CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da anketlerde önde olduğunu ve yüzde 62'ye 38 gibi bir sonuçla kazanabileceklerini ifade etti. Özel, kutuplaşma yerine kardeşlik ve barışı vurgulayacaklarını, HDP ve Kürt seçmen arasında ayrım yapacaklarını ve HDP ile rekabet içinde olduklarını söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim kaybetmesinin siyasi darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve seçimlerin adil olacağına dair güven veren açıklamalarda bulundu. Özel, ayrıca internet üzerinde sahte ses kayıtları ve dark web üzerinden kirli pazarlıklar yapıldığına dair ihbarlar aldıklarını da belirtti.
2 Mayıs 2023

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla temizlik ve hijyen ürünlerinin KDV oranları %8'den %20'ye yükseltildi. Ankara Tabip Odası (ATO), bu zammın sağlık sorunlarına yol açabileceğini ve erişimi azaltabileceğini belirterek, kararın geri alınmasını talep etti. ATO, hijyenin hastalıkların önlenmesindeki rolüne dikkat çekti ve vergi politikalarında yoksul sınıfların gözetilmesini istedi.
11 Temmuz 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek ve Özgürlük İttifakı çerçevesinde 49 il ve 52 seçim bölgesinde yarışacak milletvekili adaylarını duyurdu. Mevcut milletvekilleri Barış Atay Antalya'dan, Sera Kadıgil İstanbul 1. bölgeden, Erkan Baş İstanbul 3. bölgeden ve Ahmet Şık İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi. Ayrıca, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş Ankara 2. bölgeden, Gezi tutuklusu avukat Can Atalay Hatay 1. bölgeden, vergi uzmanı Ozan Bingöl Ankara 3. bölgeden ve Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz İstanbul 2. bölgeden aday oldular. LGBTİ+ hakları aktivisti Esmeray Özadikti ve gazeteci İrfan Değirmenci de İstanbul ve İzmir'den adaylar arasında yer alıyor.
9 Nisan 2023

CHP İstanbul'da ilçe kongreleri sürecinde sona yaklaşıyor. Değişim isteyenler, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler, 130 delegeyle önde görünüyor. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve merkez yönetim kurulu üyeleri için 'İstanbul'un kaybedeni' yorumları yapılıyor. İstanbul'daki toplam sonuçlar değerlendirildiğinde, bu hafta sonu düzenlenecek kongrelerin sonuçları değiştirmeyeceği ve İmamoğlu'na yakın isimlerin önde olduğu belirtiliyor.
1 Eylül 2023

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, iktidar ve muhalefetin güçlü adaylarına rağmen önde görünüyor. Ancak, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin oy oranları Kurum'un lehine değişiklik yaratabilir. İktidar, DEM Parti'nin görünürlüğünü artırarak İmamoğlu'nun işini zorlaştırmayı hedefliyor. 21 Mart Nevruz Bayramı, DEM Parti'nin İstanbul'da büyük bir miting düzenleyerek tabanını birleştirme ve oylarını artırma fırsatı olarak değerlendiriliyor.
6 Mart 2024

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) ağustos ayı meclis toplantısında, İTO üyesi fırınlarda ekmek fiyatlarının belirlenmesi için oylama yapıldı. Oylama sonucunda, İstanbul'da 1 kilogram ekmek fiyatının azami 32,5 TL'yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 6,5 TL olacak şeklinde bir tarife kabul edildi. İTO üyesi fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 1 Ocak'tan bu yana 5 lira idi.
10 Ağustos 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yüzde 40'lık bir kısmı açılan sandıkların sonuçlarına dayanarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,42 oy oranıyla önde gittiğini belirtti. Açıklanan verilere göre, diğer adayların oy oranları ise Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 43,91, Meral Akşener için yüzde 4,37 ve Muharrem İnce için yüzde 0,29 olarak sıralandı.
14 Mayıs 2023

Türkiye Raporu, Avrasya, OPTİMAR, Yöneylem, Area, MetroPOLL, ORC ve MAK araştırma şirketlerinin anket sonuçlarının ortalaması alındı. Bu ortalamaya göre, Cumhur İttifakı yüzde 41,3 oy alırken, Millet İttifakı yüzde 39,8 oy oranında. HDP'nin oy oranı ise yüzde 9,9 olarak hesaplandı. Diğer partilerin toplam oy oranı yüzde 9 olarak belirlendi.
16 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oylama saat 17:00 itibarıyla sona erdi. Açılan sandıkların yarısına göre, İstanbul'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde görünüyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada İstanbullulara ve sandık başındaki görevlilere teşekkürlerini iletti ve 'Yaparsın İstanbul' ifadesini kullandı.
28 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sandıkların kapanmasına kısa bir süre kala yaptığı basın açıklamasında, İstanbul'da 30 bin 850 sandıkta vatandaşların oylarını kullandığını ve rekor bir katılım beklediklerini ifade etti. Kaftancıoğlu, 11 milyon 359 bin 876 seçmenden yüzde 90'ın üzerinde katılım tahmin ettiklerini belirtti ve İstanbul'da oy kullanma sürecinin sorunsuz geçtiğini söyledi.
14 Mayıs 2023

AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda 321 oy alarak meclisin 30'uncu başkanı oldu. Seçimde toplam 584 milletvekili oy kullandı. Diğer adaylar arasında CHP'den Tekin Bingöl 160 oy, Yeşil Sol Parti'den Tülay Hatimoğulları Oruç 51 oy, İYİ Parti'den Cihan Paçacı 43 oy ve TİP'ten Şerafettin Can Atalay 4 oy aldı. Numan Kurtulmuş daha önce akademik kariyer yapmış, çeşitli hükümet pozisyonlarında bulunmuş ve AKP Genel Başkanvekilliği görevini yürütmekteydi.
7 Haziran 2023

DEM Parti, Kandil'in baskısıyla Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını engelleyerek, siyasetin doğasına aykırı bir karar aldı. Bu karar, hem AKP'nin geriletilmesini isteyen sol kanadı hem de Demirtaş'ın partinin önüne geçmesinden rahatsız olanları memnun etti. Ancak, bu kararın DEM Parti için uzun vadede zararlı olabileceği ve Türkiye demokrasisi için önemli sonuçlar doğurabileceği belirtiliyor. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasını isteyenler bu karardan memnun kaldı.
10 Şubat 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul İl Başkanlığı seçimlerini Özgür Çelik kazandı. Seçim sonuçları ve detayları hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
9 Ekim 2023

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre, İstanbul'da mayıs ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 1,66, yıllık yüzde 56,05 arttı. Toptan eşya fiyatları ise aylık yüzde 5,6, yıllık yüzde 70,33 artış gösterdi. TÜİK'in açıkladığı TÜFE ile İTO endeksleri arasında farklılıklar bulunuyor; TÜİK'in ekim ayında açıkladığı TÜFE yüzde 85,51 iken, İTO'nun 2022 yılı İstanbul enflasyonu yüzde 92,7 olarak kaydedildi.
1 Haziran 2023

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) açıkladığı verilere göre, İstanbul'da şubat ayı enflasyonu yüzde 4,07 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 76,58 olarak kaydedildi. İTO'nun perakende fiyat hareketlerini gösteren İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi ve toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi, sırasıyla yüzde 4,07 ve yüzde 4,64 oranında artış gösterdi. Bu veriler, perakende ve toptan fiyatlarda sırasıyla yüzde 76,58 ve yüzde 65,06 yıllık enflasyon oranlarına işaret ediyor.
1 Mart 2024

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da gerçekleştirdiği parti meclisi toplantısında, HDP'nin 'emek ve özgürlük ittifakı' içindeki tüm partilerin ortak listelerden seçime girmesi önerisine şerh koyarak, bazı şehirlerde kendi amblemiyle seçimlere katılma kararı aldı. TİP, ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'millet ittifakı' adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme eğiliminde olduğunu belirtti ve adaylık başvurusu yapacaklar için deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için yardım şartı getirdi.
12 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, ittifaklar ve seçim stratejileri hakkında açıklamalarda bulundu. Kadıgil, bazı şehirlerde TİP listesinden seçime girilmesinin daha uygun olacağını belirtti. Özellikle HDP'nin milletvekili çıkaramayacağı illerde TİP'in seçime girmesinin HDP'ye zarar vermeyeceğini ifade etti. Kadıgil, İstanbul gibi stratejik illerde de TİP'in yarışabileceğini söyledi. Sosyal medyada Kadıgil'in bu yaklaşımı eleştirilere neden oldu. Eleştiriler, TİP'in HDP sayesinde mecliste temsil edildiğini ve kendi başına yeterli desteği olmadığını öne sürdü.
15 Mart 2023

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin 21-22 Şubat tarihlerinde gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında mevcut başkan CHP'li Ekrem İmamoğlu, AKP ve MHP'nin adayı Murat Kurum'un 3 puan önünde yer alıyor. Anket, İstanbul'un 39 ilçesinde 1664 kişiyle yapılmış ve hata payı +/- 2,40 olarak belirlenmiştir. İmamoğlu'nun oy oranı %43,5, Kurum'un oy oranı ise %40,2 olarak kaydedilmiştir. Diğer adayların oy oranları ve partilerin seçmen eğilimleri de paylaşılmıştır.
2 Mart 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'daki seçmenlere oylarının güvende olduğunu ve seçim sürecinin güvenli bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Mükerrer sayımlar ve birleştirme tutanaklarının hazırlanmasının uzun sürmesi nedeniyle seçim kurullarında CHP örgütünün nöbetinin devam ettiğini belirtti. Kaftancıoğlu, seçim akşamı boyunca da İstanbul'daki sürece dair bilgilendirme yapmıştı.
15 Mayıs 2023
İşaretlediklerim