Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki bir hastaneye yapılan saldırıyı kınadı. İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığı ve en az 500 kişinin öldüğü belirtildi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tuttu. Saldırının ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinde İsrail'i protesto için toplananlar ile polis arasında arbede çıktı. Türk Yahudi Toplumu, masum sivillerin hedef alınmasını ve yaşam hakkının ihlal edilmesini kınadığını belirtti.
18 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın Gazze Şeridi'nden başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısına karşı savaş ilan etti. Netanyahu, düşmana karşı eşi görülmemiş güç ve ölçekte karşılık verilmesi emrettiğini ve düşmanın bugüne kadar ödemediği ölçüde bir bedel ödeyeceğini belirtti. İsrail Başbakanı, 'Bir savaşın içindeyiz ve kazanacağız' dedi.
7 Ekim 2023

İsrail-Lübnan sınırındaki gerilim Kurban Bayramı boyunca arttı. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail ile bir savaş çıkması halinde İsrail’in kuzeyini işgal edebileceklerini ve Güney Kıbrıs’ın da hedef alınabileceğini söyledi. Güney Kıbrıs tarafsız olduğunu belirten bir açıklama yaptı ancak bu tansiyonu düşürmeye yetmedi. Nasrallah ayrıca Hizbullah’ın henüz kullanmadığı silahlarının olduğunu ve İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe'yi incelemek için füze saldırıları düzenlediklerini belirtti.
21 Haziran 2024

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği her saldırıda bir İsrailli rehini öldüreceğini ve görüntüsünü yayınlayacağını duyurdu. Bu açıklama, İsrail'in Gazze'ye hava bombardımanı başlatmasının ardından geldi. İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.
9 Ekim 2023

İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail içerisine bir grup şüphelinin sızdığına dair ihbar aldıklarını duyurdu. İsrail basını, ülkeye sızmaya çalışan iki kişinin öldürüldüğünü bildirdi. İsrail ordusu, bölgeye askerlerin sevk edildiğini ve konuyla ilgili detayların daha sonra paylaşılacağını belirtti. Lübnan makamlarından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
9 Ekim 2023

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, Gazze Şeridi'nde rehin tutulan İsrailliler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini belirtti. Bu açıklama, İsrail-Filistin savaşının altıncı gününde ve Gazze'ye yönelik yoğun bombardıman nedeniyle artan insani yardım çağrılarına bir yanıt olarak geldi. Katz, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı toplu cezalandırma yöntemine yönelik uluslararası tepkilere de 'İnsani olana karşı insani. Kimse bize ahlak dersi vermesin' şeklinde yanıt verdi.
12 Ekim 2023

Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Ebyad, Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ölü sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı. Patlamalar sonucu biri çocuk dokuz kişinin öldüğü, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnanlı yetkililer, İsrail'in istihbarat servisi Mossad'ın çağrı cihazlarına patlayıcı yerleştirdiğini iddia etti. Olayın ardından Lufthansa, Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını askıya aldı.
18 Eylül 2024

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği saldırıyı övdü. Hamas, 7 Ekim'de İsrail'e karşı füze ve havan saldırısı başlatmış, İsrail topraklarına sızan militanlar yüzlerce İsrailliyi öldürmüş ve 2 binden fazlasını yaralamıştı. Saldırının ardından İran'ın bu saldırıyla bir ilgisi olup olmadığı merak konusu olmuştu. Hamaney, İsrail'in başına gelenleri hak ettiğini belirtti ve saldırıyı düzenleyenleri övdü.
10 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan etme hazırlığında olduğunu ifade etti. Erdoğan, İsrail'i işgalci ve örgüt olarak nitelendirdi ve Batı'yı Gazze'deki katliamı meşrulaştırmakla suçladı. Ayrıca, İsrail'in bölgede sadece feda edilecek bir piyon olduğunu belirtti. Erdoğan, İsrail'e diyalog kapılarını açma çağrısında bulundu ve İsrail'in Gazze'de bir katliam yürüttüğünü iddia etti.
28 Ekim 2023

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir hava saldırısı ve baskın düzenleyerek dokuz kişiyi öldürdü ve 80 kişiyi yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun yaralılara ulaşımı engellediğini ve çevre sağlık merkezlerinin müdahale için hazır beklediğini bildirdi. Filistin Sağlık Bakanı ve Filistin Kızılayı, uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı. İsrail'in saldırılarına tepki olarak Batı Şeria genelinde Filistinliler protesto gösterileri düzenledi.
4 Temmuz 2023

The New York Times'ın iddiasına göre ABD, Lübnan ve İran'ın saldırı emri verdiği İsrail'e savaş uçakları gönderecek. İsrail, 30 Temmuz'da Lübnan'ı vurmuş ve Hizbullah Komutanı Fuad Şükür'ü öldürdüğünü duyurmuştu. 31 Temmuz'da ise Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konuta yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. ABD'li askeri yetkililer, müttefikleri İsrail'i korumak ve Ortadoğu'da Amerikan kuvvetlerinin savaşa hazır olmasını sağlamak için gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı.
2 Ağustos 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. İsrail ordusu, Gazze'ye denizden de saldırılarını sürdürüyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı bir saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.
28 Ekim 2023

İsrail, Gazze'nin batısında bulunan Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bir aracı hedef alarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin üç oğlu ve torunlarını öldürdü. Bu saldırı, Hamas'ın İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından gerçekleşti. İsmail Haniye, çocuklarının ölümü üzerine yaptığı açıklamada, İsrail'in şantajına boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, ailesinden savaşta 60'a yakın kişinin şehit olduğunu ve bu kayıpların Filistin halkının direnişini korkutmadığını ifade etti.
10 Nisan 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki El Ehli Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda İslami Cihad'ı suçladı. Netanyahu, İsrail ordusunun analizlerinin, Gazze'den teröristlerce roketlerin atıldığını ve hastanenin vurulduğu sırada bu roketlerin bu noktadan geçtiğini gösterdiğini belirtti. Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev ise patlamanın kısa düşen bir Hamas roketi nedeniyle yaşandığını iddia etti.
18 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarının 'savaş suçu teşkil edebilecek orantısız saldırılar' olabileceğini belirtti. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na son 24 saatte düzenlediği ikinci bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, ilk saldırıda 100 kişinin hayatını kaybettiğini ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğunu belirtti.
2 Kasım 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik olası bir kara harekatı için sinyal verdi. Netanyahu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e sızarak saldırılar düzenlediği, ülkenin güneyindeki Be’eri ve Kfar Aza yerleşimlerini ziyaret etti. Netanyahu'nun sözleri, Gazze sınırında günlerdir yoğun sevkiyat ve yığınak yapan İsrail ordusunun kara harekatına gireceği şeklinde anlaşıldı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.
14 Ekim 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için başsağlığı mesajı paylaştı. Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda bir korumasıyla birlikte öldü. Hamas, suikastı doğrularken, saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu. Kılıçdaroğlu, mesajında Filistin halkının özgürlüğü için mücadele eden Haniye'nin emperyalist güçlerce katledildiğini belirtti.
31 Temmuz 2024

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, İran destekli Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'e karşı önleyici saldırıya geçebileceğini belirtti. Abdullahiyan, direniş liderlerinin, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı diğer direniş güçlerine yönelmesine izin vermeyeceğini ifade etti. Ayrıca, direniş cephesinin önümüzdeki saatlerde herhangi bir önleyici saldırı olasılığını bekleyebileceğini söyledi.
16 Ekim 2023

İslami Cihad örgütü, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bir hastaneyi bombaladığı ve en az 500 kişinin öldüğü suçlamasını reddetti. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tutmuştu. Ancak İslami Cihad, ibadet yerlerini veya kamu tesislerini, özellikle de hastaneleri askeri merkezler, silah depoları veya roket fırlatmak için kullanmadığını belirtti. Hamas da İsrail'i suçlayarak, hastane katliamının sorumluluğunun doğrudan İsrail'e ait olduğunu ifade etti.
18 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir evi vurduğu ve bu saldırı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırının, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından gerçekleştiği belirtildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıkladı.
9 Ekim 2023
İşaretlediklerim