CableTV, 25 Noel filmi izleyip değerlendirecek bir kişi arıyor ve bu görevi yerine getirecek 'Neşe Şefi'ne 2 bin 500 dolar ödeme yapacak. Adayların filmleri 'Nostalji', 'İçten Hikaye Anlatımı' ve 'Bayram Neşesi' kategorilerinde sıralamaları ve yedi özel yayın platformundaki kullanıcı deneyimlerini değerlendirmeleri gerekiyor. Görev karşılığında, bu platformlara yıllık abonelik de sağlanacak. Başvurular ABD vatandaşlarından kabul edilecek ve başvuru için özel bir form doldurulması yeterli olacak.
3 Aralık 2023

2007 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden Anadolu rock müzik sanatçısı Barış Akarsu'nun yaşamını anlatan 'Barış Akarsu Merhaba' filmi, 25 Mayıs'ta Netflix platformunda izleyiciyle buluşacak. Film daha önce beyazperdede gösterime girmişti. Mert Dikmen'in senarist ve yönetmenliğini üstlendiği filmde İsmail Ege Şaşmaz ve Almila Ada başrolleri paylaşıyor. Ayrıca, Barış Akarsu'nun yarım kalan 'Merhaba' şarkısını İsmail Ege Şaşmaz'ın tamamlayıp seslendirdiği ve şarkıdan elde edilen gelirin LÖSEV'e bağışlanacağı belirtilmiş.
23 Mayıs 2023

Cannes Film Festivali'nin ilk yarısında öne çıkan üç film, kadın karakterlerin hikayelerini merkezine alıyor. 'Wild Diamond', sosyal medya ve reality show dünyasında sınıf atlamaya çalışan bir genç kadını anlatırken, 'The Girl with the Needle' savaş sonrası sefalet içinde bir kadın hikayesi sunuyor. 'Bird' ise, zor bir aile ortamında büyüyen 12 yaşındaki Bailey'nin hikayesini işliyor. Her üç film de farklı açılardan kadınların yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri ele alıyor.
21 Mayıs 2024

'Ölümlü Dünya 2', geçen yıl Aralık ayında vizyona girdikten sonra büyük bir başarı elde ederek ilk haftasında 400 bin izlenme sayısını geçmiş ve 12 gün içinde bir milyon seyirciye ulaşmıştı. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak gibi isimlerin yer aldığı film, 3 Mayıs'tan itibaren Netflix platformunda izlenebilecek. Film, kanun kaçağı Mermer ailesinin örgütün eline düşen bir aile üyesini kurtarmak için yaptığı son vurgunu konu alıyor.
23 Nisan 2024

Selena Gomez, Bloomberg'in milyarder endeksine eklenerek servetini 1,3 milyar dolara çıkardı. Gomez'in servetinin büyük kısmı, beş yıl önce kurduğu ve 1 milyar dolardan fazla değere sahip olan Rare Beauty adlı güzellik şirketinden geliyor. Ayrıca Louis Vuitton, Coach ve Puma gibi markalarla yaptığı sponsorluk anlaşmaları ve Hulu'nun hit dizisi 'Only Murders in the Building'deki rolü de önemli gelir kaynakları arasında. Gomez, sosyal medyada da büyük bir takipçi kitlesine sahip.
7 Eylül 2024

ABD'li oyuncu ve aktivist Jane Fonda, 'Call Her Daddy' adlı podcast'te gençlik yıllarının zorluklarından ve hayatın erken dönemlerindeki bağımsızlık arayışından bahsetti. Fonda, genç insanların cevaplaması gereken zor sorular olduğunu ve yaşlandıkça bu soruların kolaylaştığını ifade etti. Ayrıca, bulimik olduğu gençlik dönemlerinde çok mutsuz olduğunu ve 30 yaşına kadar yaşamayı beklemediğini, ancak şimdi 85 yaşında kanserle mücadele ederken kendini 'yenilmez' hissettiğini dile getirdi. Fonda'nın yeni filmi '80 for Brady' ABD'de gösterime girecek.
2 Şubat 2023

New York'ta ünlülerin sanat danışmanı olarak tanınan Lisa Schiff, müşterilerini dolandırdığı iddiasıyla gündeme geldi. Leonardo DiCaprio gibi isimlerin danışmanı olan Schiff, lüks bir yaşam sürdüğü biliniyordu. Ancak son zamanlarda şirketinin internet sitesini kapattı, ofislerini boşalttı ve ortadan kayboldu. Candace Nelson ve Michael Barasch çifti, Schiff tarafından dolandırıldıkları gerekçesiyle dava açtı. Schiff'in geçmişteki işlerinde karanlık noktalar olduğu ve borçları başka borçlarla kapattığı belirtiliyor. Sanat danışmanlarına olan güvenin sarsılmasının endişe yarattığı ifade ediliyor.
24 Mayıs 2023

Reggae müziğin efsanevi ismi Bob Marley'nin hayatını anlatan 'Bob Marley: One Love' adlı filmin yeni fragmanı yayımlandı. Film, Marley'nin müzikal başarılarının yanı sıra siyasi mücadelesine de odaklanıyor. 'King Richard' filmiyle tanınan Reinaldo Marcus Green'in yönettiği ve 'Peaky Blinders' dizisinden tanıdığımız Kingsley Ben-Adir'in başrolde yer aldığı film, Britanya ve Jamaika'da çekildi ve 16 Şubat'ta sinemalarda gösterime girecek.
6 Aralık 2023

Instagram fenomeni Merve Taşkın, 'müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek' suçlamasıyla yargılandığı duruşmaya mini etek giyerek katıldı. Kendisini ve paylaşımlarını savunan Taşkın, Instagram topluluk kurallarını ihlal etmediğini belirtti. Avukatı Feyza Altun, müvekkilinin beraatini talep etti ve Taşkın'ın paylaşımlarının alışveriş sitelerindeki iç çamaşırı görsellerinden farksız olduğunu savundu. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Taşkın'ın duruşmaya katılım şekli sosyal medyada da gündem oldu.
12 Ocak 2023

Astronom, gezegen bilimci ve bilim iletişimcisi Carl Sagan'ın hayatı, National Geographic tarafından belgesel haline getiriliyor. Belgeselin yapım ekibinde Sagan'ın eşi Ann Druyan ve yönetmen Nanette Burstein yer alıyor. Belgesel, Sagan'ın ailesi ve arkadaşlarının onayıyla, özel ses kayıtları, arşiv klipleri, animasyonlar ve röportajlar içerecek şekilde hazırlanacak. Belgeselin adı ve yayın tarihi henüz açıklanmadı.
31 Mart 2023

Netflix'in popüler dizisi 'La Casa de Papel'in karakteri Berlin'in hayatını konu alacak olan 'Berlin' dizisinin ilk tanıtımı yayınlandı. Sekiz bölüm olarak planlanan dizi, Pedro Alonso'nun canlandırdığı Berlin karakterinin yeni bir soygun macerasını anlatacak. Dizi, Aralık ayında izleyiciyle buluşacak ve bu kez hikaye, Paris sokaklarında geçecek.
20 Mart 2023

Hollywood'da senaristler ve oyuncuların çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle grevde olduğu bir dönemde, Netflix yeni bir yapay zeka uzmanı aradığını duyurdu. Bu uzman, izleyicilere yeni program önerirken kullanılan Netflix algoritmasını yönetecek. İlan edilen maaş yıllık 900 bin dolar. Bu durum, grevde olan oyuncular ve senaristler tarafından öfkeyle karşılandı. Ayrıca, bu maaşın toplamda 35 oyuncu ve ailelerinin sağlık sigortasına erişimini karşılayabileceği belirtildi.
28 Temmuz 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Show TV'de yayımlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde yer alan bir sahnede kadına karşı şiddetin teşvik edildiği iddiası üzerine inceleme başlattıklarını açıkladı. Dizinin son bölümünde, ailesi tarafından istenmeyen bir erkekle zorla evlendirilen Nursema karakterinin, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılması izleyicilerin tepkisine neden oldu. RTÜK Başkanı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik eden yayınlara ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.
12 Mart 2023

BBC'nin film eleştirmeni Caryn James, bu ay izlenebilecek en iyi altı diziyi belirledi. Seçkide, David Beckham hakkındaki belgesel, Sophie Wilde'ın başrolde olduğu 'Everything Now', Tom Hiddleston'ın 'Loki' karakteriyle devam eden dizi, Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Brie Larson'ın başrolde olduğu 'Kimya Dersleri' ve müzikal komedi 'Neon' yer alıyor. Bu diziler, Ekim ayı boyunca Netflix, Disney+ ve Apple TV+ platformlarında izlenebilecek.
2 Ekim 2023

Netflix, Wednesday dizisinin yapım aşamasındaki ikinci sezonunun tanıtım filmini yayınladı. Tanıtım videosunda dizinin başrol oyuncuları ve yapımcı Tim Burton yer alıyor. Catherine Zeta-Jones, yeni sezonun daha büyük ve karmaşık olacağını belirtti. Wednesday'in ikinci sezonu İrlanda'da çekiliyor ve 2025'te yayınlanması planlanıyor.
20 Eylül 2024

Netflix, 29. Screen Actors Guild (SAG) Ödülleri'ni canlı olarak yayımlayacağını açıkladı. Bu yıl 26 Şubat'ta gerçekleşecek tören, Netflix'in YouTube kanalı üzerinden izlenebilecek. 2024 yılından itibaren ise tören, Netflix'in kendi platformunda canlı olarak yayınlanacak. Daha önce 1995'ten itibaren NBC ve TNT gibi kanallarda yayımlanan SAG Ödülleri, geçen yılki sözleşmenin yenilenmemesi üzerine Netflix'e geçiş yaptı.
12 Ocak 2023

Teknoloji distopyası temalı popüler dizi Black Mirror'ın beşinci sezonunun ardından uzun bir aradan sonra altıncı sezonu Haziran ayında Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yeni sezonda Aaron Paul, Salma Hayek Pinault, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak. Variety dergisi, yeni sezonun prodüksiyon ve sinematografi açısından daha özenli ve hikayelerin daha ürkütücü olacağını belirtti. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor.
26 Nisan 2023

Disney, CEO Bob Iger'ın dördüncü çeyrek kazanç görüşmesinde belirttiği üzere, orijinal içeriklerinden bazılarını Netflix'e lisanslamak için görüşmeler yapıyor. Ancak, bu anlaşmanın Pixar, Marvel ve Star Wars gibi ana markaları kapsamayacağı vurgulanıyor. Disney ve Netflix geçmişte bazı içerikleri paylaşmış olsalar da, Disney+ platformunun piyasaya sürülmesiyle bu iş birlikleri azalmıştı. Iger'ın geçmişte Netflix'e içerik lisanslamayı eleştiren açıklamalarına rağmen bu yeni görüşmeler, stratejik bir değişikliği işaret ediyor.
9 Kasım 2023

Türkiye'de yaşanan büyük depremin ardından, Netflix ve Starbucks gibi popüler şirketlerin sessiz kalmaları eleştirilerek sosyal medyada boykot çağrıları başladı. Twitter'da '#StarbucksBoykot' ve '#NetflixBoykot' etiketleri gündeme oturdu ve birçok kullanıcı aboneliklerini iptal ettiklerini duyurdu. Netflix Türkiye, tepkiler üzerine 6 milyon liralık yardım yaptıklarını açıkladı.
9 Şubat 2023

Netflix, farklı evlerde aynı hesabın kullanılmasını engellemek amacıyla yeni bir sistem geliştirdi. Mart sonunda devreye girecek olan sistem, hesap sahibinin evindeki modeme 31 gün içinde en az bir kez bağlanmayan cihazları bloke edecek. Sistem, IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap aktivitesi gibi verileri kullanarak cihazın ana lokasyona bağlı olup olmadığını tespit edecek. Seyahatte olan kullanıcılar için ise 7 gün süreyle geçerli olacak geçici şifreler sağlanacak.
2 Şubat 2023
İşaretlediklerim