Warner Bros, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yeni devam filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film, Peter Jackson'ın yapımcılığında ve Andy Serkis'in yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Şu anda senaryo geliştirme aşamasında olan film, Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens gibi serinin önceki üyeleri tarafından desteklenecek. Warner Bros, Tolkien’in telif haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket Embracer Group ile anlaşarak birden fazla film için hakları güvence altına almış.
10 Mayıs 2024

Warner Bros. Discovery, Peter Jackson'ın yönettiği ve büyük başarı elde eden 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin yeni filmlerini çekeceğini açıkladı. Yapım şirketi, serinin daha önce keşfedilmemiş kısımlarını ele alacak yeni projeler için New Line Cinema ile anlaşma sağladı. Ayrıca, 'Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı' adında, seriden 183 yıl öncesini konu alan bir animasyon filmi üzerinde çalışıldığı ve Nisan 2024'te vizyona girmesinin planlandığı belirtildi.
24 Şubat 2023

Ünlü canavarlar Godzilla ve King Kong'un yer aldığı evrenin beşinci filmi olan 'Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk' için ilk fragman yayınlandı. 2021 yapımı 'Godzilla vs. Kong' filminin yönetmeni Adam Wingard, bu yeni filmde de yönetmenlik görevini üstleniyor. Film, Kong ve Godzilla'nın insanlık için yeni bir tehdide karşı birleşmelerini anlatıyor. Rebecca Hall, Brian Tyree Henry ve Kaylee Hottle gibi isimler serideki rollerine geri dönerken, Dan Stevens ve Fala Chen gibi yeni isimler de kadroya katılıyor. Filmin senaryosu Terry Rossio, Jeremy Slater ve Simon Barrett tarafından yazılmış ve film 12 Nisan 2024'te sinemalarda gösterime girecek.
4 Aralık 2023

'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, Maymunlar Cehennemi üçlemesiyle aynı evrende geçiyor ve 24 Mayıs 2024'te vizyona girecek. Film, yeni bir zalim maymun liderinin imparatorluğunu kurarken genç bir maymunun geçmişi sorgulamasını ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği tanımlayacak seçimler yapmasını konu alıyor. Filmin kadrosunda Owen Teague, Freya Allan ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.
5 Kasım 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

'Açlık Oyunları' serisinin yeni filmi 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Baladı', serinin önceki olaylarından 64 yıl öncesini konu alıyor. Filmde, gelecekte 'kötü adam' olarak tanınacak Coriolanus Snow'un gençliği ve akıl hocalığı yaptığı Lucy Gray Baird'in hikayesi anlatılacak. 17 Kasım 2023'te gösterime girmesi planlanan filmde Tom Blyth ve Rachel Zegler başrolleri paylaşırken, Peter Dinklage, Hunter Schafer ve Viola Davis gibi ünlü isimler de kadroda yer alıyor. İlk 'Açlık Oyunları' filmi 2012 yılında gösterime girmiş ve Suzanne Collins'in roman üçlemesinden uyarlanmıştı.
28 Nisan 2023

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, 2019 yapımı Joker filminin devamı olan 'Joker: İkili Delilik' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, dünya çapında büyük bir başarı yakalayan ilk filmin ardından merakla beklenen bir devam niteliğinde. Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolüyle geri dönerken, Lady Gaga ise Harley Quinn karakterini canlandıracak. Film, 4 Ekim 2024'te sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
10 Nisan 2024

James Cameron tarafından yönetilen ve dünya çapında 2.32 milyar dolar hasılat elde eden 'Avatar: Suyun Yolu' filmi, 7 Haziran'da Disney+ kataloğuna eklenecek. Film, Avatar serisinin ikinci filmi olup, ilk filmden 10 yıl sonrasını konu alıyor ve Sully Ailesi'nin hikayesini anlatıyor. Ayrıca filmle ilgili özel içerikler de platformda yer alacak.
16 Mayıs 2023

Todd Phillips'in yönetmenliğini yaptığı ve Joaquin Phoenix ile Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı 'Joker 2: Folie à Deux' filminin çekimleri New York'ta sürüyor. Lady Gaga, ilk Joker filminden ikonik hale gelen 'Joker Merdivenleri'nde görüntülendi. Bu merdivenler, Joker karakterinin dans ettiği sahne ile ünlü olmuştu. Yeni filmde Lady Gaga'nın canlandırdığı Harley karakteri, bu merdivenlerden çıkarken gösteriliyor. Filmin 4 Ekim 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.
3 Nisan 2023

Chris Pratt'in seslendirdiği, lazanya düşkünü kedi Garfield'ın yeni animasyon filmi 'The Garfield Movie'nin ilk fragmanı yayınlandı. Filmde Garfield'ın kayıp babası Vic karakterini Samuel L. Jackson, sahibi Jon karakterini ise Nicholas Hoult seslendiriyor. Mark Dindal tarafından yönetilen film, 24 Mayıs 2024'te sinemalarda olacak. Filmin konusunda Garfield, köpek arkadaşı Odie ile birlikte kayıp babası Vic'in riskli bir soygununa katılıyor.
14 Kasım 2023

Disney, 2006 yapımı 'Şeytan Marka Giyer' filminin devamını çekmeye hazırlanıyor. İlk filmde Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt gibi ünlü oyuncular yer almıştı. Devam filminde, geleneksel dergi yayıncılığının düşüşe geçtiği bir dönemde Miranda Priestly'nin kariyerine yeniden yön vermesi konu edilecek. Filmin senaristi Aline Brosh McKenna ile görüşmeler sürerken, oyuncu kadrosu henüz netleşmedi.
9 Temmuz 2024

DreamWorks Animation, Shrek serisinin beşinci filminin 1 Temmuz 2026'da vizyona gireceğini açıkladı. Yeni filmde Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz yine seslendirme kadrosunda yer alacak. Beşinci film, Eddie Murphy'nin seslendirdiği Eşek karakterine odaklanan bir spin-off olacak. Shrek serisinin ilk filmi 2001'de vizyona girmiş ve dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde etmişti.
10 Temmuz 2024

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, Todd Phillips'in yönettiği yeni Joker filmi 'Folie à Deux'nin ilk resmi posteri yayınlandı. Posterde, Phoenix ve Gaga'nın karakterleri dans ederken gösteriliyor ve filmin 4 Ekim'de vizyona gireceği belirtiliyor. Ayrıca, filmin müzikal bir yönü olacağına dair ipuçları veriliyor ve fragmanın 9 Nisan'da yayınlanacağı duyuruluyor. Filmde, Phoenix'in Joker karakterinin doktoru olan ve sonrasında ona aşık olan Gaga'nın canlandırdığı Harleen Quinzel'in hikayesi anlatılıyor.
3 Nisan 2024

Joker: Folie À Deux filminin beklenen orijinal fragmanı Warner Bros. tarafından yayınlandı. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek ve dünya prömiyerini Eylül 2024'te Venedik Film Festivali'nde yapacak. Fragman, Frank Sinatra'nın 'When You're Smiling' şarkısıyla başlıyor ve Harley'nin Judy Garland'ın 'Pet Happy' şarkısını söylemesiyle son buluyor. Ayrıca, filmin 70 mm IMAX versiyonunun bazı bölgelerde gösterime gireceği açıklandı.
24 Temmuz 2024

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Gareth Edwards, 'Godzilla' ve 'Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi' filmlerinden sonra yedi yıl aradan sonra 'The Creator' isimli yeni bir bilim-kurgu filmi ile dönüyor. Film, John David Washington ve Gemma Chan'ın başrollerini paylaştığı ve yapay zeka güçleri ile insan türü arasındaki bir savaşı ele alıyor. Filmde, Joshua isimli eski bir özel kuvvetler ajanının, insanlığı sona erdirme gücüne sahip bir yapay zeka silahını yok etmek için görevlendirildiği anlatılıyor. Fragmanı yayınlanan film, 29 Eylül'de sinemalarda gösterime girecek.
19 Mayıs 2023

Ödüllü yönetmen Greta Gerwig, 'Barbie' filminin ardından Netflix'in 'Narnia Günlükleri' serisini beyazperdeye taşıyacak. Netflix, 2018'de C.S. Lewis'in ünlü eserinin yapım haklarını satın alarak seriyi yeniden çekme kararını duyurmuştu. Yaklaşık 9 ay önce Gerwig'in bu projenin başına geçebileceği iddiaları ortaya atılmış ve bu bilgi şimdi resmileşti. Gerwig, Netflix için en az iki 'Narnia Günlükleri' filmi yazıp yönetecek ve menajeri onun büyük bir stüdyo yönetmeni olmayı hedeflediğini belirtiyor.
4 Temmuz 2023

James Cameron'ın yönettiği 'Avatar: Suyun Yolu' filmi, 16 Aralık 2022 tarihinde vizyona girdikten sonra dünya çapında 1,7 milyar dolar hasılat elde ederek, 'Jurassic World'ü geçip tüm zamanların en çok hasılat yapan yedinci filmi unvanını kazandı. Cameron'un gişede ilk ona giren üçüncü filmi olan bu yapım, Avatar serisinin beş filmle tamamlanması planlanan ikinci filmidir. Serinin devamı için en az 2 milyar dolar hasılat yapması gerektiği belirtiliyor.
9 Ocak 2023

Disney ve Pixar tarafından hazırlanan 'Elemental: Doğanın Güçleri' adlı animasyon filminin Türkçe fragmanı yayınlandı. Film, 16 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek. Peter Sohn'un yönettiği ve zıt elementlerin bir arada yaşadığı Element Şehri'nde geçen film, ateş ve su elementlerinden iki karakterin dostluğunu ve maceralarını konu alıyor. Filmin yapımcılığını Denise Ream üstleniyor.
28 Mart 2023

Zack Snyder tarafından yaratılan ve başlangıçta 'Star Wars' evreni için tasarlanan ancak daha sonra bağımsız bir proje haline gelen yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon: Part One: A Child of Fire'ın fragmanı yayınlandı. Film, isyancılar ve savaş yetimlerinden oluşan bir ekibin hikayesini anlatıyor ve 22 Aralık 2023'te Netflix'te yayınlanacak. Oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins gibi ünlü isimler yer alıyor ve film, Snyder'ın Netflix için yarattığı 'Army of the Dead' serisiyle aynı sinematik evreni paylaşıyor.
13 Kasım 2023
İşaretlediklerim