CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda seçim kazanmaları durumunda atacakları adımları anlattı. Kılıçdaroğlu, vatandaşların Avrupa'ya üç ay içinde vizesiz girebileceğini, deprem bölgesi için kapsamlı planlarının olduğunu ve demokratik reformlar yapacaklarını belirtti. Ayrıca, HDP'ye bakanlık verilmesi iddialarını reddetti ve seçim güvenliği için yapılan çalışmaları detaylandırdı. Muharrem İnce'ye yapılan teklifin kabul edilmediğini ve 'beşli çeteler' olarak adlandırdığı grupların kendisinin aday olmasını istemediğini ifade etti.
5 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında başladığı genel başkanlık görevi boyunca izlediği 'denge ve değişim' stratejisi inceleniyor. Kılıçdaroğlu'nun, parti içindeki muhalefetle dengeli bir yol izleyerek, muhafazakar ve Kürt kimliğiyle tanınan isimleri partiye dahil ettiği, ancak bu süreçte parti içindeki bazı isimlerle yollarını ayırdığı belirtiliyor. 'Adalet Yürüyüşü' ve sonrasında izlediği politikalarla toplumun farklı kesimlerine hitap etmeye çalıştığı, ancak 2023 seçimlerindeki cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde yaşananlar ve seçim sonuçları sonrası partideki 'değişim' taleplerine karşı yeni bir denge arayışı içinde olduğu ifade ediliyor.
5 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eski AKP'li Sadullah Ergin'in CHP'nin milletvekili aday listesinde yer almasına yönelik eleştirilere, partiler arası işlere karışamayacaklarını belirterek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, beş partinin bir araya gelerek seçime gittiğini ve zamanla her şeyin yerine oturacağını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaatlerinin Millet İttifakı'nın vaatleriyle örtüşmesini eleştirerek, Erdoğan'ın görevi bırakması gerektiğini söyledi.
12 Nisan 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmaması nedeniyle dokunulmazlığının sona erdiğini belirterek, Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanmış 28 fezlekenin iddianameye dönüştürülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına seslendi. Yıldız, bu fezlekelerin hakaret, tehdit, iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs gibi çeşitli suçlamalar içerdiğini ifade etti. Ayrıca, daha önce dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davaların da devam edeceğini belirtti.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olan CHP'de değişim talepleri artarken, parti içinde önemli kararlar alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, basın toplantısında, bundan sonra adayların ön seçimle belirleneceğini duyurdu. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm üyelerinin istifa ettiği Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) yeni kadrosu belirlendi ve parti teşkilatları Kılıçdaroğlu'na bağlandı. Erdem, sosyal medyada CHP ve Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilere dikkat ettiklerini ve gerçek Kılıçdaroğlu imajının Babala TV üzerinden gösterileceğini ifade etti.
7 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti konusunda Saray ve MHP'nin sessiz kaldığını eleştirdi. Ayrıca, hapishanelerde haksız yere tutuklu olduğunu iddia ettiği kişilere değindi, devlette liyakatin yok edildiğini ve rüşvetçilerle mücadele edeceklerini belirtti. Altı farklı partinin demokrasi konusunda aynı felsefeyle hareket ettiğini, İstanbul'daki 'kumpas' iddiaları ve olası bir kayyum atanması durumunda sert tepki göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, 2023 İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanacağı bir Türkiye vaadinde bulundu.
3 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendik' sözlerine yanıt vererek, bu konunun kurultayda kapandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin muhatabı olarak yorumlanan Özel ve Ekrem İmamoğlu, bu sözleri üzerlerine almadıklarını ifade ettiler. Özel, CHP'de kimsenin kimseye demokrasi dışı bir şey yapmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 'kavgayı beraber verdiğiniz arkadaşlar' sözleriyle kendisini kastetmediğini düşündüğünü belirtti.
31 Mayıs 2024

BBC News, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi profilini inceledi. Haberde, Kılıçdaroğlu'nun deneyimli bir siyasetçi olduğu ve CHP'nin sert mizacını dönüştürdüğü belirtildi. Yolsuzlukla mücadelesiyle tanınan Kılıçdaroğlu'nun, sakin kişiliği ve ikna kabiliyetiyle dikkat çektiği ve 'Gandi Kemal' lakabıyla anıldığı ifade edildi. Ayrıca, muhalefet partilerini adaylığına ikna etme sürecinin aylar sürdüğü ve Kılıçdaroğlu'nun nefret söyleminden uzak durduğu vurgulandı.
20 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için 'güncelleme' olarak adlandırdığı ve üçüncü dönem adaylığını 'yeni sistemle kronometreyi sıfırladık' diyerek meşru gösterdiği süreçte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta açıklayacaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığının anayasal olmadığını savundu ve İYİ Parti'deki istifa, HDP'ye yönelik kapatma davası, eski Ülkü Ocakları başkanının cinayeti gibi konularda da görüşlerini paylaştı.
29 Ocak 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğine yapılan olumsuz açıklamaları kınadı ve bu tür ayrımcı yaklaşımların meşrulaştırılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'altılı masa'nın milliyetçi kanadını, HDP'nin de kabul edeceği bir ortak aday çıkarılmaması durumunda olası bir seçim kaybının sorumlusu olarak gösterdi ve HDP'nin kendi adayını çıkarabileceğini ifade etti.
5 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında iktidarın yetersiz müdahalesini eleştirerek, vatandaşların kanının iktidarın elinde olduğunu söyledi. 'Asrın felaketi Erdoğan'dır' ifadesini kullanarak, hiçbir sorumlunun istifa etmediğini belirtti ve seçimlerin ertelenmesi talebinin demokrasiye darbe olacağını ifade etti. Ayrıca, tek adam rejiminin sorumlu olduğunu ve İletişim Başkanlığı'nın propaganda çalışmalarını eleştirdi. Üniversitelerin açılması gerektiğini ve seçimlerin zamanında yapılacağını vurguladı.
15 Şubat 2023

SOL Parti, HDP ile yapılan ittifak görüşmelerinde temel prensipler konusunda olumlu karşılıklar alındığını fakat zaman kısıtlılığı sebebiyle sonuçlandırılamadığını duyurdu. Parti, sosyalist güç birliği ittifakı altında kendi adı ve amblemiyle seçimlere katılacak ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtti. SOL Parti, parlamento seçimlerinde anti-emperyalist ve emekten yana bir ülke kurma hedefiyle mücadele edeceğini ifade etti.
24 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

Ankara Başsavcılığı, yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu kişilere ait 350 dosyayı işleme aldı. Kılıçdaroğlu'nun 18 dosyası, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine hakaret ve iftira suçlarından oluşuyor. Eski milletvekillerinin ifadeleri alınacak ve yeterli delil bulunması durumunda dava açılacak.
20 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde ikinci tura kalma ihtimali göz önünde bulundurularak, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısının arttığı bir dönemde, Memleket Partisi ile görüşme yapacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, HDP ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini ve iktidar medyasındaki 'bakanlık verecekler' iddialarını yalanladı.
22 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatma iddiasına karşılık vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı CHP'nin kurduğunu ve kapatılmasının mümkün olmadığını belirtti. Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefetin Diyanet'i kaldırma planları olduğunu iddia etmiş ve bu iddia üzerine yuhalamalar olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı, Erdoğan'ın iddialarını reddetme ve CHP'nin pozisyonunu netleştirme amacı taşıyor.
21 Nisan 2023

Fikri Sağlar, 31 Mart seçimlerine günler kala, CHP'nin Türkiye için aydınlık bir gelecek sunabilecek tek parti olduğunu belirtiyor. AKP'nin 21 yıldır ülkeye verdiği zararları ve demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış adına yaptığı mücadeleyi vurguluyor. Sağlar, 16 Nisan 2017'deki referandumun Türkiye Cumhuriyeti'nin rejiminde önemli bir kırılma noktası olduğunu ve laik demokrasi ile sosyal hukuk devletinin zarar gördüğünü, ekonominin çökertildiğini ve adaletsiz bir düzenin kurulduğunu ifade ediyor.
26 Mart 2024

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını ve bunu düzelteceklerini ifade etti. Özel, CHP'nin sağa kaymasının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklaşmadan aldığı kararlar sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin 'helalleşme' söyleminin samimiyeti ve partinin sağa kayması konularında eleştirilerde bulundu. Özel, partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürün getirilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakan Erdoğan Bayraktar'a 'Hırsız' demesi üzerine 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılanmaya başlandı. Savcılık, Kılıçdaroğlu için bir yıl iki aydan iki yıl dört aya kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme, savunma için süre vererek duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi. Savcı, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin düşünce özgürlüğü kapsamında olmadığını belirtti.
2 Mayıs 2024
İşaretlediklerim