Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

Dünyaca ünlü kutu oyunu Monopoly, beyazperdeye uyarlanıyor. Barbie filmiyle gündeme gelen Margot Robbie'nin kurucusu olduğu LuckyChap yapım şirketi, filmin yapımcılığını üstleniyor. Hasbro Entertainment da ortak yapımcı olarak projede yer alıyor. Oyunun sinemaya nasıl uyarlanacağına dair detaylar henüz belirsiz.
12 Nisan 2024

2023 Cannes Film Festivali, 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve açılışını Johnny Depp'in oynadığı 'Jeanne du Barry' filmi yapacak. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Bu film, Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard ile yaşadığı yasal mücadeleden sonra çektiği ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor ve Depp'in sinemaya dönüşünü simgeliyor. Filmin yönetmenliğini ve başrolünü Depp ile paylaşan Maïwenn üstleniyor.
6 Nisan 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden ilk tanıtım yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olarak, tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine bir hikaye sunuyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
24 Ekim 2023

Yönetmen Ridley Scott, 'Napolyon' filminin fragmanında bulunan tarihsel yanlışlıklara yönelik eleştirilere, tarihe tam olarak bağlı kalmayı önemsemediğini belirterek yanıt verdi. Film, Napolyon Bonaparte'ın hayatını ve eşi Josephine ile olan ilişkisini konu alıyor ve Joaquin Phoenix başrolde yer alıyor. Tarihçi Dan Snow'un eleştirilerine Scott, 'Başka işiniz gücünüz yok mu!' diyerek tepki gösterdi. Film, 22 Kasım'da gösterime girecek ve Scott'ın tarihsel detaylardan ziyade Phoenix'in performansına odaklandığı anlaşılıyor.
8 Kasım 2023

Çağatay Ulusoy'un başrolünde olduğu 'Terzi' dizisinin ikinci sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 28 Temmuz'da Netflix platformunda izleyiciyle buluşacak. Dizide Çağatay Ulusoy'a Salih Bademci, Olgun Şimşek, Şifanur Gül ve yeni sezonda Berrak Tüzünataç gibi isimler eşlik ediyor. İkinci sezonda, karakterlerin yaşadıkları acı, öfke ve çaresizlikle mücadeleleri ve yeni gelişmeler anlatılacak.
9 Mayıs 2023

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kadına şiddeti önlemeye yönelik 6284 sayılı kanunun değiştirilmesine karşı çıktığı için partisi içinde bazı kesimlerin tepkisini çekti. Bu durum, Zengin'in üç yıl önce bir programda 'Bohemian Rhapsody' filmini beğendiğini söylemesi üzerine, sosyal medya trolleri tarafından hedef gösterilmesine yol açtı. Troller, Zengin'in bu ifadesini ve filmin eşcinsel içerikli sahnelerini kullanarak eleştirilerde bulundu. AKP'nin oylarının düşmesi ve 14 Mayıs seçimleri öncesinde ittifakı genişletme çabaları sırasında, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR gibi 6284'e karşı duruş sergileyen partilerle iş birliği yapılması da tartışmaların bir parçası oldu.
14 Nisan 2023

ABD'li oyuncu Johnny Depp, Alice Cooper ve Joe Perry'den oluşan Hollywood Vampires grubu, dünya turnesi kapsamında İstanbul'daki Life Park'ta konser verdi. Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Ogün Şanlısoy da konser öncesinde sahne aldı. Konser, Neo Events ve Stellar organizasyonuyla gerçekleşti ve katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Grup, konser gelirlerini DEC deprem yardım fonuna bağışlayacağını duyurdu.
10 Haziran 2023

Warner Bros. Discovery, Peter Jackson'ın yönettiği ve büyük başarı elde eden 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin yeni filmlerini çekeceğini açıkladı. Yapım şirketi, serinin daha önce keşfedilmemiş kısımlarını ele alacak yeni projeler için New Line Cinema ile anlaşma sağladı. Ayrıca, 'Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı' adında, seriden 183 yıl öncesini konu alan bir animasyon filmi üzerinde çalışıldığı ve Nisan 2024'te vizyona girmesinin planlandığı belirtildi.
24 Şubat 2023

Disney ve Pixar tarafından hazırlanan 'Elemental: Doğanın Güçleri' adlı animasyon filminin Türkçe fragmanı yayınlandı. Film, 16 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek. Peter Sohn'un yönettiği ve zıt elementlerin bir arada yaşadığı Element Şehri'nde geçen film, ateş ve su elementlerinden iki karakterin dostluğunu ve maceralarını konu alıyor. Filmin yapımcılığını Denise Ream üstleniyor.
28 Mart 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren 'Kuru Otlar Üstüne' filminin ilk fragmanı ve görselleri yayınlandı. Film, Türkiye'de Bir Film dağıtımıyla yakında sinemalarda gösterime girecek. Filmin konusu, tacizle suçlanan ve hayatı altüst olan resim öğretmeni Samet'in hikayesini ve bu süreçte tanıştığı öğretmen Nuray ile ilişkisini ele alıyor.
9 Haziran 2023

Aras Bulut İynemli, başrolünde olduğu 'Atatürk' filminden ilk fragmanı paylaştı. Filmin birinci bölümü 3 Kasım'da vizyona girecek. Filmin TV versiyonu 29 Ekim'de FOX'ta yayınlanacak. İkinci bölümün ise Ocak 2024'te gösterime girmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum'da yer alacak ilk projeler belli oldu. Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work-in-Progress Platformları'na toplam 10 proje seçildi. Bu projeler arasında Erkan Tahhuşoğlu'nun 'Döngü', Ozan Yoleri'nin 'Güzel Bir Gece', Pınar Yorgancıoğlu'nun 'Karanlıkta Islık Çalanlar' gibi isimler yer alıyor.
31 Ağustos 2023

Oscar ödüllü ABD'li aktör Al Pacino, 29 yaşındaki kız arkadaşı Noor Alfallah'ın sekiz aylık hamile olduğunu ve dördüncü çocuğunu beklediğini açıkladı. Hamilelik haberini iki ay önce öğrenen ve DNA testi talep eden Pacino, kız arkadaşının hamileliği hakkında ilk kez konuştu ve baba olacağı için heyecanını ve bu durumun 'çok özel' olduğunu dile getirdi. Ayrıca, kız arkadaşının hamileliğine üzüldüğü yönündeki iddiaları yalanladı.
7 Haziran 2023

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden'in başrollerini paylaştığı, 'Aşık Shakespeare' adlı oyun, 4 Ekim'de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortaklığıyla sahneye konulan oyunun yönetmenliğini Serdar Biliş üstleniyor. Oyun, William Shakespeare'in gençliğine ve bir kadının erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için verdiği mücadeleye odaklanıyor.
1 Eylül 2023

Yönetmen David Fincher, 'Dünya Savaşı Z' devam filminin iptal edilmesinden memnun olduğunu belirtti. Fincher, devam filminin 'The Last of Us' ile benzer temaları ele alacağını ve bu nedenle iptalinin doğru bir karar olduğunu ifade etti. Fincher, 'The Last of Us'ın aynı temaları keşfetmek için daha fazla alanı olduğunu belirtti.
26 Ekim 2023

2014 yapımı korku filmi 'Peşimdeki Şeytan'ın devam filmi çekilecek. Yönetmen David Robert Mitchell ve oyuncu Maika Monroe'yu 10 yıl aradan sonra yeniden bir araya getiren filmin adı 'They Follow' olarak duyuruldu. Çekimler önümüzdeki yıl başlayacak ve film 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. İlk filmde cinsel temasla iletilen doğaüstü bir laneti içeren bir hikaye anlatılmıştı.
31 Ekim 2023

'Ölümlü Dünya 2' filmi, vizyona girdiği ilk üç gün içinde 400 bin seyirci sayısını geçerek, 'Bergen' filminden bu yana en yüksek açılış yapan yerli film oldu. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimlerin paylaştığı film, Mermer ailesinin maceralarını konu alıyor. Film, ilk gününde 110 bin seyirci çekerek 'Bergen' filminden bu yana en yüksek cuma başlangıcını gerçekleştirdi ve ilk filmin cuma gişesini yüzde 300'den fazla artırdı.
4 Aralık 2023

'Açlık Oyunları' serisinin yeni filmi 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Baladı', serinin önceki olaylarından 64 yıl öncesini konu alıyor. Filmde, gelecekte 'kötü adam' olarak tanınacak Coriolanus Snow'un gençliği ve akıl hocalığı yaptığı Lucy Gray Baird'in hikayesi anlatılacak. 17 Kasım 2023'te gösterime girmesi planlanan filmde Tom Blyth ve Rachel Zegler başrolleri paylaşırken, Peter Dinklage, Hunter Schafer ve Viola Davis gibi ünlü isimler de kadroda yer alıyor. İlk 'Açlık Oyunları' filmi 2012 yılında gösterime girmiş ve Suzanne Collins'in roman üçlemesinden uyarlanmıştı.
28 Nisan 2023
İşaretlediklerim