Gezi davasında mahkumiyet kararı bozulan mimar Mücella Yapıcı, tahliye olduktan sonra adalet sistemini eleştirdi. Yargıtay, Yapıcı'nın yanı sıra Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin 18'er yıllık hapis cezalarını bozdu. Ancak Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'nun 18'er yıllık hapis cezasını onadı. Yapıcı, tahliye olduktan sonra 'Bu nasıl bir adalet, hala anlamış değilim. Ben burada canlarımı bıraktım çıkıyorum.' ifadelerini kullandı.
28 Eylül 2023

İstanbul'da ormanlık alanda bulunan bir erkek cesedinin, kayıp olarak aranan Semih Sevim'e ait olduğu tespit edildi. Sevim'in eski kız arkadaşı Seçil Çiftçi, sorgusunda Sevim'i öldürdüğünü ve babasıyla birlikte cesedi ormana gömdüklerini itiraf etti. Çiftçi ve babası tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16 Ocak 2023

İstanbul'da bir polisi öldüren Yunus Emre Geçti'nin annesi, oğlunun madde bağımlısı olduğunu ve yetkililere defalarca bildirdiğini ancak hiçbir önlem alınmadığını belirtti. 26 suçtan kaydı bulunan Geçti, Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandıktan sonra firar etmiş ve yeniden yakalanınca polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldürmüştü. Olayda bir polis memuru ve zanlının annesi de yaralanmıştı. Geçti, hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.
24 Eylül 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla tanınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret etti. Baba Hançer, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu belirterek, kızının yanı sıra birçok aile ferdini kaybettiğini ancak evlat acısının çok daha ağır olduğunu ifade etti. Ayrıca, felaket sonrası Ankara'ya taşınan ve yeni bir hayat kurmaya çalışan Hançer, her ay kızının mezarını ziyaret ettiğini ve dava süreçlerinin başladığını söyledi.
6 Şubat 2024

Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın kızı Vera, babasına doğum günü için bir mektup yazdı. Mektubunda babasını çok özlediğini ve onunla yeniden güzel vakit geçirmek istediğini belirtti. Tayfun Kahraman, 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve kızı Vera, üçüncü doğum gününü de babasız kutlayacak. Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, bu mektubu sosyal medya hesabından paylaştı ve yaşadıkları hukuksuzluğun sadece kendi ailelerinin değil, tüm ülkenin meselesi olduğunu vurguladı.
30 Temmuz 2024

Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulundu. Nevzat B., Narin'in cesedini dereye gömdüğünü itiraf etti ve amca Salim Güran'ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı ve Nevzat B. ile Salim Güran tutuklandı. Soruşturma devam ederken, Nevzat B.'nin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtildi.
10 Eylül 2024

Sekiz yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada, adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden dokuzu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Narin’in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir dere yatağında bulunmuştu. Cinayetle ilgili olarak Narin’in amcası ve itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında üç şüpheliye adli kontrol şartı getirildi.
12 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 24 şüpheli gözaltına alındı. Nevzat B., Narin'in cesedini Eğertutmaz Deresi'ne gömdüğünü itiraf etti ve muhtar Salim Güran'ın cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini iddia etti. Nevzat B., savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
10 Eylül 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, sanık polis Hüseyin Engin'e verilen yedi ay 15 günlük hapis cezasına Korkmaz'ın ailesi itiraz etti. Aile, Yargıtay'a başvurarak sanığın 'eziyet' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Daha önceki yargılamalarda diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan'a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verilmiş, iki polis beraat etmişti.
25 Ocak 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş-Pazarcık depreminde oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, cenazelerini defnettikten sonra yıkımın nedenlerini ve sorumlularını araştırmaya başladı. Göksu, dört aydır iddianamenin hazırlanmasını bekliyor ve adalet sağlanana kadar mücadele edeceğini belirtiyor. Oğlu ve ailesinin yaşadığı Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına yol açan sorumluların bulunmasını isteyen Göksu, apartmanın yıkılmasında yapılan tadilatlar ve belediyenin rolüne dikkat çekiyor. Göksu, hukuki süreçte ilerleme olmamasından şikayetçi ve adaletin yerini bulması için mücadelesini sürdüreceğini ifade ediyor.
11 Haziran 2023

Yargıtay Başsavcılığı, Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen müebbet hapis cezası ve diğer beş sanığa verilen 18'er yıl hapis cezalarının onanmasını talep etti. Mücella Yapıcı'nın mahkumiyetinin bozulması istendi. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın yargılamasının durdurulması gerektiği yönündeki düşünceye katılmadı. Tebliğnamede, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması ve 15 Temmuz darbe girişimi 'darbe girişimi' olarak tanımlandı ve Gezi Parkı eylemleri sırasında düzenlenen forumlar ve etkinlikler ele alındı. Ayrıca, Kavala ile ilgili tanıklıklar ve delillerin yeniden değerlendirilmesi vurgulandı.
8 Temmuz 2023

Metin Lokumcu davasında savcı, sanıkların ayrı ayrı beraatlerini talep etti. Emekli öğretmen Metin Lokumcu, 2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde polisin biber gazı kullanması sonucu hayatını kaybetmişti. Ailenin avukatı Meriç Eyüpoğlu, savcının mütalaasını eleştirerek, adaletin sağlanmadığını belirtti. Duruşma 6 Eylül 2024'e ertelendi.
11 Haziran 2024

Mersin'in Bozyazı ilçesinde emekli öğretim görevlisi Selahattin Doludeniz'in cesedi, 14 Eylül'de çöplük alana bırakılan bir varilde bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan oğlu Orkun Doludeniz, polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Zanlı, ifadesinde babasını evde hareketsiz yatarken bulduğunu ve cesedi ticari taksiyle çöplük alana götürdüğünü iddia etti. Selahattin Doludeniz'in kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek.
16 Eylül 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 944. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, eyleme müdahale ederek en az 25 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Sevil Turgut, Ümit Efe ve diğer bazı isimler bulunuyor.
29 Nisan 2023

Osman Kavala, AKP'li Tuğrul Türkeş'in kendisini cezaevinde ziyaret edeceğine dair açıklamasında, babası Alparslan Türkeş'in de yedi yılını hapiste geçirdiğini hatırlatmasına yönelik eleştirileri yadırgadığını belirtti. Kavala, Türkeş'in bu sözlerle babasının çektiği acıları ve bu deneyimin kendisini başkalarının acılarına karşı duyarlı hale getirdiğini anlatmak istediğini ifade etti. Ayrıca, hukukun egemen olduğu bir ülkede her bireyin hayatının ve haklarının eşit derecede değerli olduğunun kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.
23 Temmuz 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, pizza teslimatı sırasında 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir, kasten tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor. Ancak, 18 yaşından küçük olması nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Savcı, Özdemir için 18 yıl hapis cezası istedi.
22 Mayıs 2024

17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesine ait araçla İstanbul'da bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Annesi Eylem Tok tarafından yurt dışına kaçırılan Timur'un babası Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçundan ifade verdi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bülent Cihantimur, oğlunun ve Eylem Tok'un yurt dışına kaçışı hakkında bilgi verdi ve oğlunun Türkiye'ye dönmek istediğini belirtti.
15 Mart 2024

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından sanatçı ve siyasetçilerin çağrıları sonucu cezaevindeki annesi Gülten Sayın ile ziyaret hakkı kapsamında buluştu. Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onaylanınca Aralık ayında cezaevine girmişti. Baba Süleyman Sayın, oğlunun annesiyle son günlerini geçirebilmesi için cezanın ertelenmesini talep ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu desteklerini ifade etmişler ve change.org'da bir imza kampanyası başlatılmıştı.
28 Şubat 2023

Van'ın Çatak ilçesinde iki gün boyunca haber alınamayan Mazlum Tanış'ın (23) cesedi, arama çalışmaları sonucunda kayalıklar arasında bulundu. Otopsi sonucunda vücudunda saçma izlerine rastlanan gençle ilgili soruşturma kapsamında, oğluyla en son dağda görülen baba Zübeyit Tanış ifadeye çağrıldı. Sorgusunda oğlunu silahla vurduğunu itiraf eden baba, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16 Ocak 2023
İşaretlediklerim