Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformun logosunu değiştirdi ancak kısa süre sonra bu değişiklikten vazgeçti. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almıştı. Daha önce platformun logosunu, ismini ve adresini değiştireceğini duyurmuştu. Ancak, logosunu daha kalın çizgili bir versiyonla değiştirdikten sonra bu değişikliği geri aldı.
26 Temmuz 2023

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk'a kafes dövüşü yapmak için meydan okudu. Meydan okuma, Musk'ın Zuckerberg'in Twitter'a rakip bir uygulama geliştirdiği iddiasına yanıt olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı yorum üzerine gerçekleşti. Musk, kafes dövüşüne hazır olduğunu belirtti ve Zuckerberg de Instagram hesabından bu teklifi kabul ederek Musk'a 'konum gönder' mesajı yolladı.
22 Haziran 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter Blue abonelerinin platformda yer alan reklamlardan elde edilen gelirlerden pay alacaklarını açıkladı. Bu uygulamadan yararlanabilmek için kullanıcıların Twitter Blue abonesi olmaları gerekiyor. Musk daha önce mavi tik satışını başlatmış ve Apple ile yaşadığı vergi sorunları nedeniyle bu satışı ertelemişti. Aralık ayında mavi tik satışını tekrar başlatan Musk, altın ve gri tikleri de piyasaya sürmüştü.
4 Şubat 2023

Twitter, hesabı olmayan kullanıcıların tweet'leri görememesi için bir güncelleme yaptı. Son iki günde hesabı olmayanların platforma erişememesi teknik bir sorun olarak düşünülürken, Twitter CEO'su Elon Musk'ın açıklamalarıyla durumun bir politika değişikliği olduğu anlaşıldı. Artık Twitter'a giriş yapan kullanıcılar, oturum açmaları veya hesap oluşturmaları gerektiğini belirten bir ekranla karşılaşacaklar. Musk, Twitter verilerinin agresif bir şekilde kazındığını ve bu durumun gerçek kullanıcı deneyimini etkilediğini belirterek, bu sorunu durdurmak için fikirlere açık olduğunu ifade etti.
1 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, çalışanı Halli Thorleifsson'un iş durumu hakkında net bir bilgi alamadığı ve bilgisayarına erişiminin kesildiği şikayetini Twitter üzerinden dile getirmesi üzerine, Thorleifsson'a ne iş yaptığını sordu. Thorleifsson'un işten çıkarıldığını duyurmasının ardından Musk, önce bir yanıt yazdı sonra sildi ve Thorleifsson'a işe geri dönme teklifinde bulundu. Musk, durumu yanlış anladığı için özür dilediğini ve kendisine yanıltıcı bilgiler verildiğini belirtti. Thorleifsson, süreci garip ve stresli bulduğunu, Twitter'a geri dönmeyi değerlendirdiğini ifade etti.
8 Mart 2023

Twitter, kullanıcıların gönderilere kimlerin yorum yapabileceğini kısıtlamasına olanak sağlayan yeni bir ayar ekledi. Bu ayar, yorumları sadece mavi tikli hesapların yapabilmesini sağlıyor. Daha önce, yorumları herkesin yapabilmesi, sadece tweet'in sahibini takip edenlerin yapabilmesi ya da sadece tweet'te etiketlenen kişilerin yapabilmesi gibi seçenekler mevcuttu. Bu değişiklik, Elon Musk'ın sürekli ertelediği paralı mavi tik uygulamasının Aralık 2022'de hayata geçmesinin ardından geldi.
10 Ekim 2023

Twitter, Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı ve cumartesi günü çalışanlarının yaklaşık yüzde 10'unu, en az 200 kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılanlar arasında makine öğrenimi ve site güvenilirliği üzerinde çalışan ürün yöneticileri, veri bilimcileri ve mühendisler bulunuyor. Musk daha önce şirketin yarısını işten çıkarmış ve şirketin günlük dört milyon dolar kaybettiğini gerekçe göstermişti. Bazı işten çıkarılan çalışanlar ise Twitter'a dava açmıştı.
27 Şubat 2023

Twitter, Şubat ayında duyurduğu içerik üreticileriyle reklam gelirlerini paylaşma planını hayata geçiriyor. Sahibi Elon Musk, ilk dağıtımın toplamının beş milyon dolar olacağını belirtmişti. Bazı içerik üreticileri, 72 saat içinde paylarını alacaklarına dair bildirim aldıklarını ifade etti. Para kazanmak için bir hesabın mavi tikli olması ve paylaşımlarının beş milyon görüntülenme alması gerekiyor. Kişi başına dağıtılacak tutar birkaç bin dolardan 40 bin dolara kadar değişebiliyor.
14 Temmuz 2023

Elon Musk'ın Twitter profilindeki konum kısmına '𝕏Ð' eklemesi, kripto para birimi Dogecoin'in değerinin artmasına neden oldu. Musk'ın bu değişikliği sonrası Dogecoin yaklaşık yarım saat içinde yüzde 7,11 değer kazandı. Musk'ın Twitter'ı bir 'süper uygulamaya' dönüştürme planları olduğu ve bu kapsamda kripto paraları da uygulamaya entegre etmek istediği belirtiliyor. Dogecoin'in Musk'ın 'süper uygulamasında' önemli bir yer kaplayabileceği düşünülüyor.
24 Temmuz 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın sahibi olduktan sonra platformun logosunu, daha önce tweet'leriyle değer kazandırdığı Dogecoin adlı kripto paranın logosuyla değiştirdi. Dogecoin, piyasa hacmini son bir yılda 80 kat artırarak 2 milyar doları aşmıştı. Musk, geçmişte attığı tweet'lerle Bitcoin, Dogecoin ve Shiba gibi kripto paraların fiyatlarında dalgalanmalara neden olmuştu. Twitter'dan resmi bir açıklama yapılmazken, Musk kendi hesabından bu değişikliğe dair bir gönderi paylaştı.
3 Nisan 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda Afrika kökenlilere yönelik ırkçı ifadelerin kullanımında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Rutgers Üniversitesi Ağ Bulaşma Araştırma Merkezi'nin araştırmasına göre, ırkçı bir kelimenin kullanımı yüzde 500 arttı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Musk'a ifade özgürlüğünün zararlı dezenformasyon için kullanılmaması gerektiğini vurgulayan bir mektup gönderdi. BM uzmanları ayrıca sosyal medya CEO'larına iş modellerinde insan hakları ve ırksal adaleti merkeze alma çağrısında bulundu.
7 Ocak 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, mavi tik uygulamasında değişiklik yaparak, aylık 8 dolar ödeyerek mavi tik alan hesapların platformda öncelikli hale geleceğini duyurdu. Daha önce mavi tik, ünlü kişiler ve gazeteciler gibi doğrulanmış hesapları belirtmek için kullanılırken, şimdi herkesin satın alabileceği bir özellik haline geldi. Musk, bu değişiklikle bot hesaplarla mücadele edileceğini iddia etmiş, ancak bot hesapların da kurallara uydukları sürece mavi tik alabileceklerini belirtmişti. Mavi tikli hesaplara ayrıca tweet düzenleme, uzun tweet atma ve daha az reklam gibi ayrıcalıklar da tanındı.
25 Nisan 2023

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey tarafından desteklenen sosyal medya platformu Bluesky, daha önce sadece davetiye ile üye olunabilen bir sistemden çıkarak tüm kullanıcılara açıldı. Platformun kullanıcı sayısı bu açılımla birlikte 4 milyonu aştı. Bluesky, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk tarafından X olarak yeniden adlandırılan platforma benzer özellikler sunuyor, ancak kişiselleştirme seçenekleri daha geniş tutuluyor. Açılım sonrası kısa sürede 850 bin yeni kullanıcı kazanan platform, Twitter'a alternatif olarak görülüyor.
8 Şubat 2024

Twitter'da 2009 yılından beri kullanılan ve hesapların doğrulanmış olduğunu gösteren mavi tik işareti, Elon Musk'ın açıklamasına göre önümüzdeki hafta tamamen kaldırılacak. Musk daha önce 1 Nisan'dan itibaren eski doğrulanmış kullanıcıların hesaplarından mavi tikleri kaldıracağını belirtmişti, ancak bu değişiklik henüz tam anlamıyla uygulanmadı. The New York Times gibi bazı hesaplar, ücretli doğrulama için kaydolmayı reddettikten sonra mavi tiklerini kaybetti. Twitter şu anda Twitter Blue için aylık 8 ABD Doları ödemeyen eski hesaplardan doğrulanmış onay işaretlerini kaldırma sürecinde.
12 Nisan 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'da başlattığı bir canlı yayın daha donunca durumu 'yoğunluk' olarak açıkladı ve şirket çalışanlarına sorunu düzeltmeleri için mail attı. Musk, Teksas sınırında sığınmacılarla ilgili durumu canlı yayınla aktarmak istemişti ancak teknik sorunlar nedeniyle yayın dondu. Musk daha önce de benzer sorunlar yaşamış ve bunu sunucuların yoğunluğuna bağlamıştı.
29 Eylül 2023

Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, 2018 yılında Tesla'yı borsadan çekmeyi değerlendirdiğini ve bunun için fonların güvence altına alındığını belirten bir tweet atmasının ardından yatırımcılar tarafından dava edildi. Musk, San Fransisco Federal Mahkemesi'nde görülen davada savunmasını verdi ve paylaşımının arkasında durduğunu, kötü bir niyeti olmadığını ve yatırımcıları bilgilendirmek istediğini ifade etti. Davacı yatırımcılar ise Musk'ın paylaşımıyla bilinçli olarak yanıltıldıklarını ve milyarlarca dolar zarara uğradıklarını iddia ediyorlar.
25 Ocak 2023

Elon Musk'ın Twitter'ın San Francisco'daki binasındaki 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi, şehir yönetimi tarafından soruşturuluyor. Logo değişimi sırasında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtilirken, şehir yetkilileri bina sembollerinin veya harflerinin değiştirilmesinin veya kaldırılmasının hem tasarım hem de güvenlik nedeniyle izne tabi olduğunu ifade etti. Bu durum, 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına yol açtı.
29 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yeni dijital hizmetler düzenlemesi nedeniyle platformu Avrupa Birliği'nden çekmeyi düşünüyor. Bu, Avrupa Birliği'nin Twitter'da şiddet içerikli ve dezenformasyon içeren yasa dışı içeriklerin kaldırılması için Musk'a verdiği 24 saatlik sürenin ardından geldi. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, şiddet içerikli paylaşımlarla ve dezenformasyonla mücadele ettiklerini ve Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattıklarını belirtti. Ancak, AB bu açıklamayı yeterli bulmayarak Twitter hakkında bir soruşturma başlattı.
19 Ekim 2023

İş insanı Elon Musk, Temmuz 2023'te kurduğu yapay zeka şirketi xAl'yi Twitter'a entegre edeceğini duyurdu. xAl tarafından geliştirilen 'Grok' isimli yapay zeka robotu, Twitter'daki 'Premium+' abonelerine sunulmuş ve şirketin teknolojisi Twitter aracılığıyla bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlayacak şekilde tasarlanmış. xAl, aynı zamanda Twitter'dan bağımsız bir uygulama olarak da kullanılabilecek.
6 Kasım 2023
İşaretlediklerim