Fas'ın Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 1037'ye, yaralı sayısının ise 721'e çıktı. Depremin merkez üssü, Marakeş kentinin El-Huz bölgesi olarak belirlendi. Uzmanlar, meydana gelen sarsıntının daha da güçlü bir depremin habercisi olabileceğine dikkat çekti ve çok sayıda güçlü artçı şok beklendiğini belirtti.
9 Eylül 2023

ABD'nin Hawaii eyaletinde devam eden orman yangınları, ülkenin son 100 yılındaki en ölümcül orman yangınları olarak kaydedildi. BBC'nin aktardığına göre, yangınlarda ölenlerin sayısı 106'ya çıktı ve 1300'den fazla kişi kayıp. Hawaii Valisi Josh Green, ölü sayısının tam olarak belirlenebilmesi için birkaç güne ihtiyaçları olduğunu belirtti.
16 Ağustos 2023

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve 10 il bu doğal afetten etkilendi. Resmi verilere göre 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı. Depremzedeler, yardım ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını ve insanların arabalarında veya dışarıda beklediğini ifade etti. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verdiği bilgilere göre deprem Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta hissedildi ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor.
6 Şubat 2023

Slovenya Başbakanı Robert Golob, ülkede son günlerde meydana gelen selin neden olduğu hasarın 500 milyon avroyu aşabileceğini belirtti. Golob, ülkenin tarihinin en kötü doğal afetiyle karşı karşıya olduğunu ve ülkenin üçte ikisinin ani sellerden etkilendiğini ifade etti. Altyapı, ev ve işyerlerinin hasar gördüğü, vatandaşların helikopter ve botlarla tahliye edildiği belirtildi. Ayrıca, sel nedeniyle dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
5 Ağustos 2023

Ekvador'un Chimborazo eyaletine bağlı Alausi kasabasında 27 Mart'ta yaşanan toprak kayması sonucunda 23 kişi öldü, 67 kişi kayboldu ve 38 kişi yaralandı. Toprak kayması nedeniyle birçok mahalle toprak altında kaldı ve yaklaşık 500 kişi olumsuz etkilendi. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgedeki dağda oluşan çatlakların heyelanı tetiklediği belirtildi.
1 Nisan 2023

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva ve Pencap eyaletlerinde yaşanan aşırı yağışlar ve yıldırım düşmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Pencap'ın Naroval, Pasrur, Şekipura ve Sialkot bölgelerinde 10 kişi yıldırım isabeti sonucu yaşamını yitirdi, yedi kişi yaralandı. Hayber Pahtunhva'da ise şiddetli yağışlar nedeniyle Buner bölgesinde bir evin çatısı çöktü ve bir kadın hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Ulusal Afet Yönetim Otoritesi, yağmurların hafta boyu sürmesinin beklendiğini açıkladı ve olası taşkın ve sellere karşı uyarıda bulundu.
26 Haziran 2023

Ekvador'un Chimborazo eyaletine bağlı Alausi kasabasında büyük bir toprak kayması meydana geldi. Ulusal Risk Yönetimi Sekreterliği'nin açıklamasına göre, bu felaket sonucunda 16 kişi öldü, 13 kişi kayboldu ve 10 kişi yaralandı. Toprak kayması nedeniyle birçok mahalle toprak altında kaldı ve yaklaşık 500 kişi olumsuz etkilendi. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, yerel basında yer alan haberlere göre bölgedeki dağda oluşan çatlaklar heyelanı tetiklemiş olabilir.
30 Mart 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ardından 21 Şubat'ta Hatay'da yaşanan depremler sonucunda ölü sayısı 50 bin 96'ya, yaralı sayısı ise 107 bin 204'e yükseldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer tarafından paylaşılan bu son verilere göre, deprem bölgesindeki yıkık, acil yıkılacak ve orta hasarlı bina sayısı 301 bin olarak belirlendi.
20 Mart 2023

Yunanistan'ın Tesalya bölgesinde 5 Eylül'de başlayan şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel felaketinde can kaybı sayısı 17'ye çıktı. Sel felaketinde kayıp olduğu bildirilen Avusturyalı çifte ait olduğu tespit edilen iki ceset bulundu. Sel nedeniyle bölgede 750 bin dönümden fazla alan sular altında kaldı ve yerleşim birimleri, tarım arazileri ve altyapı büyük hasar gördü.
17 Eylül 2023

Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde toplam 18 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman'da iki kişi, bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu ölürken, Şanlıurfa'da sel nedeniyle 16 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp dört kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
17 Mart 2023

ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan Idalia Kasırgası, saatte 300 kilometre hızla ilerleyerek geniş çaplı elektrik kesintilerine, sokakların su altında kalmasına ve havalimanlarının kapanmasına neden oldu. Florida Valisi Ron DeSantis, kasırganın tahminlerin çok ötesinde bir yıkıma yol açabileceği uyarısında bulundu. Kasırganın etkisiyle birçok ev sular altında kalırken, mahsur kalan vatandaşlar ekiplerce kurtarıldı.
30 Ağustos 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler, çevre illeri de etkileyerek büyük bir yıkıma yol açtı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, depremler sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 968'e ulaştı. Ölenler arasında 4 bin 267 Suriyeli de bulunuyor.
4 Mart 2023

Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş’in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının ise 2 bin 59'a çıktığını açıkladı. Ölümler, El-Huz bölgesi, Tarudant, Şişava, Verzazat, Marakeş, Azila, Agadir, Kazablanka ve Yusifiyye bölgesinde kaydedildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, insani yardımların deprem bölgelerine ulaştırılması için tüm imkanlar seferber edildi.
10 Eylül 2023

Türkiye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Ekinözü ilçesinde 7,6 büyüklüğünde iki büyük depremle sarsıldı. Depremler, bölgedeki 10 şehirde ciddi yıkıma yol açtı. Şu ana kadar 2 bin 921 kişi hayatını kaybetti, 15 bin 834 kişi yaralandı ve 5 bin 606 bina yıkıldı. Uluslararası yardım çağrısı yapıldı ve dördüncü seviye afet alarmı verildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bazı bölgelerde devlet görevlilerinin yetersizliği eleştirildi. Ayrıca, Türk asıllı ABD'li yayıncı Hasan Piker başta olmak üzere birçok kişi ve kurum bağış kampanyaları başlattı.
7 Şubat 2023

Afganistan'ın kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, ciddi sel felaketlerine neden oldu. Baghlan kentinin Doğal Afet Dairesi Başkanı Hedayatullah Hamdard, Burka, Nahreen ve Orta Baghlan bölgelerinde en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yetkililer, selden etkilenen bölgelerde acil yardım çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Afganistan'da her yıl yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle benzer felaketler binlerce kişinin ölümüne yol açıyor.
11 Mayıs 2024

Hindistan'ın Odisha eyaletinde şiddetli yağışların ardından yıldırım düşmesi sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi. Khurda bölgesinde dört, Bolangir'de iki ve Angul, Boudh, Jagatsinghpur ve Dhenkanal'da birer kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Khurda bölgesinde üç kişi yıldırım düşmesi sonucu yaralandı. Hindistan Meteoroloji Dairesi, eyalette benzer olayların beklendiğini duyurdu ve bölge sakinlerine güvenli yerlere sığınmaları tavsiye edildi.
3 Eylül 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında ölü sayısı 9 bin 57'ye, yaralı sayısı 52 bin 979'a yükseldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Hükümetin Twitter'a getirdiği erişim kısıtlaması, bir toplantı sonrası kaldırıldı. Elektrik kesintileri ve altyapı sorunları devam ediyor. Adli tıp hekimleri tükenme noktasına gelirken, Hatay'da bir cezaevinde isyan çıktı ve kanlı biçimde bastırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya kısıtlamalarını eleştirdi. Türkiye Güreş Federasyonu, enkaz altında kalan sporculardan dördünün hayatını kaybettiğini duyurdu. Deprem bölgesinde koordinasyon eksikliği ve yardım dağıtımındaki aksaklıklar eleştiriliyor.
8 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 24 bin 617 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Çevre Bakanı Murat Kurum, 10 ilde 171 bin 882 binanın incelendiğini ve 24 bin 921 binanın yıkık veya ağır hasarlı olduğunu belirtti. Üniversiteler uzaktan eğitime geçti ve öğrenci yurtları depremzedelere açıldı. Hatay'da yapı denetim ve yapı malzeme şube müdürlüğünün bulunduğu bina 'apar topar' yıkıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kaybının 22 bin 327'ye, yaralı sayısının 80 bin 278'e yükseldiğini duyurdu. Adalet Bakanlığı, deprem suçları soruşturma büroları kurulması için başsavcılıklara yazı gönderdi.
11 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta sırasıyla 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler Türkiye'nin birçok yerinde hissedildi ve en az 285 artçı sarsıntı kaydedildi. 7 Şubat itibarıyla ölü sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 bin 426 ve yıkılan bina sayısı 5 bin 775 olarak açıklandı. Anadolu Ajansı tarafından paylaşılan haritada, 5 ve üstü büyüklükteki 30 deprem gösteriliyor; bunların 28'i artçı sarsıntılardır.
7 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremler sonucunda ölenlerin sayısı 47 bin 975'e ulaştı. AFAD Başkanı Yunus Sezer'in verdiği bilgiye göre, ölenler arasında 6 bin 278 yabancı uyruklu kişi bulunuyor. Ayrıca, 232 bin 632 binada toplam 651 bin 416 bağımsız birim yıkık durumda veya acil yıkılacak olarak belirlendi.
11 Mart 2023
İşaretlediklerim