Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, görüntülü ve sesli arama özelliğini bazı kullanıcılara 'erken erişim sürümü' olarak sundu. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, bu özelliğin telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabileceğini belirtmişti. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefiyle, mesajlaşma, ödeme ve video akışı özelliklerini eklemeyi planlıyor.
26 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun sadece 'koyu modda' çalışacağını belirtmişti. Ancak birçok kullanıcının itirazı üzerine bu fikirden vazgeçtiğini açıkladı. Musk, Twitter'ın aydınlık modunun kalacağını, ancak karanlık modun varsayılan ayar olacağını ve loş modun kaldırılacağını belirtti.
29 Temmuz 2023

Elon Musk, eski Twitter çalışanlarının açtığı bir dava sonucunda X'in yatırımcılarını açıklamak zorunda kaldı. Kaliforniya'daki bir yargıç, sitenin sahiplerinin listesini kamuoyuna açıklama kararı aldı. Açıklanan listede Fidelity, Bill Ackman'ın Pershing Square Foundation'ı, Oracle'ın sahibi Larry Ellison, rapçi Sean Combs'un yatırım şirketi Sean Combs Capital, Suudi Prensi Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud ve kripto para borsası Binance'in yatırım kolu gibi tanıdık isimler yer alıyor. Musk, Twitter'ı Nisan 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve ismini X olarak değiştirmişti.
23 Ağustos 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter Blue abonelerinin platformda yer alan reklamlardan elde edilen gelirlerden pay alacaklarını açıkladı. Bu uygulamadan yararlanabilmek için kullanıcıların Twitter Blue abonesi olmaları gerekiyor. Musk daha önce mavi tik satışını başlatmış ve Apple ile yaşadığı vergi sorunları nedeniyle bu satışı ertelemişti. Aralık ayında mavi tik satışını tekrar başlatan Musk, altın ve gri tikleri de piyasaya sürmüştü.
4 Şubat 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, kişisel hesabından yaptığı açıklamada, doğrudan mesajlaşma (DM) haricinde engelleme özelliğinin kaldırılacağını belirtti. Musk, bu özelliğin hiçbir anlamı olmadığını ifade etti. Ancak sessize alma özelliğinin devam edeceğini de ekledi.
18 Ağustos 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu X (eski Twitter), Brezilya'daki erişim yasağını kısmen ihlal ettiğini ve bunun kasıtsız olduğunu bildirdi. Brezilya yüksek mahkemesi, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'ya yönelik darbe girişimi soruşturmasında X'ten bazı hesapların engellenmesini talep etmişti. X, bu talebi reddettiği için Brezilya'da erişim engeliyle karşılaştı. Şirket, yasağı deldiğini doğrulayarak erişim şeklini iyi hizmet için değiştirdiğini iddia etti ve Brezilya hükümetiyle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.
19 Eylül 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

İş insanı Elon Musk, Temmuz 2023'te kurduğu yapay zeka şirketi xAl'yi Twitter'a entegre edeceğini duyurdu. xAl tarafından geliştirilen 'Grok' isimli yapay zeka robotu, Twitter'daki 'Premium+' abonelerine sunulmuş ve şirketin teknolojisi Twitter aracılığıyla bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlayacak şekilde tasarlanmış. xAl, aynı zamanda Twitter'dan bağımsız bir uygulama olarak da kullanılabilecek.
6 Kasım 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformun logosunu değiştirdi ancak kısa süre sonra bu değişiklikten vazgeçti. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almıştı. Daha önce platformun logosunu, ismini ve adresini değiştireceğini duyurmuştu. Ancak, logosunu daha kalın çizgili bir versiyonla değiştirdikten sonra bu değişikliği geri aldı.
26 Temmuz 2023

X (eski Twitter), yeni hizmet şartlarına göre artık porno içeriklerin platformda yayınlanmasına izin veriyor. Yeni kurallar, profil resimleri ve bannerlar dışında rıza yoluyla üretilmiş yetişkinlere yönelik çıplaklık ve cinsellik içeriklerin paylaşılmasına olanak tanıyor. X'in güvenlik hesabı, bu değişikliklerin kurallara açıklık getirmek ve uygulamalara şeffaflık kazandırmak amacıyla yapıldığını belirtti.
4 Haziran 2024

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platformun logosunu, ismini ve adresini değiştirdi. Bu değişikliklerin ardından Twitter'ın reklam gelirleri yarı yarıya düştü. Uzmanlar, bu değişikliklerin etkileri üzerine farklı görüşler belirtti. Bazıları bu değişikliği 'saçma' olarak nitelendirirken, bazıları ise bu tür yeniliklerin özellikle başı dertte olan şirketlere olumlu sonuçlar verebileceğini ifade etti.
27 Temmuz 2023

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey tarafından geliştirilen yeni sosyal medya platformu 'Bluesky', Apple kullanıcılarına sunuldu. Platform, Twitter'a benzer bir kullanıcı deneyimi vaat ediyor ve şu an için sadece davetiye sistemiyle kayıt alıyor. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından birçok kullanıcı alternatif platformlara yönelirken, Dorsey de Bluesky ile bu alana yeni bir seçenek ekledi.
3 Mart 2023

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'e (eski Twitter) 10 gün süreyle erişim yasağı getirilmesi için talimat verdi. Maduro, X'in nefret ve şiddet yaydığını iddia ederek, Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu'na (CONATEL) gerekli talimatları verdiğini belirtti. Karar, başkent Caracas'ta çıkan şiddet olayları ve protestoların ardından alındı. Maduro, X'in Venezuela yasalarını ihlal ettiğini ve ülkede faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaydığını öne sürdü.
9 Ağustos 2024

Elon Musk'ın Twitter'ın San Francisco'daki binasındaki 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi, şehir yönetimi tarafından soruşturuluyor. Logo değişimi sırasında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtilirken, şehir yetkilileri bina sembollerinin veya harflerinin değiştirilmesinin veya kaldırılmasının hem tasarım hem de güvenlik nedeniyle izne tabi olduğunu ifade etti. Bu durum, 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına yol açtı.
29 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yapay zeka aracılığıyla veri çekme ve sistem manipülasyonunu önlemek amacıyla tweet görüntüleme sayısına günlük kota getirdiğini duyurdu. Onaylı hesaplar için 6 bin, onaysız hesaplar için 600 ve yeni onaysız hesaplar için 300 olarak belirlenen kotanın kullanıcı tepkileri üzerine artırıldığı açıklandı. Ancak bu durum kullanıcıların tepkisini dindirmedi ve birçok kişi Twitter'ı terk ederek BlueSky Social, Truth Social ve Mastodon gibi alternatif platformlara geçiş yaptı. 'Goodbye Twitter' etiketi ABD'de trend topic oldu.
3 Temmuz 2023

Twitter, kullanıcıların gönderilere kimlerin yorum yapabileceğini kısıtlamasına olanak sağlayan yeni bir ayar ekledi. Bu ayar, yorumları sadece mavi tikli hesapların yapabilmesini sağlıyor. Daha önce, yorumları herkesin yapabilmesi, sadece tweet'in sahibini takip edenlerin yapabilmesi ya da sadece tweet'te etiketlenen kişilerin yapabilmesi gibi seçenekler mevcuttu. Bu değişiklik, Elon Musk'ın sürekli ertelediği paralı mavi tik uygulamasının Aralık 2022'de hayata geçmesinin ardından geldi.
10 Ekim 2023

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Türkiye hükümetinin platform üzerinden bazı hesapların kapatılması taleplerini kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Türkiye'de mahkeme kararlarına dayanarak bazı içeriklerin erişime engellendiği, ancak hangi içeriklerin engellendiğinin açıklanmadığı belirtildi. İfade Özgürlüğü Derneği'nin EngelliWeb projesine göre engellenen hesaplar arasında Cevheri Güven, Muhammed Yakut ve 'Who' adlı kullanıcılar bulunuyor. Musk, Twitter'ın tamamen kısıtlanması ile bazı tweet'lere erişimin sınırlandırılması arasında bir seçim yapılması gerektiğini ifade etti.
13 Mayıs 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, platformda kullanıcıların takipçilerine sunduğu abonelik hizmetlerinden ilk yıl komisyon almayacaklarını, ancak ikinci yıldan itibaren %10 komisyon alacaklarını duyurdu. Abonelik sistemi, kullanıcılara özel içeriklere erişim ve rozet gibi avantajlar sağlıyor. Bu uygulama şu anda belirli ülkelerde geçerli. Musk, Twitter'ın reklam gelirlerindeki düşüş nedeniyle farklı gelir modelleri araştırıyor.
29 Nisan 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk'a kafes dövüşü yapmak için meydan okudu. Meydan okuma, Musk'ın Zuckerberg'in Twitter'a rakip bir uygulama geliştirdiği iddiasına yanıt olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı yorum üzerine gerçekleşti. Musk, kafes dövüşüne hazır olduğunu belirtti ve Zuckerberg de Instagram hesabından bu teklifi kabul ederek Musk'a 'konum gönder' mesajı yolladı.
22 Haziran 2023
İşaretlediklerim