Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, İstanbul İtfaiyesi'ne ait arama kurtarma araçlarını Adana'ya uçakla taşıdı. Taşınan araçlar, deprem bölgesindeki arama ve kurtarma faaliyetlerine katılacak. Araçlar, İstanbul Havalimanı'ndan yüklenerek Adana İncirlik Havalimanı'na götürüldü ve buradan deprem bölgelerine sevk edildi.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına kaçma girişimi sırasında İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Gaziosmanpaşa başsavcılığı, Coşkun hakkında soruşturma başlattı. Coşkun, polis ekiplerince gözaltına alınarak İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.
10 Şubat 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nden emekli Prof. Nükhet Sirman, Dissensus Research adlı kuruluşun kurucu ortağı olarak yürüttüğü bir araştırma sırasında, görüştüğü bir kişinin 'teknik takipte' olması gerekçesiyle 23 Mart'ta İstanbul'da gözaltına alındı ve Mersin'e götürüldü. Sirman'ın jandarma sorgusu tamamlandı ve dosyada gizlilik kararı bulunuyor. İlerleyen süreçte başsavcının Sirman'ın ifadesini alması bekleniyor.
26 Mart 2024

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak, 'kooperatif dolandırıcılığı' iddiasıyla İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Trabzon'a gitmek için havalimanına gelen Parlak, polis kontrolünde yapılan GBT kayıtlarında hakkında bir kooperatif dolandırıcılığı iddiasıyla arama kararı olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Parlak, işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.
3 Kasım 2023

İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

Manisa'da kaçak yollarla çoğaltılan 300 cennet papağanı, Manisa Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirildi. Papağanlar, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na götürülerek karantinaya alındı. Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, papağanların yol stresleri ve su kayıplarının giderildiğini ve karantina sürecinden sonra bakımlarının devam edeceğini belirtti.
20 Ağustos 2024

İstanbul Başsavcılığı, TikTok platformunda deprem bölgesindeki seçmenlere hakaret içeren bir video yayınlayan kişiye yönelik 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Söz konusu şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve yurt dışında olma ihtimaline karşı yakalama kararı çıkarıldı.
16 Mayıs 2023

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, nesli tehlike altında olan Anadolu leoparı iki farklı bölgede fotokapanlar aracılığıyla kaydedildi. Bakan Kirişçi, leoparın izini sürmeye ve gözlemlemeye devam edeceklerini ifade etti. Anadolu leoparı en son geçen yıl ekim ayında fotokapanlara yansımış ve bir günde 25 kilometreden fazla mesafe kat ettiği belirlenmişti.
26 Ocak 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Nükhet Sirman, bir araştırma kapsamında görüştüğü teknik takipte olan bir kişi nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sirman'a yurtdışı yasağı getirildi ve haftada bir gün karakola imza atma zorunluluğu konuldu. Bu olay, Sirman'ın duruşmasının ardından gerçekleşti.
26 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere İspanya'dan 46 kişilik bir ekip İstanbul'a geldi. Ekip, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağıyla Adıyaman'a, deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü lojistik ve ulaşım üssüne hareket etti. Ekibin yanında 14 arama köpeği de bulunmaktadır.
9 Şubat 2023

İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

Ankara ve İstanbul'da, hayvanlara yönelik cinsel istismar ve işkence vakaları ile ilgili iki ayrı dava görüldü. Ankara'da köpeklere cinsel istismarda bulunan Yalçın Ünalleylioğlu tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı. İstanbul Küçükçekmece'de ise, bir kediye işkence eden İbrahim Keloğlan ve bir köpeğe tecavüz eden Ahmet Aybar'a hapis ve para cezaları verildi, ancak yasal üst sınırın altında verilen cezalar nedeniyle her iki suçlu da serbest kaldı. Mahkeme, İbrahim Keloğlan'a 'iyi hal' indirimi uyguladı.
15 Mart 2024

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya Battalgazi'de deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını takip ederken, bir polis memuru tarafından engellendiğini ve fiziksel müdahaleye uğradığını belirtti. Demir, bir kurtarma anını çekerken, AFAD TIR'ının üzerindeki kontenjanın dolduğu gerekçesiyle çekim yapmasının engellendiğini ve daha sonra bir polis memurunun kendisine tekme attığını, bu sırada yere düştüğünü ve yaralandığını ifade etti.
10 Şubat 2023

Hatay'da 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 105 kişinin ölümüne neden olan Rende Sitesi'nin sahibi Arif Sami Rende, yaş haddi ve sağlık sorunları nedeniyle önce serbest bırakıldı ancak Hatay Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı ve 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan tutuklandı. Rende Sitesi'nin bir bloğunda kolonların kreş yapımı için kesildiği iddiasıyla 2016 yılında suç duyurusunda bulunulmuş, ancak savcılık takipsizlik kararı vermişti. Deprem sonrası bu savcı hakkında inceleme başlatıldı.
25 Şubat 2023

2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesindeki bir protesto sırasında polisin kullandığı biber gazı nedeniyle hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin yargılama devam etti. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tanık polisler ve Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ifade verdi. Fincancı, Lokumcu'nun ölümüne ilişkin otopsi raporunu değerlendirerek, kalp krizi tanısının yanlış olabileceğini belirtti. Duruşma, tanık beyanlarının alınmasının ardından ertelendi.
26 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adana'da, Evrensel gazetesi muhabiri Volkan Pekal, şehir hastanesinde haber için görüntü alırken 'izin almamışsın' gerekçesiyle gözaltına alındı. Pekal'ın polis merkezine götürüleceği bilgisi paylaşıldı.
7 Şubat 2023

2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde polisin biber gazı kullanması sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun davasının 10. duruşması Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının olay yerinde keşif yapılması ve gazın yoğunluğuna ilişkin bilirkişi taleplerini reddetti. Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için 26 Ekim'e ertelendi. Lokumcu ailesinin avukatı Nagihan Bulduk, alınan karara tepki göstererek, destek için 26 Ekim'de Trabzon Adliyesi'ne çağrı yaptı.
25 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Diyarbakır'da ağır hasar gören Galeria Sitesi'nde mahsur kalan en az 13 hayvan için kurtarma çalışmaları yapıldı. Yıkım kararı alınan binada, itfaiye ve polis ekipleri dronlarla hayvanları tespit etmeye çalıştı, ancak yeterli uzunlukta bir nakliye asansörü bulunamadığı için hayvanlara ulaşılamadı. Yıkımın ertesi gün sabah saat 08:00'de kontrollü bir şekilde yapılacağı ve hayvanların kaçışı için fırsat yaratılacağı belirtildi.
21 Şubat 2023

ABD'de İran yaptırımlarını ihlal suçlamasıyla yargılanan ve ceza alan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Türkiye'ye dönüşünde törenle karşılanmıştı. Ancak Atilla, Kıbrıs'a gitmek isterken pasaportuna el konulduğunu ve karakola götürüldüğünü açıkladı. Atilla, devletin tutumunu eleştirerek, insanların seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasında mantıklı bir açıklama yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'den kaçma iddialarını reddetti ve yaşananları eleştirdi.
2 Mayıs 2023

Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur, Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti. Ancak Anadolu başsavcı vekilinin itirazı sonucu üst numaralı ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen itiraz üzerine Olur hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve tahliye olamadan yeniden tutuklandı. Olur, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arnavutluk üzerinden Türkiye'ye iade edilmiş ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim