İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre, İstanbul'da eylül ayında fiyatı en çok artan ürünler okul malzemeleri oldu. Bu gruptaki artış yüzde 98'lere kadar ulaştı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 166'sının perakende fiyatı arttı. Eylülde önceki aya göre 'Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamaları Grubu'nda yer alan defter yüzde 98,94 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.
2 Ekim 2023

ORC Araştırma'nın 2-5 Ocak 2023 tarihleri arasında yaptığı ankete göre, AKP yüzde 32,0, CHP yüzde 23,5, İYİ Parti yüzde 19,1 oy alırken, HDP yüzde 7,3 ve MHP yüzde 6,2 oy oranına sahip. Cumhur İttifakı yüzde 38,2, Millet İttifakı ise yüzde 42,6 oy oranına ulaştı. ORC Araştırma'nın 19-22 Aralık 2022'deki anketinde ise Cumhur İttifakı yüzde 38,3, Millet İttifakı yüzde 41,7 oy almıştı. İki anket arasında İYİ Parti'nin oylarında yüzde 1,6'lık bir artış gözlemlendi. MetroPOLL araştırma şirketinin aralık ayında düzenlediği ankette ise AKP'nin oyunu bir önceki ankete göre yüzde 0,4 oranında artırdığı belirtildi.
6 Ocak 2023

Seçimlerin ardından yükselişe geçen Borsa İstanbul, istikrarlı görünümünü sürdürüyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, BIST-100 endeksinde dün en çok değer kazanan hisseler arasında ISATR, ISBTR, OTTO gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler arasında HKTM, SODSN, ISKUR gibi şirketler bulunuyor. Borsa İstanbul, 28 Şubat 2024 tarihinde günü düşüşle tamamladı.
29 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT'nin trafik sigortası ihalesi, pazarlık usulü ile ve Kamu İhale Kanunu'nun '21/b' maddesine dayanarak 22 milyon TL'ye İsmail Purtuloğlu'nun şirketine verildi. İhaleye sadece Purtuloğlu'nun şirketi katıldı ve yaklaşık maliyetin altında bir teklifle ihaleyi kazandı. İsmail Purtuloğlu daha önce AKP'den milletvekili aday adayı olmuş ve şirketi, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın varlıklarını sigortalama ihalesini de benzer bir yöntemle almıştı.
23 Ocak 2023

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında gerçekleştirilen genel başkanlık seçimi, üçüncü tura uzadı. İkinci turda bin 158 delegenin oy kullandığı seçimde, Koray Aydın 565, Müsavat Dervişoğlu 570 oy alırken, diğer adaylar önemli bir oy sayısı elde edemedi. Üçüncü tur oylama, en çok oy alan Aydın ve Dervişoğlu arasında gerçekleşecek ve salt çoğunluk aranmayacak.
27 Nisan 2024

İYİ Parti'de TBMM grup başkanlığına Koray Aydın getirilirken, grup başkan vekilleri olarak Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta belirlendi. Önceki dönemde grup başkanı olan İsmail Tatlıoğlu'nun yerine Aydın geçti. Dervişoğlu ve Usta ise önceki dönemde de grup başkan vekili olarak görev yapıyorlardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Koray Aydın'ı Mart 2022'de teşkilat başkanlığı görevinden almış ve teşkilatları doğrudan kendine bağlamıştı.
7 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de katıldığı bir programda, İstanbul'daki mülteci nüfusunun artışına ve bunun siyasi sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, eğer denetlenmezse 2050 yılında İstanbul'un beşte birinin mültecilerin oylarıyla yönetilebileceğini belirtti. Ayrıca, seçim süreçlerinde yaşanan bazı sorunlara ve Sinan Oğan'ın seçim kararlarına değindi. Muharrem İnce'nin seçim matematiğindeki etkisine ve Kılıçdaroğlu için destek iddialarına da yorum yaptı.
22 Mayıs 2023

İYİ Parti'nin ATO Congresium'daki üçüncü olağan kurultayında genel başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Oylama sonucuna göre, 1151 delegenin katıldığı seçimde, 1127 oyun geçerli olduğu belirtildi. Tek aday olan Meral Akşener, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi.
24 Haziran 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da saat 19:17 itibariyle sandıkların yüzde 15'inin sisteme girdiğini ve bu verilere göre Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,33 ile önde olduğunu açıkladı. Açıklanan verilere göre, mevcut Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan yüzde 43,94, Sinan Oğan yüzde 4,45 ve Muharrem İnce yüzde 0,28 oy almış durumda.
14 Mayıs 2023

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlerde İstanbul'da kendi adaylarıyla yarışacaklarını duyurdu. Doğan, partinin aday belirleme çalışmalarına başladığını ve 9 Şubat'a kadar İstanbul adaylarını ve diğer kentlerdeki adayları açıklayacaklarını belirtti. Açıklamada, DEM Parti'nin seçimlere kazanma amacıyla girdiği vurgulandı.
4 Şubat 2024

İYİ Parti'nin genel başkanlık seçimlerinde Müsavat Dervişoğlu, üçüncü tur oylamada Koray Aydın'ı geçerek yeni genel başkan oldu. İkinci turda 1158 delege oy kullanmış ve 1152 oy geçerli sayılmıştır. Müsavat Dervişoğlu ikinci turda 570 oy alırken, Koray Aydın 565 oy almıştır. Üçüncü turda ise Dervişoğlu 611 oy ile Aydın'ın 548 oyuna karşı üstünlük sağlamıştır.
27 Nisan 2024

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü başkanlığına aday olduğunu açıkladı ve bu kararının ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirtti. İTO'nun mart ayı meclis toplantısında konuşan Saran, Fenerbahçe'yi şampiyon yapma hedefiyle yola çıktıklarını ve Türk sporu ile olimpik sporcuların başarısı için çalışacaklarını ifade etti. Saran, Fenerbahçe ve Türk sporunun Avrupa'da ve Olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edilmesi için planlar ve hayallerle çalışacaklarını söyledi.
15 Mart 2024

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bir anket şirketinin yaptığı araştırmaya göre İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 19,7 olduğunu belirtti. Aynı araştırmada AKP'nin oy oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 28,9 olarak belirlendi. Diğer anket şirketleri MetroPOLL, Yöneylem ve ORC'nin sonuçları ise İYİ Parti ve AKP için farklı oranlar gösteriyor. ORC'nin son anketinde İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 19,1 olarak ölçüldü ve bu oran önceki ankete göre 1,6 puanlık bir artış gösterdi.
7 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakının seçimlere katılım şeklinin netleştiğini ve bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek olmak olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi amblemleriyle seçimlere katılacağını ve Yeşil Sol Parti'nin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve TİP'in belli şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceği açıklanmıştı.
5 Nisan 2023

İstanbul Tabip Odası, İstanbul'da kızamık hastalığından dolayı çocuk ölümleri olduğunu ve hastalıktaki artışın endişe verici boyutlara ulaştığını açıkladı. Kızamık aşısının önemi vurgulanarak, ailelerin çocuklarını aşılatmaları çağrısı yapıldı. DSÖ'nün Avrupa Bölgesi için belirlediği kızamık eliminasyon hedefine Türkiye'nin hala ulaşamadığı belirtildi. Aşı reddi ve kararsızlığının arttığı, mevzuattaki boşlukların bu durumu kolaylaştırdığı ifade edildi. İTO, Sağlık Bakanlığı'na kızamık vakaları ve alınacak önlemlerle ilgili sorular yöneltti.
13 Haziran 2023

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 lira olarak belirlendi. İTO'nun kasım ayı meclis toplantısında yapılan oylama sonucunda, 1 kilogram ekmek fiyatının azami 40 TL olmaması kaydıyla bu karar alındı. Daha önce İTO üyesi fırınlarda 200 gram ekmek 6,5 lira fiyatla satılıyordu.
9 Kasım 2023

AKP, özellikle az oy farkıyla kaybettiği yerlerde seçim sonuçlarına itiraz ediyor ve bu itirazlar genellikle kabul ediliyor. Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde seçimlerin tekrarlanmasına karar verilirken, DEM Parti'nin Bitlis merkezdeki itirazı polis barikatıyla engellendi. İstanbul'da ise CHP'nin Gaziosmanpaşa'da kazandığı seçim sonuçlarına AKP'nin itirazı üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verilirken, CHP'nin Ümraniye için yaptığı benzer itiraz reddedildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kaybedenlerin masa başında kazanma baskılarına karşı hukukun müdahale etmesi gerektiğini belirtti.
2 Nisan 2024

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda düşük oy oranı alan Sinan Oğan'ı destekleyen Ata İttifakı'nın partilerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifakın resmen sona erdiğini duyurdu. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nin oluşturduğu ittifak genel seçimlerde yüzde 2,44 oy alarak milletvekili çıkaramadı. Öz, ittifakın seçimle başlayıp seçimle sona erdiğini ve ikinci turda devam etmeyeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kararını pazartesi günü açıklayacağı bildirildi.
21 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kullanılacak oy pusulasındaki sıralamayı tamamladı. 8 Nisan'da kura ile belirlenen ittifakların ve partilerin yerleri kesinleşti. Cumhur İttifakı altıncı, Millet İttifakı on beşinci, Emek ve Özgürlük İttifakı yedinci, Ata İttifakı ise on altıncı sırada yer alacak. Pusulanın ilk üç sırasında sırasıyla Millet Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi ve Sosyalist Güç Birliği İttifakı bulunuyor.
19 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada genel seçim kaybının ardından toparlanmanın önemini vurguladı ve İYİ Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda olumlu düşündüğünü ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine rağmen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her türlü iş birliğine açık olduğunu ve Akşener ile verimli bir görüşme yaptığını belirtti. İmamoğlu, toplumsal ittifak zemininin zaten oluştuğunu ve İstanbul'da her yaştan vatandaşla iş birliği kurduklarını kaydetti.
1 Aralık 2023
İşaretlediklerim