Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Diyarbakır'da ağır hasar gören ve en az 13 hayvanın mahsur kaldığı Galeria Sitesi'nin yıkımına başlandı. Yıkım öncesinde hayvanları kurtarma çabaları sonuçsuz kaldı ve hiçbir nakliye şirketi yıkım alanına araç yanaştırmayı kabul etmedi. Yıkım sırasında hayvanların kaçışı için fırsatlar yaratılmaya çalışıldı, ancak hayvanseverler ve HDP'li vekillerin girişimleriyle yıkım, içeride bir kedi tespit edilip kurtarılana kadar durduruldu.
22 Şubat 2023

Ankara başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bazı otobüs firmalarının ve işletmelerin fahiş fiyat artışları yaptığı yönünde ihbarlar alınması üzerine inceleme başlattı. Otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat arttırdığı, battaniye gibi hayati önem taşıyan eşyaların fiyatlarının da fahiş oranda yükseltildiği belirtildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verildi.
6 Şubat 2023

Antalya'da, Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme sahasında şüpheli hareketlerde bulunan kişiler tespit edildi. Jandarma tarafından yapılan incelemede, şüphelilerin taşıdığı satır ve bıçaklarda kan lekesi bulundu ve laboratuvar analizleri sonucunda bu kanın yaban keçisine ait olduğu anlaşıldı. Satırın sahibine, Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 250 bin lira tazminat cezası uygulandı.
6 Kasım 2023

Antalya'da tatil yapan Belçikalı Kim ve Warre adlı çift, topladıkları üç taş parçası nedeniyle yurt dışına çıkış yasağına tabi tutuldu. Çiftin valizinde bulunan taşlar, tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle polise bildirildi. Taşların Antalya Müzesi uzmanları tarafından incelenmesi bekleniyor. Çift, taşların tarihi eser niteliği taşımadığını ve evlerindeki akvaryuma koymak için topladıklarını belirtti.
18 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklama kararını veren İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hâkimi Ramazan Çiçek'in geçmişte verdiği kararlar da gündeme geldi. Çiçek, 'kara para aklama' suçlamasıyla ABD'de soruşturulan işadamı Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlığına el konulması ve yurt dışına çıkış yasağını kaldıran hâkim olarak biliniyor. Ayrıca, Cumhuriyet gazetesi davasına bakan İstanbul 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin üyesiydi ve Fethullahçı yapıya mensup hâkim ve savcıyı saklayan kişiyi tahliye eden hâkimlerden biriydi.
27 Haziran 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Kulesi yakınlarında bulunan bir sırt çantası şüphe uyandırınca polis ekiplerine haber verildi. Bölge güvenlik şeridi ile kapatıldı ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi çantayı fırlattı. Bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılan çantadan cips ve kağıt havlu çıktı. Olay sonrasında vatandaşlar polis ekiplerini alkışladı.
1 Ocak 2023

İstanbul Eyüpsultan'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen altın yazma Tevrat ele geçirildi. Operasyon sonucunda beş şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, Tevrat'ı iki milyon dolar karşılığında satmak için müşteri aradıkları belirlendi. Ele geçirilen Tevrat, incelenmek üzere Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığına gönderildi.
17 Eylül 2023

İstanbul'da Denizbank'ın Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından tutuklandı. Erzan, Florya şubesinde müdürken müşterilerine 'özel bir fon' teklif ederek güvenlerini kazanmış ve yüksek meblağlarda para toplamış. Aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan gibi ünlü spor isimleri ve aile üyeleri de dahil olmak üzere birçok kişi dolandırılmış. Toplam dolandırılan miktarın 5 milyon doların çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Soruşturma devam ederken, Erzan'ın dijital ayak izleri silinmeye başlandı ve banka ile mağdurlar arasında bir 'sağırlar diyaloğu' yaşanıyor.
20 Nisan 2023

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz, 'FETÖ' suçlamasıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden serbest bırakıldı. Serbest bırakılma kararı, Türkiye'nin ABD'den F-16 savaş uçakları talep ettiği ve yabancı yatırımları çekmeye çalıştığı bir dönemde gerçekleşti. Topuz, Eylül 2017'de gözaltına alınmış ve 'silahlı terör örgütüne yardım etmek' suçundan sekiz yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Topuz'un avukatı ve ABD İstanbul Konsolosluğu Sözcüsü, konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
27 Kasım 2023

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan aldığı iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasının ardından tahliye edildi. Kuzey Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarını araştırılması gerektiğini belirttikten sonra iktidar tarafından hedef gösterilen Fincancı, Bakırköy Cezaevi'nden çıkışında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Fincancı, basın emekçilerine teşekkür ederek, gerçeklerin paylaşılmasının hem hekimlerin hem de basın emekçilerinin sorumluluğu olduğunu vurguladı.
11 Ocak 2023

İstanbul Küçükçekmece'de bir sitenin girişinde kedilere tekme atarak şiddet uygulayan Aytuğ Koyuncu, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Küçükçekmece Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı ve Koyuncu tekrar gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Koyuncu, savcılıkta verdiği ifadede kedilere zarar verme niyetinin olmadığını, site yönetiminin kendisine karşı kediler üzerinden tacizde bulunduğunu iddia etti. 2019 yılında da aynı sitede kedileri zehirlediği ve komşularını taciz ettiği iddia edilen Koyuncu hakkında daha önce de tepkiler oluşmuştu.
2 Şubat 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, depremle ilgili yayın yapan bazı medya kuruluşlarını provokasyon yapmakla suçladı ve bu kuruluşların RTÜK uzmanları tarafından yakından takip edildiğini, gerekli raporlamaların yapıldığını ifade etti. Ayrıca, İstanbul başsavcılığının gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla soruşturma başlattığı bilgisine de yer verildi.
11 Şubat 2023

Bianet'in Kürtçe yayını Bianet Kurdî'nin editörü Aren Yıldırım, İstanbul Üsküdar'daki evinde sabah erken saatlerde polis tarafından gözaltına alındı. Yıldırım, Fatih'teki Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Avukatı Ülkü Şahin, dosyada kısıtlama olduğunu ve 24 saat süreyle avukatla görüş yasağı bulunduğunu belirtti. Aren Yıldırım, aynı zamanda dilbilimci, çevirmen ve gazeteci olarak tanınıyor ve iki kitabın yazarı.
15 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Adıyaman'dan canlı yayın yapan CNN Türk muhabiri Serdar Er, bir depremzede tarafından saldırıya uğradı. Stüdyodaki sunucular Meltem Bozbeyoğlu ve Semiha Şahin, saldırıya rağmen yayına devam etti. İktidara yakın medya kuruluşlarının depremle ilgili ihmalleri yeterince haber yapmaması nedeniyle eleştirildiği ve bu durumun bazı depremzedeler tarafından saldırıya dönüştüğü belirtildi.
11 Şubat 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul merkezli 37 ilde kredi kartı bilgilerini ele geçirerek TikTok üzerinden haksız kazanç sağlayan şahıslara yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda 120 şüpheli yakalanırken, 1,2 milyar lira para akışının olduğu dört binden fazla banka hesabı incelendi. Yakalananlar arasında mal varlıklarına el konuldu ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Haziran 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda böcek ilacı kullanımı sonucu iki kişi hayatını kaybetti ve biri ağır olmak üzere 10 kişi etkilendi. Olayla ilgili gözaltına alınan beş kişiden üçü serbest bırakılırken, iki ilaçlama firması çalışanı 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından tutuklandı. Zehirlenme sonrası AFAD ve diğer ekiplerin çalışmaları devam ediyor ve apartmandaki kimyasal oranının hala yüksek olduğu belirlendi.
17 Haziran 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Türkiye'de meydana gelen büyük depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan ve üç kişinin hayatını kurtaran Meksikalı arama kurtarma köpeği Proteo, görevi sırasında hayatını kaybetti. Türkiye'nin soğuk iklimi ve uzun yolculuğun etkisiyle sağlığı kötüleşen Proteo için hem Türkiye'de hem de Meksika'da anma törenleri düzenlendi. Proteo'nun ölümü, her iki ülkede de büyük üzüntüyle karşılandı. Tanınmış hayırsever Derin Mermerci, Proteo'nun bronz heykelini yapacağını duyurdu.
17 Şubat 2023
İşaretlediklerim