Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk TIR sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözümü için bir imza kampanyası başlattı. Türk TIR şoförlerinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine girişte karşılaştığı vize engelleri, Türkiye ile Avrupa arasındaki kara yolu ticaretini olumsuz etkiliyor. Kampanyanın amacı, bu engellerin kaldırılması ve vize süreçlerinde kolaylık sağlanması. UND, vize engelinin Avrupa'nın kendi çıkarlarına da aykırı olduğunu belirtiyor.
27 Ağustos 2024

Avrupa Birliği, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla ilk kez ortak bir yasa kabul etti. Yasa, fiziksel şiddet, zorla evlendirme, kadın sünneti ve internet ortamında gerçekleşen taciz gibi durumları kapsıyor ve bu suçlara karşı cezai yaptırımlar getiriyor. Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanan yasa, İstanbul Sözleşmesi'nin hedefleri doğrultusunda hazırlandı ve AB üye ülkeleri bu yasaya uyum sağlamak için üç yıl süre verildi. Yeni düzenleme, kadınlara daha fazla koruma ve destek sağlama amacını güçlendiriyor.
7 Mayıs 2024

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Parlamentosu önünde toplanan süt üreticileri, ürünlerine adil fiyat talebiyle protesto düzenledi. Çiftçiler, iklim dönüşümünde önemli bir rol oynadıklarını ve adil bir ücret ödenmeden varlıklarını sürdüremeyeceklerini belirtti. Kent genelinde 250'den fazla traktörle yapılan protesto, otobüs seferlerinin aksamasına neden oldu. Brüksel Taşımacılık Şirketi, vatandaşların mağdur olmaması için metro ve trenlerin kullanılmasını tavsiye etti.
27 Mayıs 2024

Britanya'nın Wiltshire kenti Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarih öncesi anıt Stonehenge'de yaz gün dönümünü kutlamak için yaklaşık 15 bin kişi toplandı. Etkinlik, insanların taşlara yaklaşabildiği ender anlardan biri olarak dikkat çekti. Çarşamba günü Just Stop Oil protestocularının taşlara turuncu boya sıkmasının ardından, English Heritage boyayı temizledi ve taşlara zarar verilmedi. Her yıl dünyanın dört bir yanından insanlar yaz gün dönümünü görmek için Stonehenge'e geliyor.
22 Haziran 2024

Dünya Günü, ilk olarak 1970 yılında ABD'de çevresel bozulmaya dikkat çekmek amacıyla başlatıldı ve bugün 190 ülkede kutlanmaktadır. 2024 yılının teması, plastik üretiminin 2040'a kadar %60 oranında azaltılması ve tek kullanımlık plastiklerin 2020'lerin sonuna kadar tamamen ortadan kaldırılmasıdır. İlk Dünya Günü'ne 20 milyon insan katılmış, 1990'da küreselleşmiş ve bu yıl Malezya'da büyük bir temizlik etkinliği planlanmaktadır. Ayrıca, Earthday.org tarafından başlatılan Canopy Projesi ile dünya çapında milyonlarca ağaç dikilmiştir.
22 Nisan 2024

Victoria Beckham, Paris Moda Haftası'nda sonbahar-kış koleksiyonunu tanıttığı sırada, hayvan hakları savunucusu PETA tarafından protesto edildi. Protestocular, 'Yaşasın vegan deri' ve 'Hayvanlar kumaş değildir' yazılı pankartlarla podyuma çıktı ve güvenlik tarafından podyumdan indirildi. Beckham'ın kıyafetlerinde gerçek hayvan derisi kullanıldığı iddia edilirken, tasarımcının bu konuda bir açıklama yapmadığı belirtildi. Beckham ailesi ise defileyi ön sıradan izledi.
2 Mart 2024

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 160'tan fazla ülkenin desteklediği bir karar tasarısıyla 25 Mayıs'ı 'Dünya Futbol Günü' olarak kutlama kararı aldı. Bu tarih, 1924 Paris Yaz Olimpiyatları'nda düzenlenen ilk uluslararası futbol turnuvasının 100. yıl dönümüne denk geliyor. BM, tüm uluslar ile uluslararası ve sivil toplum örgütlerini bu günü kutlamaya ve futbolun faydalarını yaymaya davet etti.
8 Mayıs 2024
İşaretlediklerim