Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin krizinin farklı olduğunu ve İsrail'in büyük bir intikam peşinde olduğunu belirtti. Fidan, İsrail'in 7 Ekim'de verdiği kayıpların, şimdiye kadar verdiği en büyük kayıplar olduğunu ve bu kaybın telafisini barışta değil, intikamda gördüğü için büyük bir misilleme peşinde olduğunu ifade etti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı.
20 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'de Hamas'ın Gazze Şeridi'nden düzenlediği saldırılardaki güvenlik zafiyetinin suçunu İsrail ordusu ve iç istihbarat teşkilatına yükledi. Saldırılar sonucunda çoğunluğu sivil 1400 İsrailli öldü, 5 bin 132 İsrailli yaralandı ve 224 İsrailli Hamas'ın elinde rehin. Netanyahu, saldırılarla ilgili kendisine bilgi verildiği iddialarını reddetti ve hiçbir uyarı gelmediğini, aksine İsrail ordusu ve Şin-Bet'in Hamas'ın yıldırıldığı ve sükunetin sağlandığı değerlendirmesini yaptığını belirtti.
29 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu ve kendilerine zarar verenlere misilleme yapacaklarını belirtti. Bu açıklama, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesi ve İran dini lideri Ali Hamaney'in İsrail'e direkt saldırı emri vermesi üzerine geldi. İsrail, Haniye suikastının ardından Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Dayf'ı da öldürdüğünü açıkladı.
1 Ağustos 2024

İsrail, Lübnan'a yaptığı önleyici saldırı ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün suikastına karşılık olarak Hizbullah'ın başlattığı misilleme saldırıları nedeniyle 48 saatlik olağanüstü hal ilan etti. İsrail Savunma Bakanlığı, OHAL'in gerekçesini iç cephedeki durum olarak açıkladı. Tel Aviv ve İsrail'in kuzeyindeki bölgelerde bazı kısıtlamalar getirildi. Hizbullah, misilleme saldırılarının ilk aşamasının 320 füzeyle başarıyla tamamlandığını duyurdu.
25 Ağustos 2024

İsrail, Suriye havalimanlarına düzenlenen saldırıların, İran ve 'tüm terör örgütlerine' uyarı amaçlı olduğunu duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Arap Basını Sözcüsü Hasan Kaabiya, bu saldırıların İran'a ve 'tüm terör örgütlerine savaşa müdahil olmamaları yönünde bir uyarı' olduğunu belirtti. Ayrıca, saldırının 'topraklarını Hizbullah'ın destekçilerine İran füzelerini teslim etmek için koridor olarak kullanan' Suriye'ye de bir mesaj olduğunu ifade etti.
13 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Likud Partisi'nin Knesset'teki haftalık toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Ekim'den bu yana devam eden Gazze saldırılarının Hamas lider kadrosunu öldürme amacıyla aylarca sürebileceğini belirtti. Netanyahu, Hamas'ın lider kadrosu öldürülmeden savaşın bitmemesi gerektiğini ve Gazze'de tutulan İsrailli rehinelere ilişkin olarak da Hamas'ın kabul edilemez talepleri olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısının 27 bin 478'e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.
5 Şubat 2024

Lübnan sınırından 48 saat sonra İsrail'e roket atıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Celile'nin batısındaki bir bölgede İsrail'e ait hava savunma sistemlerinin aktif olduğu görüldü. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Ramya ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenledi. Resmi makamlardan can kaybı veya maddi hasara ilişkin bir açıklama yapılmadı.
1 Ağustos 2024

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Lübnan Hizbullahı komutanı Fuat Şükr ve Hamas lideri İsmail Haniye suikast sonucu öldürüldü. Haniye'nin Tahran'da öldürülmesi, İran rejiminin prestijine büyük zarar verdi ve bölgesel savaş ihtimalini artırdı. İsrail, Haniye suikastını üstlenmese de bu gelişmeden memnun olduklarını belirtti. Türkiye'nin bu duruma nasıl tepki vereceği ve olası bir bölgesel savaşın Amerika seçimlerine etkisi tartışılıyor.
4 Ağustos 2024

İsrail ordusu, Lübnan sınırında bazı bölgeleri topçu atışlarıyla vurdu. İsrail'in topçu atışı Lübnan ordusunun bölgedeki bir gözetleme noktasına isabet etti. İsrail ordusu, Lübnan topraklarına doğru topçu atışıyla karşılık verildiğini aktardı. Lübnan topraklarından olası bir sızmaya karşı bölgede saldırı alarmı çaldığı ve çevrede arama yapıldığı belirtildi.
13 Ekim 2023

İsrail'in Ankara büyükelçiliği, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini ve bir Türk vatandaşının kayıp olduğunu bildirdi. Ancak, Türkiye bu bilgileri henüz teyit etmedi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Çatışmalarda ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, ölen Filistinlilerin sayısı ise 1200'ü aştı.
12 Ekim 2023

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılarda üç Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından başlatılan 'Aksa Tufanı' adlı saldırıda, Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve silahlı gruplar yerleşim yerlerine girdi. Çatışmalarda ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, ölen Filistinlilerin sayısı ise 2700'ü aştı.
17 Ekim 2023

Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırıda en az dokuz Amerikalı hayatını kaybetti. Gazze'den atılan roketlerden bazıları Askalan kentine isabet etti. Öldürülenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail’e ‘Aksa Tufanı‘ adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Savaştayız' demişti.
9 Ekim 2023

İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu yüzlerce kişi yaralandı. Yaralıların çoğunun Hizbullah üyesi olduğu belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen patlamalar nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı. Lübnan askeriyesi, kaosu önlemek için sokağa çıktı ve sağlık bakanlığı tüm çalışanlarını görev yerlerine çağırdı.
17 Eylül 2024

Lübnan'da Hizbullah'a yakın isimlerin güvenlik nedeniyle kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patladı. Bu sofistike saldırı, 7 Ekim'de HAMAS'ın İsrail yerleşim birimlerine saldırısının ardından bölgede artan gerilimi daha da tırmandırdı. İsrail'in Lübnan'a geniş çaplı bir saldırı yapmaya hazırlandığı iddiaları, bölgedeki tansiyonu yükseltiyor. Gazze'de ateşkes sağlanması bir yana, bölgesel gerilim Lübnan ve Suriye'yi de içine alacak şekilde genişliyor.
19 Eylül 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonlarında toplamda 15 askerin öldüğünü duyurdu. Bu açıklama, İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim saldırısına karşılık olarak Gazze'yi hava, kara ve denizden bombaladığı ve kente karadan giriş yaptığı bir dönemde geldi. İsrail ordusunun kente girişi sonrasında sokak çatışmaları da başladı.
1 Kasım 2023

Hamas, İsrail'in son 24 saat içinde düzenlediği hava saldırıları sonucunda elinde bulunan dokuz rehinenin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu, daha önce 13 rehinenin öldüğü açıklamasının ardından geldi ve böylece İsrail'in hava saldırıları sonucu toplamda 22 rehinenin hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.
14 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi sınırında kontrolü tamamen sağladığını ve İsrail içinde silahlı Filistinli unsurların kalmadığından neredeyse emin olduğunu açıkladı. Bu durum, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla başlattığı kapsamlı saldırının ardından geldi. İsrail, hava bombardımanını yoğunlaştırırken bir yandan da kara harekatına hazırlanıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ı IŞİD'le bir tutarak 'onlarca yıl unutamayacağı bir bedel ödeteceklerini' söyledi.
10 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'sildiğini' ancak 'bağları tamamen koparmadığını' belirtti. Erdoğan, İsrail ile temasın devam ettiğini, ancak Netanyahu'nun artık muhatap alınabilir biri olmadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair bilgi verildi. İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli'nin öldüğü, en az 23 bin kişinin yaralandığı belirtildi.
4 Kasım 2023

Türkiye, Gazze Şeridi'ndeki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hastanenin koordinatlarının dahil olduğu gerekli tüm bilgilerin İsrail makamlarıyla paylaşıldığı belirtildi. Açıklamada, Gazze'deki Filistin halkını temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu saldırının uluslararası hukuku ihlal ettiği ifade edildi.
30 Ekim 2023

Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki bir hastaneye yapılan saldırıyı kınadı. İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığı ve en az 500 kişinin öldüğü belirtildi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tuttu. Saldırının ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinde İsrail'i protesto için toplananlar ile polis arasında arbede çıktı. Türk Yahudi Toplumu, masum sivillerin hedef alınmasını ve yaşam hakkının ihlal edilmesini kınadığını belirtti.
18 Ekim 2023
İşaretlediklerim