Uluslararası Organize Suç İnisiyatifi'nin Küresel Organize Suç Endeksi 2023 raporu, Türkiye'nin Avrupa'da organize suç endeksinin en yüksek olduğu ülkeyi gösteriyor. Türkiye'nin 2023 skoru 7,03 puan olup, bu skor 2021'de 6,89'du. Raporda, Türkiye'de özellikle cinsel sömürü ve zorla çalıştırma amaçlı insan ticaretinin yaygınlaştığı, genç kızların zorla evlendirildiği, devlet içinde yerleşik aktörlerin insan ticaretinde rol aldığı ve Türkiye'nin göçmen kaçakçılığında kilit transit ülke olduğu belirtiliyor.
27 Eylül 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından olumlu bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da, en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler açıklandı. Kazandıran hisseler arasında ERBOS, YKBNK, BRYAT, VAKBN ve AKBNK yer alırken, kaybettiren hisseler ise FENER, PSGYO, SELEC, KCAER ve EKGYO olarak sıralandı.
15 Haziran 2023

ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en zengin futbol kulüplerinin listesini yayımladı. Listenin başında 6,07 milyar dolar değerle Real Madrid yer alırken, Manchester United 6 milyar dolarla ikinci, Barcelona ise 5,51 milyar dolarla üçüncü sırada bulunuyor. İlk onda altı İngiliz, iki İspanyol, bir Fransız ve bir Alman kulübü yer almakta.
31 Mayıs 2023

ABD'nin önde gelen gazeteleri Türkiye'deki seçim sonuçlarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın performansını değerlendirdi. The New York Times, Türk halkının seçimlere olan güveninin sürdüğünü ve Erdoğan'ın milliyetçi söyleminin başarılı olduğunu belirtti. Washington Post, Erdoğan'ın negatif kampanya yürüterek muhalefeti terörizm destekçisi olarak gösterdiğini ve bu stratejinin işe yaradığını yazdı. CNN, Sinan Oğan'ın ikinci turda kilit bir rol oynayabileceğini ifade etti. CNBC ve Chicago Tribune ise Erdoğan'ın beklentileri aştığını vurguladı.
15 Mayıs 2023

Sinema ve televizyon dünyasının prestijli ödüllerinden Altın Küre'nin adayları duyuruldu. Greta Gerwig'in yönettiği 'Barbie' filmi dokuz farklı kategoride adaylık kazanarak dikkat çekti. 'Oppenheimer' filmi sekiz adaylıkla 'Barbie'yi takip etti. Televizyon kategorisinde ise 'Succession' dizisi dokuz adaylık elde etti. Adaylar arasında en iyi film, yönetmen, senaryo ve oyunculuk dalları yer alıyor.
11 Aralık 2023

Makale, son dönemde Türkiye'de yaşanan ve medyada geniş yer bulan zenginleşme skandallarını ele alıyor. Polat ve Candan ailelerinin lüks yaşamları ve sonrasında yaşanan hukuki süreçler toplumun dikkatini çekmiş durumda. Yazar, bu skandalların toplumda yarattığı tepkilerin, özellikle kadınların bu skandallardaki rollerinin ve medyanın bu konudaki tutumunun altını çiziyor. Ayrıca, toplumun bu tür olaylara karşı gösterdiği tepkinin, genellikle kadınlar üzerinden yürütülen bir 'temiz toplum' talebine dönüştüğünü ve asıl suçluların göz ardı edildiğini vurguluyor.
25 Kasım 2023

Facebook'un üst şirketi Meta, daha önce 11 binden fazla kişiyi işten çıkardıktan sonra, bu hafta binlerce kişiyi daha işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Bloomberg'de yer alan habere göre, bu karar mali hedeflerle ilişkilendiriliyor. Pandemi döneminde çalışan sayısını artıran teknoloji şirketleri, mali belirsizlikler nedeniyle işten çıkarmalar yapmaya devam ediyor. Amazon ve Microsoft gibi diğer büyük teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarma kararları almıştı.
7 Mart 2023

ABD'li finans şirketi Wells Fargo, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda 2024 ortasına kadar dolar/TL'nin 20'ye yükselmesini, Millet İttifakı'nın kazanması durumunda ise 14'e düşmesini bekliyor. Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ekonomi yönetiminde olduğu dönemde döviz rezervlerinden büyük miktarlarda satış yapıldığı ve Merkez Bankası'nın 2022'de dolar/TL'yi dizginlemek için 108 milyar dolarlık müdahalede bulunduğu belirtiliyor. Ekonomist İris Cibre, Wells Fargo'nun analizini iyimser bulduğunu ve bazı ekonomik faktörlerin göz ardı edildiğini ifade ediyor.
9 Mart 2023

Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, ekonomi ve piyasa uzmanları seçim sonuçlarının Türkiye ekonomisine etkisini değerlendirdi. Uzmanlar, faiz oranlarının düşük kalacağını, enflasyonun yüksek olacağını ve Türk Lirası'nın değer kaybının devam edeceğini öngörüyor. Bazıları, yeni kabine ve ekonomi ekibinin açıklanmasını beklerken, diğerleri yabancı yatırımcılar için olumsuz bir tablo çiziyor ve mevcut ekonomi politikalarının sürdürülemez olduğunu belirtiyor. Ayrıca, döviz rezervlerinin tükenmemesi için politika değişikliklerinin gerekebileceği ifade ediliyor.
29 Mayıs 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'yı 3-1 mağlup ederek 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmayı garantiledi. Bu sonuçla takım, önemli bir başarıya imza attı.
23 Eylül 2023

Bitcoin ve Ether, son dönemde yaşadıkları yükselişlerle dikkat çekti. Bitcoin, 10 ay sonra ilk kez 30 bin doları aşarken, Ether de son yedi ayın en yüksek değerine ulaştı. Kripto para piyasaları, FTX'in batması, Binance'ın düzenleme ihlalleri ve bazı bankaların iflası gibi olaylar nedeniyle güven kaybı yaşamıştı. Ancak, faiz artırma döngüsünün sona ermesi ve bankacılık krizinin etkisiyle yatırımcıların yeniden kriptoya yönelmesi mümkün görünüyor. Nasdaq'ın dijital varlıklar için saklama hizmetleri sunmaya başlaması gibi gelişmeler de piyasaya olumlu etki yapabilir.
17 Nisan 2023

Habertürk yazarı ve sunucu Fatih Altaylı, köşe yazısında, çalıştığı medya grubunun bir cumhurbaşkanı adayını desteklediği iddialarına sert bir dille yanıt verdi. Altaylı, bu tür haberleri yapanları 'şerefsiz' olarak nitelendirdi ve Habertürk yazarlarının farklı görüşlere sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Kübra Par'ın Oda TV'nin 'Mansurculuk' haberine verdiği yanıt ve Mansur Yavaş'ın HDP seçmeni üzerine yapılan anketlerin Habertürk'te yer alması da makalede ele alınan konular arasında.
23 Ocak 2023

Transfer sezonunun kapanmasına kısa bir süre kala Süper Lig'in en değerli oyuncuları listesi güncellendi. Bu listede Galatasaray'dan dokuz, Fenerbahçe'den yedi futbolcu bulunuyor. Listede yer alan en değerli futbolcu 25 milyon avro değeriyle Galatasaray'ın oyuncusu Tete oldu. Ayrıca, en değerli 20 futbolcu arasında bu sezon takımlarına yeni katılan dokuz oyuncu da yer aldı.
29 Ağustos 2023

Fransız basını, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını geniş bir şekilde ele aldı. Libération gazetesi, sonuçları 'Erdoğan için tam bir mucize' olarak duyurdu. Le Figaro, Kılıçdaroğlu'nun aşırı sağdan oy alması gerektiğini ve Erdoğan'ın anket öngörülerini aştığını belirtti. Le Monde, hiçbir adayın yüzde 50'ye ulaşamadığını ve 'eşi görülmemiş bir ikinci tur' olacağını vurguladı. France 24 ise, muhalefetin Meclis'te çoğunluğu sağlayamadığına ve anayasa değişikliğinin zor olduğuna dikkat çekti.
15 Mayıs 2023

Bloomberg HT tarafından düzenlenen ankete göre, katılan 27 kurumun medyan beklentisi, Türkiye Merkez Bankası'nın kasım ayında faizi 250 baz puan artırarak yüzde 37,5 seviyesine çıkarması yönünde. Yıl sonu için medyan faiz beklentisi yüzde 40 olarak belirlendi. Türkiye'de ekonomi politikalarının 'normalleştirilmesi' ve faiz artırımı beklenirken, geçmişteki artışlar ekonomistler tarafından yetersiz bulunmuştu. Türkiye'nin döviz ihtiyacı devam ederken, yetkililer Batı yatırımlarını çekmek için çeşitli girişimlerde bulunuyor.
20 Kasım 2023

1990'ların ünlü süpermodeli Linda Evangelista, Sunday Times'a verdiği röportajda ilişkilere ilgi duymadığını ve yalnız kalmayı tercih ettiğini belirtti. Daha önce Fransız model Gérard Marie, aktör Kyle MacLachlan ve milyarder iş insanı François-Henri Pinault ile ilişkiler yaşayan Evangelista, şu anda bekar olduğunu ve kimseyle birlikte olmak istemediğini ifade etti. Ayrıca, CoolSculpting işlemi sonrası yaşadığı komplikasyonlar ve bu süreçteki mahremiyetini koruma çabası hakkında da konuştu. Evangelista, bu estetik işlem sonrasında yaşadığı olumsuz deneyimler nedeniyle şirkete karşı açtığı 50 milyon dolarlık davayı 2022'de açıklanmayan bir meblağla sonuçlandırdı.
26 Kasım 2023

Forbes dergisi tarafından yayımlanan 2023 Milyarderler Listesi'ne göre, dünya genelindeki milyarder sayısı 2 bin 640'a düşerek azalış gösterdi. Bu durum, ekonomik türbülansın etkisiyle milyarderlerin toplam servetinde de 500 milyar dolarlık bir azalmaya yol açtı. LVMH'nin başkanı Bernard Arnault, 211 milyar dolarlık servetiyle listenin zirvesine yerleşirken, Elon Musk servetindeki 39 milyar dolarlık düşüşle ikinci sıraya geriledi. Ayrıca, 254 kişi milyarder statüsünü kaybetti.
5 Nisan 2023

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye Merkez Bankası'nın bir sonraki toplantıda faizi 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkarmasını bekliyor. Bu beklenti, MB'nin sözlü yönlendirmesi ve enflasyon görünümüne bağlı olarak şekillenmiş. Türkiye'de Mayıs 2023 seçimlerinden bu yana faiz artışları devam ediyor ve son artış Kasım ayında 500 baz puan ile yüzde 40'a ulaşmıştı. Türkiye ekonomisi döviz ihtiyacı nedeniyle Körfez ve Batı yatırımlarını çekmeye çalışıyor ve bu kapsamda Gaye Erkan ve Mehmet Şimşek gibi isimler yatırımcılarla görüşmeler yapmıştır.
15 Aralık 2023

31 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde dünya genelinden 64 film gösterilecek. Festival 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla düzenleniyor ve açılış gecesinde sinemadaki kadın emeğini onurlandıran çeşitli ödüller verilecek. Festivalde özel gösterimler, FIPRESCI Ödülü'ne aday filmler ve çeşitli tematik bölümler yer alacak. Ayrıca İranlı yönetmen Mania Akbari festivalin konuğu olacak ve festivalde Türkiye'den kadın filmleri de gösterilecek. Biletler 27 Mayıs'ta satışa çıkacak ve Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrencilere 1000 bilet hediye edecek.
25 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video paylaşarak kadın haklarının seçimlerde bir oy kazanma aracı olarak radikal unsurlara sunulduğunu eleştirdi. Kılıçdaroğlu, kadınların temel haklarının oylanmasına karşı çıkarak, kadın ve çocuk hakları üzerinden pazarlık yapılmayacağını vurguladı. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda kadınların sosyal güvenliğini sağlamak, kreş sayısını artırmak ve kadın istihdamını teşvik etmek gibi vaatlerde bulundu. Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) cumhur ittifakına katılmak için sunduğu 30 maddelik talep listesinde, 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesi talebi yer alıyordu, ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin bu talebe karşı çıktı.
29 Mart 2023
İşaretlediklerim