Güney Kore, dört haftada altı kat artan Covid-19 vakalarına karşı önlemleri sıkılaştırma kararı aldı. Ülkede yaz döneminde vakalar hızla artarken, Ağustosun ilk haftasında hastaneye başvuranların sayısı 861’e yükseldi. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA), vakaları kontrol altına almak için önlemleri artıracağını ve müdahale ekiplerini genişleteceğini duyurdu. Yetkililer, vaka sayısının ağustos sonuna kadar artmaya devam etmesini bekliyor.
13 Ağustos 2024

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

Kuzey Kore, başkent Pyongyang yakınlarından Japon Denizi'ne doğru bir balistik füze fırlattı. Güney Kore ve ABD ile yakın işbirliği içinde olan Güney Kore ordusu teyakkuz durumunu güçlendirdi. Japonya Savunma Bakanlığı, füzenin Japon münhasır ekonomik bölgesi dışına düştüğünü ve 6 bin kilometre irtifaya ulaştığını açıkladı. Japonya, füze denemesini kınayarak bölgenin barış ve güvenliğine tehdit olarak nitelendirdi.
12 Temmuz 2023

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilde bıçaklanmış halde bulunan sürücü Sadi Tokgöz hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli K.N'yi gözaltına aldı. Şüphelinin, emniyetteki ilk ifadesinde, Tokgöz'ün kendisini kampüs bölgesinden eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını, sonra aracı tenha bir yere park edip taciz etmeye başladığını, bunun üzerine bıçaklayıp kaçtığını söylediği öğrenildi.
22 Ekim 2023

İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tutuklu ve hükümlüleri İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne getiren cezaevi nakil aracının altına uyuşturucu madde saklandığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Yapılan aramada, poşet içerisinde ve çoraba sarılı vaziyette 1216 uyuşturucu hap bulundu. Ö.K., ifadesinde cezaevinde hükümlü bir kişiyle telefon irtibatı kurduğunu ve uyuşturucu hapları koyması karşılığında 5 bin lira aldığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.K. tutuklandı.
9 Ağustos 2024

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Otoyolu İzmit kesiminde durdurulan bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Narkotik köpeği 'Zeyna'nın tepki vermesi üzerine aracın arka koltuk alt bölmesinde yoğunlaştırılan aramalar sonucunda 150 pakette 76 kilo 500 gram eroin bulundu. Olayla ilgili altı şüpheli gözaltına alındı.
5 Eylül 2023

İstanbul Kartal'da bir otomobil sürücüsünün bisikletli bir kadını takip ederek cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Görüntülerin incelenmesi sonucunda kimliği tespit edilen 55 yaşındaki E.N.K. gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını, sadece korna çaldığını savundu. Araçta gizlenmiş başka bir kadının da olduğunu iddia etti. Şüpheli hakkında 'hayasızca hareket, cinsel taciz' suçlarından soruşturma sürüyor.
14 Kasım 2023

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt kentinde askeri bir araç, bir otomobille çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada bir asker hayatını kaybederken, 11 asker yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
22 Ağustos 2024

Kara para aklama iddiasıyla yargılanan Engin Polat, tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. İstanbul Anadolu başsavcılığı, dört sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti ancak itiraz reddedildi. Engin Polat, 10 aydır cezaevindeydi ve tahliye sonrası eşi Dilan Polat ile birlikte cezaevinden ayrıldı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.
6 Eylül 2024

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı ve tutuklandı. Kaya'nın avukatı Zilan Leventoğlu, gözaltının 'haksız ve keyfi' olduğunu belirtti. Kaya hakkında 27 Eylül'de 'kaçak' kararı alındığı ancak Kaya'nın bu karara itiraz ettiği ve 'kaçak olmadığını' belirttiği ifade edildi. Kaya'nın tutuklanması, 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin soruşturma kapsamında gerçekleşti.
1 Kasım 2023

Güney Kore'de etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi. Bu, 2018'den bu yana görülen en yüksek sayı. Sıcaklık 38 dereceye kadar çıktı ve aşırı sıcak nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı 2 bin 58'e ulaştı. Hastaneye başvuranların yüzde 30,9'u 65 yaş ve üzerindeydi. Yetkililer, eylüle kadar sıcaklığa bağlı ölümlerin artmasını beklediklerini belirtti.
9 Ağustos 2023

Çin'in Gansu bölgesinde, ChatGPT kullanarak oluşturulan ve dokuz inşaat işçisinin öldüğünü iddia eden sahte bir tren kazası haberinin sosyal medyada yayılmasının ardından, 15 binden fazla kez tıklanan bu içerikle ilgili bir kişi gözaltına alındı. Polis, şüphelinin Baidu'ya ait bir platformda 25 hesap üzerinden bu sahte haberi yaydığını ve Hong soyadlı şüphelinin yanlış bilgi vermekten dolayı gözaltına alındığını açıkladı. Çin'de 10 Ocak'tan itibaren deepfake ve yapay zeka ile sahte bilgi üretiminin engellenmesine yönelik kurallar yürürlüğe girmiş durumda.
11 Mayıs 2023

İstanbul Haliç Köprüsü'nde iki otomobil arasında çıkan silahlı kavgada C.A. isimli bir kişi hayatını kaybetti, D.K. isimli bir kişi bacağından yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olay yerinde bir tabanca ve uzun namlulu silah ele geçirdi ve kaçan zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay sonrası köprüdeki ulaşım normale döndü.
14 Ocak 2023

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, Trabzon'da trafikte yaşanan bir tartışma sırasında kamyonet sürücüsü S.K tarafından silahla tehdit edildi. S.K, Sürmeneli'ye yumruk attıktan sonra silahla tehdit ederek olay yerinden uzaklaştı. Sürmeneli'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan S.K'nın üzerinden ruhsatsız bir tabanca ve sekiz mermi ele geçirildi. S.K, 'kasten yaralama', 'silahla tehdit' ve 'ulaşım araçlarının alıkonulması' suçlarından tutuklandı.
5 Eylül 2024

Adana'da polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobildeki beş şüpheli kaçmaya başladı. 70 kilometre süren kovalamaca sonucunda şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin kaçışı sırasında polis aracına sert bir cisim attığı ve aracın camının hasar gördüğü belirtildi. Yakalanan şüphelilerden birinin ehliyetsiz olduğu tespit edildi.
15 Ağustos 2023

Çin'in Şanşi bölgesindeki iki işçi, 'kestirme yol açmak' amacıyla Çin Seddi'ne kepçelerle büyük hasar verdi. 38 yaşındaki bir adam ve 55 yaşındaki bir kadın, duvarın etrafından dolaşmak zorunda kalmamak için Çin Seddi'ndeki bir boşluğu kepçelerle genişletmekle suçlanıyor. İki işçi gözaltına alınırken yetkililer zararın 'geri döndürülemez türden' olduğunu belirtti. Zarar verilen kısım, Ming Hanedanı döneminde inşa edilmişti.
6 Eylül 2023

Kırşehir'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, Irak uyruklu dört zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan ikisi, 'asker' ve 'polis' olarak görev yaptıkları belirlenerek tutuklandı. Diğer iki zanlı ise sınır dışı edilmek üzere Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Tutuklanan zanlıların 2014-2016 yıllarında IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri ve kısa süre önce Kırşehir'e geldikleri belirtildi.
15 Eylül 2023

Erzurum'da çeşitli suçlardan toplam 14 yıl 11 gün hapis cezası bulunan firari hükümlü H.Ç, atla kaçmaya çalışırken insansız hava aracı (İHA) destekli operasyonla yakalandı. Polis, Karaçoban ilçesinde düzenlediği operasyonda hükümlüyü gözaltına aldı. H.Ç, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi. İHA görüntülerinde hükümlünün dağda atla kaçarken yakalanma anı yer alıyor.
15 Ağustos 2024

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024
İşaretlediklerim