ORC Araştırma şirketinin 7-11 Nisan tarihleri arasında yaptığı ankete göre, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48,9 olarak belirlendi. Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerin oranı ise yüzde 41,5. Diğer adaylar ve partilerin oy oranları da paylaşıldı. Ancak ankette, güvenilirlik açısından önemli olan bazı bilgilerin yer almadığı editör notu ile belirtilmiş. Ayrıca, diğer anket şirketlerinin sonuçları ve yorumlarına da yer verilmiş.
12 Nisan 2023

ORC Araştırma'nın 29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında yaptığı ankete göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyları 2,2 puan artarak %44,6'ya, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyları ise 1,3 puan düşerek %48'e geriledi. Bu durum, ikinci tur ihtimalinin güçlenmesine işaret ediyor. Partilerin oy oranlarına bakıldığında AKP %33,2, CHP %28, İYİ Parti %15,5 olarak belirlendi. Ankette, bir kamuoyu araştırmasında olması gereken bazı bilgilerin yer almadığı editör notu ile belirtilmiş.
3 Mayıs 2023

Aksoy Araştırma'nın 26 ilde 1537 kişiyle yaptığı ankete göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 56,8 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 43,2 olarak belirlendi. Aynı araştırma şirketinin bir önceki anketinde Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 11,2 puan önündeydi. Partilerin oy dağılımında ise AKP'nin oylarında yüzde 1'lik bir artış gözlemlenirken, CHP'nin oylarında yüzde 0,6'lık bir düşüş yaşandı.
24 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt nüfusunun yoğun olduğu illerde katılım oranları bir miktar düşmesine rağmen yüksek oy oranını korudu. Zafer Partisi'nin desteği ve milliyetçi kampanya yürütülmesine rağmen, HDP'nin de desteğini sürdürdüğü Kılıçdaroğlu, bu illerdeki seçmenlerden beklenen desteği aldı. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verilerine göre, bu illerdeki katılım ve Kılıçdaroğlu'na verilen oy oranları ilk tur ile karşılaştırıldığında büyük bir değişiklik göstermedi.
28 Mayıs 2023

Araştırmacı Bekir Ağırdır, Fox TV'de yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını tahmin etti. Saat 20:50 itibariyle açılan sandıkların yüzde 60'ına göre, Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 51,64, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 42,53 ve Sinan Oğan'ın oy oranı yüzde 5,32 olarak belirlendi. Ağırdır, Anadolu Ajansı'nın ilk verilerini değerlendirirken, yorum yapmak için daha erken olduğunu ve açılan sandık oranı yüzde 40'lara geldiğinde konuşmanın anlamlı olacağını ifade etti.
14 Mayıs 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda tüm sandıkların açıldığını ve katılım oranının yüzde 88,92 olduğunu belirtti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve ata ittifakının adayı Sinan Oğan yüzde 5,47 oy aldı. Hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı için 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimler yapılacak.
15 Mayıs 2023

Avrasya Araştırma tarafından yapılan bir ankete göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda yüzde 53,5 oy oranıyla kazanıyor. İkinci turda ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı yüzde 57'lik bir oy oranıyla önde. Anket, 12-17 Mart tarihleri arasında 2 bin 560 kişiyle CATI yöntemiyle gerçekleştirilmiş. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, örneklem belirleme yöntemi, hata payı ve kararsızların dağılımı gibi bilgilerin eksikliği eleştirilere neden olmuş.
22 Mart 2023

Aksoy Araştırma'nın yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı 11,2 puan önde görünüyor. Ankette, AKP %31 oy alırken, CHP %28,4 oy alıyor. Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını duyurdu. ORC Araştırma'nın anketine göre ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 13 puan önünde. Türkiye Raporu'nun anket sonuçları ise henüz açıklanmadı.
11 Mart 2023

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 52,16'sını alarak yeniden seçildi. Rakibi Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oy oranında kaldı. Erdoğan, Türkiye genelinde 52 ilde birinci olurken, Kılıçdaroğlu 29 ilde en çok oyu aldı. Erdoğan, önceki seçimlere kıyasla bu sefer Hatay'da da önde tamamladı.
29 Mayıs 2023

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Optimar araştırma şirketinin anketine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı iki puana düşmüş durumda. Anket, 13-18 Mart tarihleri arasında 1916 kişiyle gerçekleştirilmiş ve sonuçlara göre Erdoğan yüzde 47,4, Kılıçdaroğlu yüzde 45,3 ve Muharrem İnce yüzde 6,5 oy almış. Önceki anketlerde farklı muhalefet adaylarına da yer verilmişken, bu anket sadece belirli adayları içermekte. Anketin güvenilirliği konusunda ise gerekli bilgilerin paylaşılmadığı ve bu nedenle eleştirildiği belirtiliyor.
24 Mart 2023

ORC Araştırma tarafından Nisan ayında yapılan iki ayrı ankete göre, seçmenlerin tercihleri kazanma ihtimali yüksek olan aday ve partilere kaydı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 50'ye yaklaşırken, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oyları düşüş gösterdi. Partilerin oy dağılımında da benzer bir eğilim izlenirken, büyük partilerin oyları arttı. Ankette, 42 ilden 5 bin 400 kişiyle yüz yüze görüşülerek veriler toplandı. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, Dünya Kamuoyu Araştırmaları Derneği'nin belirttiği bazı kritik bilgilerin eksik olduğu editör notu ile belirtilmiş.
24 Nisan 2023

Anadolu Ajansı'nın yayınladığı seçim sonuçlarına göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli ve Balıkesir'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gerisinde başlamasına rağmen, sandıkların bir kısmı açıldıktan sonra öne geçti. AA'nın verileri, başlangıçta Erdoğan'ı Türkiye genelinde yüzde 60 ile başlatırken, saat 21:15 itibariyle yüzde 51,23'e düşürdü. Uzmanlar AA'nın verilerini tartışmalı buluyor.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında AKP tarafından yaptırılan ankete göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 53 civarında oy aldığı belirtiliyor. AKP kaynakları, Erdoğan'ın partideki son toplantıda yerel seçimlere hazırlık olarak fark yaratma talimatı verdiğini ifade etmişler. Ayrıca, AKP'nin 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın kazandığı büyükşehirlerde önde bitirmeyi ve yerel seçimler için motivasyon sağlamayı hedeflediği, sandığa gitmeyen seçmenleri de sandığa taşımayı amaçladığı aktarılmıştır. Erdoğan, anketlere inanmadığını ve meydanların diline güvendiğini belirtmiştir.
20 Mayıs 2023

ORC Araştırma'nın yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'a karşı yüzde 56,8'e yüzde 43,2'lik bir üstünlük sağlıyor. Bu sonuçlar, 4-6 Mart tarihleri arasında 28 ilde 1850 katılımcı ile yapılan ankette elde edildi. Aynı şirketin ocak ayındaki anketinde ise Kılıçdaroğlu yüzde 41,8, Erdoğan ise yüzde 42,5 oranında oy alıyordu. Ayrıca, Aksoy Araştırma'nın şubat anketinde altılı masa partilerinin toplam oyu yüzde 43,4, AKP ve MHP'nin toplam oy oranı ise yüzde 38,9 olarak ölçüldü.
7 Mart 2023

Son seçimlerde AKP'nin oy oranı yüzde 35,40 olarak belirlendi ve bu oran 2002'den bu yana ilk kez yüzde 40'ın altına düştü. AKP, 266 milletvekili çıkararak ve cumhur ittifakı ortaklarıyla birlikte yüzde 49,31 oy alarak Meclis'te çoğunluğu korudu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise yüzde 49,34 oy alarak ilk kez birinci turda seçilemedi.
15 Mayıs 2023

15 Mayıs saat 13:30 itibariyle Türkiye'deki cumhurbaşkanı adaylarının en çok oy aldıkları beş ilin istatistikleri yayınlandı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta %78,86 ile en yüksek oy oranına sahipken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli'de %80,26 ile öne çıktı. Ata İttifakı adayı Sinan Oğan Iğdır'da %11,94, Memleket Partisi adayı Muharrem İnce ise Bartın'da %0,97 ile en yüksek oy oranlarını elde etti.
15 Mayıs 2023

ORC Araştırma şirketinin 24 – 25 Mayıs tarihlerinde yaptığı ankete göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda yüzde 51,4 oy alarak önde görünüyor. İlk turda yapılan seçimlerde ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 49,52 ile birinci, Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ile ikinci olmuştu. Ancak ORC'nin ilk tur tahminleri gerçek sonuçlardan farklı çıkmıştı. Diğer yandan KONDA Araştırma'nın anketine göre Erdoğan, ikinci turda yüzde 52,7 ile önde.
27 Mayıs 2023

Türkiye'de yapılan seçimlerde, beş şehirde Millet İttifakı'nın (CHP ve İYİ Parti) oy oranı, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının altında kaldı. Kılıçdaroğlu, bu şehirlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı geçmiş durumda. Söz konusu iller Balıkesir, Hatay, Adana, Ardahan ve İstanbul olarak belirtiliyor. Ankara'da ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın önünde yer almasına rağmen, Millet İttifakı'nın oy oranı, 2'nci ve 3'üncü bölgede Cumhur İttifakı'nın gerisinde.
15 Mayıs 2023

Yöneylem Sosyal Araştırma Şirketi'nin 9-10 Mayıs tarihlerinde yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49,5 oy oranıyla ilk turda cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaya yakın görünüyor. Ankette, mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 44,4 olarak belirlendi. Diğer adaylar Sinan Oğan ve Muharrem İnce'nin oy oranları sırasıyla yüzde 4,7 ve yüzde 1,4 olarak hesaplandı. Partiler bazında ise AKP yüzde 35,5, CHP yüzde 30,4 ve HDP/Yeşil Sol yüzde 10,2 oy oranına sahip. Yöneylem koordinatörü Derya Kömürcü, Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanma olasılığının arttığını belirtti.
11 Mayıs 2023

Türkiye Raporu'nun anketine göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin çekilmesi sonrası güncellenen anket sonuçlarında yüzde 50,5 ile ilk turda seçimi kazanıyor. Rakibi Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan yüzde 45,6 oy alırken, Sinan Oğan ise yüzde 3,9 oy almış durumda. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, örneklem belirleme yöntemi, anket sorularının ifadesi, hata payı ve kararsızların dağılımı gibi kritik bilgilerin eksik olduğu belirtiliyor. Diğer araştırma şirketlerinin anket sonuçları da Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu gösteriyor.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim