Şarkıcı Mabel Matiz, Hürriyet gazetesinin düzenlediği Altın Kelebek yarışmasından kazandığı ödülleri sembolik bir fiyat olan 5 liradan satışa çıkardı. Matiz, 49'uncu Altın Kelebek Ödülleri'nde 'Antidepresan' şarkısı ve 'Fatih' albümüyle iki dalda aday gösterilmiş ancak ödül kazanamamıştı. Bu durum eleştirilere neden olmuş ve Matiz sosyal medya üzerinden kinayeli bir paylaşımla tepkisini göstermişti. Satış ilanını sahibinden.com üzerinden veren Matiz, ödüllerin hiç kullanılmadığını ve kusursuz durumda olduğunu belirtti.
17 Aralık 2023

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Türkiye'de hayvanlara yönelik eziyetin arttığını ve cezaların yetersiz olduğunu belirtti. Konya'da bir köpeğin barınakta öldürülmesi olayına değinen Kadıgil, bu tür eylemlere verilen cezaların milletvekillerinin iradesine rağmen bakanlar tarafından düşük tutulduğunu ifade etti. Kadıgil, Meclis'te daha önce bu konuda uyarılarda bulunduğunu ancak dinlenmediğini söyledi.
20 Ocak 2023

2010 ve 2013 yılları arasında internet meme'i haline gelen ve asıl adı Pup Balltze olan Cheems, kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Cheems, cheeseburger'a olan düşkünlüğü nedeniyle bu isimle anılmıştı. Sahipleri, köpeğin ölüm haberini Instagram hesabından duyurdu.
21 Ağustos 2023

Yeni bir araştırma, kedi ve köpek sahibi olmanın, yalnız yaşayan yaşlılarda bilişsel gerilemeyi yavaşlatabileceğini ortaya koydu. Araştırmacılar, Britanya'da 50 yaş üstü bireylerin kelime hafızası ve sözel akıcılığını test etti. Çin'deki Sun Yat-sen Üniversitesi'nden Dr. Yanzhi Li, evcil hayvan sahiplerinin sosyal olarak daha az izole olduğunu ve bu durumun beyin sağlığı için faydalı olduğunu belirtti. Araştırma, evcil hayvan sahibi olmanın yalnız yaşayan kişilerde bilişsel gerilemeyi yavaşlattığını, ancak başkalarıyla yaşayanlarda bu etkiyi göstermediğini buldu.
1 Ocak 2024

Avustralya'nın Queensland eyaletinde park bekçileri tarafından bulunan ve 'Toadzilla' adı verilen 2,7 kilogram ağırlığında ve 25 cm uzunluğunda bir kara kurbağası, dünyanın en büyüğü olarak kaydedildi. Bu tür, 1935'te şeker kamışı tarımını korumak için adaya getirilmiş ve nüfusu 200 milyona ulaşmıştır. Toadzilla'nın zehirli olduğu ve çevresine zarar verdiği için ötenazi yapıldı ve cesedi Queensland Müzesi'ne bağışlanabileceği belirtildi.
20 Ocak 2023

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo kentinde, sarhoşken bir kişiye saldırıp ruhsatsız silah bulunduran 48 yaşındaki Sergey B. isimli sanığa açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, sanığın sağlık durumu ve polisle işbirliği yapmasının yanı sıra kedi sahibi olmasını da hafifletici sebep olarak gördü ve cezayı erteledi. Rus yayın kuruluşu Mash, kedi sahipliğinin daha önce hiçbir zaman hafifletici sebep olarak kabul edilmediğini belirtti.
20 Kasım 2023

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bitkin halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki balaban kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Kuşu bulan Kadir Tekin, durumu yetkililere bildirdi ve kuş, tedavi edilmek üzere teslim alındı. Kuşun, hava şartları nedeniyle bitkin düştüğü belirtildi ve tedavi sonrası doğal ortamına salınacağı öğrenildi.
17 Ağustos 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde gönüllüler tarafından işletilen BUPaws hayvan barınağı, cumhurbaşkanı kararıyla hızla boşaltılıyor. Barınağın İstanbul'un fethinde hayatını kaybeden askerlerin şehitliğine yakın olması gerekçe gösteriliyor. Barınak sorumluları ve okul yönetimi arasında bir yıldır süren görüşmelerde çeşitli çözüm önerileri sunulmuş, ancak anlaşma sağlanamamıştır. Barınağın yeni yerinde henüz gerekli düzenlemeler yapılmadığı için gönüllüler ve hayvanlar için zor bir süreç başlamıştır.
15 Mart 2023

İstanbul'da bir hafta önce kaybolan husky cinsi köpek Oreo, Edirne'nin Keşan ilçesinde veteriner Batuhan Çalışkan tarafından bulundu. Çalışkan, köpeğin çipini kontrol ederek sahibinin İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşayan Yemen uyruklu Amr Tareq Gaber Farea olduğunu belirledi ve kendisiyle iletişime geçti. Farea, köpeğini almak için Keşan'a geldi ve Çalışkan'a bin lira ödül verdi. Çalışkan, ödülü Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğine bağışladı.
16 Ağustos 2023

Popüler Türk şarkıcı Gülşen, dört buçuk aylık bir aradan sonra İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir halk konseri verdi ve binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Gülşen, daha önce orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konserde Gülşen'e bir zeytin fidanı hediye etti ve İzmir'in hoşgörüsünün simgesi olarak nitelendirdi.
1 Ocak 2023

ABD'nin Florida eyaletinde, ağzında bir kadının gövdesinin alt kısmını taşıyan bir timsah öldürüldü. Timsahın taşıdığı insan kalıntısının 41 yaşındaki Sabrina Peckham'a ait olduğu belirlendi. Peckham'ın ölüm nedeni hala belirlenmeye çalışılıyor. Peckham'ın bir evsiz olduğu ve civardaki ormanlık alanda evsizlerin kurduğu bir kampta yaşadığı öğrenildi.
25 Eylül 2023

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, 22 yıllık bir geçmişe sahip olan ve gönüllüler tarafından işletilen hayvan barınağını yıkmış ve barınağın okul dışına taşınması için planlar yapmaktadır. Yönetim, gönüllülerle bir yıldır iletişim halindeyken, 15 Mart'ta diyalogu keserek barınağa buldozerle girmiş ve tepkiler üzerine tahliyeye ara vermiştir. Ancak 26 Mart'ta barınak tamamen yıkılmış, gönüllülere şiddet uygulanmış ve iki kişi gözaltına alınmıştır. Yönetim, yeni barınakla ilgili zorluklar çıkarırken, barınağın okul sınırlarından çıkarılması için baskı yapmaktadır.
17 Nisan 2023

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kış mevsiminin sona ermesi ve hava sıcaklıklarının artmasıyla karlar eridi. Bu durum, meraların çiçekler, kelebekler ve göçmen kuşlarla renklenmesine yol açtı. Besiciler, yaklaşık beş ay boyunca ahırlarda kalan hayvanlarını meralara çıkararak otlatmaya başladı. Besici Orhan Aydın, hayvanları meraya çıkartmanın kendilerini mutlu ettiğini ve hayvanların içeride kalmasının zararlı olduğunu belirtti.
16 Nisan 2023

ABD'de Simon Paul ve Travis John Branson isimli iki kişi, aralarında ABD'nin ulusal kuşu olan kelkartalların da bulunduğu yaklaşık 3 bin 600 kuşu öldürmekle suçlanıyor. İkili, kartal avlamayı yasaklayan yasayı ihlal etmek ve kaçakçılık yapmakla yargılanıyor. Branson'ın kuşları öldürdüğünü övünerek anlattığı ve kuş tüylerini para karşılığında sattığı mesajları telefonunda bulunmuş. Zanlıların kuşları çekmek için geyik ölüsü kullandıkları ve bu eylemlerinin iddianamede yer aldığı belirtiliyor.
14 Aralık 2023

Oyuncu Ecem Erkek, Altın Kelebek ödül töreninde 'en iyi komedi dizisi kadın oyuncusu' ödülünü alırken yaptığı konuşmada sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çağrısında bulundu. Bu konuşma, salonda alkış almasına rağmen, iktidara yakın bazı gazeteler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi. Eleştirilerin odağında, Erkek'in konuşmasında Filistin'deki duruma değinmemiş olması yer aldı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Erkek'in hayvan haklarına verdiği önemin, Filistin'deki insanlık dramına gösterilmesi gereken hassasiyetten daha fazla olduğu iddia edildi.
4 Aralık 2023

'Ölümlü Dünya 2' filmi, vizyona girdiği ilk üç gün içinde 400 bin seyirci sayısını geçerek, 'Bergen' filminden bu yana en yüksek açılış yapan yerli film oldu. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimlerin paylaştığı film, Mermer ailesinin maceralarını konu alıyor. Film, ilk gününde 110 bin seyirci çekerek 'Bergen' filminden bu yana en yüksek cuma başlangıcını gerçekleştirdi ve ilk filmin cuma gişesini yüzde 300'den fazla artırdı.
4 Aralık 2023

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaralı halde bulunan bir karaca, vatandaşlar tarafından Ünye Belediyesi'ne bildirildi. Belediye ekipleri tarafından alınan karaca, özel bir veteriner kliniğine getirildi ve tedavi altına alındı. Karacanın ayağında kırık ve kürek kemiğinde ısırmaya bağlı yara tespit edildi. Tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya salınacak olan karaca, şimdilik Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Ünye Şefliği'nin koruması altında.
11 Eylül 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, emniyet birimleri ve çeşitli ekiplerin kontrolünde yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, ses duyulması üzerine durdurulan çalışmalarda Terrier cinsi bir köpek canlı olarak kurtarıldı. Köpeğin, mahsur kaldığı yerde bulunan mama sayesinde hayatta kaldığı anlaşıldı ve veteriner kontrolü için seyyar kliniğe gönderildi. Aynı çalışmalar sırasında köpeğin sahibi olduğu düşünülen bir kişinin cansız bedenine de ulaşıldı.
3 Mart 2023

Milli sporcu Cansu Bektaş, Suudi Arabistan’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda üç bronz madalya kazandı. Bektaş, koparmada 75, silkmede 87 ve toplamda 162 kiloyla bu başarıyı elde etti. Türkiye'yi bu organizasyonda 7'si kadın toplamda 12 sporcu temsil ediyor.
5 Eylül 2023

Boğaziçi Üniversitesi, Quacquarelli Symonds (QS) tarafından hazırlanan Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 200 sıra yükselerek 514. oldu. Bu sonuç, üniversitenin son beş yıl içindeki en iyi performansı olarak kaydedildi. Sıralama, dokuz farklı kriterin dikkate alınmasıyla oluşturuldu.
28 Haziran 2023
İşaretlediklerim