Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), üçüncü kez yeniden kurularak Yargıtay başsavcılığının 'faal siyasi partiler' listesinde yer aldı. Kuruluş işlemleri 28 Haziran'da tamamlanan partinin adresi Kızılay Karanfil Sokak olarak belirlendi. SHP'nin kurucuları arasında Abdullah Çapar, Ahmet Arslan ve Akın Gülay gibi isimler bulunuyor. Fikri Sağlar, CHP'nin önünde SHP modelinin bir çözüm olabileceğini belirtti.
9 Temmuz 2024

CHP'nin önceki başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ı, partinin ve altılı masanın oluşturduğu toplumsal ittifakı bozmaya çalışmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, Dündar'ın CHP'yi eski çizgisine çekme çabalarına karşı çıkacağını belirtti. Dündar, daha önce Kılıçdaroğlu ve altılı masayı Mayıs 2023'te kaybedilen genel seçimde başarısız olmakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak Dündar'ın eleştirilerine sert bir dille yanıt verdi ve toplumsal ittifakın korunması konusunda kararlı olduğunu ifade etti.
9 Nisan 2024

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerine yönelik kapatma davasının seçim sürecini etkilememesi için kararın seçim sonrasına bırakılması talebiyle yeniden başvuracaklarını duyurdu. Sancar, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'den henüz randevu talep etmediğini ve bir randevu olması durumunda somut yol haritası üzerinde konuşacaklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'ye yönelik bakanlık beklentileri olmadığını ve bu tür tartışmaları geçersiz manevra olarak gördüklerini belirtti.
10 Mart 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'suçu ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlamasıyla yargılanacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep etti. MHP genel başkan yardımcılarının şikayeti üzerine hazırlanan iddianame kabul edildi ve ilk duruşma 3 Aralık 2024'te yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, davaya tepki göstererek, suçlamaların MHP'nin kendi kusurlarını örtme çabası olduğunu belirtti.
29 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliği sorgulanmaya başlandı. Parti içinde ve kamuoyunda değişim çağrıları yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun yola devam etme kararlılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim mesajları dikkat çekiyor. Reuters haber ajansı, seçim sonrası CHP'deki durumu ve Kılıçdaroğlu'na yönelik artan baskıyı ele alan bir haber yayımladı. Haberde, uzman görüşlerine de yer verilerek, muhalefetin Mart 2024'teki yerel seçimler öncesinde büyük bir ittifak kurma zorluğu ve müttefiklerin Kılıçdaroğlu'na az katkıda bulunduğu belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden CHP lideri ve muhtemel cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun ayrışmayı bitireceğine, toplumsal barışı sağlayacağına ve Türkiye'yi refaha kavuşturacağına inandığını belirtti ve oy kullanma hakkı olsa Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade etti.
3 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş depremleri sonrası iktidarı eleştirdi ve 'Derhal seçime gidip bu çetelerden kurtulmalıyız, yürü bay Kemal!' ifadesini kullandı. Bu sözler, Demirtaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olarak yorumlandı. Ancak Demirtaş, yaptığı açıklamada, mesajının Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil, muhalefet ittifaklarının diyalog, dayanışma, müzakere ve iş birliği konularında birleştirici rol oynaması çağrısı olduğunu belirtti.
23 Şubat 2023

Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) genel başkanlığına film yapımcısı ve sinemacı Burak Çelik seçildi. Parti, 28 Haziran'da kurulmuş olup, geçmişte SHP, DSP ve CHP'de siyaset yapmış isimlerin oluşturduğu yüksek istişare kurulunun ortak noktada buluşmasıyla faaliyete geçti. SHP, 60 ilde teşkilatlanıp eylülde kongre yapmayı planlıyor. Parti, hiçbir siyasi partiyi bölmek veya desteklemek gibi bir amaçlarının olmadığını, yeni bir yol açmak istediklerini belirtti.
11 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki 'Güneydoğu Hemşeri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ve yeni bir başlangıç yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, adalet, hak ve hukuk için oy kullanmanın önemini vurguladı, kamplaşmaya karşı yeni bir siyaset anlayışının gerekliliğini dile getirdi. Ayrıca, CHP'nin geçmiş hatalarını kabul ederek özeleştiri yaptı ve israftan, yolsuzluktan, uyuşturucu baronlarından ve mafyadan bahsederek bunlarla mücadele edeceklerini belirtti. Türkiye'nin düzeleceğini ve Suriyelilerin turist olarak geri döneceğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

İçişleri Bakanlığı tarafından tüzel kişilik kazanması engellenen Yeşiller Partisi, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Parti, tek adam rejimi, ifade ve örgütlenme özgürlüklerinin kısıtlanması, yoksulların görmezden gelinmesi gibi sebeplerle Türkiye'nin yaşadığı yıkımın durdurulması ve umudun yeşertilmesi için bu kararı aldığını belirtti. Yeşiller Partisi'nin kuruluşu, İçişleri Bakanlığı'nın evrakları onaylamaması nedeniyle engellenmiş ve parti hukuki süreç başlatmıştı. Ankara 8'inci İdare Mahkemesi, bakanlığın tutumunu hukuka aykırı bulmuş, ancak İçişleri Bakanlığı kararı istinafa taşımıştı. İstinaf mahkemesi, bakanlığın tutumunu haksız buldu ve Yeşiller Partisi'nin kuruluş engelinin kaldırılmasını bekliyor.
31 Mart 2023

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, iki yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında 'çok can alıcı' bir dosyaya sahip olduğunu iddia etmişti. Oda TV'nin konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine Kırıkkanat, iddialar için 'kullanıldığını' belirterek özür diledi. Kırıkkanat, dosyanın akçeli veya yüz kızartıcı bir suçla ilgili olmadığını ve Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını hak ettiğine ikna olduğunu ifade etti.
4 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur' söylemini strateji haline getirme kararı aldı. Bu söylem, yerel seçim döneminde sık kullanılacak ve partinin stratejisi haline getirilecek. Kılıçdaroğlu'nun hedefi, bu söylemi kullanarak yerel seçim sırasında ve sonrasında Erdoğan ve AKP'yi erken seçime zorlamak. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun Yeni Şafak gazetesinin kendisinin seçilmemesi için 3 milyon liralık reklam verdiğine dair söylemi partide eleştiriye neden oldu.
25 Ağustos 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, tahliye talebinde bulunmadığını ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sadece mahkeme kararlarını uygulayacağını ifade ettiğini açıkladı. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mahkeme kararlarını yok saydığını ve kendisine yönelik dört farklı tahliye kararının uygulanmadığını Twitter üzerinden paylaştı. Ayrıca, Erdoğan'ı mahkemelere ve hakimlere talimat vermekle suçladı ve kendisine yönelik 'terörist başı' ifadesini kullananlara tepki gösterdi.
26 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve yargıya güvenmediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın bağımsız olmadığını ve İstanbul seçimlerinde yaşananları örnek göstererek eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Hazine'den çıktığını iddia ettiği 418 milyar doları geri alacaklarını ve uyuşturucu oligarklarıyla mücadele edeceklerini belirtti.
24 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği sermaye grubunun devletin bazı kurumlarını ele geçirdiğini ve kaçırılan 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceklerini ifade etti. Ayrıca, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini ve seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
23 Mart 2023
İşaretlediklerim