Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında beş yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. Ömer Faruk Yardımcı'nın yönettiği 'Hatıran Yeter', duyma ve konuşma engelli iki gencin aşkını anlatırken, 'Zaferin Rengi' Milli Mücadele döneminde Fenerbahçe'nin bir futbol maçındaki zaferini işliyor. 'Bob Marley: One Love' belgeseli, ünlü müzisyenin hayatını ve müziğini ele alıyor. Dakota Johnson'ın başrolünde olduğu 'Madame Web', macera ve bilim kurgu severleri hedef alıyor. 'Dört Kız Kardeş' ve 'C Takımı' gibi filmler de farklı türlerdeki izleyicilere hitap ediyor.
15 Şubat 2024

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni komedi filmi 'Asteroid City'nin fragmanı izleyiciyle buluştu. Film, 1950'lerde bir Amerikan çöl kasabasında geçen ve Junior Stargazer kongresini konu alan bir hikayeyi anlatıyor. Başrollerde Margot Robbie, Tom Hanks, Hong Chau ve Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor. Film, Haziran ayında sınırlı sayıda sinemada gösterilecek ve Cannes'da dünya prömiyerini yapacak.
29 Mart 2023

Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdikten sonra ilk yerli içeriği olan 'Rüyanda Görürsün' filminin tanıtımını yayımladı. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, 3 Şubat Cuma günü izleyicilerle buluşacak.
20 Ocak 2023

Video oyunu uyarlaması korku filmi 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', ilk hafta sonunda ABD gişesinde 78 milyon dolar, diğer ülkelerde 52 milyon dolar olmak üzere toplamda 130 milyon dolar hasılat elde etti. Film, ABD gişesinde tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden üçüncü korku filmi oldu. Ayrıca, tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023’ün en iyi korku açılışı ve 'The Super Mario Bros. Movie' den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.
30 Ekim 2023

'Barbie' filmi, ilk hafta sonunda 155 milyon dolarla yılın en iyi açılışına imza attı ve Türkiye'de 397 bin 247 seyirci tarafından izlendi. 'Oppenheimer' filmi ise 80,5 milyon dolarla Christopher Nolan'ın 'Batman' filmleri dışındaki en iyi açılış performansını gerçekleştirdi ve Türkiye'de 360 bin 41 seyirci tarafından izlendi. İki film, Türkiye'de hafta sonunda 800 bini aşkın izleyici tarafından sinemalarda izlendi ve yaz ayları hafta sonu rekorunu kırdı.
24 Temmuz 2023

Alacakaranlık serisinin yönetmeni Catherine Hardwicke, serinin yeniden çekilmesi durumunda başrollerde Jenna Ortega ve Jacob Elordi'yi görmek istediğini ifade etti. Hardwicke, bir podcast programında bu düşüncesini paylaştı ve ayrıca Robert Pattinson'ın Edward rolü için ilk başta stüdyonun tereddütlerini ve sonrasında nasıl ikna olduklarını anlattı. Yönetmen, Pattinson'ın fiziksel değişimine ve potansiyeline olan inancını dile getirdi.
27 Kasım 2023

Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin oynadığı 2005 yapımı 'Mr. & Mrs. Smith' filmi, Donald Glover ve Maya Erskine ile dizi formatında yeniden ekranlara geliyor. Dizinin sekiz bölümden oluşan ilk sezonu 2 Şubat 2024'te Prime Video'da yayınlanacak. Dizi, normal bir evlilik yaşayan ancak aslında birbirlerini öldürmekle görevlendirilen rakip tetikçiler olan Mr. & Mrs. Smith çiftinin hikayesini konu alacak.
17 Kasım 2023

Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve büyük ilgi gören Ölümlü Dünya'nın devam filmi 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme aldı. Film, lokanta işleten sıradan bir aile görünümlü, aslında birkaç nesildir çok gizli dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olarak çalışan bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Filmin ilk tanıtımı ve vizyon tarihi TAFF Pictures'ın Twitter hesabından duyuruldu.
19 Temmuz 2023

Christopher Nolan imzalı bilim kurgu filmi 'Oppenheimer', Türkiye sinemalarında Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' filmi ile yarıştı ve ikinci hafta sonunda gişede lider oldu. Box Office Türkiye'nin verilerine göre, 'Oppenheimer' ikinci hafta sonunda 215 bin 850 seyirci tarafından izlenirken, 'Barbie' 155 bin 300 seyirci tarafından izlendi. İki film arasındaki bu rekabet, Twitter'da da gündeme geldi.
1 Ağustos 2023

Rockstar Games, uzun süredir beklenen Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6'nın fragmanını yarın yayınlayacağını duyurdu. Bloomberg'in haberine göre, oyunun yakın zamanda duyurulacağı önceden bildirilmişti ve Rockstar da bu duyuruyu teyit etmişti. Geçen yıl oyunun ilk görüntüleri internete sızdırılmış ve Rockstar bu duruma tepki göstermişti. Oyunun Miami'nin kurgusal bir versiyonunda geçeceği ve iki ana karakter içereceği belirtiliyor.
4 Aralık 2023

Amazon Prime Video, ilk yerli Amazon Original filmi 'Rüyanda Görürsün'ü 3 Şubat Cuma günü yayınlamaya hazırlanıyor. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, zengin iş insanı Engin ile orta sınıf aileden gelen Pelin'in bir partide yollarının kesişmesi ve ardından kendilerini evli olarak buldukları fantastik bir hikayeyi izleyiciye sunuyor.
13 Ocak 2023

Oscar ödüllü aktör Russell Crowe, 'Şeytanın Düşmanı' adlı korku ve gerilim filminde Vatikan'ın baş şeytan çıkarıcısı Peder Gabriel Amorth rolünü üstlenerek ilk kez bir korku filminde oynayacak. Crowe, rolü için Peder Amorth'un kitaplarını okuduğunu ve şeytan çıkarma ayinlerini izleyen insanlarla konuştuğunu belirtti. Kariyeri boyunca yoğun bir şekilde çalıştığını ve yaşlanmayı kabullendiğini ifade eden Crowe, filmle ilgili olumlu tepkiler aldığını aktardı. 'Şeytanın Düşmanı', 5 Mayıs'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek.
27 Nisan 2023

Bu hafta sinema salonlarında ikisi yerli olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki' gibi uluslararası yapımların yanı sıra, Ahmet Kaya'nın hikayesini anlatan 'Son Şarkı: Ahmet’in Türküsü' gibi yerli filmler de izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, komedi, korku, gerilim ve animasyon türlerinde çeşitli filmler de bu hafta vizyona girenler arasında yer alıyor. Filmler arasında, Birinci Dünya Savaşı temalı 'İki Nehir Arasında' ve çocuklara yönelik 'Ayı Teddy’nin Maceraları' gibi farklı temalara sahip yapımlar da bulunuyor.
29 Şubat 2024

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta yedi yeni film vizyona giriyor. Dardenne kardeşlerin göçmenlerin hayatta kalma mücadelesini anlattığı 'Tori ve Lokita', Mahsun Kırmızıgül'ün 'Prestij Meselesi', Ben Affleck'in başrolünde olduğu 'Hypnotic: Zihin Avı', Robert De Niro'nun oynadığı 'Eyvah Babam', Salvador Dali'nin hayatını anlatan 'Dali Diyarı', animasyon filmi 'Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş' ve korku filmi 'The Boogeyman' izleyicilerle buluşuyor.
2 Haziran 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta altı yeni film vizyona giriyor. Bunlar arasında Cannes Film Festivali'nde gösterilen 'Jeanne du Barry' ve John Woo'nun yönettiği 'Sessiz Gece' gibi uluslararası yapımların yanı sıra, Murat Göğebakan'ın hayatını anlatan 'Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı' gibi yerli filmler de bulunuyor. Ayrıca, Viyana Devlet Operası'nın perde arkasını konu alan bir belgesel ve Alper Mestçi'nin yeni korku filmi 'Haile 2: Var mı, Yok mu?!' da izleyiciyle buluşacak.
8 Aralık 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda Polonya'nın Oscar adayı Aİ (EO), korku filmi Megan (M3GAN), aksiyon filmi Servet Operasyonu (Operation Fortune: Ruse de guerre), komedi filmi İllegal Hayatlar, konser filmi Tamiri Mümkün ve korku filmi Ammar 3: Cin Kabilesi olmak üzere altı yeni film izleyiciyle buluşuyor. Aİ (EO), bir eşeğin gözünden dünyayı anlatırken, Megan yapay zeka ile hareket eden bir oyuncak bebeğin hikayesini, Servet Operasyonu ise bir MI6 ajanının maceralarını konu alıyor. İllegal Hayatlar, bir kumarhane sahibinin siyasi parti kurma sürecini, Tamiri Mümkün Mor ve Ötesi'nin stadyum konserini ve Ammar 3: Cin Kabilesi ise büyü ve cinlerle ilgili bir hikayeyi ele alıyor.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim