İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

Türkiye'de borsa yatırımcı sayısı, alınan önlemler ve Türkiye Varlık Fonu'nun piyasada kontrol sağlaması sonucunda 10 Mart 2023 itibariyle 4 milyon 75 bin 641 kişiye ulaşarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Bu artış, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında borsanın açık tutulması ve yaşanan manipülasyon iddiaları gibi tartışmaların ardından sekiz ay sonra ilk kez düşüş gösteren yatırımcı sayısının yeniden yükselmesini işaret ediyor.
13 Mart 2023

Hindistan merkezli turizm şirketi Adventures Overland, 7 Ağustos'ta İstanbul'dan başlayıp 1 Ekim'de Londra'da sona erecek 56 günlük bir otobüs turu düzenliyor. Bu tur, Balkanlar, Doğu Avrupa, İskandinavya ve Batı Avrupa üzerinden 22 ülkeyi kapsayacak ve yolcular 12 bin kilometre kat edecekler. Turun bilet fiyatı 24,300 dolar olup, günlük kahvaltı, bazı öğünler ve otel konaklamaları fiyata dahil. Tur, 1950'ler ve 1960'lardaki Hippie Trail'den ilham alınarak tasarlanmış ve şirket kurucuları güvenli bir program hazırladıklarını belirtiyor.
27 Mart 2023

İsveç milli atletizm takımının koçu Kajsa Bergqvist, 2-5 Mart tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılım konusunda güvenlik endişeleri nedeniyle değerlendirme yaptıklarını açıkladı. İsveç'te Kuran'ın yakılmasına izin verilmesi sonrası Türkiye'de yaşanan gerginlik ve İsveç bayraklarının yakılması, takımın huzursuzluğuna yol açtı. Bergqvist, takımın yarışmak istediğini ancak güvenlik durumuna bağlı olarak karar vereceklerini belirtti.
1 Şubat 2023

İstanbul'da düzenlenen 9'uncu Trans Onur Yürüyüşü sırasında en az sekiz kişi, aralarında bir 18 yaşından küçük bireyin de bulunduğu, gözaltına alındı. Yürüyüş öncesinde İstiklal Caddesi'ne çıkan yollar polis tarafından kapatıldı ve bazı metro durakları kullanıma kapatıldı. Yürüyüşe katılan LGBTİ+ bireyler Harbiye'de toplanarak basın açıklaması yaptı ve daha sonra dağıldı. Polis, yürüyüşe katılanlara karşı sert müdahalede bulunduğu ve bir yurttaşın gözaltına alınma anı görüntülendi.
18 Haziran 2023

Konya'da yaşayan 11 yaşındaki Ali Enes Seren, masa tenisine ablasının etkisiyle başladı ve kısa sürede büyük başarılara imza attı. Selçuklu Belediyespor Kulübü'nde antrenmanlara başlayan Seren, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Avusturya'da düzenlenen WTT Youth Contender'da U11 kategorisinde dünya üçüncüsü olarak bronz kupa kazandı. Pandemi döneminde evde yemek masasında antrenman yaparak kendini geliştiren Seren, şimdi olimpiyatlarda yarışmayı ve ülkesini temsil etmeyi hedefliyor.
24 Ocak 2023

22 yaşındaki yüzücü Aysu Türkoğlu, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Türkoğlu'nun bu tarihi yüzüşü yaklaşık 12 saat sürdü. Türkoğlu, geçen yıl da Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada geçerek, bu denizi geçen en genç Türk sporcu olmuştu. Türkoğlu, Kuzey Kanalı yüzüşünden önce 'Oceans Seven' parkurunun en zorlu etaplarından biri olan Kuzey Denizi’ni hedeflediğini belirtmişti.
9 Ağustos 2023

KESK'e bağlı BES-AR'ın verilerine göre açlık sınırı 17 bin 215 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin 750 lira oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasının değer kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. İstanbul'da su fiyatlarına %15 zam yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında yeni bir soruşturma açıldı. SPK, Global Yatırım Holding'in halka arz başvurusunu reddetti. Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, halka arz için SPK'ya başvurdu. Türkiye'de ekim ayında trafiğe kaydedilen her dokuz otomobilden biri elektrikliydi. İstanbul'da düzenlenen rüşvet operasyonunda 105 kişi yakalandı. JP Morgan, Merkez Bankası'nın politika faizini 250 baz puan artırmasını bekliyor. Binance CEO'su istifa etti.
22 Kasım 2023

ABD'deki Oregon Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, dünyanın 2023 yılında iklim değişikliğiyle bağlantılı aşırı koşullara maruz kaldığını ortaya koydu. Araştırmanın başyazarı Dr. William J. Ripple, küresel sıcaklıklardaki her 0,1 derecelik artışın milyonlarca insanın ölümüne yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. BioScience dergisinde yayımlanan raporda, rekor sıcaklıklar ve buzul seviyelerindeki düşüş gibi aşırılıklar sıralandı. Ripple, fosil yakıt kullanımının azaltılması ve ormanların korunması gibi acil adımların atılması gerektiğini vurguladı.
27 Kasım 2023

ABD'de Shane Co. isimli bir mücevher markası, 30 gün boyunca düzenli olarak yatak toplayan bir kişiye bin dolar (yaklaşık 29 bin lira) ödül vereceği bir yarışma başlattı. Marka, bu yarışmayla güne planlı başlamanın önemine dikkat çekiyor ve yatak toplamanın stresi azalttığını, sabah düzenini sağladığını iddia ediyor. Yarışma yalnızca ABD vatandaşlarına açık olup, kazanan 22 Aralık'ta açıklanacak.
27 Kasım 2023

2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar üç adım atlamada yarışan milli atlet Tuğba Danışmaz, 14,31 metrelik atlayışıyla Türkiye rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'ye şampiyonadaki ilk madalyasını getirdi. İtalyan Dariya Derkach gümüş, Portekizli Patricia Mamona ise bronz madalya elde etti.
4 Mart 2023

Türkiye Halter Federasyonu, milli halterci Batu Han Yüksel'e dopingle mücadele kapsamında 8 yıl hak mahrumiyeti cezası verildiğini açıkladı. Yüksel, bu yıl Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda erkekler 81 kiloda ikinci olmuştu.
20 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksi, gün içerisinde 6.435,52 puanı görerek tarihi bir rekor seviyesine ulaştı. Endeks, önceki günü 6.342 puanla kapatmış ve bugün 6.354 seviyesinden işleme başlamıştı. Gün içindeki dalgalanmalar sonucunda yeni rekorunu kaydeden BIST-100, haberin yayınlandığı saatte 6.427 puan seviyesinde işlem görüyordu. Borsa, deprem ve seçim belirsizliği gibi faktörlerle dalgalı bir dönem geçirmesine rağmen, seçimler sonrası yükselişini sürdürmekte.
13 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksi, gün içerisinde 6.379 puan seviyesine ulaşarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Borsa, deprem ve seçim gibi belirsizliklerle dolu bir dönemden sonra yükselişini sürdürüyor. Önceki günü 6.270 puanla kapatan borsa, yeni işlem gününe 6.371 puanla başladı ve rekor seviyeyi gördükten sonra 12:07 itibarıyla 6.321 puan seviyesinde işlem görüyor.
11 Temmuz 2023

395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren usta senarist Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti. Önal, 'Vesikalı Yarim', 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Ah Güzel İstanbul' gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı. 1973'te yönetmenliğe başlayan Önal, 40'a yakın film yönetti ve yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi önemli festivallerden çok sayıda ödül kazandı.
30 Temmuz 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle sahalardan 10 ay uzak kalacak. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde sakatlanan Neymar, ülkesinin Belo Horizonte kentinde ameliyat edilecek. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilen 31 yaşındaki oyuncu, sezon başında Paris Saint-Germain’den Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’e transfer olmuştu.
1 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,71 artışla 8.547,39 puanla rekor seviyeden başladı. Bu durum, Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine getirilmesinden beri borsanın rekor üstüne rekor kırmasına neden oldu. Dünü 8.486,96 puandan kapatan BIST 100 endeksi bugün güne 8.547,39 puandan başladı.
3 Ekim 2023

Tanzanya'da Serengeti Ulusal Parkı'nda 'Serengeti'nin Kralı' olarak tanınan 12 yaşındaki aslan 'Bob Junior', yaşam alanı için genç aslanlarla girdiği mücadele sonucu hayatını kaybetti. Tanzanya Ulusal Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, turistlerin de ilgi odağı olan aslanın ölümü doğrulandı. Serengeti'de 3 ila 3 bin 500 arasında aslanın yaşadığı tahmin ediliyor.
17 Mart 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), dün İstanbul'da su tüketiminde rekor kırıldığını belirtti ve abonelerine tasarruf çağrısında bulundu. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının su tüketimini artırdığına dikkat çekildi. İSKİ, günlük alışkanlıkların değiştirilerek gerçekleştirilecek yüzde 10'luk bir tasarrufun önemine vurgu yaptı.
27 Temmuz 2023

Real Madrid, 2009 yılından bu yana takımda oynayan ve birçok başarıya imza atan Fransız futbolcu Karim Benzema ile sezon sonunda sözleşmesini sonlandırma kararı aldı. Kulüp, Benzema'nın 14 sezon boyunca kazandığı 25 şampiyonlukla önemli bir oyuncu olduğunu ve Real Madrid için rekor sayılabilecek başarılar elde ettiğini belirtti. Benzema, Real Madrid'de en çok maça çıkan beşinci oyuncu ve en çok gol atan ikinci futbolcu olarak tarihe geçti. Ayrıca, 2022'de Altın Top ödülünü kazanmıştı.
4 Haziran 2023
İşaretlediklerim