yardımına konulan blokenin kaldırılması kararına oy veren AYM üyelerini telefonla arayarak, bu kararı nasıl verdiklerini sorguladı. AYM üyesi, Erdoğan'a kararın hukuki gerekçelerini açıkladığını belirtti. AYM, daha önce Yargıtay Başsavcılığı'nın iddiaları nedeniyle HDP'nin hesaplarına tedbir koymuş, ancak sonradan bu tedbirin kaldırılmasına karar vermişti. Üye, başlangıçta ciddi iddialar nedeniyle tedbir kararı aldıklarını, ancak sonradan terör örgütüne aktarım yapıldığına dair bir kanıt bulunmadığı için fikir değiştirdiklerini ifade etti.
30 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Kızılay'ın depolarındaki çadırları depremzedelere göndermek yerine satış yapması ve gıda malzemesi olarak konserve de satması kamuoyunda tepki çekti. Bu durumun araştırılması için CHP tarafından verilen Meclis araştırma önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise sosyal medyada yaptığı paylaşımla eleştirilere yanıt verdi.
28 Şubat 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 bin 269, milletvekili seçimlerinde ise 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit edildiğini belirtti. Bu uyuşmazlıkların tüm adaylar lehine olabileceğini, ancak özellikle Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca belirlediklerini ifade etti. İtiraz süreçlerinin tamamlandığını ve sonuçların takip edildiğini söyledi. Ayrıca, genel sonuçları değiştirmeyecek olsa da her oyun takip edildiğini ve maddi hataların düzeltildiğini aktardı. Erkek, seçmenlere yeni seçim turu için sandığa gitme çağrısında bulundu.
17 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesinin düzenlediği 'Kürt Sorununda Çözüm ve Barış Konferansı'na gönderdiği mesajda, barış sürecinin muhatapları olarak PKK lideri Abdullah Öcalan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Demirtaş, adil ve onurlu bir barışın kurulması gerektiğini, bu sürecin sadece iki şahsiyetle çözülemeyeceğini, TBMM, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve diğer toplumsal yapıların da sürece dahil olması gerektiğini vurguladı.
16 Mart 2024

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasının ardından seçim güvenliği tartışmaları sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, paramiliter gruplarla ilgili endişeleri dile getirdi. Salıcı, toplumda 'oylar çalınacak' ve 'iktidar verilmeyecek' gibi kaygıların olduğunu belirtti ve bu kaygıların haksız veya anlamsız olmadığını ifade etti. Ayrıca, SADAT'ın seçim güvenliğini tehdit edebileceği yönündeki endişeleri ve CHP'nin bu konudaki tutumunu açıkladı.
3 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin aydınlatılacağını belirtti ve 'CHP ülkücüleri'ne adaleti getireceği sözünü verdi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanmadı. Kılıçdaroğlu, CHP içinde ciddi sayıda ülkücü olduğunu ve partinin Sinan Ateş'in hakkını savunacağını ifade etti.
10 Ocak 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski adalet bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararına dolaylı yoldan eleştirilerde bulundu. Yazıcı, devlet erklerinin sorun çözmesi gerektiğini belirtirken, Gül yüksek yargı mercileri arasındaki çatışmanın endişe verici olduğunu ifade etti. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve daha sonra TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliyesi yönünde AYM'nin aldığı kararın uygulanmaması ve AYM üyelerine suç duyurusunda bulunulması kararı sonrasında geldi.
8 Kasım 2023

TBMM Genel Kurulunda, CHP, HDP ve İYİ Parti tarafından gündeme getirilen, Kızılay'ın deprem sürecindeki tutumu ve depremin tarımsal üretime etkileri gibi konuları içeren grup önerileri, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Kızılay'ın depremzedelere göndermesi gereken çadırları bir derneğe sattığı ve gıda malzemesi de sattığı bilgisi gündeme gelmişti. Reddedilen önerilerin ardından TBMM'de 'Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu' teklifinin görüşmelerine geçildi.
1 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay milletvekili seçilen ancak tutukluluğu devam eden Can Atalay'ın tahliyesini istedi. Gezi davasında hapis cezasına çarptırılan ve milletvekili mazbatasını alan Atalay için Yargıtay'a başvuruldu, ancak hala cezaevinde. Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Atalay'ın durumunun Hatay halkının iradesinin gasp edilmesi anlamına geldiğini ve sürecin siyasi olduğunu belirtti. Ayrıca, Atalay'ın madenci ve Gezi olaylarının mağdurlarının avukatı olduğunu vurguladı.
2 Haziran 2023

HDP'nin YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye'deki genel seçimler sırasında bazı usulsüzlükler ve şiddet olayları yaşandığını iddia etti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde açık oy kullanıldığını, Adıyaman'da AKP İl Başkanı'nın kardeşlerinin jandarma eşliğinde açık oy kullandırdığını ve Mardin Kızıltepe'de HDP müşahitlerine saldırı düzenlendiğini belirtti. Tiryaki, yaşananlarla ilgili hukuki girişimlerde bulunacaklarını ve savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisi dahil 10 kişi tutuklandı. MHP, cinayetle ilgili uzun süre sessiz kaldı ve taziye mesajı yayımlamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, Bahçeli'nin mafya ile ilişkilendirilen kişilerle fotoğraf çektirmeye devam etmesi durumunda yanındaki gençlerin de bu yola teşvik edileceğini belirtti ve Bahçeli'yi sessizliğini bozmaya çağırdı.
6 Ocak 2023

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023

İYİ Parti'nin, öğrencilerin yurt ve barınma sorunlarının araştırılması için sunduğu önerge, AKP ve MHP oylarıyla Meclis genel kurulunda reddedildi. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, öğrencilerin ve ailelerinin yüksek kira ve özel öğrenci yurt fiyatları karşısında büyük bir çaresizlik yaşadığını belirtti. Ayrıca, CHP'nin ekonomik sorunların halka verdiği zararların araştırılması önerisi ve Yeşil Sol Parti'nin emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi önerisi de AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
5 Ekim 2023

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin son zamlar ve yurttaşların ekonomik sorunlarını konuşmak üzere TBMM'nin açılması için yaptığı başvuru kabul edildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'yi 25 Temmuz Salı günü toplantıya çağırdı. Muhalefetin önergesinde, AKP iktidarının uyguladığı ekonomi politikalarının ve ekonomi yönetiminin hatalarının yarattığı sorunların büyüdüğü, Türk lirasının değer kaybettiği, enflasyonun yükseldiği, işsizlik sorununun devam ettiği ve yurttaşların yoksulluk ve güvencesizlikle karşı karşıya kaldığı belirtildi.
19 Temmuz 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Yargıtay arasındaki krizi 'darbe' olarak nitelendirmesine yanıt vererek, herhangi bir darbe söz konusu olmadığını belirtti. Tunç, yargıdaki krizi bir 'görüş farklılığı' olarak değerlendirdi ve bu tür anlaşmazlıkların TBMM'de çözülebileceğini ifade etti. Özel, Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını darbe olarak yorumlamıştı. Bu durum, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve daha sonra milletvekili seçilen Can Atalay'ın durumuyla ilgili AYM'nin verdiği kararın ardından ortaya çıkmıştı.
13 Kasım 2023

DEVA Partisi üyesi Sadullah Ergin, CHP listesinden Ankara milletvekili adayı olarak gösterildiğinde, AKP dönemindeki Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde Adalet Bakanı olarak görev yapması nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eleştirilerin önyargılardan kaynaklandığını savundu. Ergin ise Gezi olayları sırasında AKP politikalarıyla ters düştüğünü, Ergenekon soruşturmalarının başlamasından önce Adalet Bakanı olduğunu ve Fethullah Gülen ile sınırlı bir temasının geçmişte olduğunu belirtti. Ayrıca, kendisine yönelik tepkileri saygıyla karşıladığını ve siyasi birlikteliği etkilemeye çalışan çevreler olduğunu ifade etti.
13 Nisan 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma sonrasında geri adım atmayacağını belirtti. Tanrıkulu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, insan haklarını savunurken asla geri adım atmadığını ve atmamayı sürdüreceğini ifade etti. Tanrıkulu'nun TSK hakkındaki eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmış ve partisinden de tepki gelmişti.
10 Eylül 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilgili sözlerine soruşturma açıldığını hatırlattı. Tunç, konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti.
11 Eylül 2023

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman ziyareti sırasında maruz kaldığı saldırıları planlı ve profesyonel bir provokasyon olarak nitelendirdi. Toprak, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin özellikle seçilmiş ve provokasyon yapma yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar sonrasında Adıyaman ziyaretini iptal ederek Ankara'ya dönmüştü. Toprak, seçimler yaklaşırken bu tür provokasyon girişimlerinin artabileceğini ve seçim kampanyasının demokratik ahlaka uygun şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı.
22 Nisan 2023
İşaretlediklerim