Netflix'in İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan dizisi 'The Crown'ın final sezonundan ilk fragman yayınlandı. Altıncı ve final sezonunun ilk dört bölümü 16 Kasım'da, diğer altı bölüm ise 14 Aralık'ta yayınlanacak. Dizi, 90'ların sonu ve 2000'lerin başını, Prenses Diana'nın trajik ölümüyle tanımlanan dönemi anlatacak. Ayrıca Prens William ve Kate Middleton'ın St Andrews Üniversitesi'nde başlayan aşklarını da işleyecek.
9 Ekim 2023

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, RTÜK tarafından 'kadına şiddet sahneleri' gerekçesiyle beş kez yayın durdurma cezası aldı. Dizi oyuncuları ve izleyicileri bu kararı sansür olarak eleştirdi. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yayınladığı dezenformasyon bülteninde bu durumun sansür olmadığını, yalnızca ceza uygulandığını belirtti. RTÜK, daha önce de benzer sahneler içeren bir diziye program durdurma cezası vermişti.
18 Nisan 2023

Netflix, Dark dizisinin yaratıcıları Baran Bo Odar ve Jantje Friese tarafından oluşturulan bilimkurgu dizisi 1899'u iptal ettiğini duyurdu. Dizi, yayımlandığı ilk günlerde yüksek izlenme rakamlarına ulaşmıştı. Yaratıcılar iptal kararını sosyal medya üzerinden yaptıkları bir açıklamayla paylaştılar. Ayrıca, dizi çalıntı içerik iddialarıyla da gündeme gelmiş, Brezilyalı çizgi roman sanatçısı Mary Cagnin intihal iddiasıyla dava açtığını belirtmişti.
3 Ocak 2023

Yüksek puanlarla Rotten Tomatoes'ta en çok değerlendirilen film olan 'Leave No Trace', yarın Netflix kütüphanesinden çıkarılacak. Debra Granik'in Oscar adayı yapımı, Toy Story 2'yi geride bırakarak yüzde 100 onay puanı almıştı. Film, Netflix dışında Amazon, Apple TV ve Vudu üzerinden satın alınabilir veya kiralanabilir. 2018 yapımı film, ruh sağlığı sorunları olan bir savaş gazisi ve kızının hikayesini anlatıyor.
3 Temmuz 2023

'Terzi' dizisinin üçüncü ve final sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 3 Kasım'da Netflix'te yayınlanacak. Dizi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami'nin hikayesini anlatıyor. Final sezonunda, karakterler arasındaki ilişkiler dönüm noktasına ulaşıyor ve bugüne dek çözümlenemeyen sorular yanıtlanıyor.
27 Ekim 2023

Son yıllarda dönem dizilerinde rol alan oyuncuların estetik operasyonlar ve kozmetik müdahaleler sonucu modern görünümleri, dizilerin tarihsel inandırıcılığını azalttığı yönünde eleştiriler alıyor. Netflix ve BBC gibi platformlarda popüler olan dönem dizileri, izleyicilerin bu modern görünümler yüzünden diziye kendilerini kaptırmakta zorlandıklarını dile getiriyorlar. Özellikle BBC'de yayınlanan '10 Pound Poms' ve Netflix'in 'Bridgerton' serisi gibi yapımlar bu tartışmanın odağında yer alıyor. Oyuncuların yüz dolguları ve estetik müdahaleleri, dönem dizilerinin atmosferine uygun olup olmadığı konusunda soru işaretleri yaratıyor.
4 Haziran 2023

Netflix, bugünden itibaren şifre paylaşımı kısıtlamasını tüm ülkelerde uygulamaya başladı. Bu uygulama, platformun gelirinin yüzde 80'inden fazlasının elde edildiği 100'den fazla ülkede mayıs ayında başlatılmıştı. Netflix, uygulamanın başlatılmasının ardından her bölgedeki gelirin ve kayıt sayısının arttığını belirtti. Şirket, 2023'ün ikinci yarısında gelir artışının hızlanmasını bekliyor.
20 Temmuz 2023

Netflix, 2024'ün ilk çeyreğinde şifre paylaşımına getirdiği kısıtlamalar sayesinde 9,3 milyon yeni abone kazanarak toplam abone sayısını 269,6 milyona yükseltti. Bu hamle, şirketin üç aylık karını bir önceki yıla göre neredeyse iki katına çıkararak 2,3 milyar dolara ulaştırdı. Netflix, 2020'de yaşanan net müşteri kaybının ardından ücretli paylaşım sistemini devreye almış ve bu sistemle hesapların birden fazla kullanıcı tarafından kullanılabilmesi için ek ücret talep etmeye başlamıştı. Şirket, abone sayılarını artık raporlamayacağını duyurdu.
19 Nisan 2024

Rosie Morris'in yönettiği 'My Blonde GF' adlı kısa belgesel film, yazar Helen Mort'un fotoğraflarının rızası dışında deepfake teknolojisi kullanılarak porno filmlere monte edilmesi ve bunun yarattığı etkileri ele alıyor. Film, Mort'un çeşitli yaşlarda çekilmiş masum fotoğraflarının cinsel içerikli sahnelerde kullanılmasının ardından yaşadığı travmayı ve bu durumun psikolojik etkilerini gözler önüne seriyor. Sensity AI'ın raporuna göre, deepfake içeriklerin büyük çoğunluğunda kurbanların rızası alınmamış ve kurbanların yüzde 99'u kadın.
20 Haziran 2023

1990'ların ünlü süpermodeli Linda Evangelista, Sunday Times'a verdiği röportajda ilişkilere ilgi duymadığını ve yalnız kalmayı tercih ettiğini belirtti. Daha önce Fransız model Gérard Marie, aktör Kyle MacLachlan ve milyarder iş insanı François-Henri Pinault ile ilişkiler yaşayan Evangelista, şu anda bekar olduğunu ve kimseyle birlikte olmak istemediğini ifade etti. Ayrıca, CoolSculpting işlemi sonrası yaşadığı komplikasyonlar ve bu süreçteki mahremiyetini koruma çabası hakkında da konuştu. Evangelista, bu estetik işlem sonrasında yaşadığı olumsuz deneyimler nedeniyle şirkete karşı açtığı 50 milyon dolarlık davayı 2022'de açıklanmayan bir meblağla sonuçlandırdı.
26 Kasım 2023

Amerikalı oyuncu Gwyneth Paltrow, 2016 yılında Utah'ta yaşanan bir kayak kazası sonucu 76 yaşındaki Terry Sanderson tarafından dava edilmişti. Sanderson, Paltrow'un kendisine çarparak kalıcı beyin hasarı bıraktığını iddia ederek 300 bin dolar tazminat talep etmişti. Paltrow ise 1 dolarlık karşı dava açmıştı. Jüri, kazadan Sanderson'ın sorumlu olduğuna hükmederek Paltrow'un suçsuz olduğuna ve Sanderson'ın Paltrow'a 1 dolar tazminat ödemesine karar verdi. Ayrıca Sanderson, Paltrow'un mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kaldı.
31 Mart 2023

Kevin Spacey, Piers Morgan ile yaptığı röportajda geçmişte erkeklere 'çok fazla dokunarak temas ettiğini' kabul etti. Spacey, uygunsuz davranışlarıyla ilgili iddialara 'sınırları zorladığını' fakat suç işlemediğini belirtti. Aktör, hukuki masraflar nedeniyle milyonlarca dolar borç içinde olduğunu ve bir gün aktörlüğe geri döneceğini düşündüğünü söyledi. Spacey, daha önce Londra ve ABD'de görülen cinsel saldırı davalarından beraat etmişti.
12 Haziran 2024

Netflix'in popüler yerli yapımı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu 14 Aralık'ta izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol yer alıyor. İlk sezonda yaşanan olayların ardından, karakterler Aslı ve Lale'nin medya sektöründe ayakta kalma mücadelesi ve kuşaklar arası çatışma yeni sezonda da devam edecek. Dizi, ormandaki aslanlar ve avcı kuşun mücadelesini simgeleyerek, farklı kuşakların medya sektöründeki çekişmelerini konu alıyor.
15 Kasım 2023

Kanadalı aktör William Shatner'ın, en çok bilinen rolü Kaptan Kirk karakteriyle özdeşleşen ve 70 yılı aşkın süren kariyerini konu alan belgesel 'You Can Call Me Bill', 16 Mart'ta South by Southwest Film Festivali'nde ilk gösterimini gerçekleştirecek. 91 yaşındaki Shatner, belgeselde hayatı ve ölümle ilgili düşüncelerini paylaşıyor. Belgeselin finansmanı, Shatner'ın hayranları tarafından kitle fonlama yoluyla sağlandı ve kısa sürede 789.655 dolar toplandı.
13 Mart 2023

OceanGate CEO'su Stockton Rush'ın eşi Wendy Rush, Titanik faciasında hayatını kaybeden Isidor Straus ve eşi Ida'nın büyük-büyük torunu olduğu ortaya çıktı. Isidor Straus, Macy's mağazasının sahibi olarak biliniyor ve eşi ile birlikte Titanik'te vefat etmişti. Çiftin, James Cameron'un Titanic filminden çıkarılan bir sahnede de yer aldığı bilgisi verildi. Wendy Rush, son iki yılda kocasının şirketiyle birlikte Titanik enkazını üç kez ziyaret etmiş.
22 Haziran 2023

Netflix'in sevilen İspanyol gençlik dizisi Elite, sekizinci sezonuyla ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Dizi, kişisel gelişim, ilişkiler, farklı sosyal sınıflar arasındaki mücadeleler, aşk ve çözülmesi gereken bir vakanın etrafında dönüyor. Sekizinci sezon için onay alan dizinin aynı zamanda final yapacağı öğrenildi. Elite, Netflix'in en uzun süren İspanyolca dizisi unvanını da taşıyor.
19 Ekim 2023

Oyuncu Melisa Sözen, Fransız yapımı 'Le Bureau des Légendes' adlı dizide canlandırdığı karakter nedeniyle sosyal medyada hedef gösterildiğini ve internet zorbalığına maruz kaldığını açıkladı. Sözen, dizide IŞİD'e karşı savaşan YPG'lilerin arasına sızan bir ajanı canlandırdığını belirtti ve linç kültürünün bir parçası olunmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, internet zorbalığının özellikle genç ve tecrübesiz insanlar üzerinde ciddi etkiler yaratabileceğini ifade etti.
22 Ağustos 2024

Kara para aklama iddiaları nedeniyle mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, 'şımarıklıkları ve gösterişleri' olduğunu belirterek, 'hadlerini aştıklarını' anladıklarını açıkladı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla ve son günlerde para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İddiaların ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından araştırma başlatılmış, rapor savcılığa gönderilmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında çiftin mal varlıklarına el konulmuştu.
30 Ekim 2023

İspanya'nın Granada kentinde yaşayan bir kadın, internette tanıştığı ve kendisini ABD'li ünlü aktör Brad Pitt olarak tanıtan bir kişi tarafından 170 bin avro dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcı, kadına Brad Pitt'in fotoğraflarını göndererek ve onunla film çekme vaadiyle güvenini kazandı. Dolandırıcı daha sonra kadından çeşitli giderleri karşılamak için para talep etmeye başladı. Kadının avukatı, dolandırıcı hakkında dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve para aklama suçlarından şikayette bulunduklarını açıkladı.
30 Haziran 2023
İşaretlediklerim