Karabük Üniversitesi'nde, çoğunluğu Afrikalı öğrenciler olmak üzere, grup seks ve HIV ile HPV vakaları gibi asılsız iddialar sosyal medyada hızla yayıldı. Bu kampanya, ağırlıklı olarak Ümit Özdağ'ın destekçileri tarafından yaygınlaştırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ve üniversite yetkilileri, bu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. İsmail Kılıçarslan, bu tür kampanyaların Türkiye'ye zarar verdiğini ve milli güvenlik sorunu oluşturduğunu belirtiyor.
26 Mart 2024

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında bir sorunun cevabının yanlış olduğu gerekçesiyle ortaokul sekizinci sınıf öğrencisi Ali Taha Genç, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) dava açtı. Genç, sınav sonuçlarını kontrol ederken Fen Bilgisi 13. sorunun cevabının yanlış olduğunu fark etti ve bu durumu fizik öğretmenleri ve ODTÜ'den bir öğretim görevlisi ile teyit etti. Yanlış cevabın puanını olumsuz etkilediğini belirten Genç, cevabın değiştirilmesini veya sorunun iptal edilmesini talep ediyor.
13 Haziran 2024

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTÜ) sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında 600'den fazla kişiye sahte notlarla lisans, yüksek lisans ve doktora diploması verildiği ortaya çıktı. Kıbrıs Cumhuriyeti, kuzeydeki üniversiteleri insan ticaretiyle ilişkili olup olmadıkları konusunda Avrupa Yüksek Öğrenimde Kalite Güvencesi Birliği'ne (ENQA) şikayet etti. Soruşturmanın başka üniversiteleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiği savunuluyor.
21 Haziran 2024

Avukat Sedef Erken, otizmli oğlu Ozan için üç yıl boyunca İstanbul, Bodrum ve Tekirdağ'da uygun bir okul bulmak için mücadele etti. Erken, Milli Eğitim Bakanlığı ve okul müdürlerinin kanunsuz uygulamalarını kanıtlayarak, özel eğitim sınıfı açılmasını talep etti. Ancak, Ozan'ın eğitim hakkı sürekli engellendi ve üç yıldır okula gidemedi. Erken, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurarak, otizmli bireylerin eğitim hakkı için mücadelesini sürdürüyor.
13 Haziran 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Savunma Üniversitesi sınavına Türkiye vatandaşı olmayanların da alınabileceğine dair yanlışlıkla bir mesaj gönderdiğini duyurdu. Mesajda, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen 'insani' veya 'uzun dönem' ikamet izni belgesine sahip adayların sınava girebileceği belirtilmişti. Ancak ÖSYM, bu mesajın yanlışlıkla gönderildiğini ve Milli Savunma Üniversitesi sınavına sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru hakkı olduğunu açıkladı.
3 Mart 2024

Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız, küflü çikolatalarla ilgili tepkiler üzerine istifa etti. İstifasının ardından, özgeçmişinde belirttiği Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans derecesinin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Hacettepe Üniversitesi, Yıldız'ın iddia ettiği 2011-2013 yılları arasında bu programdan mezun olmadığını, programın ilk mezunlarını 2015'te verdiğini açıkladı. Bu durum, Yıldız'ın profesyonel kredibilitesi ve şirketin itibarı üzerinde olumsuz etkiler yarattı.
23 Nisan 2024

Doktor annelerin sosyal medyada başlattığı bir hareket, 31 Aralık 2018'de Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) adı altında resmi bir yapıya kavuştu. Vakıf, şu ana kadar 5 bini aşkın çocuk ve gence burs sağladı ve Vehbi Koç Vakfı tarafından ödüllendirildi. KAHEV, eğitim, kültürel ve bilimsel gelişmeye katkıda bulunmayı amaçlıyor ve Türkiye genelinde 312 okula destek verdi. Vakıf, ayrıca çeşitli burs programları ve eğitim destekleri sunuyor.
25 Şubat 2024

Britanyalı şarkıcı ve aktris Lily Allen, Radio Times Podcast'indeki bir tartışmada, annelik deneyiminin pop yıldızlığı kariyerini nasıl etkilediğini samimi bir şekilde anlattı. 2006'da müzik sahnesine adım atan ve kısa sürede zirveye yerleşen Allen, iki kız çocuğu annesi olduktan sonra müzik çalışmalarının durduğunu belirtti. Allen, çalışan annelerin 'her şey olabileceği' algısına karşı çıkarak, kariyer ve ebeveynlik arasında eşit başarı sağlamanın mümkün olmadığını ifade etti.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim