Fenerbahçe Spor Kulübü, 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, takımın 28 Türkiye şampiyonluğunu temsil eden beş yıldızlı armayı kullanmaya başlayacağını açıkladı. Kulübün genel sekreteri Burak Kızılhan, armalarının resmi olarak tescillendiğini ve Türkiye Futbol Federasyonu'na yapılan sürecin devam ettiğini belirtti. Fenerbahçe, 1959'dan önce kazanılan şampiyonlukların da resmi lig şampiyonluklarına dahil edilmesini istiyor. Daha önce beş yıldızlı forma ile Türkiye Kupası kutlaması yapmaları nedeniyle PFDK'ye sevk edilmişlerdi.
17 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına Türk futbol kulüpleri tepki gösterdi. Rizespor, Erzurumspor, Yeni Malatyaspor, Afyonspor, Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor gibi kulüpler, bu sloganları kınayan açıklamalar yaptı. Rizespor, slogan atanları 'foseptik fareleri' olarak nitelendirirken, Yeni Malatyaspor stadyumlarda siyasi hedeflere acının alet edilmesini 'mide bulandırıcı' bulduğunu belirtti. İstanbul Başakşehir, Ankara Keçiörengücü ve Ümraniyespor ise futbolseverlere sağduyu çağrısında bulundu.
27 Şubat 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı, sonrasında istifa etti. Ayrıca 'cinsel taciz ve zorlama' suçlamaları dolayısıyla açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Rubiales, Hermoso'ya 200 metreden fazla yaklaşamayacak.
16 Eylül 2023

Euroleague'in 26. haftasında Fenerbahçe Beko'nun Virtus Bologna'yı yendiği basketbol maçında Fenerbahçe taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından iktidara yönelik öfkenin spor müsabakalarına yansımasının bir devamı olarak görülüyor. Daha önce de Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları benzer sloganlar atmıştı. Polislerin, slogan atan taraftarların fotoğrafını çektiği ve Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderildiği belirtiliyor. Fenerbahçe Kulübü ise söz konusu taraftarlara hukuki destek sağlayacağını duyurdu.
3 Mart 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, cinsel taciz ve zorlama suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Rubiales, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales, görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmişti. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti.
15 Eylül 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir krem reklamında yer alan 'Kız kıza yakın olmak kadar doğal' ifadesini eleştirerek, reklamın kaldırılacağını belirtti. Soylu, bu tür reklamları kabul etmeyeceklerini ifade ederek, Ticaret Bakanı ile konuştuğunu ve reklamların kaldırılacağını söyledi. Daha önce de LGBTİ+ topluluğuna yönelik olumsuz ifadeler kullanan Soylu, bu kez de reklam üzerinden benzer bir tutum sergiledi.
2 Mayıs 2023

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

Beşiktaş Kulübü, 2023-2024 futbol sezonu için satışa sunulan kombine biletlerin tükendiğini açıkladı. Kulüp, taraftarına yoğun ilgi göstererek takıma duydukları güveni güçlü bir şekilde gösterdikleri için teşekkür etti.
20 Temmuz 2023

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i, Dünya Kupası madalya töreninde futbolcu Jenni Hermoso'yu rızası olmadan öptüğü için görevinden uzaklaştırdı. FIFA disiplin komitesi, Rubiales'in bu davranışını soruşturma kararı aldı. Rubiales, disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırıldı. İspanya Kadın Milli Takımı oyuncuları da Rubiales'i protesto ederek, milli maçlara çıkmayacaklarını duyurmuştu.
26 Ağustos 2023

Galatasaray taraftarları, Süper Lig'in 25'inci haftasında oynanan Kasımpaşa maçında 'Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan' şeklinde hükümete yönelik istifa sloganları attı. Bu eylem, daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlarla yaptığı protestoların ardından gerçekleşti. İktidar milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kulüpleri hedef göstermiş ve stadyumlarda siyaset yapılmasına karşı çıkmıştı. Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderilmeye başlanmış ve kulüp taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını duyurmuştu.
11 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 Süper Lig sezonu için futbolcu uygunluğu kurallarını duyurdu. Yeni kurallara göre, Süper Lig kulüpleri A takım listesinde en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek ve bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 1999 veya sonrasında doğmuş olması gerekecek. Kulüpler, belirtilen 14 yabancı futbolcuya ek olarak Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi bir futbolcu ile Türkî Cumhuriyetlerden bir futbolcu daha transfer edebilecek. Ayrıca, 1 Ocak 2003 ve sonrasında doğmuş yerli genç futbolcular A takım listesine yazılmadan oynatılabilecek ve A takım listesi en fazla 30 futbolcudan oluşacak.
22 Haziran 2023

İran'da Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nin onayıyla, futbol maçlarında kadınlara stadyumlara giriş yasağı kaldırıldı. İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Tac, kararın uygulanması için içişleri bakanlığı ve spor bakanlığının istihbarat kurumlarıyla birlikte bir çalışma grubu oluşturduklarını belirtti. Ülkede kadınlara yönelik futbol yasağı, 'Mavi Kız' olarak anılan Seher Hudayari'nin yasağa tepki olarak intihar etmesi sonrasında yumuşamıştı. FIFA, daha önce Tahran yönetimine kadınların stadyumlara girişlerine izin vermesi çağrısında bulunmuştu.
1 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik eleştiriler, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. Bu durum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesine ve diğer MHP'lilerin de benzer adımlar atmasına yol açtı. Bazı futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Kulüpler Birliği spor kulüplerinin siyasi kurumlar olmadığını vurgulayarak, sadece sahadaki rekabetle ilgilenilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
27 Şubat 2023

Barcelona, İspanya Süper Kupası yarı finalinde Osasuna'yı 2-0 yenerek finale çıktı. Maçın ilk yarısı golsüz sona ererken, ikinci yarıda Robert Lewandowski ve Lamine Yamal'ın golleriyle galibiyeti garantiledi. Barcelona, 14 Ocak'ta TSİ 22.00'de Real Madrid ile finalde karşılaşacak. Geçen yılki şampiyon Barcelona, Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanan yeni formatında da finale kalmayı başardı.
12 Ocak 2024

Türk asıllı Almanyalı futbolcu İlkay Gündoğan, Barcelona ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Altı sezondur Manchester City forması giyen ve bu sezon takımıyla birçok zafer kazanan Gündoğan'ın ismi bir süredir Barcelona ile anılıyordu. Barcelona, Gündoğan'ın transferini resmen duyurdu. Yıldız orta saha oyuncusunun serbest kalma bedeli 400 milyon avro olarak belirlendi.
26 Haziran 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin 13 yaşında Barcelona'ya transfer olurken atılan ilk imzaların yer aldığı peçete, İngiliz müzayede evi Bonhams tarafından açık artırmayla satılacak. Peçetenin açılış fiyatı 300 bin sterlin olarak belirlendi. Peçete, Messi'nin Barcelona ile sözleşme imzalanacağını kabul eden bir anlaşmayı içeriyor ve dönemin Barcelona Sportif Direktörü Carles Rexach tarafından bir tenis kulübünde imzalandı. Messi, Barcelona forması altında 21 yıl boyunca sayısız başarıya imza attı ve 2021'de PSG'ye, 2023'te ise Inter Miami'ye transfer oldu.
1 Şubat 2024

Barcelona Teknik Direktörü Xavi, sözleşmesinin bitmesine bir yıl kala sezon sonunda görevi bırakacağını açıkladı. Katalan ekibiyle şampiyonluk yaşamasına rağmen, son dönemde alınan kötü sonuçlar ve artan gerginlikler nedeniyle bu kararı aldığını belirtti. Xavi, kulübün dinamizm değişikliğine ihtiyaç duyduğunu ve oyuncuların kendilerini daha rahat hissedeceklerine inandığını ifade etti. Ayrıca, ruh sağlığı için bu kararı almanın zorunlu olduğunu ve Şampiyonlar Ligi'ni kazansalar bile kararını değiştirmeyeceğini söyledi.
28 Ocak 2024

Uşak Üniversitesi'nde bir öğrenci, mezuniyet töreninde LGBTİ+ bayrağı açtı ve bu anları sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntülerin gündem olmasının ardından bazı kesimler tarafından öğrenci hedef gösterildi. Üniversite, bayrağın 'provokasyon' amacıyla açıldığını iddia ederek ve bayrağı 'paçavra' olarak nitelendirerek öğrenci hakkında resmi işlemler başlattığını duyurdu.
19 Temmuz 2023

Sidney Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, eşcinsel erkekler şirketlerdeki üst düzey pozisyonlarda yer bulmakta zorlanıyor ve bu durum eşcinsel erkeklerin kendileri tarafından da destekleniyor. Araştırmada, katılımcılara erkeksi ve kadınsı tavırları olan eşcinsel erkek oyuncuların videoları izletildi ve hangi oyuncunun daha çok beğenileceği ve lider olarak düşünüleceği soruldu. Sonuçlar, katılımcıların, eşcinsel erkekler de dahil, erkeksi tavırlı oyuncuyu tercih ettiğini gösterdi. Araştırma, eşcinsel erkeklerin kadınsı tavırlı eşcinsel erkeklere karşı önyargılı olduğunu ve işyerinde 'cam tavan' engelinin varlığını ortaya koydu.
31 Ocak 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde 26-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenen oryantasyon günlerinde öğrenci kulüpleri ve toplulukları baskı ve müdahalelere maruz kaldı. Güvenlik birimleri, özellikle Boğaziçi direnişiyle ilgili görsel ve yazılara, gökkuşağı bayraklarına ve bazı kulüplerin stantlarına müdahale etti. Ayrıca, bazı kulüplerin stant açma izinleri olmasına rağmen, okul yetkilileri tarafından stantlarının kaldırılması istendi. Öğrenciler, bu yılki oryantasyonun, geçmişteki oryantasyonlara kıyasla daha fazla baskı ve müdahale içerdiğini belirtti.
2 Ekim 2023
İşaretlediklerim