Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona giriyor. Selcen Ergun'un ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi 'Kar ve Ayı', Oscar ödüllü Tilda Swinton'ın rol aldığı 'Sonsuz Sır', Nicolas Cage ve Joel Kinnaman'ın başrollerini paylaştığı 'Şeytana Sempati', Deniz Çınar'ın yazıp yönettiği 'Bulutların Üstünde', Güney Kore yapımı 'Kaçakçılar', Danimarka yapımı anime film 'Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu' ve korku filmleri 'Dehşetin Yüzü 2' ve 'Şeytanın Elçileri' izleyicilerle buluşacak.
8 Eylül 2023

Oscar ödüllü aktör Russell Crowe, 'Şeytanın Düşmanı' adlı korku ve gerilim filminde Vatikan'ın baş şeytan çıkarıcısı Peder Gabriel Amorth rolünü üstlenerek ilk kez bir korku filminde oynayacak. Crowe, rolü için Peder Amorth'un kitaplarını okuduğunu ve şeytan çıkarma ayinlerini izleyen insanlarla konuştuğunu belirtti. Kariyeri boyunca yoğun bir şekilde çalıştığını ve yaşlanmayı kabullendiğini ifade eden Crowe, filmle ilgili olumlu tepkiler aldığını aktardı. 'Şeytanın Düşmanı', 5 Mayıs'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek.
27 Nisan 2023

Sinema tarihinin en popüler serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi 'Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları' İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergi, 40 yıl boyunca hayranları tarafından tasarlanan 600'den fazla parçayı içeriyor. Sergi süresince film okumaları, Star Wars yapımlarının ve belgesellerinin gösterimleri gibi birçok farklı etkinlik de düzenleniyor. Sergi, 1 Şubat 2024'e kadar ziyaret edilebilir.
2 Ekim 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

Amazon Prime Video, ilk yerli Amazon Original filmi 'Rüyanda Görürsün'ü 3 Şubat Cuma günü yayınlamaya hazırlanıyor. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, zengin iş insanı Engin ile orta sınıf aileden gelen Pelin'in bir partide yollarının kesişmesi ve ardından kendilerini evli olarak buldukları fantastik bir hikayeyi izleyiciye sunuyor.
13 Ocak 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023

Warner Bros. Discovery, J.K. Rowling'in ünlü fantastik roman serisi Harry Potter'ın dizi uyarlaması için yazarla görüşmeler yaptığını ve anlaşmaya yakın olduklarını açıkladı. Dizi, Discovery+ ve HBO Max'in birleşmesiyle oluşacak yeni platformda yayınlanacak. Rowling'in transfobik açıklamaları nedeniyle olası bir boykot ihtimali tartışılırken, yapımcı şirket Rowling'in dizide yalnızca yaratıcı ekibe destek vereceğini, sorumlu ya da birincil yaratıcı olarak görev almayacağını belirtti. Harry Potter serisi daha önce sekiz film, tema parkları, 'Fantastic Beasts' film serisi, 'Harry Potter and the Cursed Child' tiyatro prodüksiyonu ve 'Hogwarts Legacy' video oyunu ile geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştı.
4 Nisan 2023

1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak 10 film belirlendi. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlenen filmler Türkiye'de ilk kez Antalya'da sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca '8×8', 'Bildiğin Gibi Değil', 'Hayat', 'Kurban' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri dünya ilk gösterimlerini festivalde yapacaklar. Festivalde ilk filmlerini gerçekleştiren yönetmenlerin aday olabildiği 'Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü' için ise 'Beraber', 'Yurt' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri değerlendirilecek.
6 Eylül 2023

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos ve oyuncu Emma Stone, 'Bugonia' adlı film için üçüncü kez bir araya geliyor. Film, Güney Kore yapımı bilimkurgu komedisi 'Save the Green Planet'in bir uyarlaması olacak ve başrollerde Emma Stone ile Jesse Plemons yer alacak. 'Bugonia'nın yayın hakları Focus Features'a satıldı ve ABD'de Focus Features, uluslararası dağıtımını ise Universal Pictures üstlenecek. Lanthimos ve Stone daha önce 'Poor Things' ve 'Kinds of Kindness' filmlerinde birlikte çalışmıştı.
20 Mayıs 2024

Titanik gemisinin enkazına turistik sefer düzenleyen 'Titan' denizaltısının 18 Haziran'da parçalanması sonucu beş kişi hayatını kaybetti. Bu olayın ardından, 1997'de Titanik filmiyle büyük başarı yakalayan yönetmen James Cameron'a, Titan faciasını konu alacak bir dizi veya film için teklif götürüldüğü belirtiliyor. Projeyle ilgili olarak Hollywood yıldızlarının da başrolde yer alabileceği ve diğer yönetmenlerin de projeye dahil olabileceği konuşuluyor.
14 Temmuz 2023

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

Gladyatör 2 filminin orijinal fragmanı yayınlandı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmenliğini yine Ridley Scott'ın üstlendiği film, 22 Kasım'da vizyona girecek. Devam filminde, Paul Mescal, orijinal filmdeki Lucius Verus karakterinin yetişkin halini canlandırıyor.
9 Temmuz 2024

İngiliz komedyen ve aktör Ricky Gervais, 'Armageddon' isimli yeni komedi şovunun 25 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacağını Twitter hesabından duyurdu. Gervais, bu tarihin önümüzdeki 2 bin yıl boyunca şovun Netflix'e düştüğü gün olarak hatırlanacağını esprili bir dille ifade etti. Gervais'in daha önceki şovları 'Humanity' ve 'Supernature' da Netflix platformunda yer alıyor.
21 Kasım 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden ilk tanıtım yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olarak, tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine bir hikaye sunuyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
24 Ekim 2023

Cem Yılmaz, 2004 yapımı G.O.R.A.'nın devam filmi olan GORA 4 GORA'nın çekileceğini ve Netflix'te yayınlanacağını duyurdu. Yılmaz, daha önce G.O.R.A.'nın devamı niteliğinde olan A.R.O.G'u 2008'de ve Arif v 216'yı 2018'de çekmişti. X hesabından yaptığı paylaşımda, 20 yıl sonra gelen bu yeni film için heyecanını dile getirdi. Filmin yayın tarihi ise henüz belli değil.
21 Mayıs 2024

Popüler Türk polisiye dizisi 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nin ikinci sezon fragmanı izleyiciyle paylaşıldı. Dizi, 7 Aralık'ta BluTV'de yayınlanacak. İkinci sezonda, Behzat başkomiser ve ekibi Ankara'daki kaosu çözmeye devam edecek. Yeni sezonda kadroya Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi isimler katılırken, yönetmenliğini Devrim Yalçın'ın üstlendiği ve senaryosunu Ercan Uğur'un yazdığı belirtildi.
16 Kasım 2023

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Cannes Film Festivali'nin ilk yarısında öne çıkan üç film, kadın karakterlerin hikayelerini merkezine alıyor. 'Wild Diamond', sosyal medya ve reality show dünyasında sınıf atlamaya çalışan bir genç kadını anlatırken, 'The Girl with the Needle' savaş sonrası sefalet içinde bir kadın hikayesi sunuyor. 'Bird' ise, zor bir aile ortamında büyüyen 12 yaşındaki Bailey'nin hikayesini işliyor. Her üç film de farklı açılardan kadınların yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri ele alıyor.
21 Mayıs 2024

Aslı Enver ve Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı, Emin Alper'in yönettiği 'Arayış' dizisinin ilk tanıtım fragmanı Disney+ sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı. Fragmanda, farklı inançlara uygun şekilde dua eden insanlar ve doğanın güzelliği ile mistisizmin öne çıktığı mekanlar gösteriliyor. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve yolunu kaybetmiş bir kadının, gizemli bir adada kendini arayışını ve şaibeli bir tarikatla karşılaşmasını konu alıyor. Yönetmen Emin Alper, daha önce 'Alef' gibi başarılı bir platform dizisiyle de tanınmaktadır.
3 Mayıs 2023

Altın Küre ödüllü aktör Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisinin ikinci sezonu, 19 Temmuz'da Disney+ üzerinden izleyicilerle buluşacak. Dizi, dram ve komedi türlerini harmanlayan bir yapım olarak tanımlanıyor. Yeni sezonda Emmy ödüllü Bob Odenkirk konuk oyuncu olarak yer alacak ve başarılı oyuncu Molly Gordon da kadroya katılacak.
11 Mayıs 2023
İşaretlediklerim