2024 yılının ilk haftasında Türkiye'de beş yerli yapım olmak üzere toplam yedi yeni film sinema severlerle buluşuyor. Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu 'Atatürk 1881 – 1919', Çanakkale Savaşı ve Atatürk'ün hayatının bir dönemini ele alıyor. 'Kör Noktada' isimli film, Türkiye'nin kuzey doğusunda geçen bir hikayeyi, 'Başkan' ise yerel seçimlerde belediye başkanını değiştirmek isteyen kasaba halkını konu ediniyor. Komedi türündeki 'Filme Gel', üç arkadaşın film çekme hayallerini, 'Atan Kazanır' Amerikan Samoası futbol milli takımının hikayesini, 'Küçük Deniz Kızı' ise bir deniz kızının insan olma arzusunu anlatıyor. 'Demon: Azab-ül Kem' ise satanizme odaklanan bir korku filmi.
5 Ocak 2024

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, oyuncu Ahsen Eroğlu Türkiye'den ayrılma kararı aldığını Instagram üzerinden duyurdu. Seçimlerde sandık görevlisi olarak çalışan Eroğlu, yaşanan süreci 'karman çorman' olarak tanımladı ve insan gibi yaşamak istediğini, ayrımcılık görmek istemediğini belirtti. Eroğlu, kendini geliştirmek için yurt dışına gideceğini ve bu kararın ne zaman gerçekleşeceğini bilmediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 'Tanrının Yarattıkları', 'İntikam Oyunları', 'Üçlü Pürüz', 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' olmak üzere beş yeni film izleyiciyle buluşuyor. 'Tanrının Yarattıkları', İstanbul Film Festivali'nde gösterilmiş bir dram filmi iken, 'İntikam Oyunları' yerli aksiyon severlere hitap ediyor. 'Üçlü Pürüz' ise bir komedi filmi olarak dikkat çekiyor. Korku filmi severler için 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' filmleri vizyona giriyor.
21 Nisan 2023

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda müşahit olacağını açıkladı. Siyasi partilerin sandık nöbeti çağrısına destek veren Kaya, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, çocukları ve gençlerin geleceği için bu görevi üstlendiğini belirtti. Kaya, müşahitlik eğitimine başlayacağını ve gerektiğinde sandık başında süt sağacağını ifade etti.
22 Mayıs 2023

BluTV'nin popüler polisiye dizisi ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’nin ikinci sezon çekimleri Cuma günü başlayacak. Dizinin yapımcılığını Ortaks Yapım üstleniyor ve ilk sezonun başarısının ardından yeni sezonda da Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu gibi isimler yer alacak. Yeni sezonda Özge Yağız ve Selen Öztürk konuk oyuncu olarak devam ederken, Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi yeni isimler kadroya katılıyor. Dizinin yönetmenliğini Devrim Yalçın yaparken, senaryosunu Ercan Uğur yazıyor.
30 Mayıs 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında dört yerli yapım dahil olmak üzere beş yeni film vizyona girdi. Özcan Alper'in yazıp yönettiği 'Karanlık Gece', toplumsal öfke ve linç kültürünü ele alıyor ve gazeteci Nuh Köklü'ye adanmıştır. Ümit Ünal'ın senaryosunu yazdığı 'Oregon', 80'lerin toplumsal yaşamını ve günümüze dair detayları içeriyor. Güney Kore yapımı 'Kuralsızlar', gerilim ve aksiyon dolu bir hikaye sunuyor. 'Büyük Macera: Hazine Peşinde', mahallelerine sahip çıkmak için mücadele eden dört arkadaşın hikayesini anlatıyor. 'Elif ve Arkadaşları: Kapadokya' ise haftanın animasyon filmi olarak çocukları Kapadokya'da bir maceraya davet ediyor.
28 Nisan 2023

94 yaşındaki tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti. Sanatçının vefat haberini menajeri Tümoy Özokur, Instagram hesabından duyurdu. Gruda, bir süredir böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle Özel Güngören Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Gruda, aynı zamanda Attila İlhan'la beraber mavi hareketini yaratan şairlerden biriydi.
26 Temmuz 2023

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Kundakçı' adlı tiyatro oyununun ikinci perdesinde sahnede fenalaştı. Seyirciler tarafından alkışlarla desteklenen Bilginer, ambulansla hastaneye götürüldü. Olaya tanık olanlar Twitter üzerinden Bilginer'in sahnede yere yığıldığını paylaştı. Oyun Atölyesi tarafından yapılan açıklamada, Bilginer'in tansiyonunun düştüğü ve şu an durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Mart 2023

61 yaşındaki deneyimli oyuncu Mehmet Aslantuğ, TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden ayrıldığını duyurdu. Aslantuğ, ayrılığın nedeni olarak, gerçekleri dile getiren ve sorgulayan tavrından dolayı kanal yönetiminin rahatsız olmasını gösterdi. Ayrılık haberini Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla ve oğluna hitaben yazdığı duygusal bir mektupla kamuoyuna bildirdi. Aslantuğ, meslek hayatında karşılaştığı zorluklara ve doğruluktan ayrılmama prensibine vurgu yaptı.
16 Mart 2023

'Son Akşam Yemeği' filminde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Onur Tuna'nın anatomisi, burundan yukarı kadar Atatürk'e çok benzediği için lens dahil hiçbir plastik ekleme yapılmamış. Tuna, Atatürk'e olan benzerliğini görünce çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu belirtiyor. Makyaj ekibi, Tuna'nın yüz hatlarının kendilerine çok yardımcı olduğunu ve bu sayede doğal bakış ışıltısının kaybolmadığını ifade ediyor.
25 Eylül 2023

Yeşilçam sinemasının tanınmış 'kötü adam' karakterlerini canlandıran Hikmet Taşdemir, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Taşdemir, yoğun bakım servisinde vefat etti. 2 Şubat 1940 doğumlu olan Taşdemir, 130'dan fazla filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuş ve bazı replikleriyle hafızalarda yer etmiştir.
25 Ocak 2024

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar, ödül töreninin ardından Türkiye'ye döndü. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oy kullanacağı belirtilen Dizdar, havalimanından direkt olarak oy kullanacağı okula gitti. Oy kullanmak üzere gittiği Kadıköy Lisesi'nde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Dizdar, ödül kazandığı için mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.
28 Mayıs 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', ilk gününde 20 bin seyirci tarafından izlendi. Bu, Ceylan'ın filmleri arasında en yüksek ilk gün açılışı oldu. Film, 76. Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' için yarıştı ve Merve Dizdar'a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandırdı. Filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı yer alıyor.
1 Ekim 2023

Diyarbakır merkezli gerçekleştirilen bir operasyonda gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları serbest bırakıldı. Tiyatro, serbest bırakılan oyuncularla ilgili bilgiyi Twitter hesabından Kürtçe ve Türkçe olarak paylaştı ve yaklaşan oyunları için davet yaptı. Operasyonda gazeteci, avukat, siyasetçi ve sanatçıların da aralarında olduğu en az 128 kişi gözaltına alınmış ve baskınlarda üç bine yakın polis görev yapmıştı.
28 Nisan 2023

2015 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde evine gitmek üzere bindiği minibüste kaçırılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor. Cinayet, Türkiye'deki kadın cinayetleri açısından dönüm noktası olmuş ve ülke genelinde protesto eylemlerine neden olmuştu. Filmin yönetmeni ve senaristi Seçil Çelebi ile yapımcısı Mahmut Şirin, filmin hazırlıklarının yakında başlayacağını belirtti. Film, Duru Film Yapım tarafından çekilecek.
5 Ekim 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminden ilk fragman yayınlandı. Film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık'ın yaptığı, senaryosunu Nuran Evren Şit'in yazdığı film, İstanbul'dan New York'a giden ve orada tesadüfen karşılaşan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor.
2 Kasım 2023

Yeşilçam'ın önemli seslendirme sanatçılarından Jeyan Tözüm, 94 yaşında hayatını kaybetti. Tözüm, Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit gibi birçok ünlü ismi seslendirdi. Sanatçının cenazesi, 30 Ekim Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Tözüm, sinema ve tiyatroda da önemli roller üstlenmiş, 2005'te 8. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Bilge Olgaç Başarı Ödülü'nü almıştı.
29 Ekim 2023

Agos gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 16. yılında İstanbul Şişli'deki Sebat Apartmanı önünde anıldı. Anmada konuşan yönetmen ve senarist Emin Alper, 16 yıl boyunca adaletin sağlanmadığını ve karanlığın arttığını belirtti. Alper, Hrant Dink ve diğer mağdurların kanının birleşerek adalet arayışında bir yol bulacağını ifade etti ve Hrant'a verdikleri sözü hatırlatarak mücadeleye devam etme çağrısında bulundu.
19 Ocak 2023

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Türkiye'de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini duyurdu. İlk turda da Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirten Yılmaz, vatandaşlık görevinin önemine vurgu yaparak gençleri oy kullanmaya ve sandık başında görev alan kişilere teşekkür etmeye çağırdı.
22 Mayıs 2023

Ankara'nın ünlü sinema salonlarından Kavaklıdere Sineması, 2007 yılında kapanmasının ardından 16 yıl sonra yeniden açılmaya hazırlanıyor. Sinema, yenilenme çalışmaları öncesinde 15-16 Nisan tarihlerinde 'Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!' adlı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikten elde edilecek gelir, sinemanın yenilenmesi için kullanılacak. Etkinlik kapsamında söyleşiler, tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, stand-up şovları ve konserler gerçekleştirilecek.
10 Nisan 2023
İşaretlediklerim