HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) ayrı listeyle seçime girmesini eleştirdi. TİP, yüzde 3 oy hedefiyle seçimlere kendi listesiyle girmiş ve yüzde 1,73 oy alarak dört milletvekili çıkarmıştı. Demirtaş, TİP'in bu kararının yanlış olduğunu ve devrimci siyasetin kitlesini değiştirmekte ısrar etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kürt sorununun önemini vurgulayarak, bu sorunu göz ardı ederek Türkiye'nin diğer sorunlarına kalıcı çözümler üretilemeyeceğini ifade etti.
1 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun yedek üye olarak atandı. Bu atamalar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54'üncü maddesi gereğince yapıldı. Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu iş yeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına yetkili kuruldur.
16 Eylül 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Covid-19'un Eris varyantının Türkiye'de dokuz kişide görüldüğüne dair açıklamasına yanıt verdi. TTB, salgının yönetimindeki eksikliklerin endişe verici olduğunu belirtti. Ayrıca, salgının yeniden alevlenme riskine karşı bir hazırlık yapılmaması, bakanlığın internet sitesinde Covid-19'a ilişkin paylaşılan son verilerin 6 ay önceye ait olması ve sağlık otoritesinin aşı kararsızlığını/karşıtlığını gidermeye yönelik yeterli çabaya girişmemesi konularını eleştirdi. Dünya Sağlık Örgütü ise, Eris varyantının diğer varyantlardan daha fazla sağlık tehdidi oluşturmadığını belirtti.
15 Eylül 2023

Yargıtay Genel Kurulu'nda yapılan seçimler sonucunda Yargıtay üyesi Serdar Mutta, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeliğine seçildi. Yargıtay ve Danıştay'daki seçimler tamamlandıktan sonra YSK, yeni başkan ve üyelerini belirlemek üzere toplanacak.
26 Ocak 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay'da, depremin üzerinden üç aydan fazla zaman geçmesine rağmen içme suyu ihtiyacının hala giderilmediğini belirtti. TTB, Sağlık Bakanlığı'nın kendi numunelerinden elde ettiği su analiz verilerini 26 gündür paylaşmadığını ifade ederek, verilerin şeffaf bir şekilde paylaşılmasını ve mevcut belirsizliğin giderilmesini talep etti.
8 Mayıs 2023

Türkiye'de yapılan milletvekili seçimlerinde, Anadolu Ajansı ve ANKA'nın açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın önde olduğu görülüyor. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre AKP ve ortakları yüzde 35,49, CHP ve ortakları yüzde 25,38 oy almış durumda. ANKA'nın verileri ise AKP ve ortaklarının yüzde 35,77, CHP ve ortaklarının yüzde 25,73 oy aldığını gösteriyor. Meclis dağılımında AKP 267, CHP 167, Yeşil Sol 62, MHP 51, İYİ Parti 44, Yeniden Refah Partisi 5, TİP ise 4 milletvekili çıkarıyor.
15 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Antalya'da milletvekili adaylarını tanıttı. TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, seçimlerde hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı göndermek için Kemal Kılıçdaroğlu'na hem de TİP'e grup kurması için TİP'e oy verilmesi gerektiğini belirtti. Atay, TİP'in Meclis'te güçlü bir ses olacağını ve sosyalistlerin Türkiye'nin ikinci yüzyılında etkili olacağını ifade etti. Ayrıca, TİP'in seçimlerde milletvekili çıkaramayacağına dair analizlere de değinildi.
16 Nisan 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nin 'kayyım yönetimi', Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) mütevelli heyetine dört ayda iktidara yakın 98 üye atadı. Bu atamalar, normalde yılda bir ila beş üye atanırken ve bu atamaların BÜVAK mütevelli heyetinin görüşü alınarak yapılırken, bu seferki atamaların heyetin görüşü alınmadan yapıldığı belirtildi. Atananlar arasında AKP'li siyasetçiler, paraşüt akademisyenler ve AKP'ye yakın bürokratlar bulunuyor.
24 Temmuz 2023

İYİ Parti'de TBMM grup başkanlığına Koray Aydın getirilirken, grup başkan vekilleri olarak Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta belirlendi. Önceki dönemde grup başkanı olan İsmail Tatlıoğlu'nun yerine Aydın geçti. Dervişoğlu ve Usta ise önceki dönemde de grup başkan vekili olarak görev yapıyorlardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Koray Aydın'ı Mart 2022'de teşkilat başkanlığı görevinden almış ve teşkilatları doğrudan kendine bağlamıştı.
7 Haziran 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday çıkarması gerektiğini ve bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 gibi yüksek bir oy oranıyla zafer elde edilebileceğini belirtti. TİP, Hatay'da toplanan parti meclisinde bazı şehirlerde seçimlere ittifak çatısı altında kendi amblemiyle katılma kararı aldı. Ayrıca, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı.
13 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen 28'inci dönem milletvekili genel seçiminin kesin sonuçlarını duyurdu. AK Parti 268, Yeniden Refah Partisi 5, MHP 50, Yeşil Sol Parti 61, Türkiye İşçi Partisi 4, CHP 169, İYİ Parti 43 milletvekili kazandı. Kesin sonuçlar Resmi Gazete'ye gönderilmek üzere hazırlandı.
30 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, anketlerde düşük oy oranları gösterilmesine rağmen seçmenlere partiye oy vermeleri konusunda güven verdi. Emek ve özgürlük ittifakı çatısı altında seçime giren TİP, bazı bölgelerde kendi listesiyle yarışacak. Baş, seçim sisteminin değiştiğini ve ittifak sayesinde baraj sorunu olmadığını belirterek, özellikle büyük şehirlerde yeterli oyu alabileceklerini ifade etti. Ayrıca, seçmenlere 'Bir ilki başaracağız, gelin bunun parçası olun' diyerek TİP'e oy vermeleri için çağrıda bulundu.
6 Mayıs 2023

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kapatılan hastanelerin açılması için mücadele eden ve 'Hastanemi Açın Platformu'nun sözcülüğünü yapan eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Dr. Bayazıt İlhan'a basına izinsiz demeç verdiği gerekçesiyle kınama cezası verdi. İlhan önce uyarı almış, ardından kınama cezasına çarptırılmıştır. Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, verilen cezalara tepki göstermiş ve bu tür cezaların meslekten men edilme gibi daha ağır sonuçlara yol açabileceğini belirtmiştir.
20 Mart 2023

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) düzenlenecek olan Aykut Kence Evrim Konferansı, salonda tadilat yapılacağı gerekçesiyle iptal edildi. ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu tarafından düzenlenen konferansın aynı gerekçeyle 2019'da da iptal edildiği belirtildi. Topluluk, konferansın 'Türkiye'deki evrim karşıtlığının bir tezahürü olarak engellenmeye çalışıldığı' iddiasında bulundu.
27 Eylül 2023

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve bazı baro yöneticileri, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edilen ve milletvekili seçildikten sonra tahliye edilmeyen avukat Can Atalay'ın durumunu protesto etmek için Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. TBB Başkanı Erinç Sağkan, Atalay'ın seçilmiş bir milletvekili olduğunu ve hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunmadığını belirtti. Sağkan, seçilmiş bir milletvekilinin yasama faaliyetine katılmasının engellenmesinin demokraside normalleştirilemeyeceğini ifade etti.
8 Eylül 2023

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılan yerel seçimlerde, AKP adayı açık ara önde giderken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı ve genel başkanı Erkan Baş üçüncü sırada yer aldı. Gebze, emekçilerin yoğun yaşadığı ve yüksek nüfusa sahip bir ilçe olmasına rağmen, TİP'in güçlü kozu olarak görülen Erkan Baş, beklenen başarıyı elde edemedi. Açılan sandıkların yüzde 81,05'ine göre, AKP yüzde 37,43 ile önde, İYİ Parti yüzde 19,81 ile ikinci, TİP ise yüzde 19,69 ile üçüncü sırada.
1 Nisan 2024

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında gerçekleştirilen genel başkanlık seçimi, üçüncü tura uzadı. İkinci turda bin 158 delegenin oy kullandığı seçimde, Koray Aydın 565, Müsavat Dervişoğlu 570 oy alırken, diğer adaylar önemli bir oy sayısı elde edemedi. Üçüncü tur oylama, en çok oy alan Aydın ve Dervişoğlu arasında gerçekleşecek ve salt çoğunluk aranmayacak.
27 Nisan 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin milletvekilleri, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek seçim takvimi ve ittifaklar hakkında soruları yanıtladı. Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, aynı zamanda bir mücadele ittifakı olduğunu belirtti. 15 Ocak'ta Kartal'da yapılacak mitingin ittifak için önemli olduğunu ve adaylık konusunun bu mitingden sonra netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kapatılması durumunda seçimlere katılım için mevcut seçenekler ve İyi Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımı hakkında görüşlerini paylaştı.
9 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına Davut Menteş, İkinci Başkanlığa Mehmet Verim ve üyeliklere Nevzat Şen, Ömer Faruk Öztürk, Tayfun Aksoyak atandı. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyeliğine Didem Yeter Güler getirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Konya ve Ankara Vakıflar Bölge Müdürlükleri ile diğer bazı bölge müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş atandı.
14 Kasım 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 14 Mart Tıp Haftası öncesinde hekimlerin 14 acil talebini açıkladı ve 16 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek Büyük Hekim Yürüyüşü'ne çağrı yaptı. Talepler arasında sağlıkta şiddetin önlenmesi, hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, pandemi döneminde sağlık emekçilerinin korunması, adil ücret ve emeklilik koşullarının sağlanması gibi konular yer alıyor. Ayrıca, emekli hekimlerin maaşlarının yoksulluk sınırının altında olduğu ve bu durumun kabul edilemez olduğu belirtildi.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim