Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarın başlıyor ve turnuvanın açılış maçı Münih'te oynanacak. Turnuvada 24 takım, dörderli altı grupta mücadele edecek ve grup maçları 26 Haziran'da sona erecek. Türkiye, F grubunda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile karşılaşacak. A Milli Futbol Takımı, şampiyonadaki ilk maçını 18 Haziran'da Gürcistan ile oynayacak.
13 Haziran 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'in son hafta maçında İstanbulspor'u 6-0 yenerek sezonu ikinci sırada tamamladı. Maçta Fenerbahçe'nin gollerini Edin Dzeko, Szymanski, Dusan Tadic, Osayi-Samuel, Serdar Dursun ve Joshua King kaydetti. Ancak, Galatasaray'ın Konyaspor'u 3-1 mağlup etmesiyle Fenerbahçe şampiyon olamadı. Fenerbahçe sezonu 99 puanla tamamlarken, Galatasaray 102 puanla şampiyon oldu.
26 Mayıs 2024

23 maçtır yenilmeyen Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü hafta maçında Bayern Münih ile karşılaşacak. Galatasaray, grupta 4 puanla ikinci sırada bulunurken, Bayern Münih 6 puanla lider konumda. Galatasaray'da yıldız futbolcu Mauro Icardi'nin sakatlığı bulunuyor ve durumu belirsiz. Öte yandan, sakatlığı geçen Hakim Ziyech, Bayern Münih maçının kadrosunda yer alacak. Bayern Münih'te ise dört futbolcu sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemeyecek.
23 Ekim 2023

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Ankaragücü'nü 4-1 mağlup eden Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etti. Maç Ankara Eryaman Stadı'nda oynandı ve Galatasaray'ın gollerini Mauro Icardi (2), Barış Alper Yılmaz ve Sergio Oliveira attı. Bu galibiyetle Galatasaray puanını 82'ye çıkararak, ikinci sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki beş puanlık farkı korudu ve üç sezon aradan sonra ligde 23. kez şampiyon oldu.
30 Mayıs 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2’nci hafta maçında İngiltere’nin Manchester United takımıyla karşılaşacak. Galatasaray, son 20 resmi maçında mağlup olmadı. Manchester United ise hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig’de sezona kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, Manchester United maçında forma giyemeyecek. İngiliz temsilcisinde ise beş futbolcu Galatasaray’a karşı süre alamayacak.
2 Ekim 2023

Fenerbahçe, İstanbulspor'u 6-0 yendi ancak Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu. Geçen hafta Galatasaray, Fenerbahçe'ye 1-0 yenilerek şampiyonluk kutlamalarını ertelemek zorunda kalmıştı. Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyordu, ancak Galatasaray hata yapmadı ve 102 puanla şampiyon oldu. Fenerbahçe ise 99 puanla ikinci sırada yer aldı.
26 Mayıs 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 1. eleme turunun ilk ayağı beş maçla sona erdi ve rövanş maçları 18-19 Temmuz'da oynanacak. Alınan sonuçlara göre, Astana ile Dinamo Tiflis 1-1, HJK Helsinki Larne'yi 1-0, Hacken The New Saints'i 3-1, Farul Constanta Sheriff'i 1-0 yendi ve Slovan Bratislava ile Swift Hesper 1-1 berabere kaldı. Avrupa Konferans Ligi'nde ise Diddeleng, St. Patrick's'i 2-1 yendi ve B36 Torshavn ile Paide Linnameeskond 0-0 berabere kaldı. Bu maçların rövanşları 20 Temmuz'da oynanacak.
13 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi ilk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına rövanş maçında 1-0 yenilmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyeti sayesinde çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final kurasında Fenerbahçe'nin rakibi Yunanistan'ın Olympiakos takımı oldu. Diğer çeyrek final eşleşmeleri de belirlendi ve yarı finaldeki muhtemel rakipler açıklandı.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Sevilla ile karşılaştı ve ilk maçta aldığı 2-0'lık yenilginin rövanşını alamadı. Maçın 41. dakikasında Enner Valencia'nın penaltı golüyle öne geçen Fenerbahçe, devreyi 1-0 önde kapattı. Ancak ikinci yarıda başka gol olmayınca Sevilla, toplam skorda üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi.
16 Mart 2023

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play Off turunda İsviçre'nin Young Boys takımıyla karşılaşacak. Bu eşleşme, Galatasaray'ın Avrupa'daki performansı açısından büyük önem taşıyor. Maçın sonucu, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalıp kalamayacağını belirleyecek.
5 Ağustos 2024

Şampiyonlar Ligi grup etabının 5. haftasında Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid ve Lazio, son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Manchester City, Leipzig karşısında geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak Erling Haaland'ın rekor kırdığı bir gece yaşadı. Borussia Dortmund, Milan'ı deplasmanda 3-1 yenerek gruptan çıkmayı başardı. PSG ise Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı ve grupta ikinci sırada yer aldı.
29 Kasım 2023

Süper Lig’in 2024-25 sezonunun ilk iki haftasının programı açıklandı. Sezon, 9 Ağustos Cuma günü saat 21:00’de Galatasaray-Hatayspor karşılaşmasıyla başlayacak. Programın detayları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyuruldu. İlk iki haftanın maçları ve tarihleri belirlenmiş durumda.
24 Temmuz 2024

Fenerbahçe, İstanbulspor'u 6-0 yenmesine rağmen şampiyon olamadı. Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek 102 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe ise 99 puanla sezonu ikinci sırada tamamladı. Geçen hafta Galatasaray, Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek şampiyonluk kutlamalarını ertelemişti.
26 Mayıs 2024

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'nde mücadele eden Türk futbol takımları, 3'üncü eleme turunun ardından en fazla ülke puanı toplayan ülke oldu. Toplamda oynadıkları 16 maçın 13'ünü kazanan Türk temsilcileri, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla Türk ekipleri toplamda 14 puana ulaştı ve bunun ülke puanına yansıması 3,5 puan oldu. Türkiye'nin yanı sıra bu puana ulaşan diğer ülke Polonya oldu.
18 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Lille ile karşılaştı ve uzatmalarda elendi. İlk maçta deplasmanda 2-1 kaybeden Fenerbahçe, rövanş maçında 90+1. dakikada 1-0 öne geçti ancak uzatmalarda Lille'den Jonathan David'in penaltı golüyle 3-2'lik toplam skorla elendi. Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.
13 Ağustos 2024
İşaretlediklerim