Türk Tabipler Birliği (TTB), İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıyı kınadı ve Birleşmiş Milletler ile Dünya Tabipler Birliği'ni göreve çağırdı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin öldüğünü duyurdu. İsrail, saldırının sorumluluğunu reddetti ve bölgedeki silahlı güçleri suçladı. TTB, İsrail'in Hamas saldırısını fırsat bilip işgali tamamlamayı hedeflediğini belirtti.
17 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanlarını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Ayrıca Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı ve Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya da disipline sevk edildi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantep, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Antalyaspor ve Konyaspor'un çeşitli gerekçelerle disipline gönderildiği bildirildi.
22 Ağustos 2023

6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve diğer sağlık meslek örgütleri, depremzedelere gönüllü sağlık hizmeti sunmak için Sağlık Bakanlığı'na işbirliği teklifinde bulundu ancak herhangi bir yanıt alamadı. Bölgede sağlık hizmetlerinde ciddi organizasyonsuzluk ve koordinasyonsuzluk yaşanıyor. Hekimler ve sağlık çalışanları ağır koşullar altında çalışmakta ve tükenmiş durumdalar. TTB ve diğer meslek örgütleri, bölgeye malzeme ve insan gücü ulaştırma konusunda yetkili olmak istiyor, ancak idari izinlerin belirsizliği nedeniyle gönüllü hekimler görevlendirilemiyor.
9 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi'nden Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık yeniden milletvekili olarak seçildi. Barış Atay meclise giremezken, Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay Hatay'dan seçilerek TİP'in Meclis'teki koltuk sayısını korumasını sağladı. TİP, İstanbul'dan üç milletvekili çıkarırken, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya, Mersin gibi şehirlerden vekil çıkaramadı.
15 Mayıs 2023

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülen ve hekimlerin meslekten men edilmesine yol açabilecek maddeler içeren torba yasa teklifine doktorlardan yoğun itiraz geldi. Türk Tabipleri Birliği ve muhalefetin itirazları sonucu, komplikasyon ve malpraktis ayrımını ortadan kaldıran ve hekimlerin meslekten men edilmesini öngören 36'ncı madde dahil olmak üzere 3, 6 ve 27'nci maddeler tekliften çıkarıldı. Meslek örgütleri, sendikalar ve hekimler teklifin tamamen geri çekilmesini talep ediyor.
30 Mart 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hastanın rahatsızlanması ve üç hastanın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayın nedenini açıkladı. TTB, hastanede yapılan klima sistemleri çalışması sırasında antifriz maddesinin su sistemine karıştığını ve bu durumun diyaliz merkezinde kullanılan distile suyu etkilediğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın henüz yeterli bir açıklama yapmadığını vurgulayan TTB, hangi kimyasal bileşimin antifriz olarak kullanıldığının henüz öğrenilemediğini ifade etti.
29 Mayıs 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın pandemi yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu. TTB, Koca'nın salgının en yoğun dönemlerinde dahi 'tam kapanma' önermediğini hatırlattı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği yeni aşının temin edilerek risk grubuna uygulanması çağrısını tekrarladı. Ayrıca, Koca'nın bilim insanlarını 'küresel sermayeye alet olmakla, bilimden uzaklaşmakla' suçladığına dikkat çekildi. TTB, Koca'nın 'Türkiye, küresel propagandanın uygulama sahası olmayacak. Türkiye, sağlık konusunda da tam bağımsızdır' söylemini eleştirdi.
4 Ekim 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bilgisayar mühendisliği bölümü için açılan araştırma görevlisi kadrosuna eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop başvurdu ve ilk sınavda ikinci oldu. Kadro, ilk sınav sonuçlarına göre başka bir adaya verilmesi planlanırken, rektör ve fakülte yönetiminin müdahalesi sonucu kadro iptal edildi ve yeni bir ilanla Şentop lehine şartlar eklenerek yeniden açıldı. Mehmet Selahaddin Şentop, bu yeni ilan sonucunda kadroyu kazandı ve göreve başladıktan kısa bir süre sonra TÜBİTAK'tan '40'ıncı Balkan Matematik Olimpiyatları' için görevlendirme daveti aldı.
23 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağan seçimli genel kurulu, Ankara'da JW Marriott Hotel'de gerçekleştirilecek. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, seçime tek aday olarak katılacak. Eğer toplantıda çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı 23 Haziran'da, üçüncü toplantı ise 30 Haziran'da çoğunluk aranmaksızın yapılacak. Genel kurulda ayrıca yönetim hesap faaliyetleri, yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin seçimi ve 2023-2024 dönemi bütçesi ele alınacak.
21 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Olağan Kongresi, Ankara Ulus'taki Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede Prof. Dr. Ümit Erkol ve Sercan Çığgın İl Başkanlığı için yarıştı. Blok liste ile yapılan seçimlerde Erkol, 340 oy alarak İl Başkanı seçildi. Rakibi Çığgın ise 241 oy aldı. Erkol, kongrede yaptığı konuşmada partideki yenilikçilik tartışmalarına değindi.
24 Eylül 2023

Anadolu Ajansı verilerine göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan 51 ilde yüzde 49,42 oy oranıyla önde giderken, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 30 ilde yüzde 44,88 ile önde. Milletvekili seçimlerinde ise Cumhur İttifakı 58, Millet İttifakı 11, Emek ve Özgürlük İttifakı ise 12 seçim bölgesinde önde. Meclis dağılımında AKP 267, CHP 167, Yeşil Sol 62, MHP 51, İYİ Parti 44, Yeniden Refah Partisi 5, TİP 4 milletvekili çıkarıyor.
15 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun getirildiğini açıkladı. Bu atama, TFF yönetim kurulunun bir toplantı sonrasında Lale Orta'nın yerine gerçekleştirildi. Ahmet İbanoğlu başkanlığındaki yeni MHK üyeleri de belirlendi ve isimleri açıklandı.
15 Temmuz 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kız çocukları için ayrı okul açılabileceğine dair sözlerine tepki gösterdi. TTB, karma eğitimin özgürleşme, eşitlik ve ortak toplum oluşumu için temel bir uygarlık kazanımı olduğunu vurgulayarak, cinsiyet ayrımcılığının zararlarına dikkat çekti. Ayrıca, kız çocuklarının okullaşma oranındaki azalmanın karma eğitimle ilgili olmadığını, mevcut sorunların çözümüne eğilmenin gerekliliğini ifade etti.
14 Temmuz 2023

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin genel seçimlerden çekildiğini ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. BTP, seçimlerden çekilme kararını, Meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırmamak ve muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı bırakmak için aldığını belirtti. Daha önce Millet İttifakı'na katılmak isteyen ancak reddedilen BTP'nin lideri, iktidarın seçimi kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, Yargıtay'a altı yeni üye seçti. Seçilen üyeler Yakup Moğul, Yılmaz Çiftçi, Okan Albayrak, Yeşim Garipoğlu Özen, Hakan Türkön ve Seyfi Han oldu.
25 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul'daki 12 ilçe kongresi tamamlandı ve ilçe yönetimleri ile il delegeleri belirlendi. Kongrelerde, parti içinde 'değişim' ve 'yenilenme' isteyenler ile genel merkez yönetimini destekleyenler yarıştı. Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Sancaktepe, Silivri, Avcılar, Bayrampaşa ve Beşiktaş ilçelerinde düzenlenen seçimlerde, iki CHP'li belediye başkanı il delegesi listesinde yer almadı.
13 Ağustos 2023

AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AKP ve MHP'nin ortak kararıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkan adayı olarak belirlendi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Kurtulmuş'un adaylığını resmi olarak duyurdu ve TBMM başkanlığı için başvuruların salı günü saat 24.00'e kadar devam edeceğini ifade etti. Adaylık, AKP ve MHP grup başkan vekilleri tarafından ortaklaşa önerildi.
5 Haziran 2023

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop, İTÜ'de açılan bilgisayar mühendisliği araştırma görevlisi kadrosuna başvurdu ancak sınavda başarılı olamadı. Daha başarılı bir adayın atanması planlanırken, sınav iptal edildi ve ilgili fakülte dekanı ile bölüm başkanları istifa etti. Beş gün sonra, kadro sayısı ikiye çıkarılarak ve Şentop'un rakiplerini engelleyecek yeni şartlarla yeniden ilan edildi. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, konuyu Meclis gündemine taşıdı ve Milli Eğitim Bakanı'na sorular yöneltti.
5 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Ankara 1'inci bölgede Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak milletvekili adaylarını çektiğini duyurdu. TİP, önceden bu bölgede aday göstermemişti ancak YSK'nın bildirimi üzerine formalite gereği aday göstermek zorunda kalmıştı. İttifak bileşenleriyle yapılan görüşmeler sonucunda TİP'in bu bölgedeki adaylarını çekme kararı alındığı bilgisi paylaşıldı.
18 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay ve vergi uzmanı Ozan Bingöl'ü milletvekili adayı olarak duyurdu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, adaylıkları sosyal medya üzerinden ilan etti. TİP, seçimlere yaklaşırken tanınmış isimleri aday göstermeye devam ediyor. Daha önce de çeşitli meslek gruplarından tanınmış kişiler TİP tarafından aday gösterilmişti.
9 Nisan 2023
İşaretlediklerim