İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin altı kişi daha gözaltına alındı. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında yol bakım çalışmasında görev yapan çeşitli yetkililer gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan dört kişiden ikisi serbest bırakılmış, diğer ikisi adliyeye sevk edilmişti. Kazaya dair yeni görüntüler ve bilirkişi ön raporu da kamuoyuyla paylaşıldı.
30 Ağustos 2024

TerraUSD'nin değer kaybı sonrası Güney Kore'de dolandırıcılıkla suçlanan ve uluslararası arama kararı bulunan Terra/Luna'nın kurucusu Do Kwon, sahte pasaport kullanma suçlamasıyla Karadağ'da tutuklandı. TerraUSD, geçen yıl mayısta dolar karşısında değerini kaybetmiş ve büyük bir çöküş yaşamıştı. Do Kwon, Güney Kore'de yatırımcılar tarafından dava edilmiş ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.
20 Haziran 2023

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne doğru iki balistik füze fırlattığını duyurdu. Füzeler, North Hwanghae bölgesinden sabah saatlerinde fırlatıldı ve 370 kilometre yol alarak Japon ulusal münhasır bölgesi dışına düştü. Herhangi bir hasarın oluşmadığı belirtildi. Bu denemeler, Güney Kore ve ABD ordularının ortak askeri tatbikatı sırasında gerçekleşti.
27 Mart 2023

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi yönünde bir balistik füze denemesi yaptığını bildirdi. Füze, Güney Kore'nin Tongchang-ri bölgesinden fırlatıldı ve Japonya'ya göre 800 kilometre uçtuktan sonra Japon Denizi'ne düştü. Japonya Savunma Bakanlığı denemeyi 'tamamıyla kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Bu deneme, Güney Kore ve ABD'nin 'Özgürlük Kalkanı' adlı ortak askeri tatbikatları sırasında gerçekleşti.
19 Mart 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi yönüne iki balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Füzeler, Jangyon bölgesinden fırlatıldı ve 600 kilometreden fazla uçarak Japon Denizi'ne düştü. Japonya Savunma Bakanı, füzelerin Japon ulusal münhasır ekonomik bölgesi dışına düştüğünü belirtti. Bu denemeler, Güney Kore ve ABD ordularının başlattığı 'Özgürlük Kalkanı' tatbikatından hemen sonra gerçekleşti.
14 Mart 2023

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne seyir füzeleri fırlattığını duyurdu. Füzelerin sayısı ve menziline dair detaylar paylaşılmazken, füzelerin doğudaki Wonsan bölgesinden fırlatıldığı belirtildi. Bu olay, Kuzey Kore'nin 2024 yılında gerçekleştirdiği beşinci füze denemesi olarak kaydedildi. Ayrıca, Kuzey Kore'nin yaklaşık 200 top mermisi ateşlediği de bildirildi.
14 Şubat 2024

Güney Kore, Kuzey Kore'nin uzun menzilli bir balistik füze fırlattığını duyurdu. Füze, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang yakınlarından fırlatıldı ve Japon münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştü. Bu deneme, Güney Kore ve Japonya liderlerinin Tokyo'da yapacağı zirvenin öncesinde gerçekleşti. Japonya ve Güney Kore liderleri, bölgesel barış ve istikrar için iş birliğini sürdüreceklerini belirttiler.
16 Mart 2023

Kripto para analizi firması Elliptic'in raporuna göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Atomic Wallet isimli kripto para uygulamasından 5,500'den fazla dijital cüzdanı ele geçirerek 100 milyon dolardan fazla değerde dijital para çaldı. Korsanların 'Lazarus' adlı Kuzey Kore merkezli bir siber suç çetesine mensup oldukları tespit edildi. Atomic Wallet konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, daha önce sistemlerine sızıldığını kabul ederek Chainalysis ile anlaşmıştı. Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore'nin dijital para hırsızlıklarını artırdığını ve çalınan paraların ülkenin yaptırımlar altındaki nükleer ve füze programlarına aktarıldığını iddia etti.
14 Haziran 2023

Kocaeli’de toplu taşıma araçlarının ekranlarına 30 Ağustos’ta 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' mesajı gönderildi. Bu siber saldırıyla ilgili olarak Diyarbakır’da gözaltına alınan M.K.Ş. ve A.D. isimli iki kişiden A.D. tutuklandı, M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kentkart firması yetkilileri ve polis ekiplerinin ortak çalışması sonucu aydınlatıldı.
3 Eylül 2024

Mersin'de TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı. Kazaya karışan Star Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün sürücüsü Ali G, tedavisinin ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Kazada yaşamını yitiren 10 kişinin kimlikleri belirlendi ve otopsi işlemleri tamamlandı. Yaralılardan sekizinin durumu ağır.
27 Mayıs 2024

Demans hastası ve Kürt siyasetçi olan Aysel Tuğluk, 2012 tarihli bir soruşturma nedeniyle evinde gözaltına alındı ve Çağlayan adliyesine götürüldü. Hakkında daha önce 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ifadesinin alınmasına yönelik yakalama kararı bulunan Tuğluk, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kobani davasından yargılanan ve 10 yıllık hapis cezasının infazı sağlık nedeniyle bir yıl süreyle ertelenen Tuğluk, 27 Ekim'de Kocaeli Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilmişti.
8 Kasım 2023

Güney Koreli yazar Bora Chung, İthaki Yayınları'ndan çalışanlarına özür dilemesini ve çözüm bulmasını istedi. İthaki Yayınevi çalışanları, 'küçülme' gerekçesiyle tazminat hakkı olmayan çalışanların işten çıkarıldığını ve eski çalışanların istifaya zorlandığını iddia etmişti. İthaki Yayınları ise bu iddiaları yalanlamış ve firma mahremiyetine zarar veren ve hakaret içeren haberler konusunda suç duyurusunda bulunacağını duyurmuştu.
31 Ağustos 2023

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, 2022 yılında motosiklet sürücüsü Philip Paxson, Google Haritalar'ın gösterdiği yolu takip ederek yıkılmış bir köprüden geçmeye çalıştı ve bu sırada düşerek hayatını kaybetti. Paxson'ın ailesi, 2013 yılında yıkılan ve Google Haritalar'da güncellenmeyen köprü verileri nedeniyle Google'a dava açtı. Bölge halkının 2013'ten bu yana Google'a yıkılan köprüye dair güncelleme yapılması için defalarca başvuruda bulunduğu belirtildi.
21 Eylül 2023

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Kocaeli Özgürlük Semt Evi'nin Gebze'deki İnönü Mahallesi'nde bulunan Muhlis Akarsu Parkı'nda yaptığı 'Pardon' filmi gösterimi polis tarafından engellendi ve 13 kişi gözaltına alındı. Film, bir yanlış anlaşılma sonucu gözaltına alınan üç arkadaşın hikâyesini anlatıyordu. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, gözaltılara Twitter hesabından tepki gösterdi. Gözaltına alınan 13 kişi daha sonra serbest bırakıldı.
10 Eylül 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz etmesi üzerine halk sokağa dökülmüş ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakılmıştı. Olaylar sırasında polis ve itfaiye erleri yaralanmış, 474 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yapan kişilere operasyon düzenledi ve 22 şüpheliye işlem yapıldı. Toplamda 10 kişi tutuklandı, diğer şüpheliler hakkında adli işlemler devam ediyor.
4 Temmuz 2024

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin Japon Denizi yönüne orta ya da uzun menzilli bir balistik füze fırlattığını açıkladı. Bölgede erken uyarı sistemleri devreye girerek halkı sığınaklara yönlendirdi ve caddelerde sirenler çaldı. Ancak, yerel saatle 07:50'deki uyarının yanlışlıkla yapıldığı belirtildi. Japonya, Kuzey Kore'ye protesto notası çekti ve Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, yanlışlıkla yapılan uyarı ve tahliye çağrısının doğru olduğunu savundu.
13 Nisan 2023

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından beşi çocuk 25 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler lastik botta tespit edilerek durduruldu ve ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Ayrıca, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla üç zanlı gözaltına alındı.
14 Ağustos 2024

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin silah teknolojisini geliştirmek ve savaş hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla önemli silah fabrikalarını ziyaret etti. Üç günlük tur kapsamında nükleer balistik füzeler için çeşitli sistemler üreten fabrikaları da gezen Kim, üretimin hızlandırılması ve silahların modernize edilmesi gerektiğini vurguladı. Kim'in ziyaretinin, ABD ve Güney Kore'nin bölgede yeni bir tatbikat hazırlığı yaptığı döneme denk gelmesi dikkat çekti.
6 Ağustos 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 50 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin bilirkişi ön raporu hazırlandı. Rapora göre, metrobüs şoförü, Beyaz Yol çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarıyı görmedi ve dönüş noktasını kaçırdı. Şoför aniden dönüş yapmak isteyince kaza meydana geldi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve şoför ile metrobüs hattında görevli bir kişi şüpheli olarak gözaltına alındı.
29 Ağustos 2024
İşaretlediklerim