21'inci Onur Yürüyüşü, polis engellemelerine rağmen İstanbul Şişli'de gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar Nişantaşı'nda buluşarak basın açıklaması yaptı ve sokaklara yayıldı. Yürüyüş komitesinin dağılma çağrısının ardından polis, dağılan LGBTİ+ hak savunucularını ve yürüyüşü takip eden basın emekçilerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişi sayısı 60'a ulaştı. Yürüyüş öncesi ve sırasında İstanbul Valiliği'nin yasağı nedeniyle bazı metro istasyonları işletmeye kapatıldı.
25 Haziran 2023

Gram altın, ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanarak yeni bir rekor kırmış ve 1115 lira seviyesine ulaşmıştır. Bir önceki gün yüzde 0,2 artışla 1099 liradan kapanan gram altın, yeni güne de yükselişle başlamıştır. Aynı zamanda çeyrek altın 1830 lira, cumhuriyet altını ise 7 bin 410 liradan satılmaktadır. Uzmanlar, küresel ekonomideki yavaşlama endişelerinin yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönlendirdiğini belirtiyor.
3 Ocak 2023

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, THY'nin 2033 yılına kadar uçak sayısını 813'e çıkarmayı ve dünya sıralamasında üçüncü sıraya yükselmeyi hedeflediğini açıkladı. Şu anda 437 uçağa sahip olan ve 129 ülkeye uçuş düzenleyen THY, 2003 yılında 65 uçakla 35'inci sırada yer alırken, şu an dokuzuncu sırada bulunuyor.
3 Aralık 2023

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, temmuz ayında otomobil satışlarının rekor kırabileceğini belirtti. Özpeynirci, tatil dönemine rağmen satışların artmasının üç nedenini; otomobil fiyatlarının daha da yükseleceği beklentisi, mevduat faizlerinin yükselmemesi ve otomobilin yatırım aracı olarak görülmesi olarak sıraladı. Ayrıca, kurdaki rekor artışlar ve Merkez Bankası'nın yetersiz bulunan faiz kararı nedeniyle otomobil fiyatlarında yaşanan zamlara rağmen talebin düşmediğini ve hatta arttığını ifade etti.
13 Temmuz 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koşu sırasında düşerek yüzünde darbeye bağlı ezilme oluştu. Scholz, bu olayın ardından Twitter hesabından tek göz korsan bandı taktığı bir fotoğraf paylaştı. Paylaşımında, durumun göründüğünden daha kötü olmadığını ve takipçilerinin meme'lerini merak ettiğini belirtti.
4 Eylül 2023

Borsa İstanbul, yüzde 0,47'lik bir artışla 6.135,31 puanla güne başlayarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Bu yükseliş, seçimlerin ardından başlayan ve devam eden bir trendin parçası. Önceki gün de Borsa yüzde 1,71 artışla 6.121,60 puanla kapanmıştı. Şu an BIST-100 endeksi 6.192 puan seviyesinde işlem görüyor.
6 Temmuz 2023

Antalya'da doğa yürüyüşü yapan Rus uyruklu Türk vatandaşı bir kadın, fotoğraf çekmek için uçurum kenarına gittiğinde, daha önce 'canavarca hisle öldürme', 'cinsel saldırı' ve 'suç delilini karartmak amacıyla öldürmek' suçlarından kaydı bulunan 64 yaşındaki Ö.D. tarafından saldırıya uğradı. Kadının çığlıkları üzerine eşi olay yerine gelerek müdahale etti ve şüpheli kaçtı. Polis ekipleri, şüpheliyi Antalya kent merkezinde yakalayarak gözaltına aldı ve sonrasında tutuklandı.
13 Aralık 2023

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 2002 yılından beri aranan ve hakkında 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 71 yaşındaki firari hükümlü H.S., Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. H.S., 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan aranıyordu. Yakalanan hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.
3 Kasım 2023

Ordu'da, deniz sporlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen sörf festivalinde sporcular dereceye girebilmek için yarıştı. Altınordu ilçesindeki Akyazı Sahili'nde gerçekleşen festivale 22 sporcu katıldı. Festivalde 18 Yaş Altı Kadın-Erkek Kategorisinde Akıl Köse birinci, Azra Arslan ikinci, Alya Eliaçık üçüncü oldu. Yetişkin Kadın-Erkek Açık Kategorisinde ise Akıl Köse birinci, Evren Saygın ikinci, İrem Aydın üçüncülüğü elde etti.
3 Ekim 2023

Sağlık Bakanlığı, 2022 yüzme sezonunda yürütülen izleme çalışmalarını değerlendirdi. Bakanlık, 1445 izleme noktasından 1140'ını 'mükemmel' olarak sınıflandırdı. Ayrıca, 'iyi' sınıfında 165, 'yeterli' sınıfında 86, 'zayıf' sınıfında 54 izleme noktası tespit edildi. Türkiye'nin yüzme suyu kalitesini Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu şekilde izlediği belirtildi.
5 Ağustos 2023

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı, İstanbul Boğazı'nda düzenlenen tarihi bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gökyüzüne 'ay-yıldız' çizdi ve '100' yazdı. Töreni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da takip etti. TCG Anadolu başta olmak üzere 100 geminin Boğaz'dan geçtiği tören, donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olarak açıklandı.
29 Ekim 2023

Son 20 yılda İstanbul'da 130 proje ile 1 milyar 170 milyon 868 bin 864 metrekare alanın yapılaşmaya açıldığı ve bu durumun yaklaşık 164 bin futbol sahası büyüklüğünde olduğu belirtilmiş. Kamuya ait park, orman ve askeri alanlar gibi donatı alanlarının özel inşaat projelerine dönüştürüldüğü, bu projelerle elde edilen maddi kazancın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 bütçe gelirinin 20 katına ulaştığı ifade edilmiş. Ayrıca, imar planlarında yapılan değişikliklerle emsal değer artışı sağlanan 44 alanda yapılan inşaatların, planlanandan üç buçuk kat fazla olduğu ve bu durumun da büyük maddi kazançlar getirdiği vurgulanmış.
16 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,67 artışla 8.291,55 puanla rekor seviyeden başladı. Deprem ve seçim belirsizliğiyle birlikte dalgalanmalı geçen ilk yarıyı kapatan borsa, seçimlerden sonra başlayan yükselişe devam ediyor. Dünü 8.236,14 puanla kapatan borsa bugün, 8.291,55 puandan başlayarak rekor kırdı ve gün içerisinde 8.298,54 seviyesini gördü.
6 Eylül 2023

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı 15 Ağustos itibarıyla 5 milyon 636 bin 160'a ulaştı. Bu, bugüne kadarki en yüksek değer olarak kaydedildi. Ayrıca, yıllık yatırımcı sayısındaki artış da 3 milyon 3 bin 214 olarak belirtildi, bu da yüzde 114,06'lık bir artış anlamına geliyor.
16 Ağustos 2023

Bir grup bilim insanının yaptığı araştırmaya göre, 2022'de okyanus sıcaklıkları insan kaynaklı emisyonların etkisiyle rekor düzeye çıktı. St. Thomas Üniversitesi'nden Prof. John Abraham, küresel ısınmanın büyük bir kısmının okyanuslara gittiğini ve bu durumun aşırı hava koşullarına yol açtığını belirtti. 1958'den beri tutulan kayıtlar, 1990'dan sonra okyanus sıcaklıklarında önemli bir artış olduğunu gösteriyor. Araştırma, insanlık net sıfır emisyona ulaşana kadar okyanusların ısınmasının ve aşırı hava koşullarının etkilerinin artacağını öngörüyor.
12 Ocak 2023

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kayak takımı sporcuları, yeterli kar yağışı olmaması sebebiyle asfalt üzerinde tekerlekli kayaklarla antrenman yapmak zorunda kalmıştır. Sporcular, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gelecek ay yapılacak bölge elemelerine hazırlanıyorlar. Kayak antrenörü Süleyman Yıldırım, bu yılın yağışsız geçmesinin antrenmanları olumsuz etkilediğini ve karda yapılan antrenmanların daha verimli olduğunu belirtmiştir.
22 Ocak 2023

Dünya Meteoroloji Örgütü'nün raporuna göre, küresel deniz yüzeyi sıcaklıkları mayıs, haziran ve temmuz aylarında rekor düzeylere ulaştı. Atlantik Okyanusu'nun kuzeyinde sıcaklıklarda benzeri görülmemiş artışlar gözlemlendi. El Nino hava koşullarının etkisiyle sıcaklık rekorlarının artması bekleniyor. WMO, 2024 yılında sıcaklık rekorlarının kırılmasının muhtemel olduğunu öngörüyor.
11 Temmuz 2023

ABD'li eski dünya şampiyonu kayakçı Kyle Smaine, Japonya'nın Hakuba Norikura Dağı'nda meydana gelen bir çığ felaketi sonucunda 31 yaşında yaşamını yitirdi. ABD Kayak Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Smaine'in ölümü doğrulanırken, Japon yetkililer çığda beş kişinin yakalandığını ve yalnızca üçünün kurtulduğunu bildirdi. Smaine, bölgenin tanıtımı amacıyla düzenlenen bir etkinlik için Japonya'da bulunuyordu ve 2015 yılında FIS Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmış bir sporcuydu.
31 Ocak 2023

Amasya'da yaşayan 11 yaşındaki Beyazıt Berk Demir, ekran bağımlısı olmaması için masa tenisine başlamış ve bu spor dalında önemli başarılara imza atmıştır. Babası tarafından dört yaşında masa tenisi sporuna kaydettirilen Beyazıt Berk, antrenörü Salih Arslan ile her gün yaklaşık üç saat antrenman yaparak yarışmalara hazırlanmaktadır. Minikler Milli Takım seçmelerinde Türkiye 5'incisi, Minikler Türkiye Kupası müsabakalarında da Türkiye 7'ncisi olan Beyazıt Berk, 18-24 Eylül'de Gürcistan'da yapılacak WTT Youth Contender Batumi turnuvasında 11 ve 13 yaş altı kategorilerinde Türkiye'yi temsil edecektir.
13 Ağustos 2023

Avrupa Birliği'nin iklim değişikliğini izleyen kuruluşu Copernicus, okyanus sıcaklıklarının tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu. Bu durum, okyanusların karbondioksit emme kapasitesini azaltarak gezegenin ısınmasına yol açıyor. Ayrıca, sıcaklık artışı deniz canlılarının göç etmesine ve beslenme zincirinin bozulmasına neden oluyor. Bilim insanları, bu rekorun Ağustos ayında kırılmasının, suların önümüzdeki Mart ayında ne kadar daha ısınacağı konusunda endişe yarattığını belirtiyor.
4 Ağustos 2023
İşaretlediklerim